december 28, 2021

Fantom kopen? Investeer in een echte Ethereum-killer die al veel wordt gebruikt!

by Mark
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Fantom kopen? Investeer in een echte Ethereum-killer die al veel wordt gebruikt!

Fantom kopen? Fantom (FTM) is een cryptocurrency waar nog niet veel mensen van hebben gehoord. Toch wist deze cryptomunt binnen een jaar een gigantische stijging neer te zetten en staat hij inmiddels in de top 30 van grootste cryptocurrencies wereldwijd. Eind december 2021 verdubbelde FTM binnen een paar weken in waarde. Waarom zou je Fantom kopen absoluut moeten overwegen?

Het afgelopen jaar is de koers van Fantom (FTM) enorm gestegen. 2022 lijkt voor de munt nog veel meer moois in petto te hebben, aangezien steeds meer mensen het nut van Fantom ontdekken. Het zou namelijk zomaar een Ethereum-killer kunnen worden!

Wat is Fantom?

Fantom is vanaf de start opgezet als niets minder dan een alternatief voor Ethereum, de nummer twee cryptocurrency van de wereld. Dat klinkt als een behoorlijk ambitieus doel, maar vergeet niet dat Ethereum in de basis al vrij oud is. Zodra er een nog beter alternatief verschijnt, kan die op termijn zomaar populairder en succesvoller worden. 

Open-source smart contracts

Fantom is een zogenaamd open-source smart contract-platform, speciaal voor gedecentraliseerde applicaties (dApps). Daarnaast vind je bij Fantom ook een aantal kant en klare tools voor decentralised finance.

Dit maakt Fantom uniek

Het grote verschil en wat Fantom uniek maakt, is dat de blockchain van Fantom direct bouwt op voorgaande transacties. Bij de meeste andere blockchainprotocollen worden de blokken namelijk op de blockchain zelf gebouwd.

In de video hieronder zie je uitgelegd hoe Fantom precies werkt en wat het zo uniek maakt.

Overal toepasbaar!

Fantom heeft tot doel om bijna oneindige schaalbaarheid te bieden, terwijl de transacties zelf bijna kosteloos zijn. De toepassing in de financiële sector (DeFi) ligt voor de hand, maar Fantom is toepasbaar op elke andere sector, zoals gezondheidszorg, het onderwijs, verkeerssystemen en de energiesector om maar een aantal voorbeelden te noemen.

Geschiedenis van Fantom

Fantom kent Zuid-Koreaanse roots. Het werd opgericht door computerwetenschapper Byung. De Fantom Foundation werd opgericht in 2018, nadat het 40 miljoen dollar startkapitaal vergaarde bij verschillende investeerders.

Het team achter Fantom

Achter de Fantom Foundation staat een wereldwijd team van ruim 20 ervaren blockchain-techneuten, wetenschappers, ondernemers en ingenieurs. De belangrijkste mensen zijn CEO Michael Kong, DeFi architect Andre Cronje en directeur David Richardson.

Fantom website

Het nut van Fantom en grote samenwerkingen

Fantom heeft in zijn relatief korte bestaan al veel partnerschappen, waarmee het praktisch nut van de cryptomunt al ruimschoots is aangetoond. Het team van Fantom werkt veel samen met overheden in Azië, waarvan Afghanistan een van de grootste afnemers is. Men werkt onder meer aan het bestrijden van namaakgeneesmiddelen en helpt met de distributie van officiële medische producten in het land. Ook is Fantom actief om blockchaintechnologie op medische dossiers toe te passen. 

Minder fraude en corruptie in Afghanistan dankzij Fantom

Naast de medische sector in Afghanistan, is Fantom ook betrokken bij grote en innovatieve energieoplossingen. De productie en distributie van energie in het hele land is een ander onderdeel. Ook helpt het team van Fantom officiële documenten te digitaliseren en in de blockchain op te nemen, waardoor dit proces veel transparanter verloopt. Bovendien kan de echtheid van allerhande certificaten duidelijker worden aangetoond. Fantom zet hiermee een grote stap tegen corruptie en fraude in het land.

Fantom in Nederland

In Nederland gebruikt Vintage Watches in Amsterdam de Fantom blockchain om de echtheid van luxe horloges vast te leggen.

Samenwerking met grote exchanges

Daarnaast heeft Fantom belangrijke samenwerkingen met de exchanges van Crypto.com, Ethereum Classic Labs, OKEx COTI, en Ontology.

Voordelen van Fantom

 • Razendsnelle transacties
 • Innovatieve oplossingen voor een krachtige blockchain
 • Innovatieve oplossingen voor een krachtige blockchain
 • Inmiddels een grote en serieuze speler in de crypto top 30
 • Interessante koers met enorm groeipotentieel
 • Je bent er nog vroeg bij! 

Fantom koersverwachting

met een rendement van ongeveer 12,500% in 2021 zet Fantom een van de beste resultaten op de totale cryptomarkt neer. Na een jaar ruim onder een dollarcent te hebben genoteerd, begon de koers in januari 2021 aan een indrukwekkende stijging. Nog geen half jaar later zette de koers een all time high van bijna 3,50 dollar neer.

koersstijging fantom

Tijdelijke stabilisatie tussen 2 en 3 dollar

Inmiddels is de koers teruggezakt tussen 2 en 3 dollar. Dit is nog maar het begin. De ontwikkelingen bij Fantom en adoptie van de technologie erachter gaat zo snel, dat verdere groei de enige mogelijke uitkomst is.

Fantom naar 10 dollar en meer?

Zelfs overheden en grote organisaties gebruiken Fantom, onder meer om corruptie en fraude tegen te gaan. De technologie is toepasbaar op elke sector en de sky is echt the limit. Ik durf te stellen dat Fantom ergens in het komende jaar de 10 dollar zal aantikken, waarna een verdere groei naar 20 tot 25 dollar absoluut mogelijk is. Fantom zal de verrassing van 2022 worden.

Waar kan ik Fantom kopen?

In ons land vind je een aantal bekende sites en bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de handel in digitale valuta.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen? Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Fantom kopen bij Bitvavo

Mijn persoonlijke favoriet om Fantom te kopen is de broker en exchange Bitvavo. Het is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van Fantom en andere digitale valuta. 

Een van de grote voordelen van Bitvavo zijn de extreem lage kosten en het feit dat je geld binnen een paar minuten als tegoed bij Bitvavo beschikbaar is. Zelfs het omwisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel en als je bank het ondersteunt zelfs direct.

Daar komt bij dat Bitvavo een 100% Nederlands bedrijf is en daardoor ook over een goede Nederlandstalige support beschikt. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel, vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Bitvavo

Bitvavo homepage

Fantom kopen via iDEAL

Het mooie van Bitvavo is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account.

Vervolgens is het nog maar een kleine stap om je tegoed om te zetten naar Fantom of een andere cryptovaluta.

Koopgids: Fantom kopen bij Bitvavo

Het enige wat je nodig hebt om Fantom te kopen, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar Fantom. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je Fantom koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met Fantom kopen, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om je eerste Fantom te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Koop je eerste Fantom bij Bitvavo

Ingelogd bij Bitvavo? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen. Als je Fantom wilt kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘FTM’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je Fantom wilt kopen.

Klik op 'Kopen'

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. De Fantom coins koop je dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Je ziet jouw Fantom (FTM) direct in je portfolio staan.

Fantom verkopen doe je zo

Wil je winstnemen en jouw Fantom tokens weer verkopen of ruilen voor een andere munt? Selecteer dan weer 'Fantom' in de lijst op je dashboard en klik op de knop ‘Verkopen’. Eenvoudiger kan bijna niet.

Beveilig je portfolio met een Ledger Nano

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan Fantom of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal. 

Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op. Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt. Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

Conclusie

Fantom heeft een unieke blockchaintechnologie ontwikkeld. Het potentieel van de cryptomunt is enorm en het praktisch nut al duidelijk aangetoond. De overheid van Afghanistan heeft de geweldige mogelijkheden al ontdekt en adopteert Fantom als oplossing voor wijdverbreide corruptie en fraude in het land. Wanneer je nagaat dat Afghanistan nog maar het begin is, ligt de wereld voor Fantom echt aan hun voeten.

Wees er op tijd bij en zorg ervoor dat Fantom (FTM) in ieder geval een deel uitmaakt van jouw portfolio!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!