mei 16, 2021

De #5 beste crypto cursussen van Nederland voor meer succes met traden!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • De #5 beste crypto cursussen van Nederland voor meer succes met traden!

Wil je echt goed geld verdienen met cryptocurrencies? Investeer dan in een van de 5 beste crypto cursussen van Nederland. Of je nu een beginner of al wat gevorderde cryptohandelaar bent, van de experts leer je precies de goede kansen te herkennen en tegelijkertijd je risico’s te minimaliseren. 

Door een goede crypto cursus te volgen, maximaliseer je jouw rendement en neemt het aantal verliesgevende trades af. Zelf heb ik het handelen met cryptocurrencies met vallen en opstaan geleerd.

Toen ik er in 2017 mee begon, waren er nog maar weinig crypto cursussen beschikbaar, laat staan in het Nederlands. Wat had ik destijds graag zo’n cursus gevolgd!

Inmiddels is het 2021 en zijn er juist heel veel crypto cursussen te vinden. Door het grote aanbod is het nu juist lastig om de beste crypto cursussen van Nederland eruit te pikken.

Die selectie heb ik voor je gemaakt. Ik zet de 5 beste crypto cursussen van Nederland voor je op een rij. Geschikt voor beginners tot ervaren traders die hun strategieën willen optimaliseren.

Wat maakt een crypto cursus goed?

De ene crypto cursus is de andere niet. Er is zoveel aanbod dat je misschien niet meer weet welke cursus je moet kiezen, of waar je op moet letten. De selectie heb ik daarom al voor je gemaakt, zodat je zeker weet dat je met een crypto cursus van goede kwaliteit aan de slag gaat. Een goede crypto cursus voldoet aan de volgende eisen:

 • Biedt precies de informatie die je nodig hebt.
 • Voldoende technische diepgang met goede uitleg in begrijpelijke taal.
 • Sluit perfect aan op jouw behoeften.
 • Biedt houvast door een duidelijke opbouw.
 • Bevat praktijkvoorbeelden.
 • Gegeven door ervaren en betrouwbare crypto-experts.

Kortom, de beste crypto cursussen van Nederland vormen vooral een goed totaalpakket, die je stap voor stap uitleggen hoe je met cryptovaluta een mooi rendement maakt.

Ook is er voldoende aandacht voor de achtergrond van crypto. Daarnaast leer je om te kopen en verkopen op basis van een goede strategie, patronen en/of fundamentele analyse.

Minder ‘op gevoel’ handelen dus, maar van tevoren een plan maken en je daaraan houden. Dat is bij crypto vaak de sleutel tot succes!

Verschillende soorten wallets

Mijn top 5 beste crypto cursussen van Nederland

Het volgen van een crypto cursus is een uitstekende manier om als beginner te leren hoe de wereld van crypto werkt. Hoe en waar koop je crypto? Welke cryptocurrencies zijn interessant en hoe maak je zoveel mogelijk winst?

Ook als gevorderde cryptotrader of investeerder is het volgen van een crypto cursus een aanrader. De meeste crypto cursussen behandelen zowel de basis als goede tips voor mensen die al een tijdje met crypto actief zijn. 

Zie je het zitten om met een cryptocursus in het Nederlands te beginnen? Dan is het belangrijk om de verschillende cursussen goed met elkaar te vergelijken. Ik laat je graag zien welke 5 Nederlandstalige crypto cursussen de beste zijn. Hieronder staan ze alle vijf op een rij.

#1: Cryptonite

Wist je dat 99% van de mensen die met cryptocurrency starten op termijn hun geld verliezen? Ze stappen in op het moment waarop de koersen hoog staan, omdat ze van anderen hebben gehoord hoeveel winst zij al gemaakt hebben. 

Bij het investeren in cryptocurrencies is het de kunst om te investeren voordat de grote groep mensen al is ingestapt. Corné Marchand van Cryptonite noemt deze groep mensen ook wel de schapen.

In de cryptocursus vertelt hij je hier alles over. Hij leert je hoe je niet tot de schapen behoort, maar juist de krachtige wolf bent die de kudde voor is.

De cursus bestaat in principe uit 3 delen:

 • De crypto wereld leren kennen;
 • Leren investeren (lange termijn);
 • Leren daytraden (korte termijn).

Met Cryptonite leer je als beginner de belangrijkste aspecten van de cryptowereld, zodat je ook daadwerkelijk gaat snappen wat je aan het doen bent.

Daarbij hanteert Corné de KISS methode (Keep It Simple Stupid). Als je dit beheerst kan je doorgaan met het lange termijn investeren gedeelte en als laatste het daytraden.

Dit is wat je krijgt in de Cryptonite crypto cursus

 • Volledige toegang tot de uitgebreide online leeromgeving. 
 • Geen bullshit crypto fanboy praat.
 • Begrijpelijke taal, zodat elke leek kan starten.
 • Strategieën voor handelen op de korte én lange termijn.
 • Je leert grafieken, candlesticks & patronen lezen.
 • Praktische (day trade) technieken en patronen.

Naast het leren begrijpen van de crypto wereld en het investeren op de lange termijn, ga je in het tweede deel ook aan de slag met daytraden (max 14 dagen trades). Je leert grafieken, candle sticks en patronen lezen en technische analyses maken. 

Bovendien geeft Corné in de cursus zijn gouden Cryptonite patronen prijs, waarmee je daadwerkelijk leert geld te verdienen met cryptocurrencies. Een echte aanrader, waar veel mensen erg tevreden over zijn! 

Cryptonite

Wie is Corné van de Cryptonite cryptocursus?

Corné is al jaren actief als online ondernemer en heeft zich de laatste jaren volledig op cryptocurrencies gestort. Dankzij de methodes en patronen die hij gebruikt weet hij dagelijks mooie winstgevende trades te zetten en leert hij deze principes nu ook aan zijn studenten.

Naast het daytraden heeft hij ook een lange termijn portfolio met een mooi rendement. 

''Als je het spelletje eenmaal snapt en volgens de regels speelt, dan is het eigenlijk niet zo lastig meer'', aldus Corné.

Ondanks zijn ervaring heeft hij Cryptonite zo gemaakt dat het voor een ieder heel erg goed te doen is. Je wordt echt opgeleid van beginner naar Cryptonite Master! 

Vergeleken met de andere crypto cursussen van Nederland is Cryptonite bovendien ook errg betaalbaar en toegankelijk. Je krijgt echt waar voor je geld. Zeker even checken dus!


#2: De Crypto Masterclass

De Crypto Masterclass is een crypto cursus in het Nederlands van Patrick Suiker en Derek Westra. Deze cursus is vooral gericht op beginners. Alles wordt duidelijk uitgelegd aan de hand van professioneel ogende video’s.

De Crypto Masterclass is daarnaast ook bedoeld voor mensen die up-to-date willen blijven met wat er in de cryptowereld speelt. Regelmatig verschijnen nieuwe updates en zie je nieuwe uitbreidingen staan. Wanneer je de Crypto Masterclass volgt, dan krijg je levenslange toegang.

Nadat je je hebt aangemeld en inlogt, zie je direct dat de makers goed over de opbouw van de cursus hebben nagedacht. Alles ziet er overzichtelijk uit en is zowel beschikbaar in de vorm van artikelen en video’s.

De video’s verduidelijken de lesstof en bieden daar een mooie aanvulling op. In de artikelen vind je een theoretische verdieping.

Dit is wat je krijgt in de Crypto Masterclass

In de Crypto Masterclass ligt de focus op deze drie onderdelen:

 • Het aan- en verkopen van cryptocurrency.
 • Het beveiligen van jouw cryptomunten.
 • Hoe en wanneer je het beste je winst kunt laten uitbetalen.

Extra’s bij aanmelden

Wanneer je je aanmeldt voor de Crypto Masterclass cursus, dan krijg je daar naast de toegang tot de cursus de volgende extra’s bij:

 • De Bitcoinbijbel.
 • Een leven zonder zorgen dankzij Bitcoin.
 • Crypto Belastinggids.
 • Bitcoin en Cryptocurrency begrippenlijst.
 • 12 waardevolle crypto tips voor beginners.
crypto masterclass

Crypto Masterclass forum

Wat ik persoonlijk een mooie meerwaarde vindt, is het Crypto Masterclass forum. Daarop delen mensen hun ervaringen en succesverhalen. Je kunt er al je vragen stellen. Iedereen is er erg behulpzaam en je krijgt er echt een ‘community’-gevoel. 

Persoonlijk zou ik wel wat meer video’s dan leesmateriaal willen zien, maar al met al is de Crypto Masterclass een geweldige manier om als beginner te starten met cryptocurrencies.

Wie zijn Patrick Suiker en Derek Westra?

Patrick Suiker en Derek Westra zijn bekende namen in de Nederlandse cryptowereld. Zij delen hun successen en strategieën graag met je.

Ik raad je aan je in te schrijven voor de gratis Bitcoin training. Zo leer je de mensen achter de Crypto Masterclass persoonlijk kennen. Ook krijg je zo een goede indruk van de manier van lesgeven.

Zeker even een kijkje nemen dus.


#3: X10 met crypto

De ‘X10’ in X10 met Crypto staat voor het vertienvoudigen van je geld. Dat klinkt interessant, vind je ook niet? Toch is het precies wat je met deze crypto cursus gaat leren. 

Programma van 6 weken

Het is een 6-weekse cursus in de vorm van een online programma, dat je stap-voor-stap begeleidt naar een vertienvoudiging van jouw crypto investeringen. Binnen een jaar!

Dat zijn rendementen waar zelfs heel ervaren beleggers van dromen. Met cryptocurrencies is het vertienvoudigen van je geld goed mogelijk. Kijk alleen maar eens naar de ontwikkeling van Dogecoin, VeChain, Holo of andere bekende namen.

Acties 1 op 1 kopiëren voor succes

Het idee achter de cursus is dat je de acties van de makers gewoon 1 op 1 kopieert. Op die manier leer je hoe het handelen in de praktijk gaat en behaal je tegelijkertijd dezelfde resultaten als de crypto-experts.

Het blijft niet alleen bij simpelweg kopiëren van de acties van anderen, want binnen het online programma leer je ook waaróm je een bepaalde actie uitvoert. Op die manier leer je de denkwijze van succesvolle crypto-investeerders kennen en kun je het na het volgen van X10 met Crypto helemaal op eigen kracht!

Trading alerts

Na het aanmelden voor X10 met Crypto ontvang je om de paar dagen een trading alert, waarin je precies ziet wat je moet doen. Dat kan gaan om de aankoop, maar ook om de verkoop van een bepaalde munt. Alles wordt goed uitgelegd.

Wat krijg je in X10 met Crypto?

X10 met Crypto is enorm praktijkgericht. Gaandeweg leer je door echt te handelen hoe alles werkt. Direct na je aanmelding ga je dus al aan de slag. Je wordt als het ware in het diepe gegooid, maar leert direct zwemmen. En dat is een strategie die enorm goed werkt!

Dit krijg je bij X10 met Crypto allemaal:

 • Een 6-weekse beginnerscursus.
 • Trading updates per mail en sms.
 • 12 maanden Premium Crypto Coaching Service.
 • Live Q&A’s.
 • Een heel jaar toegang tot 3 echte cryptoportefeuilles met verschillende strategieën.

Extra’s

 • Een heel jaar toegang tot 3 echte cryptoportefeuilles met verschillende strategieën.
 • Volledige toegang tot het ledengedeelte van de CryptoAcademy.
X10 met crypto

Wie zijn de mensen achter X10 met Crypto?

X10 met Crypto is een goede crypto cursus die is opgezet door de ervaren belegger Harm van Wijk van beleggen.com en Jan Robert Schutte van de CryptoAcademy.

Harm van Wijk

Harm van Wijk is een grote naam in de beleggingswereld, die veel mensen al heeft geholpen met het succesvol beleggen in aandelen en opties. Hij is auteur van het boek “In 10 stappen succesvol beleggen” en is regelmatig op televisie als expert te gast geweest bij RTL Business Class en op de radio bij Business News Radio (BNR).

Jan Robert Schutte

Jan Robert Schutte is een ervaren cryptohandelaar en helpt beleggers om het maximale uit hun crypto trades te halen. En wil je leren traden met bots? Dan is de kennis van Jan Robert onmisbaar. Je ziet Jan Robert verder regelmatig verschijnen in verschillende (online) seminars over het handelen in cryptovaluta.

Al hun kennis hebben zij gebundeld in de crypto cursus X10 met Crypto. Deze twee heren hebben me echt versteld doen staan over de resultaten die er mogelijk zijn. Een aanrader!


#4: Cryptocommunity cursus 

Vind je het prettig om te zien wat anderen doen? Hoe investeren zij hun geld en welke resultaten boeken ze? Zoek je een platform en forum waar je met anderen kan praten over nieuwe investeringen en al je vragen over crypto kwijt kan?

Dan is de Cryptocommunity cursus echt iets voor jou!

Je kunt de Cryptocommunity meer zien als één platform, waarop je alles leert over cryptocurrencies en de handel daarin. 

Vijf verschillende onderdelen

In totaal bestaat de Cryptocommunity uit vijf verschillende onderdelen, waar de Cryptocommunity Cursus onderdeel van is:

1. Cursus

Wanneer je wilt starten met crypto, dan vind je in de Cryptocommunity een uitgebreide cursus. De cursus bestaat uit 8 modules, waarin je alles leert van de basis tot aan gevorderde tradingtechnieken.

2. Forum

Het forum van Cryptocommunity is heel handig, omdat je er al je vragen kwijt kan en tegelijkertijd veel leert van anderen.

3. Groepen

Binnen de Cryptocommunity vind je groepen, waarin je over één specifiek onderwerp praat. Wil je bijvoorbeeld meer weten over daytraden? Welke coin op dit moment hot is, of die de grootste stijgingskansen heeft? Praat mee in de groepen.

4. Tijdlijn

Via een handige tijdlijn vind je belangrijke content over specifieke onderwerpen, zoals de Bitcoin, technologie achter crypto, maar ook over beleggen en verschillende strategieën. Alles staat overzichtelijk weergegeven.

5. Discord server

Ook blijf je via de Discord server op de hoogte van alle ontwikkelingen in de wereld van crypto. Als je succesvol in crypto wilt handelen, is het van belang dat je op de hoogte van allerlei lopende zaken bent!

Zoals je ziet, staat vooral het sociale aspect bij de Cryptocommunity volop in de aandacht. Wanneer je het prettig vindt om je ervaringen te delen en van anderen te leren, dan is deze community en de bijbehorende cursus echt een goede manier om meer over crypto te leren. 

Altijd actueel

Bovendien is het forum en de Discord server heel actueel. Zeker wanneer je wilt gaan daytraden, dan vind je er de laatste informatie en nieuws. Erg waardevol! 

De sfeer op het platform is altijd erg positief. Je vindt er veel gelijkgestemden die allemaal een mooie winst willen maken en hun ervaringen graag met je delen. Ook als het eens fout ging, want daar leer je ook goed van.

Wie zijn de mensen achter de Cryptocommunity cursus?

De Cryptocommunity en de bijbehorende cursus is opgericht door Abe Dijkstra, Maarten Oostland en Max Kruisbrink.

Max Kruisbrink is een ervaren ondernemer in de wereld van cryptocurrency en heeft het talent om de juiste coins te kiezen. Maarten Oostland is al sinds 2013 bezig met crypto. Abe Dijkstra kwam tijdens zijn studie Internationale Economie in aanraking met Bitcoin, die hem vanaf dat moment enorm fascineerde. 

Deze drie heren sloegen de handen ineen en richtten samen de Cryptocommunity op, wat je binnen Nederland wat mij betreft wel mag zien als het meest complete en interactieve platform voor alles wat met crypto en trading te maken heeft.

Op de website cryptocommunity.nl stellen alle drie de oprichters zich voor, zodat je een gevoel bij ze krijgt. 

Het belangrijkste onderdeel van de Cryptocommunity is toch wel de cursus. Deze cursus is van hoog niveau, maar toch heel goed te volgen voor iemand die nog maar net met cryptocurrencies begint.

Wat krijg je allemaal bij de Cryptocommunity cursus?

De Cryptocommunity Cursus bestaat uit 8 duidelijke modulen, met in totaal 32 uitgebreide lessen:

Module 1: Inleiding en kennismaking

Module 2: Complete start in 5 stappen

Module 3: Cryptocurrency kopen – Exchanges

Module 4: Cryptocurrency bewaren – Wallets

Module 5: Cryptocurrency onderzoek

Module 6: Privacy en veiligheid

Module 7: Investeren en handelen

Module 8: Portfoliomanagement

crypto community

Met de Cryptocommunity cursus doe je veel kennis op en behaal je echte successen! Ik vind het grote voordeel en de meerwaarde van de Cryptocommunity vooral dat het heel persoonlijk is. Je hebt direct contact met gelijkgestemden en ook de communicatie per mail is erg persoonlijk.


#5: DoopieCash

De kans is groot dat je de filmpjes van de twee mannen van DoopieCash op YouTube al eens voorbij hebt zien komen. 

Toch zijn ze niet de volgende twee crypto fanboys op YouTube, maar heb je echt wat aan de adviezen en ervaring van deze twee heren. 

In hun crypto training DoopieCash hebben zij al hun kennis gebundeld om jou de fijne kneepjes van crypto trading bij te brengen.

Gratis crypto cursus

De DoopieCash crypto cursus bestaat uit een gratis en een aantal verschillende cryptocursussenl. De 9-delige videotraining is in ieder geval helemaal kosteloos, waarna je kunt overstappen naar een van de aanvullende cursussen. 

De gratis crypto cursus is bedoeld voor beginners en leert je hoe je start met het kopen van crypto en hoe je ermee handelt om zo een mooie winst te maken. 

Ook is er een deel met theoretische achtergrond, met onder meer informatie over verschillende trading technieken. Daarnaast leer je over de werking van de blockchain, wat decentralisatie precies inhoudt en de verschillende brokers waar je crypto kan kopen en weer verkopen. Uiteraard is er ook aandacht voor de risico’s van cryptotrading en leer je hoe je jouw vermogen zo goed mogelijk beschermt. 

De mannen van DoopieCash bieden de wat gevorderde traders of mensen die graag willen leren traden een aantal verschillende opties.

Leerprogramma Swingtraden

Het Leerprogramma Swingtraden leert je de basis om succesvol te worden en tegelijkertijd rust te vinden in je trades.

Leerprogramma Daytraden & Scalpen

Het Leerprogramma Daytraden & Scalpen is voor mensen die dagelijks actie willen en dit op een winstgevende manier, hiervoor is wel al enige ervaring vereist.

Deze leerprogramma’s zijn gemaakt op basis van jarenlange ervaring, met als resultaat een hele goede fundering voor een stabiele en consistente succesratio!

Al met al een heel compleet aanbod, maar wel wat lastiger dan bijvoorbeeld de Crytponite cursus.

Welke cursus kies jij?

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!