augustus 1, 2021

Sushiswap kopen? Gedecentraliseerde exchange vol kansen!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Sushiswap kopen? Gedecentraliseerde exchange vol kansen!

Sushiswap kopen? Hoewel de naam anders doet vermoeden, is Sushiswap (SUSHI) een gedecentraliseerde crypto exchange. Een beurs waar je verschillende munten inwisselt of trade voor andere coins.

Het mooie van Sushiswap is dat je er relatief onbekende coins vindt, die in een stijgende markt juist grote stijgingen laten zien. Voor de Sushiswap token (SUSHI) geldt hetzelfde.

Wat is Sushiswap?

SushiSwap is een afsplitsing (ook wel een 'fork' genoemd) van DEX, een andere gedecentraliseerde exchange. Direct na de fork zagen veel mensen in dat Sushiswap veel efficiënter, veiliger en beter voor investeerders was.

Daardoor won de token direct aan populariteit en noteerde het platform binnen de eerste dag al een waarde van 250 miljoen dollar. Het vertrouwen in Sushiswap is dus groot.

Gedecentraliseerde exchange vs. gecentraliseerde exchange

Het grote verschil met een ‘gewone’ exchange is dat er achter een gedecentraliseerde exchange geen tussenpersoon zit. Een traditionele exchange is een bedrijf dat als tussenpersoon optreedt en daarbij ook hun eigen extra transactiekosten rekent. Sushiswap draait helemaal op de blockchain.

Volledig anoniem!

En dat geeft jou als gebruiker een aantal bijzondere voordelen, zoals lagere of geen transactiekosten en geen identificatie. Traditionele exchanges staan namelijk onder toezicht van overheden en moeten aan alle eisen voldoen. Zo moet je jezelf als klant bijvoorbeeld identificeren en willen ze allerlei dingen van je weten. 

Soms gaat dat zelfs zo ver dat ze de herkomst van je vermogen vragen. Bij een gedecentraliseerde exchange heb je daar totaal geen last van. Eigenlijk is Sushiswap daarmee de voorloper van de exchange van de toekomst, zo durf ik wel te stellen.

Sushiswap logo

Sushiswap (SUSHI) is de gelijknamige token

De coin die bij de exchange hoort heet ook Sushiswap. Deze token is op veel traditionele beurzen wel verhandelbaar onder de naam ‘SUSHI’. Je vindt hem onder meer in het aanbod van de Nederlandse crypto echange Bitvavo.

Kleinere coins op Sushiswap exchange bieden grote kansen!

Op de Sushiswap exchange verhandel je veel verschillende soorten munten. Toch zijn het wat mij betreft juist de wat minder bekende munten die op dit moment de grootste kansen bieden om je investering te zien vervijfvoudigen of misschien wel x10 te gaan.

Het is het in ieder geval waard om een klein deel van je portfolio, bijvoorbeeld 5 tot 10% aan te besteden. Laat je investering staan en je zult zien dat het aandeel in procenten sneller stijgt dan dat van de grotere bekende cryptocurrencies.

De kans bestaat zelfs dat je hier een grote klapper maakt.

Sushiswap kopen?

Los van het nut van de Sushiswap exchange, biedt ook Sushiswap kopen (SUSHI) grote kansen. Sushiswap kopen betekent investeren in de token van de Sushiswap exchange. Sushiswap is essentieel voor de werking van de Sushiswap exchange.

Dividend op je investering

Bovendien ontvang je als investeerder en houder van SUSHI-tokens een soort rente (dividend) op je investering. Die vergoeding betaalt Sushiswap door een deel van alle transactiekosten op het platform daar voor te reserveren en uit te keren aan de houders van SUSHI-tokens. 

Medezeggenschap

Het mooie is ook dat je als SUSHI-eigenaar medezeggenschap hebt in wijzigingen aan het platform. Sushiswap is namelijk niet alleen een gedecentraliseerde exchange, maar ook een organisatie waarin alle ‘aandeelhouders’ het recht hebben om mee te beslissen aan de richting die het SushiSwap-protocol opgaat, Je hebt dus echt stemrecht. 

Dit, in combinatie met de vergoeding die je als houder van Sushiswap krijgt, maakt het tot een heel interessante investering. 

De grootste kans heb je echter met de mogelijke koerswinst die ik bij Sushiswap (SUSHI) verwacht. 

Sushiswap website

Voordelen van Sushiswap kopen op een rij

 • Gedecentraliseerde exchange is de exchange van de toekomst.
 • Razendsnelle en goedkope transacties.
 • Beslis mee over de richting van het Sushi-protocol
 • Geweldig toekomstperspectief.
 • Deel van de transactiekosten wordt als dividend uitgekeerd aan Sushiswap-houders
 • Geweldige koersstijging verwacht.
 • Je bent er nog vroeg bij!

Koersverwachting Sushiswap

Na de introductie steeg de koers van Sushiswap van slechts 5 eurocent naar bijna 20 euro. Een gigantisch rendement! Momenteel staat de koers heel wat lager dan de top, die in het voorjaar van 2021 werd bereikt.

Dat biedt mooie investeringskansen, zeker nu de hele cryptomarkt weer herstelt en alles erop lijkt dat Bitcoin een nieuwe poging naar een all-time-high gaat doen. 

De mogelijke koersstijging van Sushiswap zal die van Bitcoin ruim voorbij gaan, gezien de positieve ontwikkelingen en de aandacht voor DeFi (decentralized finance).

Sushiswap koersverwachting

ING-bank heeft grote verwachtingen van Sushiswap

Zelfs de ING-bank geeft aan dat de invloed van decentralized finance groter zal zijn die die van Bitcoin. Dat biedt geweldige perspectieven en kansen voor degenen die vroeg investeren in Sushiswap.

ING noemt gedecentraliseerde exchanges zoals Uniswap en Sushiswap specifiek. Het protocol zal in de toekomst absoluut een grote rol gaan spelen in de financiële wereld.

Sushiswap naar 50 euro?

Een koers van 30 tot 50 euro hoort bij de volgende grote cryptostijging volgens mij zeker tot de mogelijkheden! Genoeg reden om in ieder geval voor een klein deel van je portfolio Sushiswap te kopen. 

Waar kan ik Sushiswap kopen?

In ons land vind je een aantal bekende sites en bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de handel in digitale valuta.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen? Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Sushiswap kopen bij Bitvavo

Mijn persoonlijke favoriet om Sushiswap te kopen is de broker en exchange Bitvavo. Het is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van Sushiswap en andere digitale valuta. 

Een van de grote voordelen van Bitvavo zijn de extreem lage kosten en het feit dat je geld binnen een paar minuten als tegoed bij Bitvavo beschikbaar is. Zelfs het omwisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel en als je bank het ondersteunt zelfs direct.

Daar komt bij dat Bitvavo een 100% Nederlands bedrijf is en daardoor ook over een goede Nederlandstalige support beschikt. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel, vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Bitvavo

Bitvavo homepage

Sushiswap kopen via iDEAL

Het mooie van Bitvavo is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account.

Vervolgens is het nog maar een kleine stap om je tegoed om te zetten naar Sushiswap of een andere cryptovaluta.

Koopgids: Sushiswap kopen bij Bitvavo

Het enige wat je nodig hebt om Sushiswap te kopen, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar Sushiswap. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je Sushiswap koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met Sushiswap kopen, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om je eerste Sushiswap te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Koop je eerste Sushiswap bij Bitvavo

Ingelogd bij Bitvavo? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen.

Als je Sushiswap wil kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘SUSHI’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je Sushiswap wilt kopen.

Klik op 'Kopen'

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. De Sushiswap coins koop je dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Je ziet jouw Sushiswap coins direct in je portfolio staan.

Sushi verkopen doe je zo

Wil je winstnemen en jouw Sushiswap tokens weer verkopen of ruilen voor een andere munt? Selecteer dan weer 'SUSHI' in de lijst op je dashboard en klik op de knop ‘Verkopen’. Eenvoudiger kan bijna niet.

Beveilig je portfolio met een Ledger Nano

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan Sushiswap of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal.

Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op. Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt. Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

Conclusie

Sushiswap is een digitale valuta en gelijknamige decentrale exchange met een enorm potentieel. Zelfs nu de munt binnen een jaar al tien keer zoveel waard werd, staat de munt en de wereld van DeFi nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling. Op het moment waarop nog meer mensen de voordelen van decentrale exchanges en Sushiswap ontdekken, gaat de koers ongetwijfeld door het dak!

Voor mij reden genoeg om de komende tijd meer Sushiswap te kopen. Het is geen kwestie van of, maar wanneer SUSHI weer een enorme stijging laat zien. Zorg dus dat je daarbij bent!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!