januari 31, 2021

EOS kopen? De eenvoud en schaalbaarheid zijn een garantie voor succes!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • EOS kopen? De eenvoud en schaalbaarheid zijn een garantie voor succes!

EOS kopen betekent investeren in een munt die de beste eigenschappen van de drie grootste cryptovaluta’s samenvoegt.

Daarmee is het een grote kanshebber om binnenkort hard te gaan stijgen. Op dit moment staat EOS al een tijdje in de top 20 van grootste cryptomunten. Het is een kwestie van tijd voordat de koers gaat exploderen. 

Kortom, EOS kopen is een interessante investering waarvan je er zeker een aantal in je portfolio zou moeten hebben.

Decentrale applicaties maken

EOS is een platform waar je gedecentraliseerde applicaties (dapps) kan draaien. De munt wordt ook wel gezien als grootste concurrent voor de nr. 2 cryptomunt Ethereum.

EOS biedt een totaaloplossing voor alles wat met decentrale programma's en smart contracts te maken heeft. Het is als het ware een besturingssysteem en server ineen.

Zelfs gebruikersauthenticatie en het aanmaken van user accounts zijn mogelijk. EOS is een alles-in-een oplossing voor ontwikkelaars en gebruikers van ‘dapps’. De EOS-munt is daarbinnen de eigen valuta.

EOS lost problemen van grote cryptovaluta’s op

EOS is een digitale munt die perfect schaalbaar is, lage transactiekosten kent en wel een miljoen transacties per seconde af kan handelen.

Dat zijn precies de bottlenecks waar de grootste cryptovaluta’s zoals Bitcoin en Ethereum in de toekomst op gaan vastlopen.

EOS is onbeperkt schaalbaar

Het Bitcoin-netwerk is vergeleken met EOS maar traag en moeilijk op de toekomst aan te passen. Transacties lopen bij Bitcoin en Ethereum steeds trager, waar EOS ook bij grote belasting van het netwerk geen enkel probleem heeft.

EOS homepage

Gebruiksvriendelijk, ook als je niet technisch bent

EOS is bovendien een enorm gebruiksvriendelijke munt. Je hoeft geen programmeertaal te kennen om er slimme contracten mee aan te maken.

Technische kennis is dus niet nodig om in de praktijk met EOS te werken. Het is daarmee een netwerk voor iedereen, van beginner tot gevorderde.

Leesbare wallet-adressen

Opvallend aan EOS zijn de leesbare adressen. Waar je bij Bitcoin, Ethereum of welke andere cryptomunt dan ook een reeks cijfers en letters gebruikt, zie je bij EOS gewoon een leesbare tekst staan.

Vergelijk het met een domeinnaam op internet. Je kiest je eigen adres dus eenvoudig zelf! Wel zo handig als iemand EOS naar je wil overmaken.

Voordelen van EOS

 • Ontzettend gebruiksvriendelijk.
 • Toekomstbestendig en schaalbaar.
 • Oplossing voor alle nadelen van Bitcoin en Ethereum.
 • Razendsnel netwerk.
 • Lage transactiekosten.
 • Goed verhandelbaar.
 • Grote kans op exponentiële waardestijging.

Zelf decentrale applicaties maken

Steeds meer mensen en bedrijven ontdekken hoe leuk en zinvol het is om zelf een decentrale applicatie te maken, zonder dat je daar technische kennis voor nodig hebt.

EOS maakt alles veel toegankelijker en eenvoudiger.

Combineer dat met de schaalbaarheid, razendsnelle transacties en lage kosten en je hebt een grote kans op succes in handen.

Nieuwe all time high voor EOS?

De koers van EOS schommelt al een tijd rond 2,50 euro. Alle signalen wijzen erop dat EOS in 2021 en daarna een enorme stijging zal laten zien.

Tijdens het hoogtepunt in 2017 en begin 2018 tikte de koers al eens bijna de 20 euro aan. Dat dit opnieuw gaat gebeuren is voor mij zo goed als zekerheid.

In ieder geval zie ik reden genoeg om een mooi percentage van mijn portfolio aan EOS te besteden. Een investering die zich binnen een paar jaar zeker zal bewijzen.

Goedkoopste manier om EOS te kopen

EOS kopen betekent investeren in een van de grootste munten van de toekomst. Ik laat je graag zien hoe je op de meest voordelige manier EOS koopt. 

Het kopen van digitale valuta is de laatste jaren gelukkig heel eenvoudig geworden. Nederland kent een behoorlijk aantal betrouwbare en professionele crypto exchanges. Bekijk hiervoor ook mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Zelf koop ik graag bij Bitvavo. Dat is een 100% Nederlandse crypto exchange, waar je nooit meer dan slechts 0,25% aan kosten betaalt. Vergeleken met andere bedrijven betaal je al snel tot 2% of meer.

Koopgids: in 5 stappen EOS kopen via Bitvavo

EOS is nog niet direct bij Bitvavo te koop, maar je kunt de munt wel via een kleine omweg voor dezelfde lage kosten aanschaffen. Hoe je dat doet, laat ik je in de onderstaande koopgids EOS kopen via Bitvavo zien.

Stap 1: Meld je gratis aan bij Bitvavo

Voordat je EOS kunt kopen, heb je een account bij Bitvavo nodig. Dus maak vandaag nog een gratis account aan. Hiervoor zijn trouwens alleen je naam, e-mailadres en je gewenste wachtwoord nodig.

Bitvavo aanmelden

Stap 2: Verifieer je gegevens en identiteit

Crypto exchanges zijn in Nederland verplicht om een streng beleid te voeren als het gaat om de handel in digitale valuta. Ze moeten weten wie hun klanten zijn en daarom de identiteit controleren en verifiëren.

Voordat je echt met het handelen en kopen van EOS aan de slag gaat, is het dus nodig dat je jezelf identificeert.

Dat gaat bij Bitvavo heel gemakkelijk. Je doorloopt het aanmeldproces en maakt een aantal foto's en een kort filmpje met je smartphone. Deze gegevens worden automatisch naar Bitvavo toegestuurd en binnen no-time gecheckt. Hier krijg je snel een melding van in je Bitvavo-dashboard.

verificatie bij bitvavo

verificatie bij bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Je bent nu bijna klaar. Om geld te storten en - niet onbelangrijk - ook weer op te nemen, moet je jouw bankrekening verifiëren. Deze moet op jouw eigen naam staan.

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Het doorlopen van deze drie stappen kost in de praktijk nog geen 10 minuten. Daarna ben je helemaal klaar om EOS te kopen. Je hoeft nu alleen nog een tegoed in euro's te sorten. Kies bij Bitvavo voor de optie ‘Tegoed storten’ en selecteer het bedrag wat je beschikbaar hebt om EOS van te kopen.

Reken af via iDEAL zoals je bij andere webshops ook gewend bent. Je tegoed staat na het afronden van de betaling direct klaar om te investeren! 

Stap 4: Voordelig EOS kopen via Bitvavo

Ga eerst naar je dashboard bij Bitvavo en scrol naar beneden. Daar zie je een lijst met alle digitale valuta's die je bij Bitvavo kunt kopen. Type 'EOS' in het zoekveld en je vind de munt direct.

Klik nu op EOS en kies het aantal, of het bedrag dat je straks in EOS wilt investeren. Wanneer je nu op de knop 'Kopen’ klikt, koop je jouw EOS direct vanuit je tegoed. 

EOS kopen bij Bitvavo

Koop je veel EOS? Sla je coins veilig op

Wanneer je voor een groot bedrag EOS koopt en er niet direct mee handelt, dan raad ik aan om je EOS op een hardware wallet op te slaan. Hoe goed een online exchange zijn munten ook beveiligd, je blijft afhankelijk van de beveiliging van een derde partij. Vanaf een investering van 1000 euro raad ik je aan om een Ledger Nano X te kopen.

Wat is de Ledger Nano X?

De Ladger Nano X is een zogenaamde hardware wallet. Nog het beste te vergelijken met een geavanceerde usb-stick, waarmee je jouw EOS (of andere cryptovaluta) perfect beveiligt tegen hacks of diefstal. Hoe dat precies werkt, lees je in mijn uitgebreide Ledger Nano X review.

Ledger Nano X review

EOS kopen? Je bent er nog op tijd bij!

Naar mijn mening is ook EOS een munt die je zeker in je portfolio zou moeten hebben. In 2021 en later gaat de cryptomarkt echt doorbreken, waarbij veel nieuwe mensen de privacyvoordelen van EOS hoog zullen waarderen.

En meer gebruik van de munt betekent hogere koersen. Zorg er daarom voor dat je EOS op tijd koopt en erbij bent wanneer de munt een nieuwe explosieve stijging laat zien!

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!