november 22, 2020

Ripple XRP kopen? De meeste coins voor je geld en grote winstkansen!

by Mark van Aelst
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Ripple XRP kopen? De meeste coins voor je geld en grote winstkansen!

Ripple XRP kopen? Goed plan! Ripple (XRP) is de munt waar ik persoonlijk geweldige herinneringen aan heb en nog steeds heel veel van verwacht. In dit artikel leg ik je uit hoe je in een paar stappen XRP koopt, maar ook waarom je deze munt wat mij betreft echt in je portfolio moet hebben.

Waarom ik XRP nog altijd een warm hart toedraag? In 2017 heeft deze top 3 cryptomunt me namelijk enkele tienduizenden euro’s opgeleverd toen hij in zo’n twee maanden tijd van 20 dollarcent naar ruim 3 dollar steeg. Een deel van mijn portfolio heb ik toen verzilverd en daar een nieuwe elektrische auto van gekocht.

Elke keer als ik instap, geeft dat nog steeds een bijzonder gevoel! En die nieuwe koersexplosie van XRP, die kan zomaar weer gebeuren.

XRP winst auto gekocht

De nieuwe Nissan LEAF die ik van mijn winst op XRP heb gekocht

Grote kansen na een daling van 90 procent

Achteraf gezien bleek mijn timing goed, want in de bijna drie jaar na de all time high begin januari 2018, is de waarde van Ripple XRP weer met 90 procent gedaald. Dat geldt trouwens niet alleen voor XRP, maar voor bijna alle altcoins.

In de tussentijd ging ik regelmatig Ripple XRP kopen, om mijn portfolio weer aan te vullen. Soms voelde dat best gek, omdat de markt maar bleef dalen. Toch hield en heb ik er alle vertrouwen in.

Nieuwe all time high voor XRP en andere munten?

Op het moment van schrijven zit Bitcoin bijna weer tegen zijn all time high van 20.000 dollar aan. Dat XRP en de andere altcoins ook weer gaan stijgen, dat is voor mij een absolute zekerheid!

Ik wil daarmee zeggen dat het altijd loont om ervoor te zorgen dat je wat cryptovaluta’s in je bezit zou moeten hebben. Ook al lijkt alles een beetje dood, er komt gegarandeerd een moment waarop alle munten weer tien keer zoveel waard zullen worden.

Laat die kans niet liggen en koop XRP, of kies een andere munt waarvan het idee je aanspreekt. Denk bijvoorbeeld aan beleggen in Bitcoin.

Waarom Ripple XRP kopen?

Ripple XRP is in de cryptowereld vaak een beetje een vreemde eend in de bijt. Dat komt namelijk omdat de munt XRP onderdeel is van een bestaand bedrijf in Californië (Ripple). Daardoor vinden veel mensen dat het geen echte cryptovaluta is.

XRP is bedoeld om het betalingsverkeer tussen banken veel goedkoper en sneller te maken. Vooral bij internationale betalingen levert dat veel snelheidswinst op en heb je niet meer te maken met dure overboekingskosten. Klinkt ideaal, toch?

Absoluut, wat mij betreft. Hoewel veel mensen in de cryptowereld de samenwerking met banken juist zien als een zwakte. Crypto was toch juist bedoeld om de gevestigde orde van banken te omzeilen?

Ripple XRP kopen of niet?

Toch is Ripple XRP kopen naar mijn mening echt een heel goed idee. Het gaat namelijk niet zozeer om het feit dat ze met banken samenwerken en dat de munt misschien niet zo gedecentraliseerd lijkt, maar vooral om welk probleem de munt oplost.

Daar komt het ware potentieel van XRP boven tafel. Stel je eens voor dat bijna alle internationale betalingen zoveel sneller en goedkoper zouden verlopen?

Dat je niet meer dagen hoeft te wachten voordat je geld op een bankrekening in het buitenland staat? Dat het geen gedoe meer is en dat je er ook geen bijdrage voor hoeft te betalen? 

XRP is daarmee een geduchte concurrent voor SWIFT, de huidige (langzame en dure) standaard voor internationaal betalingsverkeer.

Dat is de belangrijkste reden waarom XRP kopen volgens mij een van de beste zetten is die je op dit moment kunt doen. Daar komt bij dat het bedrijf steeds meer banken en andere partners aan zich weet te binden, waardoor het internationale betalingsverkeer steeds meer via XRP kan gaan verlopen.

Ripple werkt al samen met grote namen zoals Starbucks, MoneyGram en Western Union. Het bedrijf heeft tot doel om meer dan de helft van alle banken ter wereld aan te sluiten op het netwerk. Kortom, Ripple XRP kopen of niet? Zeker wel kopen dus!

Software wallet

XRP als snel en goedkoop alternatief voor SWIFT en internationaal betalingsverkeer

Waar kan ik Ripple kopen?

Een van de vragen die ik door mijn enthousiasme over XRP regelmatig krijg is: ‘waar kan ik Ripple kopen?’. Dat is gelukkig heel gemakkelijk geworden. Nederland is op het gebied van cryptocurrencies namelijk een grote naam in de wereld.

Er zijn meerdere professionele en zeer betrouwbare crypto exchanges en crypto brokers waar je met een druk op de knop een mooie portfolio met XRP kan kopen. Bekijk hiervoor ook mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Mijn persoonlijke favoriet om Ripple XRP te kopen is de Nederlandse broker en crypto exchange Bitvavo. Misschien heb je die naam al eens voorbij zien komen, of hoor je het nu voor het eerst. Bitvavo is in ieder geval een heel betrouwbare crypto exchange met de laagste kosten en snelle overboekingen.

Waar andere partijen al snel 2 procent aan kosten per transactie rekenen, is dat bij Bitvavo maar 0,25%. Een groot verschil dus.

En kom je ergens niet uit, of heb je een vraag? Dan kun je terecht bij een Nederlandstalige helpdesk en klantenservice.

Ripple kopen met iDEAL

Overtuigd en wil je Ripple XRP kopen? Dan is de gemakkelijkste en snelste manier om een gratis account bij Bitvavo aan te maken en vervolgens eenvoudig via iDEAL een bedrag als tegoed te storten.

Op die manier staat het bedrag in euro’s binnen een paar minuten bijgeschreven en kun je direct Ripple XRP kopen. 

Koopgids: in 4 stappen Ripple XRP kopen bij Bitvavo

Ik laat je graag zien hoe je bij Bitvavo in slechts een paar stappen Ripple XRP kan kopen en de spannende wereld van cryptocurrencies binnenstapt.

Stap 1: Gratis aanmelden bij Bitvavo

Voordat je XRP kunt kopen, heb je een account bij Bitvavo nodig. Dus maak vandaag nog een gratis account aan. Hiervoor hoef je alleen je naam, e-mailadres en je gewenste wachtwoord in te vullen.

Bitvavo aanmelden

Stap 2: Verifieer je gegevens en identiteit

Crypto brokers en exchanges zijn wettelijk verplicht om te weten met wie ze zaken doen. Dat heet ook wel KYC-beleid (Know Your Customer). Ook moeten ze voldoen aan strenge regels tegen het witwassen van geld. Daarom is het nodig dat je jezelf identificeert, voordat je XRP kan kopen.

Bij Bitvavo gaat dat gelukkig heel gemakkelijk en doorloop je het proces via je mobiele telefoon. Je maakt een foto van je identificatiebewijs, maakt een kort selfiefilmpje waarin je drie getallen uitspreekt en klaar is kees.

verificatie bij bitvavo

verificatie bij bitvavo

Stap 3: Een tegoed storten bij Bitvavo

Nadat je ook je bankrekening hebt geverifieerd, kun je direct XRP kopen. Bitvavo kent meerdere betalingsmogelijkheden, waarvan iDEAL het snelst en makkelijkst is (en trouwens ook gratis). Voor hele grote bedragen kies je voor SEPA bankoverschrijving.

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Wanneer je XRP met iDEAL wilt kopen, kies je bij Bitvavo voor de optie ‘Tegoed storten’. Kies het bedrag en volg de gebruikelijke stappen om de transactie af te ronden. Daarna staat je geld om Ripple XRP te kopen direct voor je klaar in je tegoed!

Stap 4: Ripple XRP kopen bij Bitvavo

In je dashboard bij Bitvavo zie je onderin de pagina een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kunt kopen. De makkelijkste manier om XRP te vinden is ‘XRP’ typen, bij de optie ‘Valuta zoeken’. 

XRP lijst Bitvavo

Klik op XRP in de lijst en kies vervolgens voor welk bedrag, of het aantal XRP dat je wilt kopen. 

Klik dan op de knop ‘Kopen’ om je Ripple XRP vanuit je tegoed bij Bitvavo te kopen. Na het voltooien van de aankoop, is je nieuwe aanwinst direct beschikbaar in je Bitvavo-wallet. 

En wil je jouw XRP weer verkopen als de koers gestegen is, of heb je het geld nodig voor andere dingen? Ga dan op precies dezelfde manier te werk, maar kies simpelweg voor ‘Verkopen’ in plaats van ‘Kopen’. Je tegoed kun je daarna direct naar je bankrekening laten storten. Zo eenvoudig is het!

Veel XRP kopen en veilig opslaan?

Zolang je voor relatief kleine bedragen aan cryptovaluta koopt, is het erg gemakkelijk en prettig om je portfolio altijd online beschikbaar te hebben. Bij Bitvavo (of andere exchanges) heb je dan vaak een online wallet, waarin je XRP voor jou wordt bewaard.

Wanneer het om grotere bedragen gaat, zijn online wallets helaas niet de meest veilige manier om je cryptovaluta op te slaan.

Ledger Nano X

Hoe betrouwbaar ook, je hebt helaas niet altijd zelf in de hand wat er met jouw cryptoportfolio gebeurt. Wordt je account of de exchange gehackt? Dan kun je zomaar je zuurverdiende geld of winsten weer kwijt zijn.

Daarom raad ik aan om (bij bedragen boven de 1000 euro) jouw XRP of andere cryptovaluta zelf te beveiligen met een hardware wallet. Daarmee hou je zelf alles in de hand en kan niemand meer ongewild bij jouw wallet komen.

De Ledger Nano X is hiervoor de perfecte oplossing. Alleen zo weet je namelijk dat je jouw crypto’s veilig bewaart.  Lees voor meer informatie ook mijn Ledger Nano X review.

Ledger Nano X review

Nu XRP kopen of niet? Laat die kans niet liggen!

Ik denk dat het een kwestie van tijd is, voordat de volgende periode van grote pieken en winsten op de cryptomarkt weer aanbreekt. Ook al lijkt alles relatief kalm en rustig in de cryptowereld, niets is minder waar.

De vlam kan zomaar weer in de pan slaan, waarbij bitcoin en alle altcoins zomaar 10x meer waard worden. Zo’n periode waarin de koersen snel stijgen wordt ook wel een bull-run genoemd. En dat die er nog een keer zal komen, dat is volgens mij een feit. Vergeleken met Bitcoin of Ethereum is de koers van XRP erg laag. Je krijgt dus veel meer munten voor hetzelfde geld. En de kans dat een munt van 30 cent naar 3 euro gaat, is denk ik groter dan een munt van € 300 naar € 3000....

Kortom, zorg dat jij er bij de volgende bull-run bij bent en ga Ripple XRP kopen bij Bitvavo. Dan zit jij er alvast helemaal klaar voor!

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!