juli 12, 2020

Cryptocurrency Kopen Met iDEAL? Dit Zijn De 5 Beste Exchanges In 2020!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Cryptocurrency Kopen Met iDEAL? Dit Zijn De 5 Beste Exchanges In 2020!

Wil je graag cryptocurrency kopen met iDeal? Dan heb ik goed nieuws, want tegenwoordig heb je dat binnen een paar minuten geregeld.

Waar het kopen van crypto ‘vroeger’ (2017) vaak nog een heel gedoe was met creditcards en buitenlandse exchanges, betaal je jouw aankoop nu heel eenvoudig via iDEAL via een Nederlandse partij.

Je hoeft alleen maar een exchange te kiezen, aan te geven welke en hoeveel cryptocurrency je wilt kopen. Daarna betaal je jouw aanschaf vertrouwd en veilig via je eigen bankrekening. 

Jouw cryptomunten worden dan direct gestort op je online wallet bij de exchange, of een andere bestemming naar keuze. Dat kan bijvoorbeeld een offline wallet zijn. Daarover later meer.

Wat is het goede moment om cryptocurrencies te kopen met iDeal?

Cryptocurrency kopen via iDEAL heb je binnen een paar minuten geregeld. Jouw crypto’s staan dan helemaal tot jouw beschikking. Je kunt ermee gaan handelen, ze wisselen voor andere munten als je denkt dat die sneller gaan stijgen, of ze als investering laten staan (HODL).

Het kopen op zich is dus met iDEAL heel gemakkelijk. Wat beginners vaak moeilijk vinden, is het juiste aankoopmoment bepalen.

Laat jij je opzwepen door een snel stijgende koers en voel je de ‘Fear Of Missing Out’(FOMO)? Of koop je juist wanneer alles daalt? Waarom kies je voor die ene munt en niet voor de andere? 

Kortom, ik raad je aan om eerst eens het blog 'Wanneer kun je het beste cryptocurrency kopen?' te lezen. Daarin leer je het beste aankoopmoment te bepalen. En is het juiste moment daar? Dan koop je jouw cryptocurrency met iDEAL in een handomdraai. 

In ieder geval is het erg leuk om in de wereld van cryptocurrencies te stappen. Het heeft mij al veel opgeleverd en vooral de spanning van zowel stijgende als dalende koersen maakt het een leuke bezigheid. Dankzij het kopen met iDEAL is alles echt heel gemakkelijk geworden.

Wil meer weten over de spannende wereld van cryptocurrencies? Lees dan ook eens mijn crypto masterclass review!

Waar cryptocurrency kopen met iDEAL?

Een veelgestelde vraag is: ”Mark, ik wil graag cryptocurrency kopen, maar wat is nou de beste exchange?” En: “Kan ik daar dan ook met iDEAL cryptocurrency kopen?”.

Ik geef je graag een aantal tips en dingen waar je bij je keuze voor een bepaalde exchange op moet letten. Een exchange is als het ware een online wisselkantoor waar je de euro’s op je bankrekening omzet naar een bepaalde cryptomunt en andersom. 

Je kunt jezelf dus ook laten uitbetalen. Het uitbetalen van cryptocurrency naar euro’s op je bankrekening gaat meestal via een bankoverschrijving. Bij de meeste exchanges heb je de opbrengst dezelfde dag nog, of de volgende werkdag op je rekening staan.

Geld storten op je bankrekening

De meeste exchanges storten je opbrengst dezelfde dag nog op je bankrekening

Goed om te weten: iDEAL is een Nederlands betaalsysteem. Het is daarom alleen bij Nederlandse exchanges een beschikbare manier om te betalen. 

Gelukkig zijn er inmiddels aardig wat Nederlandse crypto-exchanges waar je iDEAL als betaalwijze kan kiezen.

Het is wel belangrijk dat je over een Nederlandse betaalrekeningen beschikt. Misschien wordt het in de toekomst mogelijk om iDEAL ook internationaal te gebruiken, maar dat kan nu nog niet.

De 5 Beste Exchanges Om Crypto Met iDEAL Te Kopen

Om terug te komen op de vraag waar je het beste cryptocurrency met iDEAL kan kopen, geef ik je mijn top 5 van beste Nederlandse exchanges die iDEAL als betaalwijze aanbieden. Per exchange zet ik er meteen een korte review bij.

#1: Bitvavo

Bitvavo is een van mijn favoriete Nederlandse exchanges om crypto via iDEAL te kopen. Je betaalt extreem lage handelskosten van maximaal 0,25% en stort snel tegoed via iDEAL, zonder transactiekosten. Crypto kopen via iDEAL kost je dus niets extra’s.

Bij Bitvavo stort je een tegoed in euro’s, waarvan je dan op de site heel eenvoudig de door jou gewenste cryptocurrencies koopt. 

Bitvavo staat bekend als de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland. Je koopt er meer dan 50 verschillende valuta eenvoudig met iDEAL. Lees voor meer informatie ook mijn uitgebreide Bitvavo review, of maak er direct gratis een account aan.

#2: Litebit

Naast Bitvavo koop ik ook regelmatig bij Litebit. Dit is een bekende Nederlandse broker waar je net zoals bij Bitvavo veel keuze hebt.


Litebit werkt niet met een tegoed, maar je koopt jouw crypto direct. Je iDEAL-storting wordt dus direct omgezet naar de munt die je wilt hebben. Tijdens het kopen geef je aan naar welk verzendadres de munten moeten worden gestuurd. Dat kan de online wallet bij Litebit zijn, maar net zo goed een andere exchange of offline wallet.

Litebit is snel en betrouwbaar. Enige nadeel? Je betaalt € 0,42 per iDEAL-transactie. Daar staat tegenover dat je zaken doet met een grote, betrouwbare exchange met de meeste ervaring. Lees meer in de uitgebreide Litebit review, of maak er direct een gratis account aan.

Crypto kopen bij Litebit

Bij Litebit heb je de keuze uit meer dan 50 cryptocurrencies die je direct met iDEAL kan kopen

#3: Bitcoin Meester

Hoewel de naam misschien anders doet vermoeden, is Bitcoin Meester een platform waar je de keuze hebt uit maar liefst 200 verschillende cryptocurrencies. Daarmee is het een interessante exchange voor als je munten wilt kopen die je niet standaard op andere platforms vindt.

Bitcoin Meester is een Nederlandse exchange en geeft je de mogelijkheid om veilig en snel in crypto te handelen. Bitcoin Meester werkt net zoals Bitvavo met het storten van een tegoed. Via iDEAL doe je een betaling, dat als euro’s op je account bij Bitcoin Meester verschijnt.

Daarna kies je binnen het platform de cryptomunten die je wilt hebben. Deze worden dan direct op je Bitcoin Meester-wallet gestort. Er zijn geen verborgen kosten bij het kopen en verkopen.

Het bedrag wat je ziet is dus ook echt wat je betaalt of ontvangt. Bitcoin Meester rekent voor cryptocurrency kopen met iDEAL standaard € 1,00 aan kosten bij alle transacties onder de € 1.000.

Koop je voor meer dan dat bedrag? Dan vervallen de iDEAL kosten. Interessant dus als je voor een wat grotere aanschaf gaat.

#4: BTC Direct

BTC Direct is een van de grote Nederlandse partijen waar je al sinds 2013 Bitcoin en Altcoins kan kopen en verkopen. Het is een gebruiksvriendelijk platform, waarin je met slechts een paar stappen je crypto koopt. Gemakkelijk via iDEAL.

Ook het verzilveren van je cryptomunten gaat er erg goed en vooral snel. BTC Direct biedt een selectie van de vijf populairste coins: Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin en Bitcoin Cash.

Voor andere cryptocurrencies moet je jouw aankoop wisselen op een exchange. Bij BTC Direct koop je al crypto vanaf € 30, snel en simpel met iDEAL. Duidelijke instructievideo’s en lage tarieven maken het een perfect platform voor beginners. Meld je aan bij BTC Direct.

#5: Bitonic

Bitonic is een vertrouwde naam in Nederland en bestaat al sinds 2012. Als je vooral interesse hebt in het kopen van Bitcoin, dan zit je bij Bitonic goed. Altcoins (alle cryptovaluta die geen Bitcoin is), kun je er niet kopen.

Bitonic biedt een ontzettend duidelijke en overzichtelijke manier van Bitcoin kopen. Je vult simpelweg in hoeveel Bitcoin je wilt hebben en naar welk adres ze moeten worden gestuurd. Enige voorwaarde is dus, dat je zelf over een Bitcoin ontvangstadres beschikt. Dat kan een online wallet zijn, of je eigen offline wallet.

Bitonic zelf heeft geen online wallets. Omdat alle Bitcoin uit eigen voorraad wordt geleverd, staat je tegoed snel op je ontvangstadres. Betalen doe je veilig en vertrouwd via iDEAL. Bij je eerste aankoop moet je jouw bankrekeningnummer laten verifiëren, maar registreren is niet nodig.

Je hoeft dus geen kopie paspoort of rijbewijs achter te laten. Dat is een voordeel als je erg aan je privacy hecht.

Hoe gaat cryptocurrency kopen met iDEAL precies?

Wanneer je met iDEAL crypto wilt kopen, dan gaat dat eigenlijk heel erg makkelijk. In feite zijn er vijf duidelijke stappen:

 1. Je kiest bij welke exchange je wilt gaan kopen en maakt er een account aan
 2. Je selecteert de munt die je wilt hebben en het aantal (voor een vast bedrag in euro’s, of in stuks).
 3. Je geeft aan op welk ontvangstadres je de cryptomunten wilt ontvangen.
 4. Je krijgt een iDEAL-link of QR-code om het bedrag in euro’s aan de exchange over te maken.
 5. De betaling is gedaan. En het mooie: wanneer je met iDEAL betaalt, is je crypto direct beschikbaar. Je hoeft dus niet te wachten op een overboeking. Ideaal!
iDEAL logo

Waar stuur je jouw met iDEAL gekochte cryptocurrency naartoe?

Een belangrijke stap bij het kopen van cryptocurrency, is het kiezen van het verzendadres. Bij het kopen van crypto, geef je bij de meeste exchanges namelijk ook een verzendadres op. Een cryptomunt is dan wel digitaal, maar moet altijd wel in een ‘wallet’ staan.

Dat kan bijvoorbeeld de online wallet zijn van de exchange waar je de crypto koopt, maar net zo goed een ‘offline wallet’, zoals de Ledger Nano S die je misschien thuis hebt liggen.

Wanneer je geen bestemming opgeeft, dan zullen de munten in de online wallet onder jouw account bij de exchange komen te staan. Je ziet ze dan na aankoop via iDEAL staan onder ‘saldo’ (balance) of de wallets in je portfolio. Wanneer ze daar staan, kun je ze altijd versturen naar een ander adres.

Het is namelijk niet aan te raden om grote hoeveelheden crypto op een exchange te laten staan, tenzij je er echt actief mee handelt. Wanneer je investeert voor de lange termijn, schaf dan altijd een offline wallet zoals de Ledger Nano S aan.

Voordelen van cryptocurrency kopen met iDEAL

Het kopen van cryptocurreny met iDEAL heeft een aantal grote voordelen:

 • Het is Nederlands, erg vertrouwd en veilig
 • Het is erg gemakkelijk. Het aanschaffen van crypto wordt met iDEAL veel laagdrempeliger en toegankelijker.
 • Je kunt bij een probleem altijd terugvallen op de payment-provider of je bank
 • Er is Nederlandse support bij de exchanges
 • Je crypto is na aankoop via iDEAL direct beschikbaar in je account, of wordt direct verstuurd naar jouw ontvangstadres
 • Het is een betaalmethode met lage kosten

Nadelen van cryptocurrency kopen met iDEAL

 • Soms betaal je een kleine extra fee voor betalen met iDEAL

Conclusie

Wanneer je crypto wilt kopen met iDEAL, heb je de keuze uit verschillende exchanges en brokers. Bij Bitvavo, Litebit en Bitcoin Meester heb je het grootste aanbod verschillende munten en lage transactiekosten.

Wanneer je een van de vijf populairste cryptocurrencies met iDEAL wilt kopen, dan zit je bij BTC Direct goed. Wanneer je alleen Bitcoin wilt hebben en al over een eigen wallet beschikt, dan is Bitonic een goede optie.  

Veel Nederlandse partijen leveren crypto uit eigen voorraad. Zo hoef je nooit lang te wachten op jouw munten. Op het moment waarop er weer een crypto-hype ontstaat, neemt de voorraad regelmatig af.

Het is altijd een goed idee om een account aan te maken bij meerdere partijen. Dat levert je een voordeel op, als je meer crypto wilt kopen. Je vindt dan altijd wel een exchange die nog munten beschikbaar heeft. 

Bovendien kies je dan de exchange die de laagste wisselkoers biedt. Tussen de verschillende aanbieders zit soms een behoorlijk verschil, dat je meerdere procenten in kosten kan schelen. In ieder geval bieden alle in dit artikel genoemde partijen het cryptocurrency kopen met iDEAL aan.

Ook raad ik aan om voordat je gaat kopen, meer te lezen over de wereld van cryptovaluta. Hoe gaat alles in zijn werk? Wat kun je ermee en welke mogelijkheden zijn er allemaal? Het kopen van cryptocurrency met iDEAL is namelijk niet moeilijk, het juiste koopmoment bepalen en wat je er uiteindelijk mee doet wel.

Zorg dus altijd dat je eerst voldoende kennis hebt, voordat je investeert. De gratis crypto training, van de crypto masterclass is een perfecte manier om goed van start te gaan.


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!