juli 11, 2021

Steem kopen? Eenvoudig verdienen aan je posts op social media!

by Mark van Aelst
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Steem kopen? Eenvoudig verdienen aan je posts op social media!

Op zoek naar een cryptocurrency die stijgt waar anderen dalen? En je ook nog eens ruim 10 procent passief inkomen geeft? Bekijk dan eens of Steem kopen wat voor je is. 

Steem, of ook wel Steemit, is een social media-platform. Op alle plekken waar mensen content delen kun je met Steem een beloning voor je content krijgen. Een uniek idee met unieke investeringskansen!

Wat is Steem?

Post jij weleens iets op social media? En krijg je daar naast een beloning in likes en reacties ook iets voor terug in geld? Meestal niet. Steemit (STEEM) is een cryptocurrency die speciaal is ontwikkeld om gebruikers en makers van content op social media te belonen voor hun werk.

Geld verdienen met je social media posts

Op die manier kun je dus extra geld verdienen met jouw posts, zoals een mooie of nieuwswaardige foto, geschreven content of een vlog.

Hoe groter je bereik (hoe meer views, reacties, shares en votes), des te meer Steem je voor je content ontvangt.

Passieve inkomstenbron

Deze inkomsten via Steem lopen gewoon naast andere inkomstenbronnen, zoals sponsoren en advertenties. Met dezelfde content verdien je dankzij Steem dus nog meer als je al een betaalde influencer bent!

Steem website

Hoe werkt Steem?

Net zoals de grootste cryptovaluta’s is Steem gebaseerd op blockchaintechnologie. Steemit is de site en het complete sociaal netwerk dat hierbij hoort. Veel mensen vergelijken het ook wel met Reddit, het sociale netwerk dat in de Verenigde Staten er populair is. Steem is de valuta die op Steemit wordt gebruikt.

Steem cryptovaluta

Wanneer je Steemit gebruikt en er content plaatst, dan krijg je er een beloning in de vorm van Steem-coins. Hoe meer mensen jouw content ‘upvoten’,des te hoger de vergoeding.

Jouw content is dan voor anderen namelijk waardevol. En die beloning stimuleert makers van goede content weer om nieuwe nog betere content te maken.

Investeren in Steem

Je kunt dus al geld verdienen met Steem, zonder dat je erin investeert. Het enige wat je hoeft te doen is interessante posts op Steemit te plaatsen. Maar daarnaast is het ook mogelijk om geld in de Steem coin te investeren. Vooral in Steem kopen zie ik mooie kansen. Je namelijk ook in Steem investeren zonder zelf content te maken.

Steem (STEEM) is dus de cryptocurrency van Steemit, die op de verschillende crypto exchanges vrij te verhandelen is. Naast de munt Steem, kent het nog twee andere soorten beloningen.

Steem Power

Elke dag worden er automatisch nieuwe Steem coins aan het netwerk toegevoegd. Steem Power is binnen Steem de eenheid die je gebruikt om te stemmen op artikelen. De Steem cryptovaluta is om te wisselen voor Steem Power, die je vervolgens binnen het sociale netwerk Steemit gebruikt.

Het proces van Steem wisselen naar Steem Power noemen ze ‘powering up’. Hoe meer Steem Power je in je account hebt staan, des te meer jouw stem in het netwerk waard is. 

Steem logo

Winstverdeling

Daarnaast word je als contentmaker gemotiveerd om jouw ontvangen Steem weer om te zetten naar Steem Power, omdat 90 procent van alle nieuwe Steem automatisch wordt uitgekeerd aan alle houders van de cryptocurrency.

Rendement op je investering

Wanneer je Steem hebt omgezet naar Steem Power, dan is het goed om te weten dat je deze pas na twee jaar kan verkopen. In de tussentijd krijg je wel een mooi rendement op je investering. Deze tijdslimiet is ingebouwd, om grote prijsschommelingen te voorkomen.

Het beschermt ieders investering dus als het ware. Elke week mag je wel 1/13e deel van je Steem Power omzetten in Steem. ook wel ‘Powering down’ genoemd.

Steem Dollars

Naast Steem en Steem Power, bestaat er nog een belangrijk onderdeel: de Steem Dollar. De Steem Dollar is een aparte valuta waarvan de prijs altijd gelijkgesteld wordt naar de waarde van 1 dollar. Je kunt de cryptovaluta Steem omwisselen naar Steem Dollars.

10 procent rente per jaar

Over de volledige waarde van jouw Steem Dollars krijg je 10 procent rente per jaar. Dat is een mooie beloning! Met het bezit van Steem Dollars stimuleer je de ontwikkeling en groei van het platform. 

Steem kopen of verdienen?

Steem verdienen doe je door content op Steemit te plaatsen. De helft van je beloning ontvang je dan in Steem Power, de andere helft in Steem Dollars. En hoe meer Steem powers je hebt, des te sterker jouw content meetelt in de ranking. 

Heb je geen zin of tijd om Steem te verdienen, dan kun je in het netwerk investeren door Steem te kopen. Je profiteert dan direct van de koersstijgingen van deze valuta.

Steem koers

De Steem koers komt weer tot leven en biedt grote kansen.

Steem kopen: de koersverwachting

Hoewel het natuurlijk leuk is om met het sociale netwerk Steemit te experimenteren, zit het grote geld vooral in de handel in de bijbehordende cryptocurrency Steem. Steem kopen doe je eenvoudig bij Bitvavo en andere bekende crypto exchanges. 

All time high van 8 dollar

Het mooie is dat de koers van Steem op dit moment erg interessant is. De all time high koers van Steem staat namelijk op ruim 8 dollar, terwijl de huidige koers zo’n 0,40 dollar bedraagt. Bij de vorige ‘cryptohype’ wist de koers zo’n 1,20 dollar te bereiken.

Steem naar 5 dollar?

Naarmate Steemit en daarmee het gebruik van Steem groeit, zal ook de koers meestijgen. Het is volgens mij een kwestie van tijd voordat de Steem koers weer exponentiële groei zal laten zien. Een koers van 5 dollar lijkt me heel goed haalbaar en nog maar het begin, zeker wanneer meer mensen Steemit als social medium ontdekken en gaan gebruiken.

Voordelen van Steem

Een aantal grote voordelen van Steem op een rij:

  • Revolutionair nieuw verdienmodel voor social media.
  • Van gebruikers voor gebruikers. De community bepaalt wat goede content is en beloont deze daarvoor. .
  • Hoe meer Steem je hebt,des te groter je invloed en verdiensten zijn. Het netwerk versterkt zichzelf
  • Er is nog enorm veel groei mogelijk.
  • De prijs is erg interessant (grijp die kans!)

Waar kan ik Steem kopen?

In Nederland vind je een aantal van de beste bedrijven waar je cryptocurrency kan kopen en verkopen. Ook internationaal maken veel mensen gebruik van Nederlandse exchanges en brokers.

In ons land vind je een aantal bekende sites en bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de handel in digitale valuta.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen? Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Steem kopen bij Bitvavo

Mijn persoonlijke favoriet om Steem (STEEM) te kopen is de broker en exchange Bitvavo. Het is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van Steem en andere digitale valuta. 

Een van de grote voordelen van Bitvavo zijn de extreem lage kosten en het feit dat je geld binnen een paar minuten als tegoed bij Bitvavo beschikbaar is. Zelfs het omwisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel en als je bank het ondersteunt zelfs direct.

Daar komt bij dat Bitvavo een 100% Nederlands bedrijf is en daardoor ook over een goede Nederlandstalige support beschikt. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel, vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Bitvavo

Bitvavo homepage

Steem kopen via iDEAL

Het mooie van Bitvavo is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account.

Vervolgens is het nog maar een kleine stap om je tegoed om te zetten naar Steem of een andere cryptovaluta.

Koopgids: Steem kopen bij Bitvavo

Het enige wat je nodig hebt om Steem te kopen, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar Steem. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je Steem koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met Steem kopen, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om je eerste Steem te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Koop je eerste Steem bij Bitvavo

Ingelogd bij Bitvavo? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen.

Als je Steem wilt kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘STEEM’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je Steem wilt kopen.

Klik op 'Kopen'

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. De Steem coins koop je dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Je ziet jouw Steem direct in je portfolio staan.

Steem verkopen doe je zo

Wil je winst nemen en jouw Steem weer verkopen of ruilen voor een andere munt? Selecteer dan weer 'STEEM' in de lijst op je dashboard en klik op de knop ‘Verkopen’. Eenvoudiger kan bijna niet.

band kopen

Beveilig je portfolio met een Ledger Nano X

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan Steem of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal.

Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op. Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt.

Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

Steem kopen?

Steem is een unieke digitale valuta met een enorm potentieel. De koers van Steem nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling. Op het moment waarop nog meer mensen Steemit en Steem ontdekken, gaat de koers ongetwijfeld (opnieuw) door het dak!

Voor mij reden genoeg om Steem in mijn portfolio op te nemen. Ik heb er al een mooie winst mee gemaakt, maar het is slechts een kwestie van tijd voordat Steem echt explodeert. Zorg dus dat je daarbij bent!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!