februari 28, 2021

Enjin kopen? Investeer in de toekomst van betalen in games!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Enjin kopen? Investeer in de toekomst van betalen in games!

Wil je Enjin kopen? Naast de grote cryptocurrencies is Enjin een van mijn favorieten. De laatste maanden heeft deze coin zelfs meer dan 500 procent rendement opgeleverd.

Omdat Enjin een nog kleine marketcap heeft, biedt dat enorme groeikansen voor de toekomst. Ik vertel je graag meer over Enjin en waarom je deze cryptocurrency wat mij betreft zeker in je portfolio zou moeten hebben.

Waarom Enjin kopen?

Enjin is een munt die speciaal is bedoeld voor gebruik in games. Hij is ontwikkeld op basis van Ethereum (de bekende nr. 2 cryptocurrency ter wereld).

De munt maakt het niet alleen mogelijk om betalingen in games te doen, maar stelt ontwikkelaars in staat om virtuele gameproducten te maken. Het mooie van Enjin is dat je als online games jouw munten binnen meerdere games of communities gebruikt.

Het is dus een digitale munt die je binnen zowel verschillende games als websites kan gebruiken. Je hebt dus per game geen losse credits meer nodig. Dat maakt alles veel overzichtelijker en vooral handiger.

Enjin wordt al actief gebruikt in bekende games, zoals Minecraft, World of Warcraft en Guild Wars.

Enjin is al een gevestigde naam

Het Enjin Coin-platform bestaat al behoorlijk lang, zeker vergeleken met andere cryptocurrencies. Het werd opgericht in 2009 door een IT-bedrijf dat naast de Enjin Coin (ENJ) ook het Enjin Network, de Enjin Wallet en EnjinX oprichtte.

Het doel van de makers is om Enjin de meest gebruikte cryptocurrency voor games en gamers te maken. Daarmee concurreert de munt voor een deel met TRON (TRX), dat zich ook op betalingen in games en andere media richt.

Enjin maakt in-game transacties eenvoudig

Enjin biedt gebruikers en ontwikkelaars een handige widget, waarmee je gemakkelijk betalingen kan doen, facturen maakt en andere dingen regelt.

Op die manier ontvang je als maker eenvoudig je geld en wordt het ontvangen en verzenden van betalingen een stuk eenvoudiger en laagdrempeliger. Bij elke transactie betaal je een kleine vergoeding in Ethereum.

Enjin website

Enjin Coin wordt steeds bekender

Bovendien werken de makers van de Enjin Coin actief samen met de ontwikkelaars van verschillende grote games.

9\-p die manier breidt het netwerk verder uit en wordt de Enjin coin steeds bekender en aantrekkelijker voor gebruikers.

Enjin coin koersverwachting 2021: naar $1 en hoger!

De game-industrie is groter dan ooit en groeit exponentieel. Enjin profiteert van deze groeimarkt, doordat de coin steeds meer wordt gebruikt. De afgelopen maanden heeft Enjin een sterke groei doorgemaakt. In totaal zullen er maximaal 1 miljard Enjin coins in omloop worden gebracht, waarvan momenteel al meer dan 80% in gebruik is. 

In de eerste maanden van 2021 is Enjin bovendien vaak positief in het nieuws geweest. De koers is van zo’n 10 dollarcent naar meer dan 60 dollarcent gestegen. Een stijging van 500%!

Elke euro die je in Enjin investeerde, zou nu dus 5 euro waard zijn. Een vervijfvoudiging van je investering in slechts een aantal maanden.

En het einde is niet in zicht. Het is slechts een kwestie van tijd voordat Enjin de 1 dollar en hoger aantikt, daar ben ik van overtuigd. 

Vooral doordat de marketcap (totale waarde) van Enjin nog laag is, biedt dat een enorm potentieel om verder te stijgen.

Waarom zou je Enjin kopen?

De toekomst van Enjin is veelbelovend. Er bestaat namelijk nog geen kant-en-klare veilige valuta om via de blockchain in games en community's te betalen. Enjin biedt daarvoor de perfecte oplossing.

Tel daarbij op dat de wereldwijde gamemarkt nog steeds razendsnel groeit. Dat vergroot de markt voor Enjin verder en trekt tegelijkertijd nog meer investeerders aan.

Ik zet de belangrijkste voordelen van Enjin voor je op een rij.

Voordelen van Enjin

 • Enorme winstkansen door de exponentiële groei van gaming.
 • Biedt game-ontwikkelaars een laagdrempelig verdienmodel.
 • Ideaal betaalmiddel voor het verhandelen van in-game goederen zonder tussenpersonen.
 • Te gebruiken in meerdere games, communities en platforms.
 • Transparant en veilig netwerk.
 • Een van de grootste op blockchain gebaseerde gaming gemeenschappen.

Waar kan ik Enjin kopen?

Enjin koop je eenvoudig op een van de grote cryptobeurzen in Nederland. Bekijk hiervoor ook mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland. Zelf koop ik mijn Enjin graag bij Bitvavo, een 100% Nederlandse broker en crypto exchange.

Bij Bitvavo geniet je van de laagste kosten en snelle overboekingen, zeker wanneer je een tegoed via iDEAL stort. Uitbetalingen staan ook binnen enkele uren of zelfs direct al op je bankrekening.

Je betaalt er slechts 0,25% aan kosten. Dat is een groot verschil met andere brokers en exchanges, die al snel op 2% of meer zitten. Bovendien kun je voor support altijd terecht bij een Nederlands sprekende klantenservice en supportafdeling.

Koopgids: in 4 stappen Enjin kopen (ENJ) bij Bitvavo

Ik laat je graag zien hoe je bij Bitvavo in slechts een paar stappen Enjin koopt.

Stap 1: Meld je gratis aan bij Bitvavo

Als je Enjin wilt kopen, heb je een account bij Bitvavo nodig. Dat is helemaal gratis, waarna je via iDEAL vervolgens een bedrag als tegoed stort. Wanneer je via iDEAL koopt, staat je geld binnen enkele seconden al op je Bitvavo-account. Ideaal! Maak vandaag nog een gratis account aan. Hiervoor zijn alleen je naam, e-mailadres en je gewenste wachtwoord nodig.

Bitvavo aanmelden

Stap 2: Verifieer je gegevens en identiteit

Crypto exchanges zijn in Nederland verplicht om een streng beleid te voeren als het gaat om de handel in digitale valuta. Ze moeten weten wie hun klanten zijn en daarom de identiteit controleren en verifiëren. Voordat je echt met het handelen en kopen van cryptovaluta aan de slag gaat, is het dus nodig dat je jezelf identificeert.

Dat gaat bij Bitvavo heel gemakkelijk. Je doorloopt het aanmeldproces en maakt een aantal foto's en een kort filmpje met je smartphone. Deze gegevens worden automatisch naar Bitvavo toegestuurd en binnen no-time gecheckt. Hier krijg je snel een melding van in je Bitvavo-dashboard.

verificatie bij bitvavo

verificatie bij bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Je bent nu bijna klaar. Om geld te storten en - niet onbelangrijk - ook weer op te nemen, moet je jouw bankrekening verifiëren. Deze moet op jouw eigen naam staan.

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Het doorlopen van deze drie stappen kost in de praktijk nog geen 10 minuten. Kies bij Bitvavo voor de optie ‘Tegoed storten’ en selecteer het bedrag wat je beschikbaar hebt om Enjin van te kopen. Reken af via iDEAL zoals je bij andere webshops ook gewend bent. Je tegoed staat na het afronden van de betaling direct klaar om te investeren!

Stap 4: Enjin kopen bij Bitvavo

Ga nu naar je dashboard bij Bitvavo en scrol naar beneden. Daar zie je een lijst met alle digitale valuta's die je bij Bitvavo kunt kopen. Type 'ENJ' in het zoekveld en je vind de munt direct.

Klik nu op ENJ  en kies het aantal, of het bedrag dat je straks in Enjin wilt investeren. Wanneer je nu op de knop 'Kopen’ klikt, koop je jouw Enjin (ENJ) direct vanuit je tegoed.

Veel Enjin kopen? Sla ze veilig op

Wanneer je voor een groot bedrag Enjin koopt en er niet direct mee handelt, dan raad ik aan om je coins te beveiligen met een hardware wallet. Hoe goed een online exchange zijn munten ook beveiligd, je blijft afhankelijk van de beveiliging van een derde partij. Vanaf een investering van 1000 euro raad ik je aan om een Ledger Nano X te kopen.

Wat is de Ledger Nano X?

De Ledger Nano X is een zogenaamde hardware wallet. Nog het beste te vergelijken met een geavanceerde usb-stick, waarmee je jouw Enjin (of andere cryptovaluta) perfect beveiligt tegen hacks of diefstal. Hoe dat precies werkt, lees je in mijn uitgebreide Ledger Nano X review.

Ledger Nano X review

Koop Enjin en wacht op de grote stijging 

Zoals uit mijn enthousiasme misschien wel blijkt, gaat Enjin een mooie toekomst tegemoet. Waarschijnlijk wordt het zelfs een van de grootste stijgers in 2021 en daarna.

Kortom, zorg dat jij erbij bent en zorg ervoor dat je Enjin in je portfolio hebt!

Via de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is dat het goedkoopst, doordat je slechts 0,25% transactiekosten betaalt.

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!