mei 31, 2021

BAND Protocol kopen? Investeer in de toekomst van financiële transacties!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • BAND Protocol kopen? Investeer in de toekomst van financiële transacties!

BAND protocol kopen? Deze unieke cryptocurrency zorgt voor een duidelijke koppeling met real-world gegevens. Dat maakt het BAND protocol een echt praktische blockchaintoepassing. Met andere woorden: als bedrijf of organisatie heb je er echt iets aan!

En dat biedt jou als investeerder meteen grote kansen op winst, naarmate meer en meer organisaties de voordelen van BAND Protocol ontdekken. Ik vertel je er graag meer over.

Wat is BAND protocol?

BAND Protocol is zoals de naam al zegt, een protocol. Of ook wel: ‘een standaard set aan regels dat elektronische apparaten (of software) in staat stelt met elkaar te communiceren.’.

Band Protocol richt zich vooral op het verbeteren van de toegang tot externe gegevens vanuit apps in de blockchain. Misschien een beetje een technisch verhaal, maar het komt erop neer dat BAND Protocol het mogelijk maakt om binnen apps veilig van data gebruik te maken.

BAND verbindt ‘de buitenwereld’ met de blockchain. 

Verbetering van de veiligheid en betrouwbaarheid

BAND Protocol verbetert de veiligheid en integriteit van de blockchain. En dat is erg belangrijk voor het vertrouwen.

BAND Protocol is toepasbaar op alle cryptocurrencies die zogenaamde dApps (gedecentraliseerde applicaties) gebruiken. Ethereum is daarvan bijvoorbeeld het grootste voorbeeld, maar er zijn honderden andere cryptocurrencies waarop BAND Protocol ook toepasbaar is.

Het team achter Band Protocol

Band Protocol bestaat sinds 2017 en is ontwikkeld door Soravis Srinawakoon (softwareontwikkelaar), Paul Chonpimai webdeveloper en engineer) en Sorawit Suriyakarn (softwareontwikkelaar).

Het team van Band Protocol bestaat inmiddels uit ruim 20 werknemers. Sinds september 2019 is het BAND-token te koop en te verhandelen op de verschillende cryptobeurzen.

BAND Protocol website

Vooral interessant voor de DeFi-wereld

In de wereld van gedecentraliseerde financiële apps en cryptocurrencies, is het belang van  betrouwbare real-world data enorm belangrijk. Om volledige decentralisatie te garanderen, is er een brug (of koppeling) nodig tussen externe gegevens en dApps (gedecentraliseerde apps en slimme contracten).

BAND Protocol maakt dit mogelijk. BAND Protocol lijkt veel op Chainlink, maar richt zich vooral op de financiële wereld.

Investeer in DeFi!

DeFi staat voor ’Decentralized Finance’ en is bij BAND Protocol een van de belangrijkste toepassingen. DeFi is de toekomst en wordt door steeds meer overheden en organisaties ontdekt en gebruikt.

Centrale systemen vormen namelijk best een groot risico, zeker wanneer het gaat om financiële centrale systemen. Als daar iets fout gaat, dan ligt meteen alles plat. Bij DeFi zal dat nooit kunnen gebeuren.

Heel veel financiële zaken zijn prima via de blockchain uit te voeren. Denk bijvoorbeeld aan het overmaken van geld, of het afsluiten (en terugbetalen) van een lening.

DeFi voorkomt meteen dat er veel administratie nodig is, want alle transacties en het bewijs daarvan staat voor iedereen zichtbaar in de blockchain.

Band protocol logo

Voordelen van BAND Protocol

Een aantal grote voordelen van BAND Protocol (BAND) op een rij:

 • BAND Protocol lost voor overheden en organisaties in de financiële wereld veel problemen op.
 • Het werkt razendsnel.
 • Het inzetten van en overstappen naar de blockchain wordt veel eenvoudiger.
 • Er zijn minder administratieve handelingen nodig (bespaart tijd en geld).
 • Er is nog enorm veel groei mogelijk.
 • De prijs is erg interessant (grijp die kans!)

BAND Protocol kopen of niet?

De toepassingen binnen DeFi worden steeds groter. DeFi (en daarmee ook BAND Protocol) gaat in de toekomst de belangrijkste en meest veilige vorm van financiële dienstverlening zijn.

De rol van BAND Protocol zal naar verwachting erg groot zijn. Voor mij reden genoeg om een mooi deel van mijn portfolio aan BAND Protocol te besteden.

BAND Protocol kopen

BAND Protocol is de overkoepelende blockchain en het protocol zelf Het BAND-token is de digitale valuta van BAND Protocol, die je bijvoorbeeld bij Bitvavo kan kopen.

In totaal zijn er 100 miljoen BAND tokens. Sinds april 2020 laat BAND mooie koersstijgingen zien, waarvan het einde volgens mij nog lang niet in zicht is!

Sterker nog, BAND Protocol kopen is volgens mij een van de grote kansen om je investering in de toekomst misschien wel X10 te zien gaan.

Waar kan ik BAND Protocol kopen?

In Nederland vind je een aantal van de beste bedrijven waar je cryptocurrency kan kopen en verkopen. Ook internationaal maken veel mensen gebruik van Nederlandse exchanges en brokers.

In ons land vind je een aantal bekende sites en bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de handel in digitale valuta.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen? Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

BAND Protocol kopen bij Bitvavo

Mijn persoonlijke favoriet om Band Protocol (BAND) te kopen is de broker en exchange Bitvavo. Het is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van BAND Protocol en andere digitale valuta. 

Een van de grote voordelen van Bitvavo zijn de extreem lage kosten en het feit dat je geld binnen een paar minuten als tegoed bij Bitvavo beschikbaar is. Zelfs het omwisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel en als je bank het ondersteunt zelfs direct.

Daar komt bij dat Bitvavo een 100% Nederlands bedrijf is en daardoor ook over een goede Nederlandstalige support beschikt. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel, vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Bitvavo

Bitvavo homepage

BAND Protocol kopen via iDEAL

Het mooie van Bitvavo is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account.

Vervolgens is het nog maar een kleine stap om je tegoed om te zetten naar BAND Protocol of een andere cryptovaluta.

Koopgids: BAND Protocol kopen bij Bitvavo

Het enige wat je nodig hebt om BAND Protocol te kopen, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar BAND Protocol. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je BAND Protocol koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met BAND Protocol kopen, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om je eerste BAND Protocol te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Koop je eerste BAND Protocol bij Bitvavo

Ingelogd bij Bitvavo? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen.

Als je BAND Protocol wil kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘BAND’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je BAND Protocol wilt kopen.

Klik op 'Kopen'

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. De BAND Protocol coins koop je dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Je ziet jouw BAND's direct in je portfolio staan.

BAND Protocol verkopen doe je zo

Wil je winst nemen en jouw BAND Protocol weer verkopen of ruilen voor een andere munt? Selecteer dan weer 'BAND' in de lijst op je dashboard en klik op de knop ‘Verkopen’. Eenvoudiger kan bijna niet.

band kopen

Beveilig je portfolio met een Ledger Nano X

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan BAND Protocol of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal.

Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op. Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt.

Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

BAND Protocol kopen?

BAND Protocol is een unieke digitale valuta met een enorm potentieel. De koers van BAND Protocol nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling. Op het moment waarop nog meer bedrijven de voordelen van BAND Protocol ontdekken, gaat de koers ongetwijfeld door het dak!

Voor mij reden genoeg om BAND Protocol in mijn portfolio op te nemen. Ik heb er al een mooie winst mee gemaakt, maar het is slechts een kwestie van tijd voordat BAND Protocol echt explodeert. Zorg dus dat je daarbij bent!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!