januari 3, 2021

Polkadot kopen? Investeer in deze veelbelovende nieuwkomer!

by Mark van Aelst
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Polkadot kopen? Investeer in deze veelbelovende nieuwkomer!

Wil je Polkadot kopen? Polkadot (DOT) is een relatief nieuwe cryptomunt die binnen no-time een vaste plek in de top 10 van cryptovaluta wist te veroveren. Wat maakt Polkadot zo interessant en anders dan de bekende cryptomunten? In dit artikel leg ik je uit wat alle voordelen van Polkadot zijn en hoe je zelfs eenvoudig een passief inkomen met Polkadot verdient. Voor mij is het wel duidelijk: Polkadot is heel vernieuwend en een van de grote kanshebbers op een explosieve koersstijging in 2021!

Waarom zou je Polkadot kopen?

Polkadot is sinds augustus 2020 beschikbaar op de verschillende beurzen. De nieuwe munt kwam na zijn introductie meteen in de top 10 terecht. Waarom is dat? En wat kun je de komende tijd van Polkadot verwachten? Polkadot (DOT) is een cryptomunt die is afgeleid van het bekende Ethereum (ETH). Dat is geen toeval, want Polkadot werd deels ontwikkeld door Gavin Wood, medeoprichter van Ethereum.

De techniek achter Polkadot is heel vernieuwend, doordat het parallel aan andere blockchains loopt. Zonder al teveel op de techniek in te gaan, houdt dat in dat er meerdere blockchains op één netwerk onafhankelijk van elkaar kunnen werken. Daardoor verlopen de transacties razendsnel en veel soepeler. Onderling wisselen de verschillende blockchains informatie uit. Polkadot is dus eigenlijk een munt die verschillende blockhains met elkaar verbindt. 

Polkadot logo

Je bent er nog heel vroeg bij!

Polkadot is nog niet zo lang op cryptobeurzen verhandelbaar. Wel heeft de munt bij zijn introductie laten zien dat veel mensen geloven in het concept. Op dit moment is Polkadot vooral populair onder Aziatische investeerders, maar de interesse in Europa en Amerika groeit snel.

Bovendien komen er steeds meer nieuwe toepassingen en worden er andere blockchains aan het systeem toegevoegd. Daarnaast profiteert Polkadot van het feit dat de transactiekosten (gas) bij Ethereum steeds hoger worden.

Het komt erop neer dat Polkadot nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling staat. Er is nog zoveel groei mogelijk, die zich ook in de prijs zal laten zien! Ik verwacht zelfs dat Polkadot het in zich heeft om naar de top 3 van cryptomunten te stijgen.

Een passief inkomen verdienen met Polkadot

Wat Polkadot ook heel interessant maakt, is dat je op je portfolio maar liefst 12 procent rendement maakt. Zelf zonder met de munt te handelen! Dus als je 2500 euro in Polkadot investeert en er niet mee handelt, dan heb je na een jaar toch sowieso 300 euro aan passief inkomen verdiend.

Dit rendement haal je door de munt gewoon in een wallet te laten staan. Je krijgt dan 2x per week een bedrag in de vorm van nieuwe Polkadots uitgekeerd. Zo groeit je portfolio automatisch door. Nog los van eventuele koerswinsten.

Als de koers stijgt, dan stijgt daarmee ook je passieve inkomen, want het rendement van 12% blijft gewoon hetzelfde. Je activeert deze optie door Polkadot 'staken' aan te vinken. Met een 'staking reward' van 12% behoort Polkadot tot een van de coins met het hoogste rendement. Ook dat maakt investeren in Polkadot extra interessant. 

Polkadot kopen of niet?

Omdat Polkadot nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling staat, biedt het enorme kansen. Ook het idee dat je standaard al een mooi rendement op de coins maakt, is heel aantrekkelijk. Dat trekt nog meer investeerders aan. 

Voordelen van Polkadot

  • Enorme winstkansen door het unieke idee achter Polkadot
  • Schaalbaar.
  • Goedkope en razendsnelle transacties.
  • Hoge staking reward van 12% per jaar.
  • Transparant en veilig netwerk.

Waar gaat de koers van Polkadot naartoe?

Polkadot verdubbelde na zijn introductie snel in prijs. Ook na deze verdubbeling groeit de munt stabiel door. Met de grote toekomstverwachtingen van Polkadot, is het gemakkelijk mogelijk dat de munt in 2021 en daarna minimaal 5x zoveel waard zal worden. Een koers van $50 is dus zeker mogelijk. 

Gouden toekomst

Polkadot wordt met de dag populairder. Er komen steeds meer toepassingen en meer bedrijven gebruiken het netwerk voor verschillende toepassingen. Vooral de mogelijkheid van smart contracts maakt Polkadot voor hen interessant.

Polkadot zelf heeft grote plannen voor 2021 en de jaren daarna om het netwerk verder uit te breiden. De grotere vraag en innovatieve oplossingen beloven een gouden toekomst voor Polkadot!

Een van mijn nieuwe favorieten

Polkadot (DOT) is daarmee direct een van mijn nieuwe favorieten geworden. De koers heeft al een mooie stijging laten zien en het is bijna verslavend om 2x per week het aantal Polkadots in mijn portfolio te zien stijgen, dankzij het 'staken'. Zonder dat ik er ook maar iets voor hoef te doen. 

Ook het feit dat de prijs nog relatief laag is, maakt dat je met een kleine investering een mooi aantal munten koopt.

Waar kan ik Polkadot kopen?

Polkadot koop je eenvoudig op een van de grote cryptobeurzen in Nederland. Bekijk hiervoor ook mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland. Zelf koop ik mijn Polkadot graag bij Bitvavo, een 100% Nederlandse broker en crypto exchange.

Bij Bitvavo geniet je van de laagste kosten en snelle overboekingen, zeker wanneer je een tegoed via iDEAL stort. Uitbetalingen staan ook binnen enkele uren of zelfs direct al op je bankrekening.

Je betaalt er slechts 0,25% aan kosten. Dat is een groot verschil met andere brokers en exchanges, die al snel op 2% of meer zitten. Bovendien kun je voor support altijd terecht bij een Nederlands sprekende klantenservice en supportafdeling.

Polkadot kopen met iDEAL

Koopgids: in 5 stappen Polkadot (DOT) kopen en 12% staking reward verdienen

Hoewel Bitvavo op dit moment nog geen Polkadot ondersteunt, is de weg via Bitvavo wel de goedkoopste manier om Polkadot te kopen. Ik laat je graag zien hoe je bij Bitvavo in slechts een paar stappen Polkadot koopt.

Stap 1: Meld je gratis aan bij Bitvavo

Als Polkadot wilt kopen, heb je ten eerste een account bij Bitvavo nodig. Dat is helemaal gratis, waarna je via iDEAL vervolgens een bedrag als tegoed stort. Wanneer je via iDEAL koopt, staat je geld binnen enkele seconden al op je Bitvavo-account. Ideaal! Maak vandaag nog een gratis account aan. Hiervoor zijn alleen je naam, e-mailadres en je gewenste wachtwoord nodig.

Bitvavo aanmelden

Stap 2: Verifieer je gegevens en identiteit

Crypto exchanges zijn in Nederland verplicht om een streng beleid te voeren als het gaat om de handel in digitale valuta. Ze moeten weten wie hun klanten zijn en daarom de identiteit controleren en verifiëren. Voordat je echt met het handelen en kopen van cryptovaluta aan de slag gaat, is het dus nodig dat je jezelf identificeert.

Dat gaat bij Bitvavo heel gemakkelijk. Je doorloopt het aanmeldproces en maakt een aantal foto's en een kort filmpje met je smartphone. Deze gegevens worden automatisch naar Bitvavo toegestuurd en binnen no-time gecheckt. Hier krijg je snel een melding van in je Bitvavo-dashboard.

verificatie bij bitvavo

verificatie bij bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Je bent nu bijna klaar. Om geld te storten en - niet onbelangrijk - ook weer op te nemen, moet je jouw bankrekening verifiëren. Deze moet op jouw eigen naam staan.

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Het doorlopen van deze drie stappen kost in de praktijk nog geen 10 minuten. Kies bij Bitvavo voor de optie ‘Tegoed storten’ en selecteer het bedrag wat je beschikbaar hebt om Polkadot van te kopen. Reken af via iDEAL zoals je bij andere webshops ook gewend bent. Je tegoed staat na het afronden van de betaling direct klaar om te investeren! 

Stap 4: Polkadot kopen bij Bitvavo

Omdat Bitvavo op dit moment nog geen Polkadot ondersteunt, koop je bij Bitvavo eerst Ethereum, of een andere munt. Persoonlijk vind ik Ethereum de beste optie. De aangeschafte ETH verstuur je daarna naar een wallet bij de cryptobeurs Kraken. Ga eerst naar je dashboard bij Bitvavo en scrol naar beneden. Daar zie je een lijst met alle digitale valuta's die je bij Bitvavo kunt kopen. Type 'ETH' in het zoekveld en je vind de munt direct.

Klik nu op ETH  en kies het aantal, of het bedrag dat je straks in Polkadot wilt investeren. Wanneer je nu op de knop 'Kopen’ klikt, koop je jouw Ethereum (ETH) direct vanuit je tegoed. Maar goed, nu heb je ETH en je wilt uiteindelijk Polkadot hebben. 

Stap 5: Maak ook een account aan bij cryptobeurs Kraken

Kraken is de grootste en bekende beurs die het staken van Polkadot ondersteunt. Maak bij Kraken een account aan en ga vervolgens naar je wallets. Zoek Polkadot in de lijst en klik op de knop 'Deposit'. Kopieer het adres, dat bestaat uit een combinatie van cijfers, letters en hoofdletters.

Ga vervolgens terug naar Bitvavo en kies bij ETH voor 'Opnemen'. Vul daar het adres van Kraken en klik op 'Doorgaan'. Je ETH wordt nu verstuurd naar Kraken, waar je jouw ETH na ontvangst eenvoudig omzet naar Polkadot.

Koop je veel Polkadot? Sla het veilig op

Wanneer je voor een groot bedrag Polkadot koopt en er niet direct mee handelt, dan raad ik aan om een deel van je Polkadot op een hardware wallet op te slaan. Hoe goed een online exchange zijn munten ook beveiligd, je blijft afhankelijk van de beveiliging van een derde partij. Vanaf een investering van 1000 euro raad ik je aan om een Ledger Nano X te kopen.

Wat is de Ledger Nano X?

De Ladger Nano X is een zogenaamde hardware wallet. Nog het beste te vergelijken met een geavanceerde usb-stick, waarmee je jouw Polkadot (of andere cryptovaluta) perfect beveiligt tegen hacks of diefstal. Hoe dat precies werkt, lees je in mijn uitgebreide Ledger Nano X review.

Ledger Nano X review

Sla nu toe en koop Polkadot

Zoals uit mijn enthousiasme misschien wel blijkt, gaat Polkadot een mooie toekomst tegemoet. Waarschijnlijk wordt het zelfs een van de grootste stijgers in 2021 en daarna.

Kortom, zorg dat jij erbij bent en zorg ervoor dat je Polkadot in je portfolio hebt! De weg via Bitvavo is de meest goedkope optie, doordat je bijna geen transactiekosten betaalt.

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!