augustus 15, 2021

Solana kopen? Investeer in de snelst stijgende cryptocurrency van dit moment!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Solana kopen? Investeer in de snelst stijgende cryptocurrency van dit moment!

Solana kopen? De kans is groot dat je nog nooit van deze cryptocurrency hebt gehoord. Toch weet Solana binnen no-time tot de belangrijkste en grootste digitale valuta’s te bereiken. 

Op het moment van schrijven staat Solana zelfs al op nr. 11 van grootste cryptocurrencies ter wereld. Het is een kwestie van tijd voordat Solana in de top 10 en hoger zal verschijnen. Maar wat maakt Solana zo interessant en vooral: ben je er nog op tijd bij?

Wat is Solana (SOL)?

Solana werd bedacht en opgericht in januari 2018, waarna de munt ‘live’ ging in maart 2020. Solana is een cryptocurrency die als belangrijkste functie heeft om de schaalbaarheid van digitale valuta’s en de blockchain te vergroten. In de praktijk komt dat neer op het aantal transacties dat het netwerk per seconde kan verwerken.

Bij Bitcoin en Ethereum is dat aantal beperkt, waardoor transactietijden en kosten oplopen. Dat is geen gunstige ontwikkeling en Solana biedt daar een perfecte oplossing voor. Dat is een van de grootste redenen waarom Solana zo snel razend populair is geworden.

Alternatief voor Ethereum

Het doel van Solana is om de snelste oplossing te bieden om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te ontwikkelen. De belangrijkste problemen van Ethereum worden zelfs opgelost door de Solana-blockchain. Daarmee zien veel mensen het als belangrijk mogelijk alternatief voor de nr. 2 cryptocurrency van de wereld.

Meer dan 50.000 transacties: per seconde!

Solana maakt het namelijk mogelijk om meer dan 50.000 transacties per seconde te verwerken. En dat zijn er veel, heel veel! Naast deze snelle transactiesnelheid zorgt dat ook voor uitzonderlijk lage kosten per transactie. Dit maakt Solana kopen heel interessant.

Hoe werkt Solana?

Het grote aantal transacties maakt Solana mogelijk doordat transacties ook achteraf goedgekeurd kunnen worden. Bij andere cryptovaluta’s is het nodig om een x aantal bevestigingen in het netwerk te hebben, voordat een transactie officieel wordt goedgekeurd. 

Bij Solana hebben ze deze vertraging slim opgelost, door elke transactie van een extra tag te voorzien. De transactietijd wordt namelijk toegevoegd, waardoor de volgorde van transacties precies is te achterhalen.

Solana logo

Hoge snelheid, lage transactiekosten

Het kan dus zomaar zijn dat Solana vanwege de hoge snelheid en lage kosten in de toekomst Ethereum verdringt als populairste platform voor slimme contracten (smart contracts). Niet voor niets staat Solana al bijna in de top 10 van grootste cryptocurrencies en is het einde van de stijging nog lang niet in zicht.

Het team achter Solana

Het team van Solana bestaat uit een groep gerenommeerde developers en crypto-experts uit verschillende branches. Solana’s hoofdkantoor staat in San Francisco in de VS en heeft kleinere kantoren in San Diego en Boulder. Daarmee vormt het een uitzondering op de veelal Aziatische cryptocurrencies in de top 10. 

Solana Foundation

Het team van Solana valt onder de Solana Foundation en heeft jarenlange ervaring met digitale processen en cryptovaluta. De belangrijkste naam en oprichter van Solana is Anatoly Yakovenko, die afkomstig is van het bekende bedrijf Qualcomm en onder meer bij Dropbox een belangrijke compressietechniek bedacht.

Waarom zou ik Solana kopen?

Solana biedt praktische oplossingen voor de schaalbaarheidsproblemen waar veel ‘oude’ en gevestigde cryptocurrencies momenteel tegenaan lopen. Zowel Bitcoin, Ethereum en andere grote munten hebben op drukke momenten capaciteitsproblemen, waardoor wachttijden en kosten oplopen.

Opslag van gegevens in de blockchain

Solana lost deze problemen op door op een slimmere manier om te gaan met de wachtlijst voor transacties. Daarnaast biedt Solana een geweldige andere manier om alle gegevens in de blockchain op te slaan. Solana maakt namelijk gebruik van gecodeerde hashfuncties, die aanzienlijk minder opslagruimte nodig hebben. Ook lossen de gedecentraliseerde applicaties (dApps) van Solana veel problemen op. 

De cryptocurrency van de Solana Foundation (SOL)

Solana (SOL) is de munt die het Solana-netwerk gebruikt om vergoedingen te betalen. Daarnaast is het mogelijk om Solana te staken, waardoor je als holder een passief inkomen van ongeveer 7,5% per jaar verdient. 

Solana website

Top 10 een kwestie van tijd

In totaal zijn er zo’n 492 miljoen SOL-munten, waarvan iets meer dan de helft op het moment van schrijven (augustus 2021) al zijn vrijgegeven. Met een market cap van ruim 14 miljard dollar is het een grote speler, die nog altijd aan een razendsnelle opmars richting de top 5 cryptocurrencies bezig is. Alle voordelen van Solana leiden tot een toenemende vraag, die er op zijn beurt voor zorgt dat de koers van Solana steeds verder stijgt.

Voordelen van Solana

Solana kopen biedt ten opzichte van de andere bekende digitale valuta’s een aantal grote voordelen. Een aantal grote voordelen van Solana (SOL) op een rij:

 • Slimme oplossingen voor schaalbaarheidsproblemen.
 • Technisch beter dan Ethereum.
 • Razendsnelle transactietijden en lage kosten.
 • Ideale oplossing voor gedecentraliseerde apps (dApps).
 • Hoog stakingrendement van meer dan 7,5% per jaar (passief inkomen).
 • Er is nog enorm veel groei mogelijk.
 • De prijs is erg interessant (grijp die kans!)

Waar kan ik Solana kopen?

In Nederland vind je een aantal van de beste bedrijven waar je cryptocurrency kan kopen en verkopen. Ook internationaal maken veel mensen gebruik van Nederlandse exchanges en brokers.

In ons land vind je een aantal bekende sites en bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de handel in digitale valuta.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen? Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Solana kopen bij Bitvavo

Mijn persoonlijke favoriet om Solana (SOL) te kopen is de broker en exchange Bitvavo. Het is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van Solana en andere digitale valuta. 

Een van de grote voordelen van Bitvavo zijn de extreem lage kosten en het feit dat je geld binnen een paar minuten als tegoed bij Bitvavo beschikbaar is. Zelfs het omwisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel en als je bank het ondersteunt zelfs direct.

Daar komt bij dat Bitvavo een 100% Nederlands bedrijf is en daardoor ook over een goede Nederlandstalige support beschikt. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel, vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Bitvavo

Bitvavo homepage

Solana kopen via iDEAL

Het mooie van Bitvavo is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account.

Vervolgens is het nog maar een kleine stap om je tegoed om te zetten naar Solana of een andere cryptovaluta.

Koopgids: Solana kopen bij Bitvavo

Het enige wat je nodig hebt om Solana te kopen, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar Solana. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je Solana koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met Solana kopen, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om je eerste Solana te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Koop je eerste Solana bij Bitvavo

Ingelogd bij Bitvavo? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen.

Als je Solana wil kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘SOL’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je Solana wilt kopen.

Klik op 'Kopen'

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. De Solana coins koop je dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Je ziet jouw SOL's direct in je portfolio staan.

Solana verkopen doe je zo

Wil je winst nemen en jouw Solana weer verkopen of ruilen voor een andere munt? Selecteer dan weer 'SOL' in de lijst op je dashboard en klik op de knop ‘Verkopen’. Eenvoudiger kan bijna niet.

band kopen

Beveilig je portfolio met een Ledger Nano X

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan Solana of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal.

Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op. Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt.

Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

Solana kopen?

Solana is een unieke digitale valuta met een enorm potentieel. Veel kopers en gebruikers zien Solana als een echte Ethereum-killer. De koers van Solana staat nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling en heeft het potentieel om Ethereum voorbij te streven. Op het moment waarop nog meer gebruikers en bedrijven de voordelen van Solana ontdekken, gaat de koers ongetwijfeld door het dak!

Voor mij reden genoeg om Solana in mijn portfolio op te nemen. Ik heb er al een mooie winst mee gemaakt, maar het is slechts een kwestie van tijd voordat Solana echt explodeert. Zorg dus dat je daarbij bent!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!