juni 6, 2021

De invloed van Elon Musk op crypto? Zo profiteer je maximaal!

by Mark van Aelst
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • De invloed van Elon Musk op crypto? Zo profiteer je maximaal!

De invloed van Elon Musk op crypto is de laatste tijd erg opvallend. Hij is vooral erg actief op Twitter. Met bijna 60 miljoen volgers krijgen de tweets van Elon Musk dan ook behoorlijk wat aandacht. Zijn tweets hebben inmiddels de kracht om de koersen op de aandelenbeurzen en cryptocurrencies enorm te beïnvloeden.

In de cryptowereld staan vooral Dogecoin en Bitcoin bij Elon Musk volop in de aandacht. Als hij over een coin tweet, dan kun je maar beter instappen om een snelle winst te maken.

Of ligt het niet zo simpel? Is het verstandig om erin mee te gaan, of vertrouw je vooral op je eigen onderzoek? Hier volgen een aantal tips en strategieën om maximaal te profiteren van de stijgende invloed van influencers op social media.

Elon Musk: wereldberoemd

Bijna iedereen kent Elon Musk. Met zijn succesvolle bedrijven zoals Tesla en SpaceX weet hij bestaande markten compleet te transformeren door efficiency en het bouwen van revolutionaire nieuwe productielijnen en technologieën.

Inmiddels is Elon Musk afwisselend met Jeff Bezos van Amazon de rijkste man ter wereld. Dat heeft hij vooral te danken aan de eveneens spectaculaire groei van het aandeel Tesla (TSLA) in het afgelopen jaar.

Het rendement daarop is meer dan 600%, een percentage dat tot voor kort alleen maar in de cryptohandel te behalen was.

Elon Musk brengt markten in beweging

Elon Musk is erg actief op social media, vooral op Twitter. Zijn tweets brengen markten in beweging. Toen hij eind januari 2021 zijn Twitter-bio veranderde in #bitcoin, steeg de prijs van Bitcoin in slechts een paar uur tijd met bijna 20%!

Rendement van meer dan 1000%

Hetzelfde gebeurde met Dogecoin, dat zelfs met duizenden procenten steeg. Hij beweert zelf dat zijn tweets over Dogecoin 'grappen' zijn. Maar grappen of niet, als Musk tweet, luisteren mensen en handelen ze.

Dogecoin in de top 10, dankzij Elon Musk

Dogecoin staat inmiddels in de top 10 van alle cryptocurrencies, terwijl zelfs de maker ervan de coin als een grap had bedacht. Desondanks investeren miljoenen mensen in Dogecoin als Elon Musk erover tweet. En daarmee stijgt de koers tot ongekende hoogte.
Dogecoin kopen

Ontstaan als een grap

De waarde en populariteit van Dogecoin is de afgelopen jaren enorm gestegen. Ook al is de munt ooit ontstaan als een grap, heeft de Dogecoin een grote groep fans achter zich gekregen.

En wanneer een grote groep mensen de munt gebruikt, koopt en verhandelt, dan geeft dat de Dogecoin bestaansrecht, zeker wanneer Elon Musk erover tweet.


Welke impact heeft Musk op de prijs van Bitcoin en Dogecoin?

Helaas werkt het ook de andere kant op. Sinds Elon Musk aankondigde dat je Tesla’s ook in Bitcoin mocht betalen, gaf dat een boost voor de munt.

Toen Elon Musk na een aantal maanden kritiek leverde op het energieverbruik van Bitcoin en de negatieve milieu-impact van het minen, daalde de koers weer net zo hard.


Voorbeelden van het ‘Twitter-effect’ van Musk

Hier nog 2 voorbeelden van het ‘Twitter-effect’ van Elon Musk

1. De bio-verandering van Elon Musk op Twitter

Elon Musk veranderde zijn bio op Twitter naar “#bitcoin”. De handel in Bitcoin in de uren voorafgaand aan Musk's bio-verandering was gemiddeld minder dan 5.000 transacties per uur.

In de 60 minuten na de bio-verandering sprong de handel naar meer dan 20.000 transacties. De koers steeg aanzienlijk mee.


2. Elon Musk plaatste een foto over Dogecoin

Musk's plaatsing van een foto over Dogecoin op 28 januari 2021: ongeveer vier uur na de tweet was de prijs van Dogecoin bijna verviervoudigd.

Musk's Dogecoin-tweet zorge tot ongeveer vijf uur na de tweet voor een explosie van de koers en het handelsvolume.

Elon Musk Twitter

Moet je kopen en verkopen op de tweets van Musk?

Naast de twee voorbeelden hierboven, zijn er nog genoeg voorbeelden van momenten waarop een tweet van Elon Musk (of een andere influencer op social media) een grote impact heeft op de koers van een cryptocurrency of aandeel.

Voor de effectenbeurzen zie je een gelijksoortig effect van de bekende Reddit-groep ‘Wallstreetbets’. Zij weten bepaalde aandelen massaal onder de aandacht te brengen en in korte tijd tot ongekende hoogte te laten stijgen (Zie Gamestop (GME) en AMC (AMC)).

Hoe dan ook; het handelen op een tweet van Musk kan heel lucratief zijn! Maar hoe profiteer je er maximaal van?

Hoe profiteer je financieel van tweets?

Als een enkele tweet mogelijk kan leiden tot een stijging van 100 miljard euro in de market cap van Dogecoin of Bitcoin, kan een andere tweet ook een vergelijkbare waarde wegvagen. Daarmee is handelen op basis van tweets of andere uitingen van influencers behoorlijk risicovol.

Toch denk ik persoonlijk dat het investeren in crypto (of een aandeel) naar aanleiding van aandacht op social media enorm lucratief kan zijn. Maar alleen voor de korte termijn en als je daarbij op de volgende dingen let:


Tijd

Kijk goed hoe lang het geleden is dat Elon Musk of een andere influencer zijn bericht heeft geplaatst. Het grootste effect zie je meestal in de eerste vier uur na een tweet. Je bent dus al snel te laat, als de koers na de eerste koersexplosie weer wat inzakt.


Handelsactiviteit

Let op de handelsactiviteit in de uren voorafgaand aan de tweet. Was er volatiliteit in de handel in de uren voorafgaand aan een Musk-tweet of -evenement? Als dat zo is, dan zal de impact van een Musk-tweet niet zo groot zijn, vergeleken met een minder volatiele handelsactiviteit.


Welke munten kopen als je naar Elon Musk luistert?

Elon Musk tweet vooral over de munten Bitcoin en Dogecoin. Zijn berichten hebben een grote invloed op de koers (zowel positief als negatief). Ben je benieuwd naar mijn fundamentele analyse van Bitcoin of Dogecoin?

Lees dan ook mijn artikelen over Bitcoin kopen: “Waarom en hoe moet je beleggen in Bitcoin? Zo eenvoudig is het!” en Dogecoin kopen: “Dogecoin kopen? Van grap naar serieus geld verdienen!

Nu nog Dogecoin kopen? Of is het te laat?

Ik denk dat het nog steeds heel interessant is om Dogecoin te kopen. Zeker wanneer je even wacht tot de koers weer wat afkoelt, is het een kwestie van tijd voordat een bekende influencer zoals Elon Musk er weer een keer over tweet.

Op zo'n moment zit je er al in en hoef je niet halsoverkop in een razendsnel stijgende markt Dogecoin te kopen.

Dogecoin heeft een top 10-positie tussen alle cryptocurrencies en eigenlijk net zoals Bitcoin een bestaansrecht omdat het een prima decentrale currency is. Ook al ontstond de Dogecoin als een grap.

De iconische status van de munt kan hem volgens mij in 2021 en daarna weleens een nieuwe spectaculaire koersstijging bezorgen!


Nu Bitcoin kopen?

Wat Elon Musk er ook over zegt: Bitcoin is here to stay! Ik ben ervan overtuigd dat Bitcoin in de komende jaren minimaal de 100.000 dollar aan zal tikken en waarschijnlijk nog wel verder stijgt.

Toegegeven,hoewel er inmiddels echt betere coins zijn dan bitcoin, profiteert het ongetwijfeld nog een lange tijd van het first mover advantage. Steeds meer mensen zien het als een ideale en onafhankelijke waardeopslag. Zelfs professionele investeerders duiken er sinds 2021 massaal op.

Bitcoin altijd goed als langetermijninvestering

Het feit dat Elon Musk af en toe bijdraagt aan een stijging (of daling) van Bitcoin, is op de grotere schaal van de munt maar van beperkte invloed.

Tweets zorgen op korte termijn voor volatiliteit waar je goed van kunt profiteren of juist verliezen als Musk een negatieve tweet plaatst.

Hoe dan ook ben je met een mandje bitcoins op de langere termijn in het bezit van een waardevolle investering, die het in zich heeft om je rijk te maken!

Passief inkomen met crypto

Extra rendement maken binnen je HODL-strategie

Die kans maakt het investeren in cryptocurrencies voor mij tot een unieke mogelijkheid om vrij zeker te zijn van een toekomst zonder geldzorgen en zonder daarvoor een leven lang te hoeven werken. 

Handelen op basis van tweets en andere uitingen op social media zie ik binnen die langetermijnstrategie dus vooral als een mogelijkheid om extra rendement te halen, een leuk spel om te spelen met mijn geld, naast de portfolio die ik al heb.

Vergelijk het maar met het verschil tussen daytrading en een HODL-strategie.

Conclusie

Ik zou je zeker aanraden op zowel Bitcoin als Dogecoin te kopen wanneer Musk er positief over tweet, al is het alleen maar een foto of een enkel woord.

De kans is groot dat de coin met tientallen procenten stijgt. Verkoop ook snel weer als je een mooie winst in de pocket hebt en sla opnieuw toe bij een volgende tweet.

Daarbij zit je met een langetermijnvisie en -strategie altijd goed met een portfolio Bitcoin en Dogecoin.

Succes!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!