augustus 11, 2020

De Beste Crypto Exchange Van Nederland in 2020

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • De Beste Crypto Exchange Van Nederland in 2020

Wil je cryptovaluta kopen? Goed plan! Als je het goed aanpakt, dan levert je dat ongetwijfeld een mooie winst op. Omdat het wel om echt geld gaat, is het belangrijk om daarvoor een betrouwbare partij te vinden die je munten snel verstuurt.

En als je toch tegen problemen aanloopt, dan is het fijn om te weten dat je in het Nederlands met een medewerker kan spreken. Wat is daarvoor de beste crypto exchange van Nederland?

In de afgelopen jaren heb ik veel ervaring opgedaan met het kopen en verkopen van cryptovaluta bij verschillende beurzen en brokers. Ik deel mijn bevindingen graag met je en adviseer je de beste crypto exchange van Nederland.

Het verschil tussen een broker en een exchange

Eerst is het goed om het verschil tussen een broker en een exchange uit te leggen. In Nederland kun je namelijk bij meerdere bedrijven cryptovaluta kopen, zowel bij een broker als exchange.

Meestal heb je dan de keuze uit meerdere soorten cryptocurrencies en betaal je jouw aankoop bij een broker gemakkelijk via iDEAL. Je ontvangt je bestelling dan meestal binnen enkele minuten tot een paar uur. 

Zo werkt een crypto broker

Een cryptobroker kun je zien als een tussenpartij die beschikt over een eigen voorraad cryptomunten, of die namens jou de gewenste munten koopt op een exchange (een beurs).

Wanneer je bij een broker cryptocurrency koopt, dan kun je zelf aangeven naar welk wallet adres jouw munten moeten worden gestuurd. Dat kan bijvoorbeeld de online wallet van de broker zijn, maar ook je eigen hardware wallet zoals de Ledger Nano S.

Ook kun je bij de meeste Nederlandse cryptobrokers direct en gemakkelijk via iDEAL betalen. Bij problemen is er een Nederlandse klantenservice en support beschikbaar. Kortom, een broker biedt veel gemak.

tegoed storten bitvavo ideal

Tegoed storten bij Bitvavo via iDEAL

Aan de andere kant is het aanbod cryptocurrencies er vaak kleiner en betaal je een relatief hoge fee per koop of verkoop. Soms loopt dat op tot wel 2 tot 3 procent van je aan- of verkoopbedrag.

Zo werkt een crypto exchange

Een exchange werkt net iets anders. Dat is namelijk als het ware een marktplaats voor verschillende cryptovaluta. Je koopt en verkoopt er verschillende coins en wisselt ze daarbij om voor andere munten.

Op die manier kun je een Bitcoin bijvoorbeeld eenvoudig omzetten naar Ethereum, XRP, of welke andere munt dan ook. Daarvoor betaal je trouwens bijna geen transactiekosten.

Het aantal verschillende munten is op een exchange vaak groter dan bij brokers. Wel handel je op een beurs met munten die je in de online wallet van de exchange moet plaatsen.

Dat kan een risico zijn wanneer het om hoge bedragen gaat. Op een exchange heb je meer opties als je gaat kopen en verkopen.

Zo kun je instellen dat jouw munten automatisch worden verkocht als deze een bepaalde koers bereiken, of juist een inkooplimiet instellen.

Er is veel mogelijk. Bekijk ook eens het blog wanneer je het beste cryptocurrency kan kopen, zodat je jouw kans op winst zo groot mogelijk maakt.

Daytraden of HODL?

Een exchange heb je altijd nodig als je wilt gaan ‘daytraden’, oftewel dagelijks handelen met cryptovaluta.

Wanneer je cryptovaluta koopt om vast te houden (HODL), dan kun je ook gewoon kopen bij een broker en de munt maanden of jaren vasthouden tot deze veel meer waard is geworden. Je slaat je munten dan het beste veilig op een hardware wallet op.

De beste crypto exchange van Nederland

In Nederland bestaan crypto brokers al vanaf ongeveer 2012. Bekende brokers zijn Litebit, BTC Direct, Bitcoin Meester en Bitonic (alleen Bitcoin kopen en verkopen). Lees hiervoor ook mijn uitgebreide Litebit review en BTC Direct review.

Echte exchanges bestonden in de beginjaren al wel in het buitenland, maar nog niet in Nederland. In ons land zijn volwaardige exchanges nog relatief nieuw. Gelukkig bestaat er wel een bedrijf dat zowel een goede broker als exchange ineen is: de beste crypto exchange van Nederland is Bitvavo.

Bitvavo

Bitvavo homepage

Handelen in meer dan 50 verschillende crypto's

Op Bitvavo handel je in meer dan 50 verschillende cryptovaluta, voor de laagste kosten. Daarmee biedt het platform voor elk wat wils, terwijl je per transactie zeker weet dat je nergens anders goedkoper uit bent. 

Bitvavo is geschikt voor zowel beginnende als ervaren traders en je verhandelt cryptovaluta voor maximaal 0.25% handelskosten. De omgeving is eenvoudig vormgegeven, zodat je ook als beginner direct snapt hoe het werkt.

Bitvavo aanmelden

Een account aanmaken bij Bitvavo is zo gebeurd.

En ben je al meer ervaren? Dan switch je net zo gemakkelijk naar een geavanceerde interface met nog meer functies. 

Laagste handelskosten van Nederland

In combinatie met de laagste handelskosten van Nederland, wint Bitvavo als exchange en broker snel terrein vergeleken met andere Nederlandse brokers.

Opname binnen enkele minuten op je bankrekening

Wanneer je koopt via iDEAL, is je beschikbare saldo direct aangevuld. En wil je jouw Bitvavo-tegoed opnemen? Dan staat het geld na verkoop vaak al binnen 5 minuten op je bankrekening!

Bij andere brokers en exchanges duurt dat vaak minimaal een halve tot meerdere (werk)dagen. Niet voor niets is Bitvavo een van de meest gebruikte cryptoplatforms van Nederland.

Als je hulp nodig hebt, dan kun je op meerdere manieren contact zoeken. Bitvavo heeft een Nederlandse helpdesk, waar je per e-mail of livechat een vraag stelt. Je krijgt altijd razendsnel antwoord. Zelfs op zaterdag reageren ze snel.

bitvavo exchange scherm

Bitvavo Exchange scherm

Veiligheid en support bij Bitvavo

Bitvavo is niet voor niets de grootste en beste crypto exchange van Nederland. Je verhandelt er jouw gekochte munten erg gemakkelijk binnen hetzelfde platform. Je hoeft dus niet meer te schuiven met coins.

Crypto kopen via iDEAL

Bij Bitvavo koop je jouw eerste cryptovaluta namelijk ook net zo gemakkelijk via iDEAL. Nadat je aankoop is afgerond, kun je direct gaan handelen. Dat is een groot voordeel.

Ook is het goed om te weten dat je zowel je geld als je persoonlijke gegevens aan Bitvavo kunt toevertrouwen.

Bitvavo wordt namelijk gecontroleerd door De Nederlandsche Bank. Bitvavo houdt zich aan de strenge Nederlandse regels en wetgeving, waarbij ook alle klanten zijn geverifieerd.

Hierom is Bitvavo de beste crypto exchange van Nederland

Ik som graag even op waarom Bitvavo volgens mij de beste crypto exchange van Nederland is:

 • De laagste kosten
 • Direct kopen via iDEAL
 • Ook geschikt voor beginners, erg overzichtelijk
 • Bijna 60 coins te verhandelen
 • Extra korting als je veel handelt (staffelkorting)
 • Nederlands bedrijf en support

Wil je ook beginnen met crypto en je eerste munten kopen? Zoek je de beste exchange van Nederland waar je direct aan de slag kunt? Maak een gratis account aan op Bitvavo

Lees voor meer informatie ook gerust eerst mijn uitgebreide Bitvavo review.

En wil je graag eerst meer weten over hoe crypto precies werkt? Meld je dan aan voor de gratis crypto training van de Crypto Masterclass.

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!