juli 18, 2021

Lisk kopen? Ontwikkel zelf eenvoudig je eigen blockchain applicatie. Grote winstkansen!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Lisk kopen? Ontwikkel zelf eenvoudig je eigen blockchain applicatie. Grote winstkansen!

Steeds meer programmeurs en bedrijven ontdekken Lisk, wat het voor investeerders ook een interessante investering maakt. Wil je Lisk kopen? De koers van Lisk ziet er na de recente daling van de totale cryptomarkt veelbelovend uit.

Wat mij betreft is Lisk een geweldige kans op een mooie winst! Waarom? Dat leg ik je in dit artikel graag uit.

Waarom Lisk kopen? Je eigen programma op de blockchain

Veel software-ontwikkelaars willen graag aan de slag met het bouwen van hun eigen programma’s op de blockchain. In de praktijk is dat nog best lastig.

En daar komt Lisk met de oplossing: een gebruikersgericht platform dat werkt op basis van JavaScript, waarmee je eenvoudig nieuwe applicaties bouwt, zonder beperkingen van andere blockchaintechnologieën. 

Compleet platform

Lisk geeft developers vrijwel in het ontwikkelen van applicaties, waarbij je als ontwikkelaar niet meer beperkt bent in de blockchain die bij de cryptocurrency hoort. Dat geeft Lisk het grote voordeel ten opzichte van andere applicaties.

Lisk biedt een compleet platform om applicaties te maken, publiceren en distribueren. Binnen het platform is de Lisk coin (LSK) de cryptomunt waarmee wordt betaald.

Onbeperkte flexibiliteit voor ontwikkelaars

Doordat applicaties op een sidechain worden gepubliceerd, geeft dat programmeurs en organisaties een bijna onbeperkte flexibiliteit!

Dat Lisk in de toekomst een belangrijke rol gaat spelen, staat voor mij wel vast. En dat zal zich in de koers van de Lisk coin zeker laten zien.

Ogenschijnlijk gewone applicaties

Het mooie van applicaties die op de Lisk blockchain ontwikkeld zijn, is dat ze lijken op gewone applicaties. Toch draaien ze op de achtergrond compleet op blockchaintechnologie.

Het grote voordeel daarvan is dat er geen fraude gepleegd kan worden en dat alle gegevens goed en voortdurend opgeslagen worden.

Lisk logo

Het team achter Lisk

De Lisk Foundation en daarmee de Lisk coin (LSK) werden in het begin van 2016 opgericht door Max Kordek en Oliver Beddows. Zij hadden in de praktijk ervaren dat er voor ontwikkelaars te weinig mogelijkheden waren. Eerder werkten deze mannen samen met Vitalik Buterin, de bekende oprichter van Ethereum. 

Max en Oliver hadden tot doel de blockchaintechnologie een stuk toegankelijker maken. Dat lukte ze met de oprichting van Lisk. Het team van Lisk zit in Duitsland en bestaat inmiddels uit bijna 40 medewerkers.

Belangrijke partnerschappen

Lisk is een solide organisatie met een briljant idee, dat zich als cryptocurrency ruim heeft bewezen. Het team van Lisk heeft bovendien aantal belangrijke partnerschappen gerealiseerd, waarmee de munt voor nog meer mensen een stuk interessanter wordt.

Zo werkt Lisk onder andere samen met:

 • Bitcoin Suisse (Grote Zwisterse broker en vermogensbeheerder)
 • Lightcurve (Duitse blockchain developer)
 • Taikonauten (Duits front-end bedrijf)
 • Wachsman (Bekend PR-bedrijf)
Lisk website

Lisk kopen vs. Stratis kopen

Toen Lisk live ging, waren er 100 miljoen Lisk (LSK) uitgegeven. Inmiddels zijn dat er bijna 130 miljoen. Het idee achter Lisk is goed te vergelijken met dat van Stratis, een andere bekende cryptocurrency die ongeveer hetzelfde doen en willen bereiken.

Lisk kopen is interessant

Zowel Lisk als Stratis maken namelijk de ontwikkeling van decentrale applicaties mogelijk in een voor ontwikkelaars bekende programmeertaal. In het geval van Lisk gaat het om JavaScript.

Stratis kiest hiervoor de programmeertaal C#. In de praktijk is JavaScript veel toegankelijker en wordt het door meer ontwikkelaars gebruikt. Dat maakt de keuze voor Lisk dus aanzienlijk interessanter. 

Razendsnel

Elke 10 seconden genereert de Lisk blockchain een nieuw blok. Dat betekent dat transacties erg snel kunnen worden uitgevoerd en al na een tiental seconden voor iedereen zichtbaar is. Binnen een paar minuten is een transactie zelfs al onuitwisbaar.

Koersverwachting Lisk

Sinds de beginjaren heeft Lisk een mooie koersontwikkeling laten zien. Lisk wist van ongeveer 0,40 euro naar een hoogtepunt van maar liefst ruim 24 euro te stijgen.

Net zoals andere cryptocurrencies, had de munt last van de algemene dalingen in de markt, waarna de munt na een tijdelijke nieuwe top van 6,50 euro nu op zo’n 2 euro stabiliseert. 

Deze prijs is wat mij betreft echt een koopje. Er zitten veel positieve ontwikkelingen voor Lisk aan te komen. Het team achter LISK heeft een grote visie en maakt Lisk steeds toegankelijker.

Steeds meer investeerders en ontwikkelaars ontdekken alle voordelen van Lisk, waardoor Lisk kopen heel interessant is. Een koersstijging van minimaal enkele honderden procenten zit er op de relatief korte termijn zeker in!

Lisk koersverwachting

Koers van Lisk biedt grote kansen!

Voordelen van Lisk kopen

Maar waarom zou je dan Lisk kopen? Ik zet een aantal van de belangrijkste voordelen even voor je op een rij:

 • Zeer toegankelijk voor iedereen die JavaScript kent.
 • Gigantische doelgroep.
 • Heel flexibel: vrijwel overal voor te gebruiken.
 • Razendsnelle transacties.
 • Interessante koers.
 • Grote winstkansen!

Waar kan ik Lisk kopen?

In ons land vind je een aantal bekende sites en bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de handel in digitale valuta.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen? Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Lisk kopen bij Bitvavo

Mijn persoonlijke favoriet om Lisk te kopen is de broker en exchange Bitvavo. Het is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van Lisk en andere digitale valuta. 

Een van de grote voordelen van Bitvavo zijn de extreem lage kosten en het feit dat je geld binnen een paar minuten als tegoed bij Bitvavo beschikbaar is. Zelfs het omwisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel en als je bank het ondersteunt zelfs direct.

Daar komt bij dat Bitvavo een 100% Nederlands bedrijf is en daardoor ook over een goede Nederlandstalige support beschikt. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel, vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Bitvavo

Bitvavo homepage

Lisk kopen via iDEAL

Het mooie van Bitvavo is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account.

Vervolgens is het nog maar een kleine stap om je tegoed om te zetten naar Lisk of een andere cryptovaluta.

Koopgids: Lisk kopen bij Bitvavo

Het enige wat je nodig hebt om Lisk te kopen, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar Lisk. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je Lisk koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met Lisk kopen, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om je eerste Lisk te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Koop je eerste Lisk bij Bitvavo

Ingelogd bij Bitvavo? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen. Als je Lisk wil kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘LSK’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je Lisk wilt kopen.

Klik op 'Kopen'

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. De Lisk coins koop je dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Je ziet jouw Lisk (LSK) direct in je portfolio staan.

Lisk verkopen doe je zo

Wil je winst nemen en jouw Lisk tokens weer verkopen of ruilen voor een andere munt? Selecteer dan weer 'LSK' in de lijst op je dashboard en klik op de knop ‘Verkopen’. Eenvoudiger kan bijna niet.

Beveilig je portfolio met een Ledger Nano

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan Lisk of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal. Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op.

Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt. Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

Conclusie

Lisk is een digitale valuta met een enorm potentieel. Op het moment waarop nog meer ontwikkelaars, investeerders en bedrijven de mogelijkheden van Lisk ontdekken, gaat de koers ongetwijfeld door het dak!

Voor mij reden genoeg om de komende tijd meer Lisk te kopen. Het is geen kwestie van of, maar wanneer Lisk weer een enorme stijging laat zien. Zorg dus dat je daarbij bent!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!