juli 25, 2021

Dogecoin naar 1 dollar? Hierom is DOGE nu een geweldige kans!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Dogecoin naar 1 dollar? Hierom is DOGE nu een geweldige kans!

Gaat Dogecoin naar 1 dollar? 2021 is nu al het jaar van Dogecoin te noemen. Hoewel Bitcoin de krantenkoppen haalde door naar boven de 65.000 dollar te koersen, was het de koersstijging van underdog dogecoin (DOGE) die alle andere coins ver achter zich liet. 

Op de voorlopige piek van 74 dollarcent was Dogecoin maar liefst 15.000% meer waard dan aan het begin van 2021. Inmiddels staat de koers een stuk lager. Veel mensen vragen me daarom: gaat Dogecoin naar 1 dollar, of was het een grote hype? Is Dogecoin kopen nog steeds een goede strategie?

Dogecoin naar 1 dollar?

Dankzij de spectaculaire groei en stijging van Dogecoin wisten veel analisten het zeker: Dogecoin gaat binnen no-time in het eerste halfjaar van 2021 de magische 1 dollar grens aantikken en misschien wel ruim evenaren. Totdat de algehele cryptocrash in het tweede deel van 2021 een feit was. Dogecoin daalde harder dan de rest en stabiliseerde rond de 17 dollarcent. 

Niemand weet op dit moment het antwoord, maar als je goed kijkt zie je genoeg redenen waarom Dogecoin de mijlpaal van 1 dollar zal aantikken. Hoogstwaarschijnlijk dit jaar nog, of anders wel in 2022. 

Het bijzondere verhaal achter Dogecoin

De softwareontwikkelaars Billy Markus en Jackson Palmer bedachten Dogecoin in 2013 als grap, een parodie op het succes van Bitcoin en andere digitale valuta. Waarschijnlijk hadden ze nooit durven dromen of kunnen vermoeden dat hun munt nog eens in de top 5 van grootste cryptovaluta terecht zou komen. Ze noemden de munt Dogecoin, naar een Japanse Shiba Inu hond. 

Dogecoin kopen

Was het wel echt een grap?

De humoristische oorsprong van Dogecoin bleek geen belemmering voor succes. Dogecoin werd door gebruikers gezien als heel gebruiksvriendelijk, maakt razendsnelle goedkope transacties mogelijk. Sinds 2013 kreeg Dogecoin daardoor een trouwe schare fans.

Invloed van social media op de koers van Dogecoin

Vergeleken met de toch al snel stijgende of dalende koersen van cryptovaluta in het algemeen, is de waarde van Dogecoin nog een stuk volatieler. Met andere woorden, de koersbewegingen van Dogecoin zijn nog een stuk extremer. 

Die volatiliteit heeft vooral te maken met de invloed van social media op Dogecoin. De fundamenten van de munt zijn namelijk niet heel anders dan die van andere coins. De tweets van Elon Musk, posts op TikTok en Reddit droegen bij aan de enorme koersstijging in de eerste helft van 2021.

Dogecoin koersgrafiek

Perfect koopmoment

Zelfs nu de munt zo’n 75% in waarde is het wat mij betreft een enorme kans om te investeren. Ik zie Dogecoin namelijk zeker naar 1 dollar en hoger gaan. De daling biedt daardoor enorme kansen, want het is een kwestie van tijd voordat Dogecoin weer volop in de aandacht staat. 

Een paar positieve tweets van Elon Musk en een algehele cryptomarkt die weer aantrekt dragen daaraan bij. Je zult zien dat Dogecoin in vergelijking met andere cryptocurrencies sneller stijgt en herstelt.

Waarom Dogecoin naar 1 dollar gaat

Met Dogecoin kun je serieus geld verdienen. Er bestaan inmiddels al heel wat Dogecoin miljonairs!

Ondanks het feit dat Dogecoin begon als een grap en parodie op de bestaande cryptovaluta, is het dus een echt bruikbare munt die volop in de belangstelling staat.

Die twee combinaties maken Dogecoin tot een interessante investering met veel winstkansen.

Dogecoin naar 1 dollar?

Kort samengevat zijn dit de redenen waarom ik Dogecoin naar 1 dollar en hoger zie gaan:

 • Eenvoudig van opzet en gebruiksvriendelijk
 • Grote Dogecoin community
 • Lage fees en hoge transactiesnelheid
 • Milieuvriendelijk
 • Ondersteund door veel bekende personen, zoals Elon Musk
 • Veel media-aandacht
 • Fear of missing out (FOMO)

Moet ik Dogecoin kopen?

Ik denk dat Dogecoin kopen een zogenaamde no brainer is. Dogecoin stijgt in een positieve markt namelijk sneller dan andere munten. Die positieve omslag zit er weer aan te komen. De sterke community en aandacht op social media zullen Dogecoin een nieuwe boost geven, waarbij de 1 dollar grens zal verbleken.

Dogecoin 10 keer zoveel waard

Ik denk dat Dogecoin in 2021 of 2022 minimaal een koers van 1,70 dollar zal aantikken. Vergeleken met de huidige koers van 17 dollarcent is dat een vertienvoudiging van je geld. van 100 naar 1000 euro dus, of neem een gokje met 1000 euro met kans op 10.000 euro.

De kansen op een nieuwe extreme stijging maken het risico op een in verhouding klein verlies zeker waard!

Dogecoin homepage

Dogecoin naar 1 dollar is nog maar het begin

Dogecoin naar 1 dollar is naar mijn mening dus een heel realistisch doel en slechts een eerste stap naar een nog hogere koers. Op de korte termijn is de hele cryptomarkt in een stabiele trend, dus dat biedt een mooie gelegenheid om Dogecoin te kopen.

Lijkt dat je wel wat? Bekijk meer informatie over Dogecoin kopen, inclusief uitgebreide koopgids waarin ik je stap voor stap uitleg hoe je eenvoudig met iDEAL Dogecoin kan kopen.

Conclusie

Dogecoin is een bijzondere digitale valuta die ontstond uit een grap. Inmiddels is het al lang geen grap meer, maar wordt de munt serieus gebruikt en heel serieus genomen. Het is een echt betaalmiddel waarin mensen vertrouwen hebben.

Grote kans op winst

Vooral de grote kans op winst en snelle koersstijgingen trekt steeds meer mensen aan, waardoor Dogecoin nog groter wordt. Op het moment waarop nog meer mensen Dogecoin ontdekken, gaat de koers ongetwijfeld nog verder door het dak!

Voor mij reden genoeg om Dogecoin in mijn portfolio te hebben. De kans dat deze munt nog eens tien keer zo groot wordt, is absoluut aanwezig.

Nieuwe stijging kwestie van tijd

Het is geen kwestie van of, maar wanneer Dogecoin weer een enorme stijging laat zien, waarbij Dogecoin minimaal naar 1 dollar gaat. Zorg dus dat je daarbij bent!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!