september 12, 2021

Avalanche kopen? AVAX bundelt de beste eigenschappen van alle cryptovaluta’s in één!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Avalanche kopen? AVAX bundelt de beste eigenschappen van alle cryptovaluta’s in één!

Avalanche kopen? Avalanche (AVAX) is een van de snelste stijgers in de grootste cryptovaluta’s ter wereld. En dat is niet zonder reden, want het netwerk is helemaal nieuw en lost alle problemen op waar oudere cryptocurrencies tegenaan lopen.

AVAX is namelijk razendsnel, helemaal open source en biedt iedereen de mogelijkheid om eenvoudig slimme contracten te schrijven en lanceren.

Waarom je er wat mij betreft zeker in zou moeten investeren? Dat en meer lees je in dit artikel.

Wat is Avalanche precies?

Avalanche is een blockchain van de derde generatie en officieel gelanceerd op 21 september 2020. Een behoorlijk nieuwe blockchain dus! Je kunt het idee achter AVAX nog het beste vergelijken met dat van Cardano en Polkadot, die ook ontworpen zijn om de beperkingen van eerdere cryptocurrencies op te lossen.

 De belangrijkste eigenschappen daarbij zijn:

 • Maximale decentralisatie
 • Extreem snel
 • Onbeperkte schaalbaarheid

Avalanche (AVAX) beschikt als een van de eerste cryptocurrencies over al deze drie eigenschappen. Ook daardoor wist de munt binnen korte tijd erg populair te worden en heeft AVAX inmiddels een stevige plek in de crypto top 20 veroverd.

Op dit moment nadert AVAX zelfs al de top 10. Met de extreem snelle stijging van Solana in het achterhoofd, zou Avalanche zomaar de volgende Solana kunnen zijn. 

Avalanche kopen site

Wat is het doel van Avalanche?

Avalanche richt zich op het creëren van een wereldwijd netwerk van financiële diensten via internet, ook wel het ‘Internet of Finance’ genoemd. Avalanche maakt het mogelijk om zelf DeFi-applicaties te bouwen, die ook op de traditionele financiële markten gebruikt kunnen worden.

Acceptatie

Bij de ontwikkeling van Avalanche is al rekening gehouden met financiële regelgeving in de ‘echte wereld’, waardoor je als ontwikkelaar snel software produceert die door ondernemingen en overheden wordt geaccepteerd. 

Lage kosten en hoge snelheid

Bovendien heeft Avalanche lessen getrokken uit de nadelen van bestaande cryptocurrencies. Alle verbeteringen zijn verwerkt in Avalanche. Lage kosten en extreem veel transacties vallen daarbij direct op. 

Je zou Avalanche zelfs kunnen zien als de verbeterde versie van Ethereum, de nummer twee cryptocurrency van de wereld. 

Zelf dApps bouwen

AVAX specialiseert zich in Decentralised Finance. Het werkt in principe net zoals Ethereum en Polkadot, maar biedt nog net wat meer functionaliteit. Met Avalanche maak je op eenvoudige manier nieuwe blockchains en dApps (decentrale apps). Avalanche stelt je in staat om zelf slimme contracten te schrijven.

Het feit dat je er ook complete blockchains mee kan bouwen, maakt Avalanche echt uniek en geeft het meerwaarde ten opzichte van Polkadot en vergelijkbare coins. 

AVAX-token

AVAX is het oorspronkelijke token van het netwerk. Je gebruikt AVAX om transacties op het Avalanche-netwerk te betalen. AVAX wordt steeds schaarser, omdat er bij elke transactie een klein aantal AVAX worden verbrand.

Avalanche logo

Razendsnelle transacties

Doordat het protocol volledig gedecentraliseerd is en op grote schaal uitgerold kan worden, is de snelheid van het netwerk vergelijkbaar met dat van het wereldwijd bekende VISA-netwerk voor credit cards.

Het Avalanche-platform kan namelijk zo’n 4.500 transacties per seconde verwerken. Een gigantisch verschil vergeleken met de slechts 7 transacties per seconde van Bitcoin, of de 14 transacties voor Ethereum.

Daar komt bij dat elke transactie op het Avalanche netwerk binnen 3 seconden verwerkt is. Ideaal voor het opschalen van gedecentraliseerde applicaties.

Het team achter Avalanche

De ontwikkelaar achter Avalanche is Ava Labs, dat dankzij grote investeringen van gerenommeerde investeringsmaatschappijen tot stand kwam. Ava Labs bestaat uit een team van meer dan 70 slimme programmeurs en cryptospecialisten, die samen het protocol achter Avalanche hebben bedacht.

Alle voordelen van Avalanche zijn zo revolutionair, dat het eigenlijk een kwestie van tijd is voordat de rest van de wereld het potentieel ziet. Avalanche heeft het in zich om zowel DeFi als traditionele financiën volledig te transformeren. 

Samenwerking tussen verschillende blockchains

Een belangrijk kenmerk van Avalanche is de samenwerking van verschillende blockchains, ook wel de interoperabiliteit genoemd. Dankzij Avalanche kunnen blockchains elkaar zelfs aanvullen. 

Het grote voordeel van Avalance (AVAX) is vooral dat het alle bestaande issues van andere blockchains oplost: het is snel, veilig, schaalbaar en ook nog eens heel goedkoop in gebruik. 

Zo werkt Avalanche

Avalanche is opgebouwd binnen een systeem van drie verschillende blockchains die met elkaar communiceren. Deze drie blockchains zijn:

 • C-Chain (Contract blockchain)
 • P-Chain (Platform blockchain) 
 • X-chain (Exchange blockchain)

Deze drie blockchains maken het voor Avalanche mogelijk het beste van drie werelden te combineren. Het platform wordt opgesplitst tussen deze drie blockchains, waardoor Avalanche kan kiezen voor snelheid, veiligheid en flexibiliteit. 

X-chain

De X-chain wordt gebruikt voor het maken en traden van coins. Voor het creëren van tokens betaal je een vergoeding in AVAX, die later wordt verbrand. 

C-chain

De C-chain maakt het mogelijk om Ethereum-applicaties naar Avalanche om te zetten. Veel ontwikkelaars kiezen hiervoor, om zo te profiteren van de lage kosten en hoge snelheid van het Avalanche netwerk. Ook hier worden alle vergoedingen in AVAX betaald, die worden verbrand.

P-Chain

De P-Chain is de blockchain waarop de AVAX-tokens worden vastgezet voor het staken. Ook hier worden alle in AVAX betaalde transactiekosten verbrand. Tip: door AVAX te staken verdien je tot zo’n 16 procent rendement op je investering per jaar. 

Avax staken

Voordelen van Avalanche kopen op een rij

 • Cryptocurrency van de nieuwste generatie
 • Extreem snel
 • Schaalbaar
 • Lage transactiekosten
 • Veelzijdig
 • De nieuwe standaard voor decentrale financiële applicaties
 • Hoge verwachtingen voor de toekomst!

Avalanche (AVAX) naar 100 dollar?

De afgelopen maanden is het hard gegaan met de koers van AVAX. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen van deze relatief nieuwe cryptocurrency en zien het als de opvolger van Ethereum en Polkadot.

En dat vertrouwen is terug te zien in de koers, die piekte op ruim 60 dollar. Ik voorspel dat de koers nog dit jaar de 100 dollar zal aantikken, waarbij er in 2021 hoogstwaarschijnlijk nog veel meer in het vat zit.

In 2022 sluit ik een koers van 150 tot 200 dollar niet uit, waarmee AVAX een plek in de top 10 grootste cryptocurrencies zal veroveren.

Waar kan ik Avalanche kopen?

In ons land vind je een aantal bekende sites en bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de handel in digitale valuta.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen? Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Avalanche kopen bij Bitvavo

Mijn persoonlijke favoriet om Avalanche te kopen is de broker en exchange Bitvavo. Het is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van Avalanche en andere digitale valuta. 

Een van de grote voordelen van Bitvavo zijn de extreem lage kosten en het feit dat je geld binnen een paar minuten als tegoed bij Bitvavo beschikbaar is. Zelfs het omwisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel en als je bank het ondersteunt zelfs direct.

Daar komt bij dat Bitvavo een 100% Nederlands bedrijf is en daardoor ook over een goede Nederlandstalige support beschikt. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel, vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Bitvavo

Bitvavo homepage

Avalanche kopen via iDEAL

Het mooie van Bitvavo is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account.

Vervolgens is het nog maar een kleine stap om je tegoed om te zetten naar Avalanche of een andere cryptovaluta.

Koopgids: Avalanche kopen bij Bitvavo

Het enige wat je nodig hebt om Avalanche te kopen, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar Avalanche. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je AVAX koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met Avalanche kopen, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om je eerste Avalanche te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Koop je eerste Avalanche bij Bitvavo

Ingelogd bij Bitvavo? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen.

Als je Avalanche wilt kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘AVAX’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je Avalanche wilt kopen.

Klik op 'Kopen'

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. De AVAX coins koop je dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Je ziet jouw Avalanche direct in je portfolio staan.

Avalanche verkopen doe je zo

Wil je winstnemen en jouw AVAX tokens weer verkopen of ruilen voor een andere munt? Selecteer dan weer 'AVAX' in de lijst op je dashboard en klik op de knop ‘Verkopen’. Eenvoudiger kan bijna niet.

Beveilig je portfolio met een Ledger Nano

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan Avalanche of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal.

Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op. Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt. Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

Conclusie

Avalanche is een digitale valuta met een enorm potentieel. Zelfs nu de munt binnen een paar maanden een all-time-high aantikte, staat de ontwikkeling en adoptie van AVAX nog steeds in de kinderschoenen.

Op het moment waarop nog meer mensen de voordelen van de hoge snelheid, lage kosten, schaalbaarheid en functionaliteit van AVAX ontdekken, gaat de koers ongetwijfeld door het dak!

Voor mij reden genoeg om de komende tijd meer Avalanche te kopen. Het is geen kwestie van of, maar wanneer AVAX weer een enorme stijging laat zien. Zorg dus dat je daarbij bent!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!