juli 21, 2020

Bitcoin Meester Review: Gemakkelijkste Broker Van 2020?

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Bitcoin Meester Review: Gemakkelijkste Broker Van 2020?

Wanneer je cryptovaluta wilt gaan kopen of verhandelen, heb je een partij nodig waarbij je jouw euro’s omzet naar digitale valuta. Net zoals je bij een wisselkantoor voor buitenlandse valuta zou doen als je op een verre vakantie gaat.

Bitcoin Meester is een site en bedrijf waar je de euro’s op je bankrekening eenvoudig wisselt voor een van de honderden verschillende beschikbare cryptovaluta’s.

In tegenstelling tot wat de naam Bitcoin Meester doet vermoeden, koop je er namelijk letterlijk meer dan 200 soorten cryptomunten. Niet alleen voor Bitcoin kun je bij Bitcoin Meester dus terecht.

Maar hoe zit het met de betrouwbaarheid van Bitcoin Meester? Hoe werkt het in de praktijk om er cryptovaluta te kopen en hoe hoog of laag zijn de kosten? Kun je er jouw munten veilig laten staan? Wat doe je als je vragen of een probleem hebt?

In deze Bitcoin Meester Review vertel ik je alles over deze Nederlandse broker en mijn persoonlijke ervaringen. Verder leer je hoe je er een account aanmaakt en zelf aan de slag kan met het kopen en verkopen van cryptovaluta.

Ontstaan en geschiedenis van Bitcoin Meester

Bitcoin Meester is in Nederland nog een relatieve nieuwkomer op het gebied van het aan- en verkopen van cryptocurrencies. Het bedrijf is 100 procent Nederlands en gevestigd in Aalsmeer.

Aanvankelijk begon Bitcoin Meester in 2017 met het aanbieden van handel in drie munten: Bitcoin, Ethereum en Litecoin. Inmiddels is dat aanbod in de afgelopen jaren uitgegroeid naar 200+ verschillende cryptocurrencies. Het aanbod breidt zich elke week nog steeds uit. In 2020 telt Bitcoin Meester ongeveer 50.000 actieve gebruikers, zowel uit Nederland als daarbuiten.

Bitcoin Meester staat als Coin Meester B.V. bij de KvK geregistreerd onder nummer 68955820. Het bedrijf is gevestigd in Almere, aan de Thailandlaan 6.

Voor contact en vragen kan je mailen of bellen. Je wordt in het Nederlands of Engels te woord gestaan. Kijk onder het kopje support voor de openingstijden, het telefoonnummer en overige contactgegevens van Bitcoin Meester.

Hoe werkt Bitcoin Meester?

Bij Bitcoin Meester wissel je de euro’s op je bankrekening gemakkelijk om naar elke gewenste cryptomunt. Op dit moment is Bitcoin Meester zelfs het Nederlandse platform met het grootste aantal cryptocurrencies dat je eenvoudig met iDEAL koopt (200+!). Dat maakt het kopen van je eerste cryptovaluta heel laagdrempelig.

Bitcoin Meester werkt door er een account aan te maken en vervolgens via iDEAL een tegoed in euro’s te storten. Met dit tegoed, bij Bitcoin Meester ook wel ‘BM credits’ genoemd, koop je de cryptocurrencies van jouw voorkeur.

Bij verkopen werkt het net andersom. Je gebruikt de verkoop-knop in Bitcoin Meester, waarna de waarde in euro’s op je tegoed wordt bijgeschreven. Op dat moment kun je ervoor kiezen een andere munt te kopen, even niets te doen, of (een deel van) je tegoed weer naar je bankrekening uit te betalen. Alleen nog even weten wanneer je het beste cryptocurrency kan kopen!

Bekijk een video met uitleg hoe Bitcoin Meester in de praktijk werkt:

Bitcoin Meester account aanmaken

Een van de dingen die je zal opvallen is dat het aanmaken van een account bij Bitcoin Meester echt binnen een paar minuten is gebeurd. Vul in het aanmeldformulier je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord in en je bent klaar.

Wel moet je nog even aanvinken dat je geen inwoner van de Verenigde Staten en geen persoon of nabije familie van een politiek persoon bent. Na het invullen ontvang je direct een e-mail met daarin een bevestigingslink.

Daarna krijg je nog een e-mail met een 8-cijferige verificatiecode. Kopieer en plak deze en je komt al in het Bitcoin Meester-dashboard terecht.

Registreren bij Bitcoin Meester

Bitcoin Meester review: de verificatie

Nadat je account is aangemaakt, kun je direct beginnen met het storten van euro’s, die automatisch in BM credits worden omgezet. BM-credits (Bitcoin Meester credits) zijn de euro’s die je bij Bitcoin Meester hebt gestort.

Je ziet het beschikbare bedrag onder het kopje BM credits in je account. Zonder verificatie van je identiteit is dat mogelijk met maximaal 100 euro per week (storten of opnemen).

Alle Bitcoin-aanbieders moeten namelijk van de overheid voldoen aan een "Know your customer"-beleid. Dat betekent dat Bitcoin Meester moet weten wie je bent als je voor grotere bedragen wilt gaan kopen of verkopen. 

Credits storten met iDEAL

Voor meer dan 100 euro per week kopen of verkopen?

Om je eerste stappen te zetten is verificatie dus niet verplicht, maar als je graag met meer dan 100 euro per week wilt storten of opnemen, ontkom je daar niet aan. Dit is trouwens bij alle brokers het geval.

Gelukkig is ook de verificatie van je persoonsgegevens bij Bitcoin Meester snel gebeurd.

Ben je ingelogd? Ga dan naar https://www.bitcoinmeester.nl/verificatie. Hier zie je enkele manieren om jouw identiteit en persoonsgegevens veilig aan te leveren. Dit bestaat onder andere uit:

 • Een kopie van je paspoort of ID-kaart.
 • Een selfie met je identiteitsbewijs en een papiertje met de huidige datum.
 • Controle van je telefoonnummer via sms.
 • Een adresbewijs (afschrift of brief van nutsbedrijf, bank of overheidsinstelling.

Na het aanleveren van deze gegevens, word je door een medewerker van Bitcoin Meester goedgekeurd en stijgt je limiet naar een wekelijkse limiet van maar liefst 100.000 euro. Voor de meeste mensen is dat meer dan voldoende.

Kopen en verkopen bij Bitcoin Meester

Na het aanmelden bij Bitcoin Meester kun je direct geld storten via iDEAL. Zoals gezegd met een maximum van 100 euro per week voor ongeverifieerde accounts, tot wel 100.000 euro voor accounts die wel geverifieerd zijn.

Voor het storten van tegoeden is geen speciale koppeling nodig. Kies simpelweg het bedrag in euro’s dat je wilt overboeken, selecteer je bank en je tegoed staat erbij.

Voor het opnemen van tegoeden is het wel nodig om je bankrekening aan je account toe te voegen en te koppelen. Daarvoor is geen nieuwe identiteitscontrole nodig.

Je voegt je bankrekeningnummer eenvoudig toe en doet daarna een verificatiestorting via iDEAL. Ook het koppelen van je bankrekening duurt maar een paar minuten.

Na het koppelen van je bankrekening kun je zowel kopen als verkopen op Bitcoin Meester.

Meer dan 200 cryptocurrencies bitcoin meester

Kosten bij Bitcoin Meester

Zoals bij elke broker, betaal je bij de aan- of verkoop van cryptovaluta transactiekosten. Bij Bitcoin Meester werken ze niet met een vast bedrag, maar zijn die kosten afhankelijk van de totale waarde van de gekochte of verkochte cryptovaluta.

Op die manier stimuleert Bitcoin Meester je om meer te gaan handelen, omdat je kosten dalen naarmate je meer koopt of verkoopt. Standaard betaal je 1,5% transactiekosten over je aankoop tot 1.000 euro.

Bij een bedrag tussen 1.000 en 5.000 euro dalen deze kosten al voor een derde, naar 1%. Zo heeft Bitcoin Meester een aantal verschillende niveaus van transactiekosten, ook wel ‘VIP-level’ genoemd.

VIP-levels voor korting op transactiekosten

Dit is een overzicht van alle VIP-levels bij Bitcoin Meester:

VIP 1  ≥ € 1,00  1.50%
VIP 2  ≥ € 1.000,00  1.00%
VIP 3  ≥ € 5.000,00  0.75%
VIP 4  ≥ € 10.000,00  0.65%
VIP 5  ≥ € 25.000,00 0.55%
VIP 6  ≥ € 100.000,00  0.45%
VIP 7  ≥ € 500.000,00  0.35%
VIP 8  ≥ € 1.000.000,00  0.25%

Voor de rest zijn er geen kosten voor een iDEAL-transactie. Er geldt wel een minimum aan- of verkoop van 9 euro per muntsoort. En goed om te weten: verstuur je coins naar een ander wallet-adres?

Dan betaal je daarover een klein bedrag over in de valuta die je verstuurt. Deze ‘fee’ betaal je altijd bij elke transactie en gaat niet naar Bitcoin Meester. Het zijn de standaard kosten om jouw transactie door het netwerk van de coin te laten verwerken.

In de praktijk zijn deze kosten verwaarloosbaar ten opzichte van het bedrag dat je verstuurt, maar ik noem ze toch even.

Bitcoin Meester kosten

Uniek: rente op je cryptovaluta bij Bitcoin Meester

Een wel uniek te noemen pluspunt van Bitcoin Meester, is dat ze je 3% rente geven over de ‘stable coins’ die zij aanbieden.

Een stable coin is een cryptomunt die 1:1 gekoppeld is aan de waarde van een echte munt, meestal de Amerikaanse Dollar. Bij Bitcoin Meester gelden als stable coins: TetherUSD, TrueUSD, Paxos Standard en Dai. 

Het enige wat je daarvoor hoeft te doen is een van deze munten op je Bitcoin Meester wallet op te slaan. Je hoeft deze munten trouwens niet per se bij Bitcoin Meester gekocht te hebben, van een andere wallet naar Bitcoin Meester versturen mag ook.

Het is een positief tegengeluid op de buitengewoon lage rentes of zelfs negatieve rente bij de banken.

Veiligheid en support

Bitcoin Meester is een van de grote cryptobrokers in Nederland. Je doet zaken met een betrouwbaar en officieel geregistreerd bedrijf, dat al ruim drie jaar naar tevredenheid mensen helpt om cryptovaluta te kopen en verkopen.

support bitcoin meester

Support

Bitcoin Meester is zowel per e-mail, telefoon als online chat bereikbaar. Stuur je een e-mail naar helpdesk@bitcoinmeester.nl? Dan krijg je binnen twee uur antwoord op je vraag.

Bellen kan ook: de Nederlandstalige helpdesk is van maandag tot en met vrijdag van 09:00 - 17:00 uur bereikbaar op telefoonnummer 085-0076000.

Ook de online chat is op werkdagen tijdens kantooruren beschikbaar. Op zaterdag en zondag is de telefonische helpdesk gesloten. Wel krijg je op elke dag van de week tussen 09:00 en 21:00 uur antwoord op e-mails.

Als je een vraag hebt over een transactie of ergens niet uitkomt, dan kun je altijd rekenen op hulp.

Het feit dat je met een Nederlands bedrijf belt geeft een vertrouwd gevoel. Ook in mijn persoonlijke ervaring met de helpdesk van Bitcoin Meester kreeg ik snel iemand aan de lijn en werd mijn vraag netjes beantwoord. 

Veiligheid bij Bitcoin Meester

En hoe veilig is je cryptovaluta bij Bitcoinmeester.nl? Ten eerste biedt Bitcoin Meester de mogelijkheid om 2FA-authenticatie te activeren.

Zo zorg je voor een extra beveiligingslaag, doordat je telefoon steeds een unieke code genereert. Je kan kiezen voor code via e-mail of voor Google Authenticator.

Daarnaast is het altijd goed om ervoor te zorgen dat je niet teveel geld in de online wallets van een broker laat staan. Een beter idee is het om grote hoeveelheden cryptovaluta naar een offline wallet, zoals de Ledger Nano S te sturen.

Om de gevolgen van een hack te verkleinen, staat slecht 5% van de cryptovaluta van alle klanten in online wallets van Bitcoin Meester. Maar liefst 95% van de middelen van de klanten wordt ‘koud’, oftewel offline, bewaard.

Er kan dus nooit meer dan 5% van alle middelen verdwijnen of worden gestolen. Bitcoinmeester.nl doet er alles aan om een hack te voorkomen. Ze laten de website en systemen regelmatig door een externe partij controleren op kwetsbaarheden en gevoelige plekken.

Enige nadeel van dit beleid is dat de online voorraad van een bepaalde munt soms laag is. Maar dat is in de praktijk geen enkel probleem. Als er vraag is, vult Bitcoin Meester de voorraad snel aan.

De voor- en nadelen van Bitcoin Meester

Bitcoin Meester maakt het kopen en verkopen van cryptovaluta echt heel gemakkelijk en overzichtelijk. Zeker voor beginners is het een aanrader. Je leert snel hoe alles werkt en de interface is overzichtelijk.

Vanaf de start kocht ik regelmatig coins bij Bitcoin Meester, vooral de grote munten Ethereum en Bitcoin. Ik zet de belangrijkste voor- en nadelen van Bitcoin Meester voor je op een rij:

Voordelen van Bitcoin Meester

 • Meer dan 200 cryptovaluta direct per iDEAL kopen
 • Besparen op kosten door VIP-levels
 • Betrouwbaar Nederlands bedrijf
 • Goed bereikbare en Nederlandse support
 • Zeer overzichtelijke gebruiksvriendelijke site
 • Ook een goede app beschikbaar voor Android en iOS

Nadelen van Bitcoin Meester

 • Relatief hoge aan- en verkoopkosten bij kopen van lage aantallen
 • Beschikbaarheid van munten soms niet groot, omdat 95% van de voorraad offline staat (belangrijk voor de veiligheid)

Conclusie

Bitcoin Meester is een van de vijf grote Nederlandse brokers waar je eenvoudig cryptovaluta kan kopen en verkopen. Het bedrijf hoort absoluut thuis tussen grote namen zoals Litebit.eu, Bitvavo en BTCDirect.

Het handelen in cryptocurrencies gaat er erg gemakkelijk via een overzichtelijk dashboard. Je hebt altijd goed inzicht in de waarde van je portfolio en zowel storten als opnemen is in een mum van tijd gebeurd.

Bij de verificatie voelt het opsturen van een selfie waarin je je paspoort én een A4-tje met daarop ‘Bitcoin Meester’ en de datum een beetje gek. Het is ondanks dat wel een goede manier om te bewijzen dat je echt bent wie je bent.

Het bevestigt eigenlijk alleen maar hoe serieus Bitcoin Meester de veiligheid en officiële regels neemt.

De support is verder goed bereikbaar en reageert snel op vragen. Voor beginners is dat zeker een fijn gevoel.

Weet je al veel van crypto's en het handelen daarin? Zo ja, dan zou ik zeker met Bitcoin Meester aan de slag gaan en met de knop hierboven een gratis account aanmaken.

Helaas kun je ook veel geld verliezen met crypto. Zorg daarom altijd dat je eerst voldoende kennis hebt, voordat je gaat investeren.

Ik kan je daarom de gratis crypto training aanraden. Dit is een training van de Crypto Masterclass.

Wil je hier meer over weten voordat je je aanmeldt? Lees dan ook eens mijn crypto masterclass review!

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!