oktober 24, 2021

Axie Infinity kopen? Gamen en veel geld verdienen tegelijkertijd!

by Mark van Aelst
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Axie Infinity kopen? Gamen en veel geld verdienen tegelijkertijd!

Axie Infinity kopen? AXS (Axie Infinity) is in recordtempo de top 25 van grootste cryptocurrencies binnengekomen. Alles lijkt erop dat AXS een blijvertje is en in de toekomst nog hoger zal scoren. Is het tijd om Axie Infinity te kopen?

Ontdek waarom AXS zo vernieuwend is en waarom je deze relatief nieuwe coin absoluut in je portfolio moet hebben!

Wat is Axie Infinity (AXS) precies?

Axie Infinity is een unieke cryptocurrency. Het is namelijk vooral een game dat lijkt op een combinatie tussen Cryptokitties en het bekende Pokémon. Van Pokémon heb je vast al eens gehoord. Cryptokitties is nog wat onbekender, maar is een populaire game op de blockchain.

De gedachte erachter lijkt wel wat op de traditionele Pokémankaarten, waarbij je via Cryptokitties kaarten koopt die je met winst weer kan verkopen. Het idee achter Axie Infinity lijkt hierop.

Spelen en geld verdienen tegelijkertijd, ideaal!

Axie Infinity combineert het spelen van een game met het verdienen van NFT’s. Deze NFT’s kun je vergelijken met de kaarten die ik hierboven noemde. Doordat het NFT’s zijn, betekent dit dat je zeker weet (en kunt aantonen) dat jij de rechtmatige eigenaar bent van de kaart. Al zijn er nog zoveel digitale kopieën, een NFT is het originele werk. 

Het Pokémon-aspect van Axie Infinity gaat door met monsters (Axies) te spelen. Er zit echt veel achter, je kunt namelijk tegen andere spelers battelen, je Axies trainen om ze meer overlevingskansen te geven en nieuwe Axies verzamelen. Axie Infinity draait als project op het Ethereum-netwerk.

Axie Infinity website

AXS is de native token van Axie Infinity

Binnen de game is de Axie Infinity Shard (AXS) de valuta waarmee je speelt. AXS gebruik je bijvoorbeeld om nieuwe monsters te kopen, maar geeft je ook stemrecht over de richting van het spel in de toekomst. Dit wordt ook wel native governance genoemd. Ook gebruik je AXS om te staken, als je dat wilt.

AXS verdien je simpelweg door de game te spelen, als beloning voor het staken of door ze te kopen en met winst te verkopen op exchanges zoals Bitvavo. De eerste AXS-token werd via een veiling op 3 november 2020 verkocht. Sindsdien heeft AXS een geweldige groei gekend, waarvan het einde nog lang niet in zicht is.

Axie Infinity kopen logo

Het team achter Axie Infinity

Het spel zelf werd al in 2018 gepubliceerd. Eind 2020 kwam alles in een stroomversnelling en groeide Axie Infinity dankzij de AXS-token release exponentieel. 

Het team achter Axie Infinity is ontwikkelaar Sky Mavis in Singapore. Inmiddels is het hoofdkantoor gevestigd in Ho Chi Minh City in Vietnam en zijn er bijna 100 mensen in dienst.

Trung Thanh Nguyen is CEO n programmeur. Aleksander Leonard Larsen is COO en mede-oprichter van Sky Mavis en Axie Infinity. Hij is ook bekend van het Warcraft 3-team uit Noorwegen. 

Een andere belangrijke naam is Tu Doan, die verantwoordelijk is voor de ontwerpen van de Axies. Inmiddels is hij teamleider van het art team.

Axies zijn veel geld waard!

Net zoals bij Pokémon, zijn sommige Axies ontzettend veel geld waard. Elke dag worden er honderdduizenden Axies verhandeld, waarvan de prijzen soms oplopen tot wel 100.000 dollar voor een zeldzame ‘Mystic Axie’. De duurste Axie ooit werd zelf verkocht voor 300 ETH (ruim een miljoen euro).

Duurste Axie 300 ETH

Je eigen Axies zien opgroeien en verbeteren

En het mooie van alles: Axies kun je zelf grootbrengen. De mogelijkheden om te fokken zijn bijna eindeloos en het kweken van een Axie met de juiste (en waardevolle) eigenschappen is echt een uitdaging. Dat maakt het spel ontzettend verslavend en leuk om te spelen. Dat je er ook nog eens mooie bedragen mee verdient, maakt het spel nog aantrekkelijker.

Naast Axies, worden ook sommige stukken virtueel land voor astronomische bedragen verkocht. Denk hierbij gerust in miljoenen dollars.

Hoe kun je geld verdienen met Axie Infinity?

Het unieke aan Aie Infinity is dat je er door te gamen goed geld mee kunt verdienen. Het maakt het gewoon echt leuk om zonder dat je het merkt met crypto bezig te zijn. Bovendien heeft Axie Infinity alles in zich om minstens zo’n grote hype te worden als Pokémon dat enkele jaren geleden was.

In-game items verkopen

Binnen Axie Infinity vind je een marktplaats waarop je jouw in-game items kan verkopen voor AXS (Axie Infinity tokens). Met je winst koop je op diezelfde marktplaats ook nieuwe of betere Axies waarmee je weer gemakkelijker geld kan verdienen.

Zo word je steeds sterker in het spel en gaat geld verdienen ook steeds gemakkelijker. Alles draait op de blockchain, wat het binnen de gamingwereld uniek maakt.

Door het verdienmodel wist Axie Infinity snel te groeien. Veel mensen halen er inmiddels zelfs een compleet maandelijks inkomen uit.

Axie Infinity monster

AXS staking rendement: meer dan 100% per jaar!

Een andere manier om met AXS geld te verdienen, is door het te staken. Op dit moment biedt AXS van alle cryptocurrencies met een rendement van 128,7% per jaar het hoogste staking percentage. Dit is de optie die ik zelf de komende dagen ga onderzoeken.

Eerder investeerde ik al 10.000 dollar in de Auto CAKE staking pool van PancakeSwap, waar het rendement op ca. 73% ligt. AXS lijkt dus nog een stuk interessanter, want elke 10.000 geïnvesteerde euro’s, leveren je na een jaar maar liefst 12.870 euro op, bovenop de 10.000 euro die je al had. Tel daarbij op nog eventuele koerswinsten van AXS zelf en reken uit je winst.

En mocht de cryptomarkt toch instorten? Dan kun je je dankzij het rendement van 128,7% per jaar een AXS-koersdaling van meer dan 50% opvangen, zonder verliezen op je inleg van 10.000 euro. Kortom, ontzettend interessant! Mijn ervaringen en werkwijze zal ik in een ander blog verder toelichten.

Play-to-Earn: geld verdienen met Axie Infinity

Ook binnen het spel zelf kun je eenvoudig geld verdienen. Dit wordt ook wel ‘Play-to-earn’ genoemd. In het kort komt dat erop neer dat je geld verdient door opdrachten of taken uit te voeren, of je monsters (Axies) verder te ontwikkelen en met winst te verkopen. Play-to Earn is in 2021 een van de nieuwste ontwikkelingen en biedt gigantische perspectieven voor de toekomst. 

Binnen Axie Infinity verdien je bijvoorbeeld geld door:

  • Zelf je eigen Axies grootbrengen (‘breeden’).
  • Zeldzame Axies te verzamelen en wachten tot ze meer waard worden.
  • Tegen elkaar te vechten en prijzen uit het leaderboard te winnen.
  • Farmen om Smooth Love Potions te verzamelen (hiermee kun je breeden).

Axie Infinity (AXS) koersverwachting: op naar 250 dollar?

Op het moment van schrijven noteert AXS een koers van iets meer dan 125 dollar. De laatste maand is de koers na een flinke stijging in september een beetje achtergebleven, ondanks de nieuwe opleving van Bitcoin en andere altcoins.

Combinatie gaming en NFT's

Bovendien is de combinatie van NFT’s en games uniek. Veel mensen genereren er extra inkomsten mee, zelfs in ontwikkelingslanden. Dat biedt enorme kansen en maakt de doelgroep echt gigantisch.

De komende maanden staan twee nieuwe soorten games op de agenda en gaan de ontwikkelingen snel. Er komen steeds meer gebruikers bij. Axie Infinity is de marktleider geworden op het gebied van blockchain gaming.

axie-infinity-verwachting-koers

Nog maar het begin

Toch lijkt het allemaal pas het begin. Het feit dat je zelf echt eigenaar bent van de NFT’s in het spel, maakt het concept heel vernieuwend. Al met al verwacht ik dat de koers van AXS de komende tijd nog zeker een keer kan verdubbelen, zeker wanneer het op de algehele cryptomarkt de wind in de rug heeft.

Hoe verdient Axie Infinity zijn geld?

Klinkt allemaal geweldig. Een rendement van 127% op staken en een indrukwekkende koerswinst. Maar wat is de gedachte acter Axie Infinity? Hoe verdienen zij hun geld? 

Het grootste deel van de inkomsten van Axie Infinity komen uit de opbrengsten van in-game sales. Denk hierbij aan Axies en land. Axie Infinity ontvangt bij elke transactie een deel van de verkoopwaarde. Zo rekent Axie 4,25% commissie bij het kopen of verkopen van Axie NFT’s. 

Daarnaast betaal je als speler ook kosten voor het ‘breeden’ van Axies. Die kostn betaal je als speler graag, omdat jouw Axie steeds meer waard wordt en je deze op een later moment met een mooie winst aan een andere speler kan verkopen.

Axie Infinity heeft dus een gezond en ontzettend slim business model.

Waar kan ik Axie Infinity kopen?

In ons land vind je een aantal bekende sites en bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de handel in digitale valuta.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen? Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Axie Infinity kopen bij Bitvavo

Mijn persoonlijke favoriet om Axie Infinity te kopen is de broker en exchange Bitvavo. Het is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van Axie Infinity en andere digitale valuta. 

Een van de grote voordelen van Bitvavo zijn de extreem lage kosten en het feit dat je geld binnen een paar minuten als tegoed bij Bitvavo beschikbaar is. Zelfs het omwisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel en als je bank het ondersteunt zelfs direct.

Daar komt bij dat Bitvavo een 100% Nederlands bedrijf is en daardoor ook over een goede Nederlandstalige support beschikt. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel, vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Bitvavo

Bitvavo homepage

Axie Infinity kopen via iDEAL

Het mooie van Bitvavo is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account.

Vervolgens is het nog maar een kleine stap om je tegoed om te zetten naar Axie Infinity of een andere cryptovaluta.

Koopgids: Axie Infinity kopen bij Bitvavo

Het enige wat je nodig hebt om Axie Infinity te kopen, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar Axie Infinity. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je Axie Infinity koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met Axie Infinity kopen, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om je eerste Axie Infinity te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Koop je eerste Axie Infinity bij Bitvavo

Ingelogd bij Bitvavo? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen. Als je Axie Infinity wilt kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘AXS’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je Axie Infinity wilt kopen.

Klik op 'Kopen'

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. De Axie Infinity coins koop je dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Je ziet jouw Axie Infinity coins direct in je portfolio staan.

Axie Infinity verkopen doe je zo

Wil je winstnemen en jouw Axie Infinity tokens weer verkopen of ruilen voor een andere munt? Selecteer dan weer 'Axie Infinity' in de lijst op je dashboard en klik op de knop ‘Verkopen’. Eenvoudiger kan bijna niet.

Beveilig je portfolio met een Ledger Nano

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan Axie Infinity of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal. 

Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op. Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt. Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

Conclusie

Axie Infinity is een digitale valuta met een enorm potentieel. De wereld van Game-to-earn in combinatie met crypto en NTF's staat nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling. Op het moment waarop nog meer mensen de voordelen en leuke gedachte achter Axie Infinity ontdekken, gaat de koers ongetwijfeld nog verder door het dak!

Voor mij reden genoeg om de komende tijd meer Axie Infinity te kopen en te experimenteren met het staken van AXS. Het is geen kwestie van of, maar wanneer Axie Infinity weer een enorme stijging laat zien. Zorg dus dat je daarbij bent!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!