juni 30, 2020

Top 11 Beste Cryptocurrencies Om In Te Investeren In 2020

by Mark van Aelst
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Top 11 Beste Cryptocurrencies Om In Te Investeren In 2020

“Hee Mark, wat is de beste cryptocurrency om in te investeren?”. Dat is de vraag die mensen de afgelopen jaren keer op keer aan me stellen. 

Nu is het natuurlijk niet zo dat ik een glazen bol heb, waarmee ik kan zeggen welke munten binnenkort verdubbelen of misschien wel x100 gaan.

Toch heb ik wel ideeën over welke cryptomunten een goede investering zijn. En dan hoef je er niet eens meteen met duizenden euro’s in te investeren, want de mensen die voor 2017 voor een paar honderd euro Bitcoin kochten, liggen nu als multimiljonair op een tropisch strand.

Het kan dus echt! En ja, het gaat volgens mij ook zeker nog een keer gebeuren. Dat is een kwestie van tijd. En wanneer kun je het beste cryptocurrency kopen?


Cryptocurrencies zijn de toekomst van geld

Veel mensen zijn ervan overtuigd: cryptocurrencies zijn de toekomst van onze financiën, wereldwijd. De kosten zijn namelijk lager, het systeem is veel eerlijker en er kan niet zomaar bijgedrukt worden.

Bovendien maak je cryptovaluta binnen een mum van tijd over naar iemand anders, waar ook ter wereld. Vergeet het gedoe met lastige overboekingen, lang wachten en vertragende banken.

En omdat crypto zo anoniem is, kunnen centrale banken, toezichthouders en overheden maar weinig doen om het geldsysteem te manipuleren.

Kortom, crypto is de toekomst. Investeren dus, want dat je geld met crypto’s kan verdienen, is na de enorme koerswinsten eind 2017 voor iedereen wel duidelijk.

Hoog risico = kans op hoge beloning

Over het algemeen geldt: Hoe kleiner de munt, hoe groter het risico. Maar ook: hoe meer je ermee kan verdienen! 

De keuze van je munt hangt vooral af van het risico dat je bereid bent te nemen. En hoe lang wil je de coins vasthouden? Wil je regelmatig handelen of liever ‘HODL’ (je munten vasthouden)? 

Bij handelen neem je vaak genoegen met een winst van enkele procenten winst per dag. Bij HODL wacht je gewoon net zo lang tot jouw cryptomunten zijn verdubbeld of misschien wel 10 keer zoveel waard zijn geworden.

Top 11 cryptocurrencies met kans op mooie winst in 2020

In dit artikel laat ik je zien welke 11 cryptomunten naar mijn mening een grote kans maken om je op korte of lange termijn rijk te maken. 

En ben je helemaal nieuw in de wereld van de crypto? Geen zorgen, er zijn genoeg mogelijkheden om te starten. Begin eens met deze gratis crypto training.

Tip 1: Bitcoin (BTC)

Bitcoin (BTC) is al jaren de nummer één cryptocurrency. Met afstand heeft Bitcoin de grootste market cap (totale waarde). Veel mensen zien Bitcoin ook als het ‘digitale goud’.

Het is de populairste cryptocurrency van de wereld. En dat is eigenlijk meteen het grote voordeel ten opzichte van de andere cryptomunten die er zijn. Mensen hebben vertrouwen in Bitcoin en zien het als een solide investering.

Bovendien laat Bitcoin sinds het begin een goede koersstijging zien. Er zijn natuurlijk grote verschillen in de koers, maar toch komt Bitcoin altijd terug. Ook wordt Bitcoin steeds moeilijker om te maken en zijn er maximaal zo’n 21 miljoen van beschikbaar. 

Dat betekent schaarste, zeker wanneer steeds meer mensen het willen hebben. Ik vind Bitcoin om al deze redenen een solide investering. 

Ik zeg er wel bij dat je geen Bitcoin moet kopen als je snel 10x je inleg wilt verdienen. Want een solide munt betekent ook dat hij niet zo snel compleet door het dak zal gaan. 

Maar een verdubbeling of verdrievoudiging zit er de komende jaren volgens mij zeker in! En goed om te weten: je hoeft niet per se een hele Bitcoin te kopen, maar kunt ook investeren door bijvoorbeeld 0,1 of 0,25 Bitcoin te kopen. Koop Bitcoin gemakkelijk op Litebit.

Bitcoin kopen

Tip 2: Litecoin (LTC)

Litecoin is wat mij betreft ook een van de beste cryptocurrencies om in te investeren. Litecoin zien veel mensen namelijk als het ‘digitale zilver’. Bovendien lijkt er in Litecoin nog veel meer groeipotentie te zitten, terwijl Bitcoin al zo volwassen lijkt te zijn. Litecoin (LTC) heeft meer kans om op termijn  5x of 10x meer waard te worden. 

Want hoewel Bitcoin het voordeel heeft de allereerste en grootste te zijn, is Litecoin stiekem eigenlijk beter van opzet. Het is veel sneller, goedkoper in aanschaf en met lagere transactiekosten. 

Ook de lagere instapprijs maakt Litecoin wat toegankelijker. Daarnaast wordt Litecoin in de echte wereld steeds beter zichtbaar. In Zuid-Korea is Litecoin zelfs al te kopen via reguliere geldautomaten!

Wat mij betreft is Litecoin daarmee een rijzende ster, met de kans op een mooie winst.

Tip 3: ChainLink (LINK)

LINK is een wat minder bekende cryptocurrency, maar wat mij betreft een kanshebber die nog makkelijk 10 keer zoveel waard kan worden. De koers zit namelijk al jaren in een steady stijgende trend. 

De munt blijft stabiel en heeft een indrukwekkende stijging van de market cap gezien. Dat betekent dat steeds meer mensen vertrouwen hebben in de munt.

De munt heeft zichzelf een indrukwekkende plaats in de top 15 van populairste cryptocurrencies weten te verwerven. Ik verwacht dat we LINK binnenkort wel in de top 10 zullen gaan zien!

Tip 4: Ripple (XRP)

Een slapende reus, zo zou ik Ripple (XRP) omschrijven. Het is een munt die al jaren in de top 5 van cryptovaluta staat. Meestal op plek drie, na Bitcoin en Ethereum. Achter XRP zit een Amerikaans bedrijf dat wereldwijd partnerschappen met echte banken aangaat.

Hoewel veel mensen dit daarom geen echte cryptovaluta vinden, is Ripple wat mij betreft toch een goede investering met het potentieel om je in de toekomst rijk te maken.

De redenen om te investeren? Een solide technologie, overmaken binnen seconden en juist de partnerschappen met banken in de echte wereld. Zodra XRP steeds meer geaccepteerd wordt, zal de prijs behoorlijk gaan stijgen. Het vasthouden van XRP kost wat doorzettingsvermogen, maar ik denk dat de beloning binnen enkele jaren groot zal zijn. 

Nog een voordeel: je koopt ze voor een laag bedrag, dus je bouwt snel een portfolio met een groot aantal munten op.

XRP winst in 2020

Tip 5: Ethereum (ETH)

Ethereum is al jaren de nummer 2 cryptocurrency. Mensen zien het als de geavanceerde versie van Bitcoin. Het netwerk is heel veilig, snel, toegankelijk en biedt de mogelijkheid om smart contracts aan te maken. Dat zijn een soort automatische betaalafspraken. 

Ook komt er een update, Ethereum 2.0. Deze nieuwe versie van het Ethereum netwerk gaat naar mijn mening zorgen voor een koersexplosie en nog grotere bekendheid. 

Helemaal nieuw in de wereld van de crypto? Geen zorgen er zijn genoeg mogelijkheden om te starten. Begin eens met deze gratis crypto training

Tip 6: Zcash (ZEC)

Een van de bijzondere eigenschappen van cryptovaluta is dat het volledig anoniem is. Op het gebied van privacy is de coin Zcash op dat gebied de beste cryptocurrency om in te investeren.

Alleen daarom al is het een heel interessante munt. Daarnaast zijn er net zoals Bitcoin maximaal 21 miljoen exemplaren van, wat de schaarste en daarmee de prijs snel kan opdrijven. Zeker het investeren waard!

Tip 7: Tron (TRX)

De gedachte achter de cryptomunt Tron is bijzonder. Het doel is om een wereldwijd betaalsysteem voor digitale content te bieden. Denk aan het doen van in-game betalingen of het delen van content. Er komt geen derde partij meer aan te pas.

Dat levert mensen die content publiceren een enorme kostenbesparing op. De kans dat Tron de standaard munt voor gedeelde media gaat worden is aanwezig. Reden genoeg voor mij om ook een stevige investering in TRX in mijn portfolio te hebben.

Tron cryptocurrency

Tip 8: Cardano (ADA)

Cardano is nog een relatieve nieuwkomer in de wereld van cryptomunten (sinds 2015). De munt is ontstaan uit een samenwerking tussen verschillende universiteiten. Hoewel de betalingen anoniem zijn, is het bij Cardano mogelijk om net zoals bij bankoverschrijvingen een omschrijving toe te voegen bij het overboeken. 

De munt heeft een betrouwbare naam en is stabiel. In 2017 heeft Cardano laten zien dat het explosief kan stijgen, veel meer nog dan andere cryptovaluta. De kans op een nieuwe stijging waarbij Cardano 10x of meer gaat, blijft volgens mij altijd aanwezig.

Ik houd er dus altijd een mooi aantal van in mijn portfolio. Koop Cardano gemakkelijk op Litebit of Bitvavo.

Tip 9: Verge (XVG)

Verge is wat mij betreft een cryptomunt om in te investeren voor als je risico durft te nemen. De kans bestaat dat je geld voor een deel verliest, maar een reële kans op een stijging van meer dan 1000% kan net zo goed. Verge is altijd erg volatiel, dat wil zeggen dat er dagelijks grote koersverschillen mogelijk zijn. 

Eerder steeg Verge al van minder dan 0,1 eurocent naar een piek op 21 eurocent. De koers zakte daarna weer stevig in, waardoor je Verge nu erg goedkoop kan krijgen. Wie weet kan deze rally zich nog eens herhalen. Ready for takeoff!

Tip 10: VeChain (VET)

VeChain is een van de weinige cryptocurrencies met een echt product, inclusief veel partners en deals. Het idee: VeChain biedt oplossingen voor bedrijven en consumenten om producten en de status daarvan te controleren.

Met VeChain volg je elke stap in het productieproces. Van het transport van een nieuwe auto, handtas of zelfs losse groente. Deze cryptocurrency gaat een groot verschil maken. Er zijn al samenwerkingen met grote namen, zoals Renault. 

Het potentieel van deze techniek en partners vind ik echt gigantisch. En dan kan het niet anders of de koers gaat die vooruitgang ook laten zien. De koers is nu laag, dus er kan een mooie koersexplosie volgen.

Wat mij betreft is dit een sleeping giant, waarvan je er zeker wat in je portfolio moet hebben.

Tip 11: Binance Coin (BNB)

Binance is een van de grootste cryptobeurzen ter wereld. Ze hebben zelfs een eigen cryptovaluta bedacht, de Binance Coin.

Door deze munt te kopen krijg je korting op de commissies die je op de Binance exchange betaalt, zowel bij het kopen als verkopen van verschillende cryptocurrencies. 

In korte tijd steeg BNB naar enorme hoogte. Tot op de dag van vandaag weet deze coin een positie in de top 10 van meest populaire crypto’s vast te houden.

Ook wordt de munt steeds meer waard, doordat BNB steeds schaarser wordt. Ik denk dat de Binance Coin binnenkort een nieuwe explosieve stijging kan meemaken.

Zelf investeren in cryptovaluta

Zelf investeren in cryptocurrencies?

Ik heb je mijn top 11 van de beste investeringskansen laten zien. Ze hebben het potentieel om je geld veel meer waard te laten worden.

Onderzoek altijd zelf of je in een munt wilt investeren. Kijk naar het doel van de munt, het team erachter, of er voldoende verhandeld wordt (bij de kleinere munten) en durf af en toe gewoon een risico te nemen. Door verschillende munten te kopen, spreid je jouw kansen. 

Benieuwd naar nog meer kanshebbers, aangeraden door echte crypto experts en analisten? Kijk dan eens naar deze lijst met tientallen munten met de potentie om hard te gaan groeien: het cryptoportfolio 2020

Liever direct zelf aan de slag? Koop je crypto op Litebit of Bitvavo. Of lees mijn ervaringen en review van Litebit.eu.

Veel succes en we zien elkaar op de maan!

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!