december 20, 2020

Bitcoin Cash kopen? Investeer op tijd in de jonge broer van Bitcoin!

by Mark van Aelst
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Bitcoin Cash kopen? Investeer op tijd in de jonge broer van Bitcoin!

Bitcoin Cash kopen? Dat geeft je een mooie kans op grote winsten. Waar veel mensen namelijk een beetje schrikken van de hoge prijs van Bitcoin (BTC), biedt Bitcoin Cash (BCH) een heel aantrekkelijk alternatief.

Staat Bitcoin Cash in de schaduw van zijn grotere broer Bitcoin? Zeker niet, want volgens mij is de kans op grotere winsten met Bitcoin Cash op dit moment groter dan Bitcoin zelf.

Hoe zit dat precies en wat maakt Bitcoin Cash tot zo’n geweldige kans?

Bitcoin Cash kopen: de echte stijging moet nog komen

Bitcoin Cash is sneller en heeft meer capaciteit dan Bitcoin. Toch ligt de prijs gemiddeld 8x lager dan die van zijn grote broer Bitcoin. Waarom heeft een munt die eigenlijk beter is dan Bitcoin dan een lagere prijs? Een goede vraag.

Het heeft volgens mij vooral te maken met het zogenaamde ‘first mover advantage’. Bitcoin was namelijk de eerste digitale valuta die heel populair werd en dat nog steeds is. Maar er komt een moment waarop mensen Bitcoin te duur, te langzaam of misschien wel wat ouderwets gaan vinden.

Bitcoin Cash beter alternatief voor Bitcoin

En waarom zou je veel geld voor 1 BTC betalen, als je voor hetzelfde bedrag misschien wel 10 Bitcoin Cash kopen kan? Een munt die eigenlijk beter is en sneller kan groeien. Volgens mij is het daarom een kwestie van tijd voordat mensen Bitcoin Cash als goed alternatief voor Bitcoin gaan zien. 

Bitcoin Cash zal Bitcoin voorlopig niet van zijn troon stoten, maar biedt in verhouding wel meer kans op een hogere winst.

Bitcoin Cash kopen of niet?

De altcoin Bitcoin Cash (BCH) ontstond in het najaar van 2017 als officiële afsplitsing van Bitcoin (BTC). Daarmee is Bitcoin Cash dus een stuk jonger dan Bitcoin zelf. Bitcoin Cash werd opgericht, omdat het team achter Bitcoin het niet eens werd over het verbeteren van de achterliggende techniek.

Doordat zoveel mensen in Bitcoin handelden, kreeg het Bitcoin-netwerk namelijk te maken met capaciteitsproblemen. Deze problemen zijn opgelost in het Bitcoin Cash-netwerk.

Dat heeft namelijk door grotere blockchain blokken een veel grotere capaciteit dan Bitcoin. Bijkomend voordeel is dat de transactiekosten bij Bitcoin Cash veel lager liggen.

Verschil tussen Bitcoin en Bitcoin Cash

De techniek achter Bitcoin Cash is eigenlijk beter dan die van Bitcoin zelf. Beide munten hebben wel als doel een wereldwijd decentraal betaalmiddel te worden, maar verschillen vooral in snelheid en mogelijkheden tot schaalvergroting.

Bitcoin is waardeopslag, Bitcoin Cash een betaalmiddel

Persoonlijk zie ik Bitcoin vooral als waardeopslag, net zoals goud dat op dit moment is. Bitcoin Cash zie ik juist meer als een dagelijks betaalmiddel, waarmee je in de winkel en webshops dingen kunt gaan kopen. 

Bitcoin Cash maakt dat mogelijk vanwege de hogere snelheid, lagere transactiekosten. Ook zijn er per seconde meer transacties mogelijk.

Crypto exchange

Wat zijn de voordelen van Bitcoin Cash?

Ik zet alle voordelen van Bitcoin Cash kopen voor je op een rij:

  • Razendsnelle transacties.
  • Zeer lage transactiekosten.
  • Stabiel en veilig.
  • Degelijke achterliggende techniek.
  • Grote kans op enorme stijging.

Waarom Bitcoin Cash? Van 300 naar 3000 dollar?

Tijdens de vorige grote stijging in 2018 heeft Bitcoin Cash al eens bewezen meer dan 3000 dollar waard te kunnen worden. Bitcoin stond toen ook op de allerhoogste koers ooit, waarna de koersen van alle digitale valuta weer snel daalden.

Het duurde tot december 2020 voordat Bitcoin (BTC) weer een nieuw record neerzette. Je zou verwachten dat de koers van Bitcoin Cash dan ook weer tot nieuwe hoogtes zou stijgen. Toch is dat niet het geval. Bitcoin Cash groeide namelijk wel iets, maar de grote stijging moet nog komen.

Er zit dus nog ontzettend veel groei in. Zeker nu Bitcoin heeft laten zien een nieuwe all time high neer te zetten, is het volgens mij echt een kwestie van tijd voordat Bitcoin Cash weer 3000 dollar of meer waard wordt. Bitcoin Cash kopen dus, voordat de grote stijging eraan komt!

Waar Bitcoin Cash kopen?

Ik raad dus aan om in ieder geval een aantal Bitcoin Cash te kopen en in je portfolio op te nemen. Maar waar kun je het beste Bitcoin Cash kopen? De laatste jaren zijn er veel bedrijven bijgekomen, waar je cryptovaluta kan kopen en verkopen.

In Nederland zijn er op dit moment een vijftal grote brokers en exchanges die ik aanbeveel. Vooral Litebit, BTC Direct en Bitvavo raad ik aan. Lees ook mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Bitcoin Cash aanschaffen bij Bitvavo

Bitvavo is mijn absolute favoriet voor het kopen van Bitcoin Cash en andere populaire cryptocurrencies. De kosten voor aan- en verkopen zijn er heel laag, zeker vergeleken met andere brokers en exchanges in Nederland. Bitvavo zorgt er bovendien voor dat jouw tegoeden en digitale valuta goed beveiligd in je online wallet staan.

Een ander voordeel is dat je stortingen via iDEAL en opnames van je tegoed binnen slechts een paar minuten worden bijgeboekt. Fijn is ook dat de support gewoon Nederlandstalig is. Hoewel alles heel duidelijk werkt, stel je eventuele vragen gewoon in het Nederlands. Per e-mail heb je altijd  snel antwoord.

Bitvavo

Bitvavo homepage

Bitcoin Cash kopen via iDEAL

Bij Bitvavo is Bitcoin Cash kopen heel eenvoudig. Dat doe je namelijk gewoon gemakkelijk via iDEAL (of een van de acht andere betaalmogelijkheden). Op die manier is het kopen van Bitcoin Cash letterlijk binnen een handomdraai geregeld.

Het bedrag dat je via iDEAL naar Bitvavo overmaakt staat direct beschikbaar als tegoed in je account. Na de overboeking koop je vanuit je tegoed direct Bitcoin Cash, of een van de 50 andere cryptocurrencies die bij Bitvavo beschikbaar zijn.

Koopgids: Bitcoin Cash kopen bij Bitvavo

Het enige wat je voor het kopen van Bitcoin Cash bij Bitvavo nodig hebt, is een account en een bankrekening. Heb je ergens anders al wat digitale valuta staan? Dan stuur je dat gratis naar je Bitvavo wallet. Heb je nog geen Bitcoin Cash en wil je het graag kopen? Volg dan onderstaand stappenplan om Bitcoin Cash te kopen bij Bitvavo.

Stap 1: Aanmelden bij Bitvavo

Om Bitcoin Cash te kunnen kopen, heb je altijd eerst een account bij Bitvavo nodig. Het aanmaken van een account is helemaal gratis en vrijblijvend. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam en e-mailadres in eerste instantie voldoende.

Bitvavo aanmelden

Stap 2: Identiteitsverificatie

Omdat bedrijven die zich bezighouden met de handel en verkoop van digitale valuta aan strenge regels moeten voldoen, is het belangrijk dat je jouw identiteit bij Bitvavo verifieert. Het is daarbij goed om te weten dat Bitvavo verplicht is om zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om te gaan. 

Je identiteit verifieer je bij Bitvavo gemakkelijk met je mobiele telefoon. Volg de stappen op de website en de verificatie is binnen een paar minuten geregeld. Houd je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart wel bij de hand.

Stap 3: Stort een tegoed in euro’s

Wanneer je account en identiteit zijn goedgekeurd, ben je klaar om via iDEAL geld van je bankrekening naar Bitvavo over te boeken. Let op: zorg er wel altijd voor dat de bankrekening op jouw naam staat. Na de iDEAL-transactie is het geld direct via het dashboard van Bitvavo beschikbaar voor het kopen van Bitcoin Cash, of een van de 50 andere beschikbare coins.

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Bitcoin Cash selecteren bij Bitvavo

Vanuit je persoonlijke dashboard bij Bitvavo zie je onderaan de pagina een lijst met alle digitale valuta. De eenvoudigste manier om Bitcoin Cash te kopen, is het zoekveld te gebruiken. Type in het zoekveld ‘BCH’ en klik op het resultaat. Kies daarna voor welk bedrag, of welk aantal Bitcoin Cash je wilt kopen.

Bitcoin Cash kopen bij Bitvavo

Bitcoin Cash kopen bij Bitvavo

Klik op de knop ‘Kopen’. Dat is alles! Je hoeft geen geld meer over te maken, want je coins koop je direct uit het beschikbare tegoed. Na aankoop vind je de waarde van je totale portfolio terug in je dashboard en zie je een lijst met de waarde per cryptovaluta. Verkopen gaat trouwens precies op dezelfde manier. De waarde van je verkoop wordt dan in euro’s weer op je tegoed bijgeschreven en is beschikbaar om - hopelijk met een mooie winst - naar je bankrekening over te maken!

Beveilig je Bitcoin Cash met een hardware wallet

Hoe goed Bitvavo ook zijn best doet hun online omgeving en wallets te beschermen, het risico op een hack loopt een online exchange altijd. De kans is misschien klein, maar wanneer je een groot bedrag aan digitale valuta hebt, zorg er dan voor dat je ze op een veilige plek bewaart. Een hardware wallet zoals de Ledger Nano X is daarvoor ideaal.

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Lees voor meer informatie mijn uitgebreide Ledger Nano X review. Een hardware wallet is trouwens prima te gebruiken in combinatie met een online wallet van Bitvavo. In de wallets van Bitvavo laat ik alleen de coins staan waarmee ik actief handel. Na aanschaf stuur ik de rest meteen door naar de Ledger Nano X. Het werkt heel gemakkelijk en geeft vooral veel gemoedsrust.

Ik raad het kopen van de Ledger Nano X dus echt aan wanneer je meer dan 1.000 euro in cryptovaluta investeert. 

Conclusie

Bitcoin Cash (BCH) heeft het in zich om weer hard te gaan stijgen. Het is geen kwestie van of, maar wanneer Bitcoin Cash weer een enorme stijging laat zien, zeker nu Bitcoin in december 2020 weer een nieuwe all time high heeft neergezet. Bitcoin Cash zal bij deze ontwikkeling niet achterblijven.

Wil je niet meteen veel investeren? Dat hoeft ook niet, met kleine bedragen ben je bij Bitvavo ook van harte welkom! Kortom, maak snel een account aan bij Bitvavo en koop je eerste Bitcoin Cash.


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!