november 29, 2020

Litecoin kopen? Grijp die kans en investeer in het zilver onder de cryptovaluta!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Litecoin kopen? Grijp die kans en investeer in het zilver onder de cryptovaluta!

Litecoin kopen? Slim, als je het mij vraagt! Bitcoin is goud, Litecoin is zilver. Zo omschrijven de meeste crypto-experts deze bijzondere munt. Het is als het ware een goedkoper alternatief voor Bitcoin en biedt mede daarom prachtige winstkansen.

In dit artikel vertel ik je waarom Litecoin zo interessant is en natuurlijk ook hoe je deze munt eenvoudig aanschaft.

Litecoin kopen of niet?

Van alle cryptomunten die er zijn, vind ik Litecoin een heel aantrekkelijke coin. Waar de meeste mensen Bitcoin zien als het digitale goud, zien zij Litecoin als het digitale zilver.

En als ik heel eerlijk ben, Litecoin heeft veel voordelen vergeleken met zijn grotere broer Bitcoin, dus waarom staat de koers van Litecoin eigenlijk niet al veel hoger? Of is dit misschien juist een geweldige kans?

Hoe het precies zit en waarom Litecoin zo interessant is, leg ik je graag uit.

Litecoin zilver, Bitcoin goud

Litecoin zilver, Bitcoin goud

Waarom Litecoin kopen?

Bitcoin is al jaren de dominante naam als het gaat om cryptocurrencies. Van alle digitale valuta’s die er zijn, is twee derde een Bitcoin. Toch gaat dat in de toekomst veranderen. De techniek van veel altcoins, waaronder Litecoin, is namelijk eigenlijk beter dan die van Bitcoin.

Bitcoin heeft vooral veel te danken aan het 'first-mover-advantage'. Oftewel, Bitcoin was als eerste bekend en profiteert nog steeds van dat effect. Een aantal jaren na de oprichting van Bitcoin, kwam Litecoin in beeld. 

Litecoin is in veel opzichten eigenlijk een betere munt dan Bitcoin. Het is sneller en goedkoper (zowel in aanschaf als qua transactiekosten). Toch is de koers vergeleken met Bitcoin volgens mij wel behoorlijk achtergebleven.

De voordelen van Litecoin op een rij

 • 4x sneller dan Bitcoin.
 • Maximum van 84 miljoen munten zorgt voor schaarste (=hogere prijs.)
 • Veel goedkoper in aanschaf.
 • Heeft vergeleken met Bitcoin qua waarde nog een grote inhaalslag te maken (grijp die kans).
 • Lage transactiekosten.
 • Snel te ontvangen en versturen.

Litecoin kopen is dus een geweldige kans?

In totaal zullen er maximaal 21 miljoen Bitcoins zijn en 84 miljoen Litecoins. Precies vier keer zoveel Litecoins dus. En Litecoins zijn zoals je hierboven ziet beter en (voorlopig) in verhouding goedkoper. Volgens mij is dat een enorme kans.

Bij een Bitcoinkoers van 20.000 euro, zou een Litecoin eigenlijk op 5.000 euro moeten staan (er zijn in totaal namelijk 4x zoveel Litecoins als Bitcoins). Toch tikte de koers bij de laatste stijging net iets meer dan 75 euro aan, bij een Bitcoinkoers van 16.000 euro.

Hier ziet volgens mij dus nog enorm veel ruimte. Voor mij alleen al reden genoeg om Litecoin in mijn portfolio te hebben. 

Persoonlijk denk ik dat het alleen een kwestie van tijd is, voordat Litecoin een inhaalspurt maakt en ‘gelijk’ komt te staan met Bitcoin: de waarde van Bitcoin, gedeeld door 4 dus. Bij de volgende bull-run zou dat weleens snel kunnen gaan!

Daar komt bij dat mensen de aanschaf van één Bitcoin psychologisch te duur gaan vinden. Men kijkt naar alternatieven, die hetzelfde kunnen doen. En daar komt Litecoin al snel in beeld. Op dit moment koop je voor de prijs van één Bitcoin bijna 250 Litecoins (LTC).

Stilte voor de storm!

Was je eind 2017 toevallig al actief bezig met cryptovaluta? Dan weet je misschien dat er in december 2017 en het begin van januari 2018 een enorme cryptohype ontstond. Iedereen had het erover en wilde een portfolio vol digitale munten opbouwen.

Helaas daalden de koersen binnen net zo’n korte tijd net zo hard en brak er een periode van bijna drie jaar dalingen aan. We noemen die periode ook wel ‘de cryptowinter’. 

Alle signalen wijzen erop dat er weer een nieuwe ‘cryptozomer’, of bull-run aan zit te komen. Bitcoin zette bijna een nieuwe all time high neer en corrigeert weer iets omlaag. Dat is allemaal gezond. Als je het mij vraagt, zit er een enorme opgekropte energie in cryptovaluta. 

Crypto exchange

Het is te vergelijken met een vulkaan die op uitbarsten staat. En als hij uitbarst, dan gaan we nieuwe records zien. Het voelt op dit moment als stilte voor de storm en ik ben hard bezig om mijn portfolio met cryptomunten verder uit te breiden.

Tijdens de vorige bull-run wist ik met Ripple XRP een nieuwe elektrische auto (een Nissan LEAF) bij elkaar te verdienen. Voor de volgende keer zit ik klaar om daar een nieuwe Tesla van te maken! Ik denk dat dit in 2021 gaat gebeuren. 

Ik zou dus zeggen, zorg er in ieder geval voor dat je voor de volgende explosieve stijging klaarzit met een mooie portfolio digitale munten. Litecoin is een van de munten die in mijn strategie absoluut aanwezig is.

Waar kan ik Litecoin kopen?

Het is je waarschijnlijk wel duidelijk: ik ben erg enthousiast over Litecoin. Veel mensen vragen mij daarom: ‘waar kan ik Litecoin kopen?’. Dat is de laatste jaren gelukkig heel gemakkelijk geworden.

Het investeren in cryptovaluta heeft zich snel ontwikkeld en is inmiddels een behoorlijk volwassen investeringscategorie. Toch ben je er op dit moment nog heel vroeg bij. Een perfect instapmoment, als je het mij vraagt.

En daar komt bij dat Nederland een groot land is op het gebied van de handel en het kopen van cryptovaluta. Lees daarom ook zeker even mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Litecoin kopen bij Bitvavo

Mijn favoriete exchange en broker om Litecoin (LTC) te kopen, is Bitvavo. Dat is een van de grootste en goedkoopste partijen in Nederland op dit gebied. Daarnaast is Bitvavo heel betrouwbaar, veilig en gaat het overboeken van zowel euro’s als digitale valuta heel snel.

Als je ergens een vraag over hebt, dan helpt een Nederlandstalige helpdesk en klantenservice je binnen no-time. 

Bitvavo

Bitvavo homepage

Litecoin kopen via iDEAL

Bij Bitvavo is het vooral heel gemakkelijk om Litecoin te kopen. Als je er een account hebt, dan hoef je alleen maar een bedrag vanaf je bankrekening te storten. Dat gaat snel en eenvoudig via iDEAL.

Bijna net alsof je iets koopt in een webshop. De euro’s vanaf je bankrekening zijn direct als besteedbaar tegoed beschikbaar bij Bitvavo. Dat tegoed zet je vervolgens om naar elke munt naar keuze, in dit geval Litecoin. 

Koopgids: Litecoin kopen bij Bitvavo

Het kopen van Litecoin is bij Bitvavo heel eenvoudig, zoals ik hierboven al beschreef. Maar hoe gaat dat precies in de praktijk? Dat laat ik je aan de hand van een stappenplan in deze koopgids graag even zien.

Stap 1: Meld je aan bij Bitvavo

Vanzelfsprekend heb je een account nodig bij Bitvavo, voordat je jouw eerste Litecoins kan gaan kopen. Een account aanmaken bij Bitvavo is trouwens helemaal gratis en vrijblijvend. Er zijn geen verplichtingen en je eerste tegoed stort je zodra jij daar aan toe bent. Bij het aanmelden is het invullen van je naam, e-mailadres en je gewenste wachtwoord voldoende.

Bitvavo aanmelden

Stap 2: Identiteit verifiëren

De Nederlandse wet verplicht Bitvavo om de identiteit van hun klanten te controleren. Dit doen ze om het witwassen van geld en fraude te voorkomen. Het verifiëren van je identiteit gaat gelukkig heel snel en eenvoudig.

Bij Bitvavo doe je dat op een beveiligde website, door foto’s te maken met je mobiele telefoon. Je uploadt een foto van je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart en maakt een kort filmpje waarin je drie getallen uitspreekt. That’s it!

Bitvavo gaat trouwens vertrouwelijk met je gegevens om en staat onder toezicht dat dit allemaal netjes volgens de regels en voorschriften verloopt.

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

In de derde stap verifieer je jouw bankrekening. Deze moet op je eigen naam staan. Dit gaat binnen een paar minuten. Is dat gelukt? Dan ben je klaar om jouw eerste Litecoin te kopen. Via iDEAL maak je geld over naar je account bij Bitvavo. Het staat er doorgaans binnen een minuut op. 

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Litecoin kopen bij Bitvavo

Wanneer je bij Bitvavo inlogt, kom je op jouw dashboard terecht. Daar vind je een lijst met alle digitale valuta die je bij Bitvavo kunt kopen. Vul bij ‘Zoeken’ Litecoin in en deze munt verschijnt in beeld. Klik op Litecoin en kies het aantal of voor welk bedrag je Litecoin wilt kopen.

Klik op de knop ‘Kopen’. Je hoeft niets meer over te maken, want de Litecoins worden gekocht vanuit je eurotegoed bij Bitvavo. Je Litecoins zijn na het kopen direct beschikbaar in je Bitvavo-wallet.

Litecoin kopen bij Bitvavo

Litecoin kopen bij Bitvavo

Tip: koop je veel Litecoin? Beveilig je portfolio

Je hebt de verhalen van mensen die al hun cryptovaluta in één klap kwijt zijn vast weleens gehoord. Elk jaar zijn er helaas weer nieuwe verhalen van mensen die hun geld op die manier kwijtraken.

Hoe goed online exchanges hun best ook doen, een hack blijft toch een risico. Met een hardware wallet bescherm je jouw Litecoin en andere munten in je portfolio. 

Ik raad het kopen van de Ledger Nano X echt aan wanneer je meer dan 1.000 euro in cryptovaluta investeert. Lees mijn uitgebreide Ledger Nano X review en kijk hoe het werkt. 

Of koop je Ledger Nano X direct bij een officiële Nederlandse partner.

Ledger Nano X review

Conclusie

Het mag duidelijk zijn: Litecoin is een van de grote munten waar ik heel enthousiast over ben. Ik ben ervan overtuigd dat de waarde in de komende jaren zal stijgen en meer in verhouding zal komen te staan met Bitcoin. Die verhouding is nu nog een beetje scheef en dat biedt grote winstkansen.

Tel daarbij op dat Litecoin eigenlijk superieur is aan Bitcoin. Het is sneller, goedkoper te verhandelen én goedkoper in aanschaf. 

Wat mij betreft reden genoeg om in ieder geval een aantal Litecoins in je portfolio op te nemen!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!