januari 17, 2021

Stellar kopen? Investeer in het geldwisselkantoor van de toekomst!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Stellar kopen? Investeer in het geldwisselkantoor van de toekomst!

Stellar kopen? Deze munt (afkorting XLM) is een van de grote cryptomunten die de wereld van het ‘echte’ geld op zijn kop gaat zetten. Stellar ontwikkelt namelijk een internationaal gedecentraliseerd betalingsnetwerk.

Een netwerk dat helemaal automatisch geld omwisselt. Bijvoorbeeld van euro’s naar dollars of andersom, of welke andere valuta dan ook.

Misschien weet je uit mijn vorige blogs al dat ik erg enthousiast ben over XRP, maar Stellar staat minstens even hoog op mijn lijst van beste een veelbelovende cryptocurrencies!

Wie zitten er achter Stellar?

Stellar werd in 2014 gelanceerd door een van de oprichters van het bekende XRP, de andere cryptomunt die zijn pijlen richt op het internationale betalingsverkeer.

Het grote verschil is alleen dat Ripple XRP vooral de internationale betalingen bij de grotere banken mogelijk maakt. Stellar focust vooral op financiële bedrijven, instellingen en kleinere partijen. Ook is Stellar een non-profit organisatie.

Waarom is Stellar kopen zo’n goed idee?

Door Stellar te kopen investeer je in een van de weinige cryptovaluta’s die al echt in de praktijk worden gebruikt. Met Stellar worden dagelijks al veel internationale geldtransacties uitgevoerd, door echte banken en andere partijen die geld wisselen.

Direct je geld in of uit het buitenland ontvangen

Stellar (XLM) maakt het mogelijk om dat op een razendsnelle manier en zonder alle administratie en kosten te doen. Wanneer je geld overmaakt naar een ander land, dan duurt het vaak al een aantal dagen of langer. Bovendien is het overmaken ook een heel gedoe. 

Stellar maakt dat allemaal overbodig en lost echt een internationaal probleem op!

Wereldwijd betalen met Stellar

Wereldwijd razendsnel en goedkoop betalen met Stellar

Eigen unieke protocol

Stellar werkt net zoals alle andere cryptovaluta op basis van blockchaintechnologie. Dat klinkt misschien ingewikkeld, maar de blockchain is in feite niets meer dan een lange lijst met alle transacties die ooit tussen Stellar-adressen onderling zijn uitgevoerd.

Lage overboekingskosten

Dankzij Stellar verstuur je euro’s naar de VS of een ander land, waar jouw geld automatisch wordt omgewisseld naar de valuta van dat land. En het mooie daarvan: dat kost je per transactie nooit meer dan slechts 0,00001 XLM. Ongeacht de hoogte van het bedrag. 

Bij een normale banktransactie betaal je vaak minimaal 5 euro en dat loopt op tot een bepaald percentage van de totale overboeking. Via Stellar heb je dus helemaal geen last meer van deze (oneerlijke) tarieven.

Software wallet

Stellar Consensus Protocol (SCP)

Stellar maakt gebruik van een zelf ontwikkeld protocol, het Stellar Consensus Protocol (SCP). Dit waarborgt de veiligheid van de transacties. 

De cryptocurrency van het netwerk wordt ‘lumens’ genoemd. Men spreekt daardoor ook wel van ‘Stellar lumens’. Je vindt hem bij Bitvavo en andere beurzen onder de afkorting ‘XLM’.

Grote samenwerkingen beloven veel goeds

Een van de redenen waarom Stellar kopen interessant is, is de grote samenwerking met het bedrijf IBM. Het feit dat zo’n groot en gerenommeerd bedrijf met Stellar samenwerkt geeft veel vertrouwen.

Stellar dé manier voor internationale betalingen?

Stellar kopen is een goede investering, met een enorme markt. De munt heeft het in zich om de wereld van internationale betalingen compleet te veranderen. Het aantal bedrijven dat Stellar gebruikt voor dit soort betalingen groeit steeds verder.

Steeds bekender

Hoe bekender Stellar wordt, des te meer banken, bedrijven en organisaties de cryptomunt gaan gebruiken. 

De kans bestaat dat Stellar uitgroeit tot dé manier voor internationale betalingen. De waarde van Stellar kan en zal dan gemakkelijk tien keer meer waard worden.

Bovendien kan Stellar gewoon naast Ripple XRP bestaan, dat zich vooral op de banken richt.

Koers van Stellar: van 25 cent naar 2,50 euro?

In het laatste kwartaal van 2020 steeg de koers van Stellar van 6 dollarcent naar ruim 24 eurocent. Dat is een verviervoudiging. En het mooie: het einde van deze koersstijging is nog lang niet in zicht. De afgelopen vijf jaar is het product ontwikkeld en zijn belangrijke partnerschappen aangegaan. 

Grote kans: Stellar staat nog in de kinderschoenen

Zodra de technologie meer en meer door bedrijven wordt omarmd en cryptovaluta meer gemeengoed zijn, zal de koers van Stellar exploderen. Voor mij in ieder geval reden genoeg om een mooi aantal Stellar (XLM) in mijn portfolio aan te houden.

Crypto exchange

Wat zijn de voordelen van Stellar?

Nog niet overtuigd? Ik zet nog even alle voordelen van Stellar kopen voor je op een rij:

 • Razendsnel netwerk.
 • Goedkope transacties (ongeacht de grootte ervan)
 • Automatische omwisseling van vreemde valuta’s.
 • Energiezuining (minen is niet nodig).
 • Veilig netwerk met eigen protocol.
 • In de top 10 van meest populaire cryptocurrencies.
Bitvavo

Bitvavo homepage

Stellar kopen via iDEAL

Bij Bitvavo is Stellar kopen heel eenvoudig. Dat doe je namelijk gewoon gemakkelijk via iDEAL (of een van de acht andere betaalmogelijkheden). Op die manier is het kopen van Stellar letterlijk binnen een handomdraai geregeld.

Het bedrag dat je via iDEAL naar Bitvavo overmaakt staat direct beschikbaar als tegoed in je account. Na de overboeking koop je vanuit je tegoed direct Stellar, of een van de 50 andere cryptocurrencies die bij Bitvavo beschikbaar zijn.

Koopgids: Stellar kopen bij Bitvavo

Het enige wat je voor het kopen van Stellar bij Bitvavo nodig hebt, is een account en een bankrekening. Heb je ergens anders al wat digitale valuta staan? Dan stuur je dat gratis naar je Bitvavo wallet.

Heb je nog geen Stellar en wil je het graag kopen? Volg dan onderstaand stappenplan om Stellar te kopen bij Bitvavo.

Stap 1: Aanmelden bij Bitvavo

Om Stellar te kunnen kopen, heb je altijd eerst een account bij Bitvavo nodig. Het aanmaken van een account is helemaal gratis en vrijblijvend. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam en e-mailadres in eerste instantie voldoende.

Bitvavo aanmelden

Stap 2: Verifieer je identiteit

Omdat bedrijven die zich bezighouden met de handel en verkoop van digitale valuta aan strenge regels moeten voldoen, is het belangrijk dat je jouw identiteit bij Bitvavo verifieert. Het is daarbij goed om te weten dat Bitvavo verplicht is om zorgvuldig met jouw persoonsgegevens om te gaan. 

Je identiteit verifieer je bij Bitvavo gemakkelijk met je mobiele telefoon. Volg de stappen op de website en de verificatie is binnen een paar minuten geregeld. Houd je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart wel bij de hand.

Stap 3: Stort een tegoed in euro’s

Wanneer je account en identiteit zijn goedgekeurd, ben je klaar om via iDEAL geld van je bankrekening naar Bitvavo over te boeken.

Let op: zorg er wel altijd voor dat de bankrekening op jouw naam staat. Na de iDEAL-transactie is het geld direct via het dashboard van Bitvavo beschikbaar voor het kopen van Stellar, of een van de 50 andere beschikbare coins.

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Stellar (XLM) selecteren bij Bitvavo

XLM kopen bij Bitvavo

XLM kopen bij Bitvavo

Vanuit je persoonlijke dashboard bij Bitvavo zie je onderaan de pagina een lijst met alle digitale valuta. De eenvoudigste manier om Stellar te kopen, is het zoekveld te gebruiken. Type in het zoekveld ‘XLM’ en klik op het resultaat. Kies daarna voor welk bedrag, of welk aantal Stellar je wilt kopen.

Stellar kopen

Stellar kopen? Vul het aantal of het bedrag in en klik op 'Kopen'. In dit voorbeeld koop ik voor € 2254 ruim 9135 XLM!

Klik op de knop ‘Kopen’. Dat is alles! Je hoeft geen geld meer over te maken, want je coins koop je direct uit het beschikbare tegoed. Na aankoop vind je de waarde van je totale portfolio terug in je dashboard en zie je een lijst met de waarde per cryptovaluta.

Verkopen gaat trouwens precies op dezelfde manier. De waarde van je verkoop wordt dan in euro’s weer op je tegoed bijgeschreven en is beschikbaar om - hopelijk met een mooie winst - naar je bankrekening over te maken!

Beveilig je Stellar lumens met een hardware wallet

Hoe goed Bitvavo ook zijn best doet hun online omgeving en wallets te beschermen, het risico op een hack loopt een online exchange altijd. De kans is misschien klein, maar wanneer je een groot bedrag aan digitale valuta hebt, zorg er dan voor dat je ze op een veilige plek bewaart. Een hardware wallet zoals de Ledger Nano X is daarvoor ideaal.

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn Stellar veilig te bewaren. Lees voor meer informatie mijn uitgebreide Ledger Nano X review.

Ledger Nano X review

Een hardware wallet is trouwens prima te gebruiken in combinatie met een online wallet van Bitvavo. In de wallets van Bitvavo laat ik alleen de coins staan waarmee ik actief handel. Na aanschaf stuur ik de rest meteen door naar de Ledger Nano X. Het werkt heel gemakkelijk en geeft vooral veel gemoedsrust.

Ik raad het kopen van de Ledger Nano X dus echt aan wanneer je meer dan 1.000 euro in cryptovaluta investeert. 

Stellar kopen of niet?

Ik raad je zeker aan om in ieder geval een aantal Stellar te kopen. Wat het team van Stellar (XLM) namelijk heeft ontwikkeld, heeft de potentie om de wereld van internationale betalingen radicaal te veranderen. Je geld staat via Stellar namelijk al binnen een paar seconden op jouw rekening of die van de ontvanger.

Vergelijk dat maar eens met het aantal dagen tijd dat een overboeking via een bank vaak kost. Stellar biedt een tegelijkertijd een snelle, goedkope én veilige manier om dat te doen.

Het is een munt die voor iedereen interessant is, van kleine consumenten tot grote organisaties. Kortom, zeker wat Stellar kopen bij Bitvavo dus!

Wil je niet meteen veel investeren? Dat hoeft ook niet, met kleine bedragen ben je bij Bitvavo ook van harte welkom! Kortom, maak snel een account aan bij Bitvavo en koop je eerste Stellar (XLM)


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!