januari 10, 2021

Monero kopen? De enige volledig anonieme cryptomunt met grote kansen!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Monero kopen? De enige volledig anonieme cryptomunt met grote kansen!

Waarom zou je Monero kopen? Monero staat al jaren stevig in de top 20 van cryptocurrencies met de grootste marktwaarde. Vergeleken met alle andere coins is het een bijzondere digitale munt. Dat komt doordat het doel van Monero is om een volledig ontraceerbare munt te zijn. Hoe werkt dat precies?

Waarom zou je Monero kopen?

Je kunt Monero kopen, zonder dat de transactie naar jouw Monero-adres terug te herleiden is. Bij andere munten zoals Bitcoin, Ethereum en XRP zijn de transacties juist inzichtelijk in de blockchain, de lijst met alle transacties die ooit zijn uitgevoerd.

Privacy coin

Bij Monero gaat dat heel anders. Monero staat hierdoor ook wel bekend als de ‘privacy coin’. En juist dat maakt het tot een enorm interessante munt en geweldige investeringskans!

Monero noemt zichzelf ‘A secure, private, untraceable currency': een veilige, private en ontraceerbare munteenheid. Je kunt het dus zien als volledig anoniem digitaal geld. 

Het team achter Monero

Naast de transacties op het Monero-netwerk, is ook het team achter Monero volledig anoniem. Op de website van Monero zie je wel wat namen staan, waaronder die van Riccardo Spagni, de grote man achter de munt.

Daarnaast zie je vooral mensen met schuilnamen staan. Hoewel dat misschien vreemd lijkt, benadrukt het de volledige anonimiteit die de munt te bieden heeft. Voor veel mensen is dat juist iets wat ze naar de munt trekt.

Monero kopen website

Officiële Monero website

En omdat er voor de rest niet veel munten zijn die zo’n hoge mate van anonimiteit en privacy waarborgen, zal Monero steeds meer gebruikt gaan worden (en de koers verder stijgen).

Hoe werkt Monero?

Maar als de transacties volledig anoniem zijn, hoe werkt Monero dan? De munt gebruikt een andere technologie dan de gemiddelde digitale munt. Om de privacy te garanderen heeft het team bij Monero zogenaamde ‘ring signatures’ bedacht.

Dat is een revolutionaire techniek, die de transacties van anderen met een individuele transactie combineert. Daardoor kan niemand zien welke transactie aan welk adres is gekoppeld. Er bestaan zelfs ‘stealth’ adressen voor eenmalig gebruik.

Waarom is anonimiteit bij Monero zo belangrijk?

In principe vinden veel mensen en organisaties het juist fijn wanneer transacties transparant en inzichtelijk zijn. Aan de andere kant zijn er minstens zoveel mensen en bedrijven die juist niet willen dat alle saldi en transacties te zien zijn.

Hoe minder er namelijk inzichtelijk is, des te minder risico je loopt op een hack of diefstal. En stel dat je online iets koopt, dan is het soms maar wat fijn dat je gewoon geld kan overmaken, zonder dat je hoeft bloot te geven wie je bent.

Op die manier kunnen dergelijke sites of andere diensten nooit persoonlijke gegevens van je opslaan. Je blijft dus veel meer anoniem en je gegevens volledig privé. 

Waarom Monero kopen?

Of je nu wel of niet achter het idee van volledige anonimiteit staat, het is een feit dat veel mensen een grote behoefte hebben aan anonimiteit. In die behoefte heeft Monero (XMR) als een van de eerste en enige grote cryptomunten kunnen voorzien.

Bovendien werkt Monero volledig onafhankelijk. Niemand heeft controle over de munt. Centrale banken, overheden of andere instanties hebben er niets over te zeggen, al zouden ze dat maar al te graag willen.

Monero is in die zin de tegenhanger van de officiële valuta, zoals de euro en de dollar. Door Monero te kopen en gebruiken zet je je af tegen de controle door de overheid en kies je voor een volledig vrij systeem van vraag en aanbod.

Overheden kunnen de waarde van de munt niet beïnvloeden door geld bij te drukken.

Voordelen van Monero

 • Volledig anoniem en ontraceerbare transacties.
 • Lage transactiekosten.
 • Onzichtbaar hoeveel geld er per transactie wordt verstuurd.
 • Geschikt als betaalmiddel.
 • Goed verhandelbaar op veel beurzen.
 • Grote winstkansen.

Nieuwe all time high voor Monero?

Monero kopen (XMR) betekent dat je investeert in een van de cryptomunten waarvan veel experts verwachten dat de koers grote kans heeft enorm te stijgen. Sinds 2020 is Monero weer bezig aan een stevige opmars, terwijl er tegelijkertijd nog heel veel ruimte voor nieuwe groei is.

Monero staat al jaren in de top 20 van grootste cryptomunten en heeft het in zich om de top 10 te bereiken.

De laatste all time high van Monero was bijna 500 dollar. De verwachting is dat de koers in de toekomst gemakkelijk naar 1000 dollar of meer kan gaan.

Goedkoopste manier om Monero te kopen

Monero kopen betekent investeren in een van de grootste munten van de toekomst. Ik laat je graag zien hoe je op de meest voordelige manier Monero koopt. 

Het kopen van digitale valuta is de laatste jaren heel eenvoudig geworden. Nederland kent een behoorlijk aantal betrouwbare en professionele crypto exchanges. Bekijk hiervoor ook mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Zelf koop ik graag bij Bitvavo. Dat is een 100% Nederlandse crypto exchange, waar je nooit meer dan slechts 0,25% aan kosten betaalt. Vergeleken met andere bedrijven betaal je al snel tot 2% of meer.

Koopgids: in 5 stappen Monero kopen via Bitvavo

Monero is nog niet direct bij Bitvavo te koop, maar je kunt de munt wel via een kleine omweg voor dezelfde lage kosten aanschaffen. Hoe je dat doet, laat ik je in de onderstaande koopgids Monero kopen via Bitvavo zien.

Stap 1: Meld je gratis aan bij Bitvavo

Voordat je Monero (XMR) kunt kopen, heb je een account bij Bitvavo nodig. Dus maak vandaag nog een gratis account aan. Hiervoor zijn trouwens alleen je naam, e-mailadres en je gewenste wachtwoord nodig.

Bitvavo aanmelden

Stap 2: Verifieer je gegevens en identiteit

Crypto exchanges zijn in Nederland verplicht om een streng beleid te voeren als het gaat om de handel in digitale valuta. Ze moeten weten wie hun klanten zijn en daarom de identiteit controleren en verifiëren.

Voordat je echt met het handelen en kopen van Monero aan de slag gaat, is het dus nodig dat je jezelf identificeert.

Dat gaat bij Bitvavo heel gemakkelijk. Je doorloopt het aanmeldproces en maakt een aantal foto's en een kort filmpje met je smartphone. Deze gegevens worden automatisch naar Bitvavo toegestuurd en binnen no-time gecheckt. Hier krijg je snel een melding van in je Bitvavo-dashboard.

verificatie bij bitvavo

verificatie bij bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Je bent nu bijna klaar. Om geld te storten en - niet onbelangrijk - ook weer op te nemen, moet je jouw bankrekening verifiëren. Deze moet op jouw eigen naam staan.

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Het doorlopen van deze drie stappen kost in de praktijk nog geen 10 minuten. Daarna ben je helemaal klaar om Monero te kopen. Je hoeft nu alleen nog een tegoed in euro's te sorten. Kies bij Bitvavo voor de optie ‘Tegoed storten’ en selecteer het bedrag wat je beschikbaar hebt om Monero van te kopen.

Reken af via iDEAL zoals je bij andere webshops ook gewend bent. Je tegoed staat na het afronden van de betaling direct klaar om te investeren! 

Stap 4: Voordelig Monero kopen via Bitvavo

Omdat Bitvavo op dit moment nog geen Monero ondersteunt, koop je bij Bitvavo eerst Ethereum, of een andere munt. Persoonlijk vind ik Ethereum de beste optie. De aangeschafte ETH verstuur je daarna naar een wallet bij de cryptobeurs Kraken, waar je de Ethereums omwisselt voor Monero.

Ga eerst naar je dashboard bij Bitvavo en scrol naar beneden. Daar zie je een lijst met alle digitale valuta's die je bij Bitvavo kunt kopen. Type 'ETH' in het zoekveld en je vind de munt direct.

Klik nu op ETH en kies het aantal, of het bedrag dat je straks in Monero wilt investeren. Wanneer je nu op de knop 'Kopen’ klikt, koop je jouw Ethereum (ETH) direct vanuit je tegoed. Maar goed, nu heb je ETH en je wilt uiteindelijk Monero hebben.

Stap 5: Maak ook een account aan bij cryptobeurs Kraken

Kraken is mijn favoriete cryptobeurs in het buitenland waar je Monero kan kopen. Maak ook bij Kraken een account aan en ga vervolgens naar je wallets. Zoek Ethereum in de lijst en klik op de knop 'Deposit'. Kopieer het adres, dat bestaat uit een combinatie van cijfers, letters en hoofdletters.

Ga vervolgens terug naar Bitvavo en kies bij ETH voor 'Opnemen'. Vul daar het adres van Kraken en klik op 'Doorgaan'. Je ETH wordt nu verstuurd naar Kraken, waar je jouw ETH na ontvangst eenvoudig omzet naar Monero.

Koop je veel Monero? Sla je coins veilig op

Wanneer je voor een groot bedrag Monero koopt en er niet direct mee handelt, dan raad ik aan om je Monero op een hardware wallet op te slaan. Hoe goed een online exchange zijn munten ook beveiligd, je blijft afhankelijk van de beveiliging van een derde partij. Vanaf een investering van 1000 euro raad ik je aan om een Ledger Nano X te kopen.

Wat is de Ledger Nano X?

De Ladger Nano X is een zogenaamde hardware wallet. Nog het beste te vergelijken met een geavanceerde usb-stick, waarmee je jouw Monero (of andere cryptovaluta) perfect beveiligt tegen hacks of diefstal. Hoe dat precies werkt, lees je in mijn uitgebreide Ledger Nano X review.

Ledger Nano X review

Monero kopen? Je bent er nog op tijd bij!

Naar mijn mening is ook Monero een munt die je zeker in je portfolio zou moeten hebben. In 2021 en later gaat de cryptomarkt echt doorbreken, waarbij veel nieuwe mensen de privacyvoordelen van Monero hoog zullen waarderen.

En meer gebruik van de munt betekent hogere koersen. Zorg er daarom voor dat je Monero op tijd koopt en erbij bent wanneer de munt een nieuwe explosieve stijging laat zien!

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!