juni 20, 2021

Golem kopen? Verdien gemakkelijk geld door je computerkracht te delen!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Golem kopen? Verdien gemakkelijk geld door je computerkracht te delen!

Golem kopen? Golem (GNT) is een volledig decentraal platform waarop je de rekenkracht van jouw computer met anderen kan delen. Je biedt andere mensen met behoefte aan een snellere computer dus als het ware een deel van jouw processor aan. 

Daarnaast is alleen Golem kopen en het handelen in deze cryptovaluta een geweldige investeringskans waar je een mooie winst kunt behalen.

In dit blog vertel ik je meer over wat Golem precies is, hoe Golem in de praktijk werkt en hoe je een mooie winst realiseert door in de Golem token (GNT) te investeren.

Wat is Golem precies en hoe werkt het?

Golem is een platform waarop jij als computerbezitter de computerkracht die je over hebt kan delen met derde partijen. Het idee daarachter is echt uniek en biedt voor zowel jou als degene die (tijdelijk) extra rekenkracht nodig heeft een perfecte oplossing. 

Alle transacties lopen namelijk automatisch via het decentrale Golem platform, waardoor de kosten voor degene die rekenkracht nodig heeft aanzienlijk lager zijn dan wanneer ze hier bij een gecentraliseerde derde partij rekenkracht voor moeten inkopen.

Dat moesten ze vroeger meestal doen via een gespecialiseerd bedrijf of aanbieder van clouddiensten.

Een decentrale computer

Het Golem netwerk is als het ware een deelplatform voor de rekenkracht van processoren. Via het netwerk is het mogelijk om rekenkracht van meerdere pc’s te combineren en zo een superkrachtige decentrale computer te realiseren.

Rekenkracht delen

Wanneer je als gebruiker jouw rekenkracht via het Golem netwerk deelt, verdien je daar Golem tokens (GNT) mee. Golem is de cryptovaluta van het Golem netwerk en waarmee gebruikers elkaar betalen of een vergoeding ontvangen. 

Het netwerk is gebouwd op basis van de technologie van Ethereum, na Bitcoin de nummer twee cryptocurrency van de wereld. 

Voor wie is Golem interessant?

Het gebruik mogen maken van jouw computerkracht is voor veel mensen heel interessant. 

Degene die rekenkracht nodig heeft

Golem is heel interessant voor bedrijven of mensen die bijvoorbeeld complexe 3D-animaties willen renderen, crypto willen minen of andere intensieve toepassingen draaien.

Golem kopen en gebruiken scheelt aanzienlijk in de kosten. Rekenkracht is over het algemeen erg duur bij commerciële partijen. 

Rekenkracht moeten ze anders namelijk inkopen door in eigen hardware te investeren, of het werk uit te besteden aan zogenaamde renderfarms of dure clouddiensten.

Golem biedt mensen met behoefte aan meer rekenkracht een perfecte en goedkope oplossing. Tegelijkertijd levert het delen van rekenkracht degene die zijn overcapaciteit ter beschikking stelt een mooie verdienste op.

Degene die extra inkomsten wil genereren

In ruil voor het delen van jouw computerkracht, verdien je namelijk de cryptocurrency Golem (GNT). En dat kan al snel oplopen tot een mooi bedrag! En dat terwijl je alleen jouw beschikbare rekenkracht deelt, zonder dat je er zelf iets van merkt.

Klinkt ideaal toch?

Elk apparaat met een processor kan eraan meedoen. Denk aan een pc of laptop, maar zelfs je smartphone kan een geldgenerator worden door je rekenkracht te delen.

Golem website

De Golem coin (GNT)

In totaal bestaan er 1 miljard Golem coins, of ook wel ‘GNT-tokens’. 820 miljoen stuks daarvan zijn vrij beschikbaar voor de handel, 120 miljoen stuks zijn eigendom van de Duitse organisatie achter de munt (Golem Factory GmbH).

De rest is gereserveerd voor het 26 mensen tellende team dat Golem voortdurend beter maakt en ontwikkelt.

Golem kopen is mooie investeringskans

In de beginjaren stond Golem in de top 10 cryptocurrencies van de wereld. Die positie is door de opkomst van andere munten wat gedaald.

Dat wat Golem met blockchaintechnologie mogelijk maakt is echter uniek. Het is een kwestie van tijd voordat mensen de mogelijkheden ervan ontdekken, wat Golem weer een enorme boost zal geven. 

Golem logo

Golem kopen: 5X je inleg?

In 2021 wist Golem van zo’n 10 cent naar ruim 50 cent te stijgen. 5X je inleg dus! Inmiddels is de koers ongeveer gehalveerd, maar ziet de koersgrafiek er heel interessant uit.

Ik denk zelf dat de koers gemakkelijk naar 1 euro kan in 2021 of 2022.

Tijdelijke daling biedt kansen

De adoptie van Golem neemt toe. De munt heeft vooral last gehad van de koersdaling van bitcoin, maar staat zelf zo sterk als een huis.

Er staan veel nieuwe campagnes op de planning en met het bekender worden van de munt biedt dat mooie kansen!

Voordelen van Golem kopen op een rij

Golem zorgt voor een ware revolutie op het gebied van het delen en gebruikmaken van rekenkracht van computers. Een aantal van de voordelen van Golem:

 • Voor gebruikers onbeperkte schaalbaarheid en rekenkracht beschikbaar.
 • Realiseert voor gebruikers een grote kostenbesparingen.
 • Geweldig toekomstperspectief.
 • Enorme winstkansen.
 • Goedkoop in aanschaf.
 • Geeft delers van rekenkracht een mooi passief inkomen

Waar kan ik Golem kopen?

In ons land vind je een aantal bekende sites en bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de handel in digitale valuta.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen? Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Golem kopen bij Bitvavo

Mijn persoonlijke favoriet om Golem te kopen is de broker en exchange Bitvavo. Het is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van Golem en andere digitale valuta. 

Een van de grote voordelen van Bitvavo zijn de extreem lage kosten en het feit dat je geld binnen een paar minuten als tegoed bij Bitvavo beschikbaar is. Zelfs het omwisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel en als je bank het ondersteunt zelfs direct.

Daar komt bij dat Bitvavo een 100% Nederlands bedrijf is en daardoor ook over een goede Nederlandstalige support beschikt. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel, vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Bitvavo

Bitvavo homepage

Golem kopen via iDEAL

Het mooie van Bitvavo is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account.

Vervolgens is het nog maar een kleine stap om je tegoed om te zetten naar Golem of een andere cryptovaluta.

Koopgids: Golem kopen bij Bitvavo

Het enige wat je nodig hebt om Golem te kopen, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar Golem. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je Golem koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met Golem kopen, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om je eerste Golem te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Koop je eerste Golem bij Bitvavo

Ingelogd bij Bitvavo? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen. Als je Golem wil kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘GNT’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je Golem wilt kopen.

Klik op 'Kopen'

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. De Golem coins koop je dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Je ziet jouw Golem (GNT) direct in je portfolio staan.

Golem verkopen doe je zo

Wil je winst nemen en jouw Golem tokens weer verkopen of ruilen voor een andere munt? Selecteer dan weer 'HOT' in de lijst op je dashboard en klik op de knop ‘Verkopen’. Eenvoudiger kan bijna niet.

Beveilig je portfolio met een Ledger Nano

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan Golem of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal. Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op.

Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt. Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

Conclusie

Golem is een digitale valuta met een enorm potentieel. De munt en adoptie staat nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling. Op het moment waarop zowel gebruikers als delers van rekenkracht de voordelen en passieve inkomsten van Golem ontdekken, gaat de koers ongetwijfeld door het dak!

Voor mij reden genoeg om de komende tijd meer Golem te kopen. Het is geen kwestie van of, maar wanneer Golem weer een enorme stijging laat zien. Zorg dus dat je daarbij bent!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!