september 24, 2020

Goedkoop Bitcoin Kopen? Mis De Volgende Stijging van De #1 Cryptocurrency Niet!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Goedkoop Bitcoin Kopen? Mis De Volgende Stijging van De #1 Cryptocurrency Niet!

Op zoek naar een partij waar je goedkoop bitcoin kan kopen? Binnen een paar minuten je (eerste) Bitcoin in je portfolio? Ik laat je graag zien waar je snel, veilig, vertrouwd en gemakkelijk via IDEAL Bitcoin (BTC) aanschaft. Ook leg ik je eerst uit waarom Bitcoin zo’n goede koop is en wat je er in de toekomst van kan verwachten. Stap voor stap help ik je via een handige koopgids naar de eerste Bitcoin in je portfolio.

Wat is Bitcoin precies?

Bitcoin (BTC) is de eerste en bekendste digitale valuta, ook wel cryptovaluta genoemd. Het is ontworpen als betaalmiddel waarmee je wereldwijd terechtkan, onafhankelijk van welke andere echte munt dan ook.

Bitcoin is de #1 cryptocurrency en de eerste gedecentraliseerde munt. Gedecentraliseerd betekent dat de munt niet werkt met een centrale bank of overheid. Alle transacties vinden onderling tussen de bezitters en gebruikers van Bitcoin plaats.

Bitcoin heeft zich sinds 2009 ontwikkeld, tot wat het nu is: een niet meer weg te denken digitale valuta, waar veel mensen bovendien miljonair mee zijn geworden.

Ontstaan en succes van Bitcoin

Bitcoin ontstond na de grote bankencrisis in 2008. Mensen hadden geen vertrouwen meer in de banken, die gezien werden als machtige instituten die zoveel mogelijk winst wilden maken, zonder oog of begrip voor hun klanten.

De onafhankelijke Bitcoin was daarop het antwoord. Het duurde tot 2013-2014 voordat Bitcoin echt waarde kreeg, waarna er meerdere explosieve koersstijgingen volgden. Elke stijging zorgde ervoor dat mensen de munt interessanter gingen vinden, waardoor de munt ook steeds sterker en meer waard werd.

Tegenwoordig is er bijna niemand meer die nog nooit van Bitcoin heeft gehoord. 

Hoe werkt Bitcoin?

Satoshi Nakamoto wordt gezien als de oprichter of de bakermat van Bitcoin. De munt werkt door een bepaald bedrag in bitcoin naar een ander bitcoinadres te versturen. Dat gaat via een lijst met transacties, ook wel de blockchain genoemd. Dit is als het ware een logboek van alle transacties die ooit gedaan zijn, dat wordt verspreid over knooppunten van een netwerk.

Elke transactie wordt gecontroleerd door meerdere punten, waardoor je zeker weet dat de transactie echt en geldig is. De blockchain zelf is publiek, maar je kunt wel anoniem een bitcoinadres bezitten.

In totaal kunnen er maximaal 21 miljoen Bitcoins bestaan. Het ‘minen’ (delven) hiervan wordt om de vier jaar moeilijker, waardoor de munt steeds schaarser wordt. Dat heeft een positieve uitwerking op de waarde. Je kunt dus verwachten dat de munt met het verstrijken van de jaren alleen daarom al steeds meer waard kan worden.

Ook is Bitcoin erg volatiel, wat wil zeggen dat grote koersschommelingen voorkomen. Op sommige dagen met wel 5 tot 10 procent. Dat is geen uitzondering. De verwachte waardestijging in de toekomst en verschillen in de dagelijkse koersen, maken Bitcoin tot een interessante investering. Om vast te houden, maar ook om actief mee te handelen. Het ligt er maar net aan wat je doelen zijn.

Dat er met Bitcoin (veel) geld te verdienen is, heeft de munt en vele bitcoinmiljonairs bewezen. Wil je er ook mee aan de slag? Dan leg ik je graag uit waar en hoe je Bitcoin kan kopen.

Waar kan ik goedkoop Bitcoin kopen?

In Nederland is het erg gemakkelijk om goedkoop Bitcoin te kopen. Ons land is wat dat betreft erg vooruitstrevend ingesteld en beschikt over meerdere professionele brokers en exchanges waar je eenvoudig via iDEAL goedkoop Bitcoins kan kopen. Deze bedrijven zijn gevestigd in Nederland en bieden ook Nederlandstalige support. 

Voor het kopen (en verkopen) van Bitcoin, hoef je dus niet naar een vage buitenlandse beurs, of moeilijk te doen met je creditcard.

Benieuwd naar de Nederlandse partijen waar je veilig en vertrouwd goedkoop Bitcoin kan kopen? In mijn artikel waar kun je het beste cryptocurrency kopen met iDEAL lees je er alles over.

Top 5 populaire brokers in Nederland

De vijf bekendste en betrouwbaarste brokers zijn:

 1. 1
  Bitvavo
 2. 2
  Litebit.eu
 3. 3
  BTC Direct
 4. 4
  Bitonic
 5. 5
  Bitcoinmeester

Wat is de actuele koers van Bitcoin?

Voordat je Bitcoin gaat kopen, is het altijd goed om eerst te kijken naar de actuele koers. Daarvoor kijk ik altijd op livecoinwatch.com. Daar vind je ook uitgebreide koersgrafieken, zodat je kan beoordelen of Bitcoin heel hoog, of misschien juist wel aantrekkelijk geprijsd is. 

Ook als je een gratis Bitvavo account aanmaakt, krijg je een mooi overzicht van alle (historische) koersen te zien.

De koers van Bitcoin kan dagelijks behoorlijk stijgen of dalen

De koers is vaak wel vrij onvoorspelbaar, dus zeker weten of en wanneer Bitcoin gaat stijgen weet je nooit precies. Wel weet je zeker dat je een kans op een mooie winst niet hebt, wanneer je geen Bitcoin bezit.

Bekijk ook mijn blog ‘Wanneer kun je het beste cryptovaluta kopen?’ om het perfecte aankoopmoment te bepalen. 

Koopgids: goedkoop Bitcoin kopen in 3 stappen

Het kopen en verkopen van Bitcoin is in 2020 heel gemakkelijk. Misschien nog wel eenvoudiger dan geld overboeken naar iemand anders. Je koopt Bitcoin tegenwoordig namelijk gewoon via iDEAL, vanaf je eigen bankrekening. Binnen een paar minuten heb jij je eerste Bitcoin al in bezit. Ik laat je graag in slechts drie stappen zien hoe dat bij Bitvavo, mijn favoriete broker, in zijn werk gaat.

Stap 1: Meld je aan bij Bitvavo

Voordat je goedkoop Bitcoin kan kopen, moet je eerst een gratis account aanmaken bij Bitvavo. Daarvoor is het invullen van je e-mailadres, naam en een wachtwoord voldoende. Na het aanmelden moet je jouw persoonlijke gegevens verifiëren, wat met een druk op de knop geregeld is. Ook als je (nog) niet geverifieerd bent, kun je gewoon inloggen en aan de slag. Zo leer je het systeem alvast kennen. 

Bitvavo aanmelden

Aanmelden bij Bitvavo

Stap 2: Tegoed storten bij Bitvavo

Als je account aangemaakt en actief is, dan kun je geld van je bankrekening storten naar je account bij Bitvavo. Hiervoor kies je voor iDEAL. Op die manier staat het geld binnen enkele seconden al voor je klaar binnen je Bitvavo-account. Zie je het bedrag bij je tegoed staan? Mooi, dan kun je door naar de volgende stap.

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 3: Koop Bitcoin

In de lijst met 200 verschillende digitale valuta’s zoek je naar Bitcoin. Hoewel, zoeken? Bitcoin staat altijd bovenaan de lijst, omdat het de nummer één cryptocurrency is. Klik op Bitcoin (of BTC) en kies het aantal Bitcoins dat je wilt hebben.

Het is trouwens goed om te weten dat je niet een volle Bitcoin hoeft te kopen, want dan zou je meteen een heel groot bedrag investeren (mag natuurlijk wel). Je kunt ook een tiende, honderdste of zelfs duizendste deel van een Bitcoin kopen. Het ligt er maar net aan hoeveel geld je wilt investeren.

goedkoop bitcoin kopen bitvavo

Bitcoin kopen bij Bitvavo

Hoe meer je investeert, des te meer je verdient bij koerswinst. Bedrag ingevuld? Klik dan op de knop ‘Kopen’ om Bitcoin te kopen. Na het klikken op de 'Koop'-knop zijn je munten direct beschikbaar in je account. Je vindt ze in je Bitvavo-wallet.

En is de waarde van je Bitcoins na een tijd gestegen? Dan verkoop je ze net zo gemakkelijk weer via de ‘Verkoop’-knop. De waarde wordt dan bijgeschreven op je tegoed dat je vervolgens weer naar je bankrekening kan laten uitkeren. Gefeliciteerd! Je hebt dan je eerste winst verzilverd.

Tip: download ook de Bitvavo-app. Zo zie je altijd de actuele waarde van je portfolio en kun je eenvoudig (bij)kopen en verkopen, waar je ook bent.

Ledger Nano S: Goed alternatief voor online wallet

Wanneer je Bitcoin koopt bij Bitvavo, dan worden je aankopen in je online wallet opgeslagen. Dat is een prima oplossing voor als je met cryptovaluta gaat handelen, maar wanneer je jouw Bitcoins voor de langere termijn wilt bewaren als investering voor de toekomst, dan raad ik aan daarvoor een hardware wallet te gebruiken. Een hardware wallet is als het ware een digitale portemonnee die niet met het internet is verbonden. 

Ledger Nano S kopen

Meest veilige oplossing voor het opslaan van Bitcoin

De Ledger Nano S is een van de meest bekende en mijn favoriete hardware wallets. Alleen zo weet je 100% zeker dat jouw Bitcoin en andere digitale munten veilig zijn. Niemand kan je hardware wallet hacken of op een andere manier misbruiken. Kijk hoe de Ledger Nano S werkt en meer in mijn Ledger Nano S review.

Koop de Ledger Nano S direct gemakkelijk op bol.com

Waarom Bitvavo?

Bitvavo is mijn favoriete broker voor het kopen en verkopen van cryptovaluta, waaronder ook Bitcoin. Naast het feit dat Bitvavo de laagste tarieven van Nederland hanteert, bieden ze ook een goede alles-in-één-oplossing. Je hoeft alleen maar een tegoed te storten en kan daar dan mee handelen. 

Het ziet er allemaal heel overzichtelijk en professioneel uit. Voor beginners is het vanzelf duidelijk hoe het werkt en voor gevorderde handelaren is er een geavanceerdere lay-out in te stellen. 

Dat maakt het allemaal tot een van de beste partijen om te beginnen met investeren in Bitcoin en andere digitale valuta. Nog niet overtuigd? Lees meer in mijn uitgebreide Bitvavo review.

Zelf BTC kopen bij Bitvavo?

Voor het eerst je echte eigen Bitcoin (of een deel daarvan) kopen? Leuk idee! De broker waar ik mijn bitcoins altijd koop is Bitvavo. Hier kun je trouwens niet alleen goedkoop Bitcoin kopen, maar hebben ze in totaal meer dan 200 cryptovaluta’s in hun assortiment. Je hoeft eigenlijk nergens anders meer naartoe. 

Bitvavo is een goeden en bewezen betrouwbare Nederlandse partij. Bij Bitvavo hoef je alleen maar een gratis account aan te maken, via iDEAL een bedrag als tegoed te storten en je kunt direct je eerste Bitcoin kopen. Je zit nergens aan vast en kan je munten altijd weer verkopen voor euro’s of een andere cryptovaluta als jij dat wilt. 24 uur per dag en 7 dagen per week. 

Als je een account aanmaakt, kun je gerust eerst even rondkijken of je het wat vindt, voordat je echt geld gaat storten en Bitcoin koopt. Het aanmaken van een account is helemaal gratis bij Bitvavo. Ook het aanmaken van een Bitcoinadres kost helemaal niets. 


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!