november 15, 2021

Filecoin kopen? Decentrale dataopslag is de toekomst. Investeer nu!

by Mark van Aelst
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Filecoin kopen? Decentrale dataopslag is de toekomst. Investeer nu!

Filecoin kopen? Hoe bewaar jij je data? Misschien heb je alles lokaal op je computer, een externe harddrive, of heb je jouw bestanden in de cloud staan. Online opslag maakt de kans in ieder geval een stuk kleiner dat je jouw gegevens kwijtraakt bij een computercrash, een hack of simpelweg een val van je externe harddrive.

Je kunt ervoor kiezen om alles online op dezelfde plek op te slaan, ook wel gecentraliseerde opslag genoemd. Dat is de manier waarop het nu nog vooral gebeurt. Helaas maakt je dat wel afhankelijk van één partij. Gebeurt er bij je online opslag iets, dan ben je jouw data alsnog kwijt of ligt jouw data op straat.

Filecoin biedt hiervoor met gedecentraliseerde online opslag de perfecte oplossing. De techniek is nog in opkomst en wordt de toekomst van veilige en razendsnelle online opslag. Filecoin kopen betekent investeren in deze technologie en biedt een geweldige kans op een hoog rendement!

Wat is Filecoin?

Filecoin is een relatief nieuw cryptoproject dat sinds kort vol in de belangstelling staat. De totale waarde van Filecoin (FIL) is snel gestegen, waardoor de coin op dit moment op plaats 30 van alle cryptocurrencies staat. Met een market cap van 7,7 miljard dollar is er nog veel ruimte voor groei.

Filecoin logo

Decentrale opslag wereldijd

Het mooie van Filecoin is dat je er overal ter wereld decentraal data mee op kunt slaan. Het systeem is daarbij niet afhankelijk van derden of andere tussenpersonen. Op dit moment richt Filecoin zich vooral op de veilige opslag van persoonsgegevens en andere gevoelige data.

Grote investeerders

Filecoin is vernoemd naar de gelijknamige blockchain. Dankzij grote investeringen van grote namen zoals Union Square Ventures en Sequoia Capital kan het team achter Filecoin de munt sneller ontwikkelen. Daar komt bij dat de vraag naar snelle en veilige dataopslag hard groeit.

Het team achter Filecoin

Filecoin is een initiatief Juan Benet, een wetenschapper. Hij ontwikkelde het project in opdracht voor Protocol Labs, wat al eerder meerdere cryptoprojecten lanceerde. Inmiddels bestaat het team uit een grote groep deskundige medewerkers met wetenschappelijke en technische achtergronden.

Filecoin website

Hoe werkt Filecoin precies?

Iedereen die weleens een film via een torrent-site heeft gedownload, maakt gebruik van het zogenaamde P2P-systeem. P2P staat voor peer-to-peer en betekent dat gebruikers met hun eigen computers direct met elkaar communiceren. Er is dus geen centraal punt waar het bestand staat. Filecoin werkt op een vergelijkbare manier. 

Data wordt gefragmenteerd, waarna al deze fragmenten over verschillende computers verspreiden. Mensen die ruimte voor deze fragmenten aanbieden zijn de miners. Voordat de data op de blockchain terechtkomt, wordt het altijd goed versleuteld en gesplitst.

Perfect alternatief voor centrale opslag

Filecoin biedt een open-source decentrale marktplaats voor opslag. Het is dé oplossing voor de problemen en risico’s van centrale opslag. Bovendien is er ruimte in overvloed. Alle opslagruimte is verspreid over de hele wereld en daardoor volledig decentraal. Iedereen in het totale netwerk draagt bij aan de verbinding en veiligheid.

Filecoin verdienen als storage miner

Naast het kopen en verkopen of HODL’en van Filecoin kun je ook als miner geld verdienen. Als FIL-miner ontvang je een vergoeding voor de hoeveelheid opslagruimte die je aanbiedt. Die opslagruimte moet wel aan een aantal eisen voldoen, maar ook als particulier kun je dit doen.

Filecoin koersverwachting

Filecoin kopen: de koersverwachting

De market cap van Filecoin groeit snel. De koers is sinds enkele maanden redelijk gestabiliseerd en het is wachten op een nieuwe versnelling naar boven. Ik verwacht dat Filecoin op korte termijn in ieder geval de top 20 van cryptocurrencies wereldwijd zal binnenkomen.

De markt voor dataopslag is namelijk enorm. Er is veel behoefte aan veilige en snelle opslag, waarbij bedrijven en particulieren niet afhankelijk zijn van één grote partij. Bovendien is opslag via de blockchain en Filecoin veel goedkoper.

All time high van ruim 237 dollar

Nadat het project eind 2020 van start ging, wist de koers van Filecoin in april 2021 een recordhoogte van meer dan 237 dollar neer te zetten. Dat was een enorme stijging vanaf de koers van zo’n 25 tot 30 dollar in de eerste maanden na de introductie.

Filecoin naar 500 dollar?

Inmiddels is de koers wat afgekoeld tot zo’n 65 dollar gemiddeld. De adoptie van Filecoin gaat echter steeds verder. Het bereik wordt groter en steeds meer mensen ontdekken alle voordelen die Filecoin te bieden heeft.

Ik zie mogelijkheden voor een nieuwe grote stijging, waarbij de 500 dollargrens tijdens de volgende bull-run zeker aangetikt kan worden. Dat betekent bijna x10 voor je investering!

Daar komt bij dat de ontwikkeling en adoptie van Filecoin nog steeds aan het begin staan. Je bent er dus nog op tijd bij.

Voordelen van Filecoin kopen op een rij

  • Decentrale dataopslag is de toekomst
  • Veilig
  • Razendsnel data opslaan en weer ophalen
  • Filecoins verdienen door opslagruimte aan te bieden
  • Grote kans op een mooie winst! Het is een kwestie van tijd voordat de koers opnieuw explodeert.

Waar kan ik Filecoin kopen?

In ons land vind je een aantal bekende sites en bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de handel in digitale valuta.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen? Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Filecoin kopen bij Bitvavo

Mijn persoonlijke favoriet om Filecoin te kopen is de broker en exchange Bitvavo. Het is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van Filecoin en andere digitale valuta. 

Een van de grote voordelen van Bitvavo zijn de extreem lage kosten en het feit dat je geld binnen een paar minuten als tegoed bij Bitvavo beschikbaar is. Zelfs het omwisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel en als je bank het ondersteunt zelfs direct.

Daar komt bij dat Bitvavo een 100% Nederlands bedrijf is en daardoor ook over een goede Nederlandstalige support beschikt. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel, vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Bitvavo

Bitvavo homepage

Filecoin kopen via iDEAL

Het mooie van Bitvavo is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account.

Vervolgens is het nog maar een kleine stap om je tegoed om te zetten naar Filecoin of een andere cryptovaluta.

Koopgids: Filecoin kopen bij Bitvavo

Het enige wat je nodig hebt om Filecoin te kopen, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar Filecoin. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je Filecoin koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met Filecoin kopen, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om je eerste Filecoin te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Koop je eerste Filecoin bij Bitvavo

Ingelogd bij Bitvavo? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen.

Als je Filecoin wilt kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘FIL’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je Filecoin wilt kopen.

Klik op 'Kopen'

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. De Filecoin coins koop je dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Je ziet jouw Filecoin direct in je portfolio staan.

Filecoin verkopen doe je zo

Wil je winstnemen en jouw FIL tokens weer verkopen of ruilen voor een andere munt? Selecteer dan weer 'FIL' in de lijst op je dashboard en klik op de knop ‘Verkopen’. Eenvoudiger kan bijna niet.

Beveilig je portfolio met een Ledger Nano

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan Filecoin of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal.

Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op. Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt. Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

Conclusie

Filecoin heeft letterlijk de sleutel in handen voor het oplossen van een van de grootste uitdagingen van de komende jaren: veilige en snelle opslagruimte voor data. 

Door de opslag decentraal te doen, ontstaat een efficiënt systeem waarbij de prijs door vraag en aanbod wordt bepaald. Ik heb er alle vertrouwen in en zie grote kansen voor de toekomst. 

Ook investeren? Je koopt Filecoin eenvoudig via Bitvavo.


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!