december 5, 2020

ChainLink kopen? Investeer op tijd in deze veelbelovende cryptovaluta!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • ChainLink kopen? Investeer op tijd in deze veelbelovende cryptovaluta!

ChainLink kopen? Goed idee, want deze munt heeft volgens mij enorme groeikansen. Waar je Bitcoin namelijk kan zien als eerste digitale valuta die nog steeds profiteert van het ‘first mover advantage’, kun je ChainLink (LINK) zien als first mover op het gebied van blockchain en traditionele financiële dienstverlening.

Klinkt ingewikkeld? Valt in de praktijk best mee. In dit artikel leg ik je uit hoe dat zit en waarom ChainLink kopen zo interessant is. 

ChainLink kopen: een munt die wel 10x zoveel waard zal worden

Een munt die nog wel 10x zoveel waard zal worden, dat is nogal een bewering. Toch heeft ChainLink het in zich. Sterker nog, Hij heeft het al eens gedaan! De gemiddelde koers in heel 2019 was zo’n 1,80 dollar. Wel wat pieken en dalen, maar over het hele jaar gezien was de koers vrij stabiel.

Tot half 2020, waarin de koers explosief naar ruim 19 dollar steeg. Een investering van 1000 euro werd meer dan 10.000 euro waard. Inmiddels staat de munt weer wat lager, wat mooie instapkansen biedt.

Het mooie is namelijk dat er aan de groei van ChainLink geen hype, maar echte fundamentele ontwikkelingen ten grondslag liggen. Dat belooft dus een mooie toekomst!

Waarom ChainLink kopen zo interessant is

ChainLink is de eerste munt die het mogelijk maakt om de blockchaintechnologie te koppelen aan traditionele financiële diensten. Op die manier ontstaat er wereldwijde transparantie in leningen, bankrekeningen, transacties en andere financiële producten.

In het kort noemt men de koppeling van blockchain met de financiële wereld ook wel ‘DeFi’, oftewel Decentralized Finance”.

Zelfs zonder de controle van banken of autoriteiten, weet je met de blockchain zeker dat de informatie klopt. Alles kan bovendien worden gecontroleerd.

ChainLink heeft het first mover advantage

ChainLink is een digitale valuta, ook wel token genoemd, die dit allemaal mogelijk maakt. De reden waarom ChainLink kopen zo interessant is, is dat deze munt op het gebied van DeFi een van de eersten is.

In ieder geval de eerste grote munt. Van dat voordeel profiteert ChainLink (LINK) enorm. De munt presteerde in verhouding zelfs veel beter dan Bitcoin in dezelfde periode.

Smart contracts 

ChainLink maakt gebruik van zogenaamde Smart Contracts. Dat zijn contracten, waarbij er geen derde partij ter controle meer nodig is. In de blockchain is alle informatie voor iedereen terug te vinden en op juistheid te controleren.

Welk saldo staat er bijvoorbeeld op een bepaalde rekening? Kan een transactie worden goedgekeurd? Duidelijke afspraken over een lening, hoeveel is er van die lening al terugbetaald? Noem maar op. Er is zo ontzettend veel mogelijk. 

Ook maakt ChainLink het mogelijk om meerdere externe systemen met elkaar te verbinden. Op die manier blijven bedrijven gewoon hun eigen software gebruiken, maar is toch communicatie met de software van een andere partij mogelijk. Bedrijven hoeven geen nieuwe (dure) systemen aan te schaffen.

Crypto exchange

Chainlink kopen: van 19 naar 190 dollar?

Misschien een hoop technische achtergrondinformatie, maar waar het op neerkomt is het volgende: ChainLink wordt al echt gebruikt door grote bedrijven. het is geen munt die zichzelf nog moet bewijzen. En er zit ontzettend veel groei in.

Zelfs nu de munt al eens heeft laten zien dat hij 10x zoveel waard is geworden. De toenmalige top van 19 dollar zou dus zomaar door kunnen groeien naar 190 dollar per ChainLink token.

Voordelen van ChainLink (LINK)

ChainLink biedt een geweldige oplossing voor de transparantie en controle op financiële dienstverleningen. ChainLink kopen betekent:

 • Altijd en overal controle over financiële producten en bezittingen.
 • Efficiënt, goedkoop en snel.
 • Wereldwijd functioneel.
 • Volledig digitaal.
 • Geweldig toekomstperspectief.
 • Enorme winstkansen.

ChainLink kopen of niet?

ChainLink is een munt die binnen no-time een plek binnen de top 10 van grootste cryptomunten wist te veroveren. Op zo’n moment rijst bij mij de vraag: ‘Is die plotselinge stijging een hype, of zit er meer achter?’.

Nadat ik goed keek naar het idee achter de munt kwam ik tot deze conclusie: Smart Contracts worden steeds populairder, er is steeds meer vraag naar transparantie en betrouwbare financiële producten, DeFi staat nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling.

Kortom, ChainLink is een enorm veelbelovend idee, heeft bovendien het first mover advantage en er is nog veel groei mogelijk.

Tel daarbij op een aantal mooie samenwerkingen met SWIFT (internationale betalingen) en Google. Ik ben er daarom van overtuigd dat ChainLink de komende tijd een mooie groei en nieuwe koerswinsten zal laten zien. Bij mij zit deze munt dus absoluut in mijn portfolio.

Chainlink logo

Chainlink logo

ChainLink: enorme winstkansen

Het feit dat jij op zoek bent naar informatie over cryptocurrencies, betekent dat je misschien wel investeringskansen ziet. Hoewel het misschien niet zo lijkt, ben je er nog steeds vroeg bij. De wereld van digitale valuta staat namelijk nog aan het begin van zijn ontwikkeling.

De meeste analisten verwachten dat zelfs Bitcoin op 20.000 dollar nog steeds met gemak kan vertienvoudigen. Zeker wanneer het grote publiek en professionele investeerders digitale valuta gaan zien als beter alternatief voor echt geld.

Nu is Bitcoin de eerste digitale valuta. ChainLink bestaat sinds september 2017. ChainLink is een stuk nieuwer dan Bitcoin. Er zit nog ontzettend veel groei in. Een mooie kans voor jou om een deel van die groei mee te pakken!

Waar kan ik ChainLink kopen?

Nederland is op het gebied van het kopen en verkopen van cryptocurrencies een groot land. We hebben een aantal bekende sites en bedrijven die zich hierin specialiseren.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn wereldwijd bekend. Lees ook mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

ChainLink kopen bij Bitvavo

Om ChainLink te kopen, raad ik Bitvavo aan. Deze exchange en broker is in relatief korte tijd heel populair geworden. Niet voor niets, want Bitvavo is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van ChainLink en andere digitale valuta. 

Daar komt bij dat je geld binnen enkele minuten op je bankrekening staat als je jouw Chainlink weer wilt verkopen.

Bitvavo is een puur Nederlands bedrijf en beschikt ook over een Nederlandstalige support. Dus heb je een vraag? Stel die gewoon vertrouwd in het Nederlands en je wordt snel geholpen.

Bitvavo

Bitvavo homepage

ChainLink kopen via iDEAL

Een groot voordeel van ChainLink kopen bij Bitvavo, dat je euro’s van je bankrekening heel snel en eenvoudig via iDEAL overboekt.

Het kopen van ChainLink is dus bijna alsof je een artikel in een webshop koopt. Na het voltooien van de iDEAL-betaling, staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account beschikbaar.

Daarna zet je dat tegoed om in ChainLink (of een andere cryptovaluta die je graag wilt hebben)

Koopgids: ChainLink kopen bij Bitvavo

ChainLink kopen bij Bitvavo is ontzettend gemakkelijk. Het enige wat je nodig hebt, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar Chainlink.

In het stappenplan hieronder lees je precies hoe je ChainLink koopt in slechts vier korte stappen.

Stap 1: Aanmelden bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met het kopen van ChainLink, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Een tegoed storten bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om jouw eerste ChainLink of andere digitale valuta te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: ChainLink kopen bij Bitvavo

Na inloggen bij Bitvavo zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio. Ook staat daar een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen. Als je ChainLink wil kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘LINK’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je ChainLink wilt kopen.

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. Je koopt Chainlink dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Na het kopen zie je jouw nieuwe aanwinst direct in je portfolio staan. Je ziet ook dat de waarde van je portfolio automatisch wordt bijgewerkt.

En wil je jouw ChainLink weer verkopen? Selecteer ChainLink dan weer in de lijst, maar gebruik de knop ‘Verkopen’. Het werkt echt eenvoudig.

Je ChainLink beveiligen met een Ledger Nano

Wanneer je een mooi bedrag aan ChainLink of andere digitale munten hebt verzameld, wil je natuurlijk zeker weten dat niemand anders er met jouw munten vandoor kan gaan. Iedereen kent de verhalen van hacks en dat je dan je zuurverdiende geld kwijt bent.

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal. Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op. Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt. Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

Conclusie

ChainLink is een digitale valuta die nu en in de toekomst hard zal stijgen. Op het gebied van DeFi (gedecentraliseerde financiën) is ChainLink de eerste. Eigenlijk hetzelfde zoals Bitcoin dat was voor digitale valuta in het algemeen. 

Wat ChainLink mogelijk maakt, is interessant voor grote internationale spelers. Op het moment waarop zij de ChainLink-technologie massaal gaan omarmen, gaat de koers ongetwijfeld door het dak.

Voor mij dus reden genoeg om in ieder geval een aantal ChainLinks in mijn portolio op te nemen. Het is geen kwestie van of, maar wanneer ChainLink weer een enorme stijging laat zien. Zorg dus dat je daar dan een graantje van meepikt, zou ik zeggen. Chainlink koop je eenvoudig en snel via Bitvavo.


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!