oktober 30, 2021

Polygon kopen? Deze snel stijgende coin pakt alle zwakke punten van Ethereum aan!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Polygon kopen? Deze snel stijgende coin pakt alle zwakke punten van Ethereum aan!

Polygon kopen? Polygon (MATIC) is sinds begin 2021 aan een enorme opmars bezig. Inmiddels staat de munt al in de top 20 van grootste cryptocurrencies ter wereld. Polygon steeg van nog geen 3 cent naar  Wat zit achter deze mooie stijging? En moet je nu nog in MATIC investeren of niet?

Wat is Polygon Matic?

Polygon is een cryptocurrency, die tot doel heeft om het ontwikkelen en publiceren van nieuwe crypto-toepassingen veel gemakkelijker, goedkoper en schaalbaarder te maken. Daarmee raakt het precies de zwakke punten van Ethereum, op dit moment de nr. 2 cryptocurrency van de wereld. 

Oplossing voor de problemen van Ethereum

Polygon lost namelijk precies de structurele problemen van Ethereum op, zoals het relatief lage aantal transacties per seconde, de hoge kosten bij het versturen van Ethereum en daarmee de wat slechtere gebruikservaring.

Trager door populariteit

Ethereum is als het ware nog een van de oudere cryptocurrencies en heeft vooral nog veel voordeel van het first mover advantage. Maar ook al kent Ethereum (ETH) zijn beperkingen, het is en blijft het meest populaire platform voor decentralised finance (DeFi). Het netwerk begint alleen juist door die populariteit een stuk trager te worden. 

Polygon maakt Ethereum beter

En dat is waar Polygon (MATIC) om de hoek komt kijken. Polygon wil namelijk geen alternatief voor Ethereum zijn, maar verbetert de gebruikerservaring juist.

Dat doet Polygon door het voor ontwikkelaars heel gemakkelijk te maken om bij wijze van spreken met één enkele muisklik hun eigen Ethereum-compatibele blockchain kunnen lanceren, of zelf dApps te maken. 

polygon kopen logo

Polygon (MATIC) is geen Ethereum-killer

In zoverre maakt Polygon dus wel gebruik van de Ethereum blockchain. Polygon is geen ‘Ethereum’-killer, maar maakt Ethereum simpelweg beter, goedkoper en sneller.

Sidechain

Polygon is daarmee een ‘sidechain’, oftewel een semi-onafhankelijke blockchain die samenwerkt met een bijbehorende hoofdketen. In dit geval Ethereum. Het doel hiervan is de mogelijkheden en de snelheid van het Ethereum-netwerk te verbeteren.

Polygon doet daar nog een schepje bovenop door de transactiekosten ook enorm te verlagen. En zie daar het perfecte recept voor de exponentiële groei in 2021. 

Transactiekosten Ethereum vs. Polygon MATIC

Heb je de laatste maanden al eens geprobeerd om Ethereum naar een andere wallet te versturen? Dan kan het zomaar zijn dat de transactiekosten oplopen tot tientallen euro’s. Gisteren nog probeerde ik zo’n 1 ETH te versturen, maar stopte ik die opname omdat de kosten meer dan 45 euro bleken te zijn. Ik wisselde mijn ETH toen om naar XRP, waardoor dezelfde transactie me overigens bijna niet kostte, maar toch.

Ethereum-netwerk is te druk voor slechts 15 transacties per seconde

Het geeft aan met welke problemen Ethereum op dit moment te kampen heeft. Het netwerk is gewoon te druk. Ethereum kan namelijk maar zo’n 15 transacties per seconde aan. Bij een grote vraag, loopt het netwerk veel trager. Wanneer je dan meer transactiekosten betaalt, wordt jouw transactie sneller behandeld.

Polygon biedt 7200 tps (transacties per seconde)

Bij Polygon heb je deze problemen niet. In theorie kan Polygon namelijk meer dan 7000 transacties per seconde aan. Dat is in de praktijk ruim voldoende om alle vraag aan te kunnen. Daar komt bij dat de transactiekosten bij Polygon gemiddeld 1/1000e van de kosten bij Ethereum bedragen.

polygon website

Wat is het MATIC-token?

Zonder uitgebreid op de achterliggende technologie in te gaan, is het goed om te weten dat ‘MATIC’ de token van Polygon is. Op het moment van schrijven staat MATIC op plaats 18 van alle cryptocurrencies in de wereld. 

Het MATIC-token wordt binnen Polygon gebruikt om door te staken de veiligheid van het netwerk te vergroten. Ook betaal je er je transactiekosten mee en geeft bezit van MATIC je stemrecht over de verdere ontwikkeling van Polygon.

Door MATIC te kopen, speculeer je op een verdere koersstijging en is het mogelijk om een geweldige winst te maken.

Polygon (MATIC) Koers

De koers van MATIC is in 2021 namelijk helemaal door het dak gegaan. Van een gemiddelde prijs van nog geen 3 dollarcent naar een all-time-high van 2,65 dollar in mei 2021. Inmiddels is de prijs wat afgekoeld en staat de koers van MATIC op ongeveer 1,91 dollar.

Nieuwe all-time-high een kwestie van tijd?

Gezien de geweldige verbetering die Polygon en MATIC aan de Ethereum-blockchain bieden, is het een kwestie van tijd voordat de koers van MATIC weer een nieuwe all-time-high neer gaat zetten. Ik vermoed dat in 2021 nog de 3 dollar wordt aangetikt, waarna de koers in 2022 met gemak naar 5 dollar en hoger kan. 

MATIC is geen 'pump and dump'-coin

Dat biedt mooie kansen op een verdubbeling van je inleg, zonder dat het een ‘pump en dump’-coin blijkt te zijn. Met de fundamentele mogelijkheden zit het bij Polygon (MATIC) namelijk helemaal goed. Het is dus veel minder een gok, zoals ik dat met Shiba Inu (SHIB) in augustus eerder wel deed (die trouwens goed uitpakte, maar dat terzijde).

Voordelen van Polygon MATIC

Voordat je Polygon gaat kopen, zet ik de voordelen van Polygon (MATIC) nog even voor je op een rij:

 • Maakt transacties extreem veel goedkoper.
 • Biedt enorm meer transacties per seconde (schaalbaar).
 • Maakt het Ethereum-netwerk sneller.
 • Is de perfecte aanvulling op Ethereum.
 • Maakt het eenvoudig om zelf dApps te ontwikkelen.
 • Heeft een mooie groei laten zien en veel nieuwe partners sluiten zich aan.
 • Biedt na de recente dip grote kansen op een verdere snelle stijging van het MATIC-token

Waar kan ik Polygon MATIC kopen?

In Nederland vind je een aantal van de beste bedrijven waar je cryptocurrency kan kopen en verkopen. Ook internationaal maken veel mensen gebruik van Nederlandse exchanges en brokers.

In ons land vind je een aantal bekende sites en bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de handel in digitale valuta.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen? Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Polygon MATIC kopen bij Bitvavo

Mijn persoonlijke favoriet om Polygon (MATIC) te kopen is de broker en exchange Bitvavo. Het is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van Polygon MATIC en andere digitale valuta. 

Een van de grote voordelen van Bitvavo zijn de extreem lage kosten en het feit dat je geld binnen een paar minuten als tegoed bij Bitvavo beschikbaar is. Zelfs het omwisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel en als je bank het ondersteunt zelfs direct.

Daar komt bij dat Bitvavo een 100% Nederlands bedrijf is en daardoor ook over een goede Nederlandstalige support beschikt. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel, vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Bitvavo

Bitvavo homepage

Polygon MATIC kopen via iDEAL

Het mooie van Bitvavo is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account.

Vervolgens is het nog maar een kleine stap om je tegoed om te zetten naar Polygon MATIC of een andere cryptovaluta.

Koopgids: Polygon MATIC kopen bij Bitvavo

Het enige wat je nodig hebt om Polygon MATIC te kopen, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar Polygon. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je Polygon koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met Polygon kopen, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om je eerste Polygon MATIC te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Koop je eerste Polygon bij Bitvavo

Ingelogd bij Bitvavo? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen.

Als je Polygon wilt kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘MATIC’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je Polygon MATIC wilt kopen.

Klik op 'Kopen'

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. De MATIC coins koop je dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Je ziet jouw MATIC's direct in je portfolio staan.

Polygon MATIC verkopen doe je zo

Wil je winst nemen en jouw MATIC weer verkopen of ruilen voor een andere munt? Selecteer dan weer 'MATIC' in de lijst op je dashboard en klik op de knop ‘Verkopen’. Eenvoudiger kan bijna niet.

band kopen

Beveilig je portfolio met een Ledger Nano X

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan Polygon MATIC of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal.

Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op. Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt.

Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

Polygon MATIC kopen?

Polygon is een unieke digitale valuta met een enorm potentieel. Veel kopers en gebruikers zien MATIC als een echte Ethereum-uitbreiding die de blockchain verder verbetert. Ondanks de geweldige koersstijgingen in 2021 staat de koers van MATIC nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling.

Op het moment waarop nog meer gebruikers en bedrijven de voordelen van Polygon MATIC ontdekken, gaat de koers ongetwijfeld door het dak!

Voor mij reden genoeg om MATIC in mijn portfolio op te nemen. Na de recente dip in de koers is het een gweldig koopmoment en slechts een kwestie van tijd voordat MATIC echt explodeert. Zorg dus dat je daarbij bent!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!