oktober 17, 2021

CAKE kopen? Verdubbel je inleg eenvoudig met Pancakeswap!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • CAKE kopen? Verdubbel je inleg eenvoudig met Pancakeswap!

CAKE kopen? Door je CAKE-tokens bij Pancakeswap te staken, verdien je een mooi passief inkomen dat kan oplopen tot een rendement van wel 150% per jaar! Meer dan een ruime verdubbeling van je inleg dus, nog los van eventuele koerswinst van CAKE zelf.

Voor mij was het voldoende reden om hier zelf mee aan de slag te gaan. Ik geef je wat achtergronduitleg en laat je vervolgens zien hoe het werkt en waar je begint met geld verdienen via Pancakeswap.

Wat is CAKE precies?

CAKE is de native token van PancakeSwap en is nog vrij nieuw. CAKE werd in het najaar van 2020 gelanceerd en draait op de Binance Smart Chain. De belangrijkste functie van CAKE is het stimuleren van liquiditeit op het platform van Pancakeswap. 

Dankzij het geweldige rendement op het staken van CAKE, lukt het Pancakeswap om de bovengenoemde liquiditeit te realiseren.

Wat is Pancakeswap?

PancakeSwap is een gedecentraliseerde exchange, wat inhoudt dat er geen bedrijf tussen de handel in crypto zit. Investeerders handelen rechtstreeks met elkaar via een ‘peer-to-peer’-verbinding. Het handelsproces verloopt helemaal automatisch via smart contracts.

Eigen wallet

Het grote verschil is dus dat er geen centrale partij meer is, waar je van afhankelijk bent. Je hebt trouwens ook geen wallet van de decentrale exchange, maar zorgt voor je eigen externe wallet. Dat kan bijvoorbeeld een hardware wallet zoals de Ledger Nano S zijn, of een online wallet van een andere partij zoals Trustwallet. 

Unieke voordelen van decentrale exchanges

Het grote voordeel van Pancakeswap en gedecentraliseerde exchanges in het algemeen, is dat deze nooit door overheden gereguleerd kunnen worden. Ze hebben er simpelweg geen vat op. Ook zijn de transactiekosten bij gedecentraliseerde exchanges een stuk lager en is het handelsproces een stuk veiliger. 

Risico's van gecentraliseerde exchanges

De bekende grote gecentraliseerde exchanges zoals Binance, Kraken en andere grote namen lopen deze risico’s wel. Bovendien vragen zij gemiddeld hogere transactiekosten, doordat de kosten van werknemers, beveiliging en infrastructuur gedekt moeten worden. 

Onderscheidend PancakeSwap

PancakeSwap onderscheidt zich binnen alle andere gedecentraliseerde exchanges door de hoge snelheid, zeer lage kosten en toegankelijkheid. Dat maakt dat PancakeSwap nu al en in de toekomst nog veel populairder zal worden. Ook CAKE kopen is daardoor erg interessant. 

CAKE naar 50 dollar?

Op dit moment staat de coin qua market cap op plek 36 in de wereldwijde crypto top 100. Ik weet bijna zeker dat CAKE de top 20 zal bereiken. Misschien zelfs dit jaar nog en anders zeker in 2022. De gedachte en techniek achter decentrale exchanges, met in het bijzonder PancakeSwap is namelijk revolutionair. Een koers van 50 dollar lijkt me in de komende jaren goed haalbaar.

CAKE kopen koersgrafiek

Door het proces van staken heel eenvoudig en geautomatiseerd te maken, heeft PancakeSwap een geweldige troef in handen. Met een bizar stakingrendement tussen 75% en 150% per jaar zal CAKE snel meer investeerders naar zich toe trekken.

Hoe werkt PancakeSwap?

Wanneer je PancakeSwap gebruikt, handel je in feite gewoon bij een crypto exchange. Je verhandelt er veel verschillende soorten cryptovaluta, net zoals je dat bij gecentraliseerde exchanges al gewend bent. Het grote verschil is dat je jezelf niet hoeft aan te melden, of een gebruikersaccount nodig hebt.

Er is dus geen verificatie nodig. Je koppelt jouw eigen wallet aan PancakeSwap en bent dan klaar om te handelen, of te staken.

Syrup pools

Uniek aan PancakeSwap zijn de zogenaamde ‘syrup pools’, waar het mogelijk is om geweldige rendementen met staking te realiseren. Dat gaat echt met een druk op de knop! Ideaal voor zowel beginners als gevorderde stakers.

CAKE kopen doe je bijvoorbeeld via Bitvavo of Binance, waarna je ze naar een wallet stuurt die door PancakeSwap wordt ondersteund, zoals Trustwallet. Deze Trustwallet koppel je vervolgens aan Pancakeswap.

Op dit moment is de handigste manier om CAKE te kopen op Binance, met een beetje BNB (Binance Coin). BNB heb je nodig om de kleine fees te betalen wanneer je CAKE via PancakeSwap staket. Een paar tientjes aan waarde is hiervoor al ruim genoeg.

Stuur zowel je BNB als CAKE naar je externe wallet. PancakeSwap werkt het gemakkelijkst met TrustWallet of Metamask. Kijk op PancakeSwap voor alle ondersteunde wallets. Deze officiële tutorial van PancakeSwap laat zien hoe je jouw wallet eenvoudig verbindt.

Auto CAKE en Manual CAKE

In de lijst met syrup pools op PancakeSwap vind je zowel ‘Auto CAKE’ als ‘Manual CAKE’. Het verschil is dat Auto CAKE je verdiensten automatisch herinvesteert, waardoor je jaarrendement een stuk hoger is dan bij Manual CAKE. Bij Manual Cake moet je namelijk alles handmatig doen, zoals de naam al een beetje doet vermoeden.

Stappenplan geld verdienen met Auto CAKE op PancakeSwap

De handigste manier om te beginnen met Auto CAKE op PancakeSwap? Daarvoor doorloop je een aantal stappen. Hieronder heb ik die stappen beschreven, zoals ik ze zelf doorliep en erg gemakkelijk vond. Zo stake je binnen no-time jouw eerste CAKE!

Aan de hand van deze video kreeg ik het binnen een half uurtje voor elkaar, inclusief de wachttijd van het versturen van Binance naar mijn Trust Wallet. Een aanrader om even te kijken, zodat je precies weet wat je moet doen.

Elke maand gratis boodschappen

In het begin leek het me allemaal wat overweldigend, want voor mij was het ook nieuw. Daarom begon ik met een klein testbedrag van ongeveer 100 euro. Toen alles gemakkelijk bleek te werken, vulde ik mijn saldo aan tot ongeveer 4500 dollar. In het screenshot hieronder zie je dat ik na een uur of 8 iets meer dan 2,50 dollar heb verdiend (In het begin loopt de teller terug vanaf 3 dagen, daarna is de fee voor het 'unstaken' een stuk lager).

Syrup pool Auto CAKE

Volgens de huidige rendementsprognose levert me dat iets meer dan 200 dollar per maand op, als ik het er elke maand uithaal. Laat ik het een jaar staan, dan loopt het bedrag op tot gemiddeld 275 dollar per maand. Lekker! Dat zijn elke maand voor mij gratis boodschappen, om het zo maar te zeggen.

Doel: passief inkomen

Mijn doel is nu om het saldo de komende dagen aan te vullen tot 10000 dollar en te kijken hoe het presteert. In principe wil ik de winst er elke maand uithalen en zien als een passief inkomen. Misschien laat ik het ook wel een jaar staan, afhankelijk van hoe stabiel het rendement blijft en hoe de koers van CAKE zich de komende maanden ontwikkelt.

500 euro per maand extra inkomen dankzij Auto CAKE

Laat ik de 10.000 dollar een jaar staan? Dan komt dat neer op een winst van 7300 dollar na een jaar. Of ruim 600 dollar (meer dan 500 euro) aan extra passief inkomen per maand! Het blijft bizar dat dit mogelijk is. Met investeringen in vastgoed of dividendaandelen ben je vaak al blij met een rendement van zo’n 6%, wat neerkomt op zo’n 50 euro per maand voor een investering van 10.000 euro, om het verschil maar even aan te geven. 

Stappenplan geld verdienen met PancakeSwap’s Auto CAKE

Ik kan natuurlijk elke stap uitleggen, maar persoonlijk heb ik veel gehad aan de onderstaande video, waarin alles ontzettend duidelijk wordt uitgelegd. Ik weet zeker dat je hiermee binnen no-time jouw eerste CAKE staket en je rendement ziet oplopen. 

Snel starten? Koop BNB en CAKE op Binance 

Om CAKE te kunnen staken, moet je vanzelfsprekend in het bezit zijn van CAKE. Je hebt alleen ook een beetje BNB (Binance Coin) nodig. Dit gebruikt Auto CAKE om de kleine fees te betalen.

Ik koos zelf voor 100 dollar aan BNB en 4400 dollar aan BNB. Waarschijnlijk is die 100 dollar aan BNB overkill en red je het met een paar tientjes ook gemakkelijk.

Binance CAKE kopen

Installeer Trust Wallet op je smartphone

Trust wallet is een bekende software crypto wallet waar je jouw munten kunt bewaren. PancakeSwap werkt heel goed samen met deze dienst. Op de website zie je dan ook een grote blauwe ‘connect’-knop, waarmee je PancakeSwap verbindt met je Trust Wallet. Je CAKE en je rewards worden daarop bijgeschreven. 

De stappen in het kort:

 1. 1
  Download de Trust Wallet app op je smartphone
 2. 2
  Installeer Trust Wallet
 3. 3
  Stuur CAKE en BNB vanuit Binance naar je Trust Wallet (nog geen Binance account? Maak er dan gratis een aan)
 4. 4
  Koppel je Trust Wallet aan PancakeSwap
 5. 5
  Ga in Trust Wallet naar het tabje ‘dApps’ en kies voor ‘Earn’
 6. 6
  Kies links onderin voor ‘Pools’
 7. 7
  Kies in de lijst voor ‘Auto Cake’ en selecteer het aantal CAKE tokens dat je wilt staken
 8. 8
  Klik ‘Stake’ en je ziet je winst realtime oplopen. Mooi!

Wat is het risico?

Een rendement van 500 euro per maand op basis van een investering van iets meer dan 8500 euro (10.000 dollar) klinkt natuurlijk geweldig. Bijna té geweldig! Het spreekwoord luidt niet voor niets: als iets te mooi lijkt om waar te zijn, dan is het dat meestal ook niet.

Ik ben zelf heel benieuwd hoe mijn investering zich zal ontwikkelen. De belangrijkste risico’s die ik zie, zijn:

 • Het extreem hoge rendement daalt elke maand, doordat steeds meer mensen deelnemen aan de Auto CAKE-pool. Als de koers van CAKE daarentegen wat daalt, dan stijgt het rendement weer, omdat veel mensen er dan voor kiezen om hun aandeel te ‘unstaken’. Gewoon goed in de gaten houden dus. In de lijst met pools staan nog wel meer interessante mogelijkheden met geweldige rendementen als back-up kansen.
 • De onderliggende waarde van CAKE daalt, waardoor je rendement minder wordt, of zelfs tot verliezen kan leiden.
 • Er ontstaan problemen met je Trust Wallet (onwaarschijnlijk, maak wel altijd een goede back-up van je recovery phrase).
 • PancakeSwap stopt ermee (onwaarschijnlijk).
Verder dan dat is het een investering die sowieso de moeite waard is. Binnen PancakeSwap zie je jouw verdiensten realtime oplopen, wat erg verslavend is om te zien!


Hoe snel en hoeveel verdien je met Auto CAKE?

Binnen acht uur na mijn storting was mijn ‘Recent CAKE profit’ zo’n 2,50 dollar, of zo’n 35 cent per uur. Dat lijkt niet veel, maar de teller loopt continu door, waardoor het na een maand optelt tot ruim 200 dollar.

Mijn intentie is om het saldo aan te vullen tot 10.000 dollar, waardoor het rendement bijna 500 dollar per maand zal zijn. Dat zijn bedragen waar veel mensen met gemak een week voor moeten werken, denk ik maar. Binnenkort volgt uiteraard een update van de resultaten.

Ik ben dus benieuwd en raad je zeker aan om er ook mee te gaan experimenteren. Het hoeft niet meteen groot met duizenden dollars, want ook met 100 dollar (of minder) zie je al mooi hoe het werkt. Wedden dat je er dan meer mee wilt doen?

Begin in ieder geval met het aanmaken van een account bij Binance en koop je eerste CAKE. 


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!