maart 28, 2021

IOTA kopen? Investeer en verdien aan het Internet of Things!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • IOTA kopen? Investeer en verdien aan het Internet of Things!

IOTA kopen? Dan investeer je in een digitale valuta die speciaal is bedacht voor het internet of things (IoT), of simpelweg alle apparaten die met het internet verbonden zijn. Van slimme speaker tot koelkast of beveiligingscamera.

Het internet of things is al overal om ons heen, maar staat nog steeds aan het begin van zijn ontwikkeling. Door IOTA te kopen, investeer je direct in een revolutionaire manier om het internet of things nog functioneler en sneller te maken. En dat levert je ongetwijfeld een mooie winst op!

Wat is IOTA precies?

IOTA is ontstaan in 2015 als idee om de bestaande blockchaintechnologie te verbeteren.

IOTA (MIOTA) staat voor 'Internet-of-Things-Application' en is een revolutionaire technologie, die het mogelijk maakt dat apparaten onderling met elkaar communiceren. Elk communicatiemoment kun je zien als (micro)transactie.

MIOTA is de digitale valuta van IOTA

Door MIOTA te kopen, investeer je in de techniek achter IOTA. De munt krijgt waarde door de groei van IOTA en doordat steeds meer mensen het nut van het internet of things ontdekken. Ook is het mogelijkheid dat de MIOTA als betaalmiddel zal worden ingezet.

Op dit moment zit de waarde van IOTA (en de coin MIOTA) vooral in de mogelijkheid om data te beschermen en te verifiëren. 

Wanneer je nu MIOTA koopt, ben je er in ieder geval nog heel vroeg bij en heb je een mooie kans op winst.

IOTA website

MIOTA laat apparaten zelf betalingen doen

MIOTA biedt met het internet verbonden apparaten de mogelijkheid om zelf betalingen te doen. Denk bijvoorbeeld aan een slimme koelkast die zelf nieuwe levensmiddelen bestelt als de voorraad op is. MIOTA biedt hiervoor de perfecte oplossing.

Betalingen met IOTA gaan snel en zonder transactiekosten, dankzij de Tangle-techniek.

Video: IOTA uitgelegd in 2 minuten

Omdat het principe van Tangles achter IOTA in tekst best lastig is uit te leggen, adviseer ik je om het onderstaande filmpje even te kijken. Daarin wordt veel duidelijk.

IOTA beveiligt de communicatie

IOTA maakt het mogelijk om apparaten en de communicatie daartussen te beveiligen. De cryptomunt zorgt er namelijk voor dat alle transacties en informatieoverdracht tussen apparaten wordt gecontroleerd op echtheid. 

Dat gebeurt binnen het 'Tangle'-netwerk, dat in de bovenstaande video wordt uitgelegd.

Geen mining en transactiekosten

Het grote voordeel van IOTA is dat het vergeleken met standaard cryptovaluta op een andere manier werkt. Reguliere cryptomunten verbruiken veel energie, doordat ze gemined moeten worden.

Ook heb je daar te maken met stijgende transactiekosten. Via het Tangle-netwerk van IOTA heb je daar geen last van. Alle munten bestaan namelijk al (ongeveer 2 miljard stuks) en transacties zijn altijd helemaal gratis.

Grote waardestijging van IOTA verwacht

Naarmate meer en meer bedrijven en investeerders IOTA ontdekken, stijgt de waarde van de munt mee. De groei van het internet of things versnelt, waarmee ik ook verwacht dat de koers van IOTA minstens zo snel mee zal stijgen.

Een vervijfvoudiging van de huidige koers behoort dan ook zeker tot de mogelijkheden. IOTA heeft een geweldig toekomstperspectief!

IOTA logo

Voordelen van IOTA

Een aantal grote voordelen van IOTA op een rij:

 • Unieke oplossing om apparaten met elkaar te laten communiceren.
 • Met IOTA ben je er zeker van dat de data authentiek is.
 • Het werkt razendsnel.
 • Er zijn geen transactiekosten.
 • Er is geen concurrentie.
 • Enorme winstkansen.
 • Op dit moment een lage aankoopkoers (grijp die kans!)

IOTA kopen of niet?

Persoonlijk ben ik overtuigd van de kansen en het potentieel van IOTA. Het internet of things is namelijk zo ontzettend groot. Elk denkbaar apparaat is met de technologie van IOTA te gebruiken en te koppelen. Er is nog veel groei mogelijk!

Een koers van $1 dollar is in die zin belachelijk laag. In de toekomst zie ik een koers van $25 of hoger als heel reëel. Voor de kortere termijn komt de $5 snel in zicht.

Waar kan ik IOTA kopen?

In Nederland vind je een aantal van de beste bedrijven waar je cryptocurrency kan kopen en verkopen. Ook internationaal maken veel mensen gebruik van Nederlandse exchanges en brokers. In ons lang vind je een aantal bekende sites en bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de handel in digitale valuta.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen? Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

IOTA kopen bij Bitvavo

Mijn persoonlijke favoriet om IOTA (MIOTA) te kopen is de broker en exchange Bitvavo. Het is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van IOTA en andere digitale valuta. 

Een van de grote voordelen van Bitvavo zijn de extreem lage kosten en het feit dat je geld binnen een paar minuten als tegoed bij Bitvavo beschikbaar is. Zelfs het omwisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel en als je bank het ondersteunt zelfs direct.

Daar komt bij dat Bitvavo een 100% Nederlands bedrijf is en daardoor ook over een goede Nederlandstalige support beschikt. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel, vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Bitvavo

Bitvavo homepage

IOTA kopen via iDEAL

Het mooie van Bitvavo is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account.

Vervolgens is het nog maar een kleine stap om je tegoed om te zetten naar IOTA of een andere cryptovaluta.

Koopgids: IOTA kopen bij Bitvavo

Het enige wat je nodig hebt om IOTA te kopen, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar IOTA. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je IOTA koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met IOTA kopen, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om je eerste IOTA te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Koop je eerste IOTA bij Bitvavo

Ingelogd bij Bitvavo? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen.

Als je IOTA wil kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘MIOTA’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je IOTA wilt kopen.

Klik op 'Kopen'

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. De IOTA coins koop je dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Je ziet jouw MIOTA's direct in je portfolio staan.

IOTA verkopen doe je zo

Wil je winst nemen en jouw IOTA weer verkopen of ruilen voor een andere munt? Selecteer dan weer 'ADA' in de lijst op je dashboard en klik op de knop ‘Verkopen’. Eenvoudiger kan bijna niet.

Beveilig je portfolio met een Ledger Nano X

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan IOTA of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal.

Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op. Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt.

Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

IOTA kopen?

IOTA is een unieke digitale valuta met een enorm potentieel. De koers van IOTA nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling. Op het moment waarop nog meer bedrijven de voordelen van IOTA ontdekken, gaat de koers ongetwijfeld door het dak!

Voor mij reden genoeg om IOTA in mijn portfolio op te nemen. Ik heb er al een mooie winst mee gemaakt, maar het is slechts een kwestie van tijd voordat IOTA echt explodeert. Zorg dus dat je daarbij bent!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!