oktober 10, 2021

Gaat Shiba Inu verder stijgen? 9 redenen waarom je snel SHIB moet kopen!

by Mark van Aelst
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Gaat Shiba Inu verder stijgen? 9 redenen waarom je snel SHIB moet kopen!

Gaat Shiba Inu verder stijgen? Er zijn veel nieuwe ontwikkelingen, die de koers van Shiba Inu nog veel verder zullen laten stijgen. Ik denk zelfs dat de totale market cap die van zijn grote broer Dogecoin dit jaar nog met gemak zal passeren. Waarom? Dat leg ik je in dit artikel uit. 

En goed nieuws: Shiba Inu kopen is nog gemakkelijker geworden. Geen omweg via Binance meer, maar sinds kort eenvoudig via het Nederlandse Bitvavo met iDEAL Shiba Inu (SHIB) kopen. 

In augustus 2021 kocht ik al voor 2000 euro Shiba Inu tokens. Inmiddels heeft de munt geschiedenis geschreven en in mijn portfolio een paar dagen geleden de 10.000 euro aangetikt (keer 5 dus!).

Ik denk dat Shiba Inu weleens de grote verrassing van dit jaar kan worden!

Wat is Shiba Inu precies?

Shiba Inu is een spin-off van Dogecoin, maar staat wel helemaal op zichzelf. Beide munten delen de Shiba Inu hond als mascotte. Het meest opvallende verschil is de prijs, die bij Shiba Inu tot wel vier nullen achter de komma klein is.

Daardoor kocht ik in augustus voor zo’n 2000 euro maar liefst 268 miljoen Shiba Inu coins. Bovendien is Shiba Inu gebouwd op de Ethereum-blockchain, dat meer mogelijkheden biedt dan het op Litecoin gebaseerde Dogecoin.

9 redenen waarom gaat de koers van Shiba Inu verder gaat stijgen

In eerste instantie steeg de koers van Shiba Inu (SHIB) vooral door de populariteit van Dogecoin. De munt lift als het ware mee met alle positiviteit rondom de hype van deze bekende memecoin.

In eerste instantie dus, want Shiba Inu ontwikkelt zich snel en wordt bovendien op veel grote exchanges toegevoegd. Daardoor wordt Shiba Inu kopen steeds gemakkelijker en stijgt tegelijkertijd het aantal gebruikstoepassingen.

#1 De invloed van Elon Musk

Daar is hij weer: de trigger voor de enorme koersstijging was voornamelijk een tweet van Elon Musk, die een foto van zijn nieuwe Shiba Inu puppy in een Tesla toonde. Naar mijn mening was dit de vonk die het vuur echt deed oplaaien en Shiba Inu echt goed onder de aandacht bracht. Toch gaat de munt op de langere termijn vooral vanwege de nieuwe ontwikkelingen doorbreken.

Elon Musk crypto kopen

#2 Vitalik Buterin

Vitalik Buterin, de mede-bedenker van Ethereum, kreeg 50 procent van de Shiba Inu munten als cadeau. Hij verkocht een deel en vernietigde de rest, waardoor Shiba Inu snel meer waard werd. Doordat Buterin de opbrengst van meer dan 1 miljard dollar aan een fonds voor bestrijding van corona schonk, kreeg Shiba Inu veel aandacht.

#3: Coin burn

Op YouTube en andere kanalen zie je veel mensen een koers van 0,01 dollar of zelfs meer voorspellen voor Shiba Inu. Een koers van 0,01 dollar voor één Shiba Inu zou betekenen dat de totale market cap groter is dan die van Bitcoin. En dat lijkt op de relatief korte termijn wel wat hoog gegrepen.

De oplossing voor dit ‘probleem’ is dat Shiba Inu een groot deel van de totale hoeveelheid coins gaat vernietigen, in de cryptowereld ook wel ‘burn’ of verbranden genoemd. Net zoals Vitalik Buterin dat deed met de meeste van de 50% Shiba Inu tokens die hij ontving.

Shiba Inu naar 1 dollarcent?

Een kleinere totale hoeveelheid munten betekent dat de koers van Shiba Inu hoger kan zijn, zonder dat de totale market cap enorm meestijgt. De totale waarde is immers verdeeld over een kleiner aantal totale munten. 

Oftewel, door regelmatige grote coin burns in te voeren, drijft dat automatisch de prijs van een SHIB op. Op die manier wordt het alsnog mogelijk dat Shiba Inu in de toekomst de 0,01 dollar of zelfs meer aantikt. Een mooi vooruitzicht!

Shiba Inu kopen

#4: Robinhood

Men verwacht dat Shiba Inu binnenkort aan het belangrijke grote Amerikaanse crypto- en beleggingsplatform Robinhood zal worden toegevoegd. Net zoals Shiba Inu eerder al aan Coinbase en Binance werd toegevoegd, had dat een opdrijvend effect op de prijs. Coinbase staat er namelijk om bekend heel voorzichtig en conservatief met nieuwe munten in hun aanbod om te gaan. Het feit dat ze Shiba Inu toevoegen, geeft daarmee aan dat het vertrouwen en de verwachtingen groot zijn.

#5: Nieuwe technische ontwikkelingen

Het team achter Shiba Inu zit niet stil. Zo ontwikkelde men ‘ShibaSwap’, een gedecentraliseerde applicatie met een focus op liquiditeitspools. Dit houdt in dat je daar als gebruiker je tokens stort, waarna je er een mooie rente en andere vergoedingen op kan verdienen.

#6: Van Proof of Work naar Proof of Stake

Het netwerk achter Shiba Inu is heel veilig, aangezien het wordt aangedreven door Ethereum. Nu Ethereum van plan is om van Proof of Work (minen) over te schakelen naar het Proof of Stake-model, kun je verwachten dat ook Shiba Inu van deze ontwikkeling gaat profiteren.

#7: Activiteiten van whales

Er zijn ook sporen van activiteiten van grote investeerders, ook wel 'whales' genoemd. Op 3 oktober kondigde Cryptopolitan aan dat een grote crypto-investeerder in totaal 276 miljard SHIB had verzameld. De whale had echter weinig effect op de prijs, tot de volgende dag toen Musk zijn tweet plaatste. (Misschien zit Musk wel achter de aankopen!)

Na de prijsverhoging heeft ook een Ethereum-walvis bijna 200 miljard SHIB gekocht. Hij deed dit voor een totaalbedrag van 6,5 miljoen dollar. Deze aankopen zijn belangrijk voor de prijsgroei. 

Passief inkomen met crypto verdienen

#8: Shiba Inu bekend bij het grote publiek

De mooie koersstijging van Shiba Inu heeft de munt een stuk bekender gemaakt bij het grote publiek. De gemeenschap groeit sterk en is heel actief. Het Twitter-account van Shiba Inu heeft nu meer dan 1 miljoen volgers en de munt heeft een actieve Reddit-community en een Telegram-kanaal.

Al deze aandacht zal de bekendheid van Shiba Inu verder vergroten en de koers verder laten stijgen.

Meer dan 750.000 Shiba Inu houders

De recente stijging van Shiba Inu heeft niet alleen de aandacht van de media getrokken, maar ook nieuwe investeerders. De mijlpaal van 750.000 SHIB-houders werd gepasseerd.

Dit geeft aan dat crypto-investeerders geïnteresseerd zijn in SHIB. In reactie daarop stijgt de prijs verder door. 

#9: Aantrekkelijke prijs!

Daar komt bij dat Shiba Inu heel aantrekkelijk geprijsd is. Zelf heb ik er 268 miljoen (!) van in mijn portfolio. Mocht Shiba Inu inderdaad naar 0,01 dollar gaan, dan heb je het over een vermogen van bijna 2,7 miljoen euro. Met een tiende daarvan neem ik trouwens ook genoegen 😉

Klinkt ongeloofwaardig? Think again, want we weten allemaal wat er met Bitcoin is gebeurd en kennen de verhalen van Bitcoinmiljonairs in het nieuws. 

Conclusie

Kortom, grijp je kans en ga Shiba Inu kopen. Dat kan nu ook eenvoudig via iDEAL bij de Nederlandse crypto-exchange Bitvavo.

Hou je coins vast en we spreken elkaar over een paar jaar weer!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!