februari 7, 2021

Dogecoin kopen? Van grap naar serieus geld verdienen!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Dogecoin kopen? Van grap naar serieus geld verdienen!

Wil je Dogecoin kopen? Waarschijnlijk heb je al gehoord dat de koers van deze bijzondere cryptovaluta binnen korte tijd enorm is gestegen.

Wanneer het ergens over crypto gaat, is de term ‘Dogecoin’ zelfs bijna niet te vermijden.

Wat maakt deze munt zo populair? Waarom stijgt de koers zo hard en hoe kun je zelf snel en eenvoudig Dogecoin kopen? En wat heeft Elon Musk met deze munt te maken? Ik leg het je graag uit.

Wat is Dogecoin precies?

Onder alle cryptovaluta die er zijn, is Dogecoin een bijzondere munt. Dogecoin is namelijk begonnen als een grap.

In 2014 was dat een antwoord op Bitcoin, dat destijds nog vooral werd gezien als betaalmiddel voor schimmige praktijken in de onderwereld.

Hoe anders is dat in 2021, waar Bitcoin inmiddels is uitgegroeid tot een serieuze valuta en waardeopslag. Ook Dogecoin bestaat nog steeds en is groter dan ooit!

Grote stijging van waarde en populariteit

De waarde en populariteit van Dogecoin is de afgelopen jaren en vooral de laatste maanden enorm gestegen. Ook al is de munt ooit ontstaan als een grap, heeft de Dogecoin een grote groep fans achter zich gekregen.

En wanneer een grote groep mensen de munt gebruikt, koopt en verhandelt, dan geeft dat de Dogecoin bestaansrecht.

Eigenlijk niet anders dan de grote ‘echte’ valuta’s zoals de euro en de dollar, die ook gebaseerd zijn op onderliggend vertrouwen. 

Inmiddels staat de Dogecoin (DOGE) al bijna in de top 10 van grootste cryptocurrencies en hebben veel mensen er al veel geld mee verdiend.

Dogecoin homepage

Dogecoin als betaalmiddel

De Dogecoin is ondanks zijn ontstaan dus wel meer dan een grap. Er zit behalve het zijn van een slimme valuta geen groter doel of plan achter de munt, maar dat geeft Dogecoin niet minder bestaansrecht.

Dogecoin wordt wel echt gebruikt als betaalmiddel, waar het heel geschikt voor is.

Op sociale media zoals Reddit wordt de munt ingezet om andere gebruikers fooien te geven, of te belonen voor waardevolle of leuke posts. 

De waardestijging van Dogecoin

Misschien heb je al gehoord van het aandeel GameStop, dat door een groep Reddit-gebruikers enorm omhoog werd gepompt.

Meer en meer mensen hoorden van de gigantische koersstijgingen en besloten om zelf ook het aandeel te kopen, waardoor de koers nog verder opliep.

Dezelfde groep Reddit-gebruikers raadde ook Dogecoin op die manier aan. 

Steeds meer aandacht en bekendheid

Door de aandacht en bekendheid die de Reddit-groep door GameStop kreeg, hoorden meer en meer mensen ook over Dogecoin.

De koersstijging van Dogecoin bleef ook niet onopgemerkt en trok nog meer mensen aan.

In tegenstelling tot het aandeel GameStopm, lijkt de koersstijging van Dogecoin wel vast te houden en loopt de koers nog verder op. Er zit nog steeds een mooie koersstijging aan te komen. 

Dogecoin koersstijging

Elon Musk en Dogecoin

Zelfs Elon Musk doet mee met de hype. Elon Musk is bekend van SpaceX, Tesla en tegenwoordig de rijkste man ter wereld. Hij heeft het al vaker over Dogecoin gehad, omdat hij het zo’n goede grap vond.

Tegelijkertijd zette hij zich ermee af tegen de gevestigde orde, wat je bij de meeste projecten en bedrijven van Elon Musk terugziet.

Toen hij kort geleden zelfs een afbeelding van een fake magazine ‘Dogue’ postte, werd dat gezien als een aanrader om Dogecoin te kopen. Hierdoor steeg de koers nog verder. 

Gigantische koersstijging van Dogecoin

Toen de Dogecoin in 2014 werd gelanceerd, had 1 DOGE een waarde van nog geen honderdste dollarcent. Inmiddels tikt de Dogecoin in februari 2021 meer dan 6 dollarcent aan.

Een enorme stijging!

En met een prijs van slechts 6 dollarcent koop je er met een kleine investering een groot aantal van. Dogecoin kopen heeft alles in zich om je geld met gemak nog een keer te verdubbelen, of meer. 

De koers schommelt hard, dus spreek met jezelf wel altijd af welk verlies je maximaal accepteert.

Voordelen van Dogecoin kopen

 • Steeds meer mensen gebruiken de munt (adoptie)
 • Nog steeds grote kans op grote koersstijging.
 • Gesteund door Elon Musk, de rijkste man ter wereld.
 • Goedkoop: veel coins aanschaffen.
 • Goed verhandelbaar.
 • Je zet je ermee af tegen de gevestigde orde.

Waar kan ik Dogecoin kopen?

Dogecoin is te koop op verschillende beurzen. In Nederland vind je een aantal van de beste bedrijven waar je cryptocurrency kan kopen en verkopen.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen?

Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Dogecoin bij Litebit

Mijn persoonlijke favoriet om Dogecoin te kopen is de broker en exchange Litebit. Ook Bitvavo is een van mijn favorieten, maar deze biedtDogecoin kopen op dit moment nog niet aan. 

Litebit ondersteunt Dogecoin wel. Litebit is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, waar je razendsnel en eenvoudig via iDEAL Dogecoin koopt. Lees ook mijn uitgebreide Litebit review.

Litebit homepage

Dogecoin direct in je wallet

Een van de grote voordelen van Litebit is de grote hoeveelheden verschillende munten, de goede verhandelbaarheid en dat je jouw Dogecoin direct in je wallet hebt staan.

Ook het wisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel. Daar komt bij dat Litebit een 100% Nederlands bedrijf is. Daardoor is er een goede Nederlandstalige support beschikbaar.

Voor vragen over Dogecoin of andere valuta zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel en vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Dogecoin kopen via iDEAL

Het mooie van Litebit is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan zijn de Dogecoins direct in je bezit op de wallet bij Litebit.

Koopgids: Dogecoin kopen bij Litebit

Het enige wat je nodig hebt om Dogecoin te kopen, is een gratis account bij Litebit, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar Dogecoin. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je Dogecoin koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Litebit

Voordat je kunt beginnen met het Dogecoin kopen, heb je een (gratis) account bij Litebit nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Litebit zijn alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord, plus nog wat aanvullende gegevens voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Litebit handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

Litebit verificatie

De wetgeving verplicht Litebit ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Litebit heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Binnen no-time geregeld dus.

Stap 3: Klaar om Dogecoin te kopen bij Litebit

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL Dogecoin bij Litebit te kopen. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Je bent nu klaar om je eerste Dogecoin te kopen!

DOGE kopen

Stap 4: Koop je eerste Dogecoin bij Litebit

Ingelogd bij Litebit? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Litebit kan kopen.

Als je Dogecoin wil kopen, zoek je Dogecoin in de lijst en klik je op 'Kopen'. Vervolgens start je de iDEAL-betaling en staan je nieuwe Dogecoins direct in je wallet.

Dogecoin kopen met iDEAL

Beveilig je portfolio met een Ledger Nano

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan Dogecoin of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen.

Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal. Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op.

Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt. Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

Conclusie

Dogecoin is een bijzondere digitale valuta die ontstond uit een grap. Inmiddels is het al lang geen grap meer, maar wordt de munt serieus gebruikt en heel serieus genomen. Het is een echt betaalmiddel waarin mensen vertrouwen hebben.

Vooral de grote kans op winst en snelle koersstijgingen trekt steeds meer mensen aan, waardoor Dogecoin nog groter wordt. Op het moment waarop nog meer mensen Dogecoin ontdekken, gaat de koers ongetwijfeld nog verder door het dak!

Voor mij reden genoeg om Dogecoin in mijn portfolio te hebben. De kans dat deze munt nog eens tien keer zo groot wordt, is absoluut aanwezig.

Het is geen kwestie van of, maar wanneer Dogecoin weer een enorme stijging laat zien. Zorg dus dat je daarbij bent!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!