november 8, 2020

Crypto verkopen voor euro’s op je bankrekening? Zo gedaan! Volg dit stappenplan

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Crypto verkopen voor euro’s op je bankrekening? Zo gedaan! Volg dit stappenplan

Het leukste deel van bezig zijn met digitale valuta is natuurlijk het laten uitbetalen van je winst. Dus wil je crypto verkopen voor euro’s op je bankrekening? Ik laat je via een handig stappenplan precies zien hoe gemakkelijk dat is.

Wanneer je alle stappen volgt, kan jouw geld na het verkopen van je digitale valuta al binnen een paar minuten op je bankrekening staan!

Wanneer crypto verkopen voor euro’s?

Als je digitale valuta’s in je bezit hebt, dan ervaar je direct hoe leuk en spannend het is om de waarde van je portfolio elke dag te zien veranderen. De ene dag heb je op papier misschien wel 10 tot 20 procent winst, terwijl het de andere dag weer net zo hard daalt.

Deze grote koersverschillen zijn normaal bij cryptovaluta en wordt ook wel volatiliteit genoemd. Maar wanneer kun je nou het beste crypto verkopen voor euro’s? Hiervoor bestaan twee strategieën.

Actief handelen met cryptovaluta

De eerste strategie is het actief handelen met digitale valuta’s. Hiermee probeer je gebruik te maken van de volatiliteit die ik hierboven noemde.

Crypto exchange

Het werkt zo: elke keer als je op een mooie winst staat, dan verkoop je jouw munten weer. Wanneer ze weer lager staan, dan koop je opnieuw en wacht je weer tot de waarde is toegenomen. Mensen die op deze manier actief handelen met cryptovaluta worden ook wel ‘traders’ genoemd.

Hoe lang je de munten vasthoudt, verschilt per persoon. Sommige mensen zijn ‘daytraders’ en handelen elke dag, of houden munten soms een week of een maand vast. Wanneer je jezelf ziet als een trader, dan is het meestal erg belangrijk om regelmatig, snel en goedkoop crypto’s te verkopen voor euro’s. 

HODL-strategie

De tweede strategie is ‘HODL’, een afkorting die staat voor Hold On for Dear Life. Oftewel: vasthouden voor langere tijd en er het beste van hopen.

Het lijkt misschien wat minder spannend dan actief handelen, of misschien wel wat saai. Toch is dit de strategie die de meeste cryptomiljonairs heeft opgeleverd.

Mensen die Bitcoin of andere valuta kochten toen de koers heel laag stond en pas verkochten toen Bitcoins duizenden euro’s waard werden. Ook voor de andere coins was dit het geval. 

Mijn tip: eigenlijk moet je er altijd voor zorgen dat je een leuk bedrag in cryptovaluta hebt zitten. Laat het rustig staan en sla toe zodra je munten twee, vijf of misschien wel tien keer zoveel waard zijn geworden.

Het kan een paar jaar duren voordat het gebeurt, maar als het eenmaal zo ver is, dan ben jij erbij. Het enige wat je dan nog hoeft te doen is jouw crypto verkopen voor euro’s op je bankrekening en genieten van je winst!

Waarom crypto verkopen voor euro’s?

Of je nu actief handelt of de HODL-strategie volgt, ik adviseer om sowieso af en toe wat winst aan jezelf uit te keren. Tijdens dalende koersen beperk je op die manier het verlies en bij stijgende koersen maak je winst, zelfs als de koers een week later weer lager staat.

Zie het als een leuk spel waarbij je jezelf af en toe beloont. En vergeet niet: je hebt pas echt winst gemaakt zodra het geld op je bankrekening staat!

Geldgroei door HODL

Laat je geld rustig groeien door te HODL'en

Ook is het goed om te zien dat cryptovaluta echt waarde heeft en weet je tegelijkertijd dat alles nog goed werkt. Op het moment waarop de koersen echt door het dak gaan, sla jij toe en weet je precies wat je moet doen om zoveel mogelijk winst te verzilveren.

Ik kan me nog goed herinneren hoe lastig het in de begintijd was om crypto te verkopen voor euro’s. Gelukkig is dat nu wel anders! Hoe dat precies gaat, laat ik je zien in het stappenplan crypto verkopen voor euro’s.

Waar crypto verkopen voor euro’s?

De eerste vraag die je jezelf moet stellen is, waar ga ik mijn crypto verkopen voor euro’s op mijn bankrekening? Je hebt hierbij een aantal opties. Je kiest voor een exchange in het buitenland, of in Nederland. Ik zet de belangrijkste voor- en nadelen hiervan voor je op een rij.

Cryptovaluta verkopen op een buitenlandse exchange

Wereldwijd zijn crypto exchanges als paddenstoelen uit de grond geschoten. Je hebt de keuze uit honderden verschillende sites, waar je eenvoudig en goedkoop met je creditcard of Paypal geld stort en cryptovaluta’s koopt.

Alles werkt vaak goed, totdat je jouw winst wilt verzilveren. Dat gaat vaak lastig en erg langzaam. Meestal kun je bedragen tot 2000 dollar zonder identificatie laten uitbetalen, maar dan houdt het wel op.

Ook duurt een uitbetaling vaak tot wel drie werkdagen en is het lastig voor beginners. En heb je een probleem, dan moet je terugvallen op een Engelstalige klantenservice ergens in het buitenland.

Mijn conclusie: niet doen, het levert je veel gedoe op. Kies voor een Nederlandse exchange.

Crypto verkopen voor euro’s in Nederland

Kies dus voor een Nederlandse exchange, waar je gemakkelijk cryptovaluta’s koopt en verkoopt. Bekijk hiervoor ook mijn blog over de vijf beste crypto exchanges in Nederland.

De grootste partijen zijn Bitvavo, BTC Direct, Litebit.eu, Bitcoin Meester en Bitonic. Vanwege de laagste kosten, de snelheid en betrouwbaarheid, kies ik altijd voor Bitvavo.

Bitvavo

Bitvavo homepage

Zij hebben de laagste transactiekosten en keren je geld binnen enkele seconden uit op je bankrekening als deze SEPA Direct ondersteunt. Dat is bij de meeste Nederlandse banken het geval. Lees voor meer informatie ook mijn Bitvavo review.

De voordelen van Bitvavo op een rij:

 • De laagste kosten
 • Direct kopen via iDEAL
 • Maar liefst 58 cryptovaluta’s kopen en verkopen voor euro’s
 • Extra korting als je veel handelt (staffelkorting)
 • Eenvoudig in gebruik
 • Geld na verkoop binnen vijf minuten al op je bankrekening!

Bitvavo is ook echt een grote naam binnen de Nederlandse cryptobrokers. En wanneer je bij Bitvavo koopt of verkoopt voor euro’s, dan weet je zeker dat je de laagste kosten betaalt.

Bitvavo is niet voor niets een van de populairste cryptoplatforms van Nederland.

Stappenplan crypto verkopen voor euro’s

Ik ga ervan uit dat je vanwege alle voordelen kiest voor Bitvavo. Hiervoor heb ik een stappenplan gemaakt. Zo weet je precies hoe het verkopen van crypto voor euro’s in zijn werk gaat.

Stap 1: Maak een account aan bij Bitvavo

Ten eerste is het belangrijk dat je een account hebt bij Bitvavo. Heb je dat nog niet? Dan kun je hier gratis aanmelden bij Bitvavo. Heb je al wel een account? Sla de eerste stappen dan over en ga direct naar Stap 5.

Stap 2: Verifieer je gegevens en upload je ID

Voordat je geld kan laten overboeken naar je bankrekening, moet je jezelf en je bankrekening identificeren. Dat doe je door foto’s te maken van je ID (identiteitskaart, paspoort of rijbewijs) en een kleine transactie vanaf je bankrekening te doen. Deze verificatie is meestal dezelfde dag nog geregeld.

Bitvavo ID paspoort

Stap 3: Stort een bedrag via iDEAL of boek crypto over

Bij Bitvavo kun je zowel storten in euro’s als storten in cryptovaluta. 

tegoed storten bitvavo ideal

Tegoed storten bij Bitvavo via iDEAL

Optie 1: Euro’s storten

Wanneer je helemaal nieuw bent en je eerste cryptovaluta wilt kopen, dan stort je euro’s direct vanaf je bankrekening. Ga hiervoor naar de optie ‘Storten’.

Optie 2: Overboeken van een andere exchange naar Bitvavo

Wil je cryptomunten verkopen die je op dit moment op een andere exchange hebt staan? Dan kun je deze eenvoudig overmaken naar je wallet adres bij Bitvavo. Zoek bij Bitvavo je wallet adres op en kopieer het.

Dat vind je door te klikken op de cryptovaluta die je wilt verkopen en te kijken bij ‘Storten’. Op de andere exchange kies je vervolgens voor ‘Withdraw (of ‘opnemen’) met als bestemming je wallet adres bij Bitvavo. Wacht vervolgens tot jouw saldo bij Bitvavo aangevuld is en ga door naar stap 6.

bitvavo exchange scherm

Bitvavo Exchange scherm

Stap 4: Koop de cryptovaluta die je wilt hebben

Wanneer je euro’s hebt gestort, kun je direct cryptovaluta kopen. Klik in de lijst met alle cryptovaluta’s op de munt die je wilt hebben en daarna op de knop ‘Kopen’. Kies het aantal munten dat je wilt aanschaffen en je hebt de munten direct in je portfolio.

kopen verkopen met limiet

kopen of verkopen met limiet

Stap 5: Wacht tot je jouw crypto wilt verkopen voor euro’s

Is de koers gestegen en wil je jouw munten weer verkopen voor euro’s op je bankrekening? Verzilveren is altijd leuk! Ga door naar stap 6.

Stap 6: Ga naar de optie ‘Verkopen’

Bij Bitvavo kies je in de lijst met cryptomunten voor de munt die je wilt verkopen. Klik vervolgens op ‘Verkopen’. De waarde in euro’s wordt direct bijgeschreven op je tegoed bij Bitvavo.

Stap 7: Kies voor ‘Tegoed opnemen’ 

Zodra je tegoed is bijgewerkt, kun je het saldo laten overboeken naar je bankrekening. Klik op de optie ‘Opnemen’ en kies het bedrag dat je wilt laten overmaken.

tegoed opnemen bitvavo

Stap 8: Check of het geld op je bankrekening staat

Dat is alles! Het enige wat je nu nog hoeft te doen is controleren of het geld al op je bankrekening staat. Bitvavo is een van de snelste exchanges in Nederland, dus de kans is groot dat het vrijwel direct op je bankrekening staat.

Je geld is dan beschikbaar om leuke dingen van te doen, of later weer te storten bij Bitvavo voor een nieuwe aankoop.

Hoeveel transactiekosten betaal je bij Bitvavo?

Bij andere exchanges en brokers bedragen de kosten al snel ruim 2 procent en betaal je ook nog eens voor een opname of storting via iDEAL. Wanneer je regelmatig handelt, of met grotere bedragen bezig bent, dan lopen die kosten snel op. Bij Bitvavo is dat niet het geval en betaal je het minste.

Bij Bitvavo betaal je alleen kosten over elke transactie. iDEAL stortingen en crypto’s verkopen via een bankoverschrijving zijn altijd gratis. Bovendien behoren de transactiekosten bij Bitvavo tot de laagste kosten als je ze vergelijkt met andere partijen in Nederland. Aanmelden is gratis.


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!