februari 14, 2021

Top 5 cryptocurrencies om in 2021 in te investeren. Pak die winst!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Top 5 cryptocurrencies om in 2021 in te investeren. Pak die winst!

Sinds eind 2020 en begin dit jaar zijn cryptocurrencies weer helemaal terug van weggeweest. Na een periode van bijna drie jaar breken de koersen weer nieuwe records. Wat zijn de top 5 cryptocurrencies om in te investeren in 2021?

En het mooie van alles: de ontwikkeling en bekendheid van cryptovaluta staat nog maar aan het begin. Dat betekent nog hogere koersen en mooie investeringskansen voor wie nu crypto’s koopt. 

2021 wordt het jaar van cryptovaluta

2021 wordt volgens mij namelijk hét jaar waarin digitale valuta’s door de massa worden ontdekt. Daar zijn veel analisten het met elkaar over eens.

Niet alleen mensen zoals jij en ik, maar ook grote internationale beleggingspartijen en overheden zien nu grote kansen en mogelijkheden.

Bovendien trekken nieuwe records weer nieuwe mensen aan.

Top 5 cryptocurrencies van 2021

Ik vertel je daarom graag welke 5 cryptocurrencies het in 2021 helemaal gaan maken. Welke coins zullen ongekende koersstijgingen laten zien? Kortom, wat is de top 5 cryptocurrencies om in te investeren in 2021? Ik zet ze alle vijf voor je op een rij.

1. Polkadot

Polkadot logo

Polkadot is een nieuwe cryptocurrency, die sinds augustus 2020 op de verschillende beurzen beschikbaar is. Na zijn introductie kwam deze nieuwe coin meteen in de top 10 terecht.

Niet zonder reden, want de verwachtingen van Polkadot zijn groot. De koers van Polkadot is sinds de introductie al gestegen, maar heeft nog ontzettend veel ruimte om naar nieuwe records te stijgen.

Waarom investeren in Polkadot in 2021?

Polkadot (DOT) is een cryptomunt die is afgeleid van het bekende Ethereum (ETH). Dat is geen toeval, want Polkadot werd deels ontwikkeld door Gavin Wood, medeoprichter van Ethereum. Polkadot maakt het mogelijk om meerdere blockchains op één netwerk onafhankelijk van elkaar te laten werken.

Technisch verhaal misschien, maar daardoor verlopen de transacties razendsnel en veel soepeler. Ook wisselen de verschillende blockchains onlerling informatie uit.

Je bent er nog heel vroeg bij!

Er komen steeds meer nieuwe toepassingen en worden er andere blockchains aan het systeem toegevoegd. Het komt erop neer dat Polkadot nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling staat.

Er is nog zoveel groei mogelijk, die zich ook in de prijs zal laten zien! Ik verwacht zelfs dat Polkadot het in zich heeft om naar de top 3 van cryptomunten te stijgen.

Een passief inkomen met Polkadot

Wat Polkadot ook heel interessant maakt, is dat je op de totale waarde van je Polkadot coins maar liefst 12 procent rendement maakt. Zelfs zonder met de munt te handelen!

Dus als je 2500 euro in Polkadot investeert en er niet mee handelt, dan heb je na een jaar toch sowieso 300 euro aan passief inkomen verdiend. Nog los van mooie koerswinsten.

Voordelen van Polkadot

 • Enorme winstkansen door het unieke idee achter Polkadot.
 • Schaalbaar.
 • Goedkope en razendsnelle transacties.
 • Hoge staking reward van 12% per jaar.
 • Transparant en veilig netwerk.

Koersverwachting Polkadot

Polkadot wordt met de dag populairder. Er komen steeds meer toepassingen en meer bedrijven gebruiken het netwerk voor verschillende toepassingen.

Ook Polkadot zelf heeft grote plannen voor 2021 en de jaren daarna om het netwerk verder uit te breiden. De grotere vraag en innovatieve oplossingen beloven een gouden toekomst voor Polkadot!

Ik denk daarom dat de koers van Polkadot in 2021 met gemak tot 100 dollar zou kunnen stijgen.

2. Ethereum

Bitvavo Review

Al lange tijd is Ethereum (ETH) de nummer twee op de wereldranglijst van digitale valuta. Naast Bitcoin is het een van de meest vooruitstrevende en vernieuwende technologieën binnen digitale valuta.

Bovendien is Ethereum als een van de eersten met het idee van decentrale apps en smart contracts op de markt gekomen. Ethereum profiteert daarmee van het zogenaamde first mover advantage.

Ethereum is de eerste en meest bekende cryptovaluta die gedecentraliseerde apps en smart contracts aanbood.

Daardoor is Ethereum echt een gevestigde naam geworden, ook al zijn er vergelijkbare munten die hetzelfde kunnen.

Voordelen van Ethereum

Dit zijn 5 redenen waarom je Ethereum naar mijn mening zeker in je portfolio zou moeten hebben:

 • Het is een van de meest krachtige en bekendste blockchains ter wereld.
 • Ethereum biedt bijna onbeperkte mogelijkheden voor programmeurs.
 • Het wordt ondersteund door grote internationale bedrijven en financiële instellingen.
 • Het heeft meer toepassingsmogelijkheden dan Bitcoin.
 • Snel en efficiënt netwerk.

Koersverwachting Ethereum 2021

De afstand met nummer één bitcoin is groot, maar zal steeds kleiner worden. Ethereum heeft het in zich om nog minimaal vijf keer zoveel waard te worden.

Veel analisten noemen zelfs een koersdoel van 20.000 dollar voor 2021. Daarmee zou je jouw investering zelfs tien keer zoveel waard zien worden, als je nu investeert! In mijn portfolio is Ethereum een van de grootste posities.

3. Litecoin

Litecoin kopen

Bitcoin is goud, Litecoin is zilver. Zo omschrijven de meeste crypto-experts deze bijzondere munt. Het is als het ware een goedkoper alternatief voor Bitcoin en biedt mede daarom prachtige winstkansen.

En als ik heel eerlijk ben, Litecoin heeft veel voordelen vergeleken met zijn grotere broer Bitcoin, dus waarom staat de koers van Litecoin eigenlijk niet al veel hoger? Of is dit misschien juist een geweldige kans?

Waarom investeren in Litecoin in 2021?

Bitcoin is al jaren de dominante naam als het gaat om cryptocurrencies. Van alle digitale valuta’s die er zijn, is twee derde een Bitcoin. Toch gaat dat in de toekomst veranderen. De techniek van veel altcoins, waaronder Litecoin, is namelijk eigenlijk beter dan die van Bitcoin.

Bitcoin heeft net zoals bij Ethereum vooral veel te danken aan het 'first-mover-advantage'. Oftewel, Bitcoin was als eerste bekend en profiteert nog steeds van dat effect. Een aantal jaren na de oprichting van Bitcoin, kwam Litecoin in beeld. 

Litecoin is in veel opzichten eigenlijk een betere munt dan Bitcoin. Het is sneller en goedkoper (zowel in aanschaf als qua transactiekosten). Toch is de koers vergeleken met Bitcoin volgens mij wel behoorlijk achtergebleven.

Voordelen van Litecoin

 • 4x sneller dan Bitcoin.
 • Maximum van 84 miljoen munten zorgt voor schaarste (=hogere prijs.).
 • Lage transactiekosten.
 • Snel te ontvangen en versturen.
 • Heeft vergeleken met Bitcoin qua waarde nog een grote inhaalslag te maken (grijp die kans!).

Koersverwachting Litecoin

Persoonlijk denk ik dat het alleen een kwestie van tijd is, voordat Litecoin (LTC) in 2021 een inhaalspurt maakt en ‘gelijk’ komt te staan met Bitcoin: de waarde van Bitcoin, gedeeld door 4 dus. Bij de volgende bull-run zou dat snel kunnen gaan!

Litecoin is dus een van de grote munten waar ik heel enthousiast over ben. Ik ben ervan overtuigd dat de waarde in de komende jaren zal stijgen en meer in verhouding zal komen te staan met Bitcoin. Die verhouding is nu nog een beetje scheef en dat biedt grote winstkansen.

Tel daarbij op dat Litecoin eigenlijk superieur is aan Bitcoin. Het is sneller, goedkoper te verhandelen én goedkoper in aanschaf. 

Wat mij betreft reden genoeg om in ieder geval een aantal Litecoins in je portfolio op te nemen! Mijn persoonlijke koersdoel voor 2021 en 2022  is 1000 euro per Litecoin, maar waarschijnlijk zal de koers nog veel verder stijgen. (doe de huidige prijs van Bitcoin gedeeld door vier als ultieme koersdoel.)

4. Cardano

Cardano logo

Cardano logo

Ook Cardano (ADA) geeft een mooie kans op grote winst! Cardano is namelijk een cryptomunt die eigenlijk het beste van alle cryptovaluta in één munt combineert.

Cardano staat al een tijd in de top 10 van populairste en grootste cryptomunten. Tegenwoordig is het zelfs een top 5 cryptomunt. In 2020 steeg Cardano (ADA) al van 3 naar 15 dollarcent. In 2021 staat de koers al bijna op een hele dollar. En het goede nieuws: er zit nog veel meer in het vat.

Waarom investeren in Cardano?

Cardano (ADA) is een enorm interessante munt. Hij zit al een tijdje in mijn portfolio en staat daar qua waarde door de mooie stijging in 2021 nu zelfs op de derde plek. Meer en meer mensen zien het grote potentieel en de mogelijke toepassingen van deze bijzondere cryptovaluta en besluiten erin te investeren.

Waarom zou jij dat ook moeten doen? Het ontwikkelteam van Cardano vindt veiligheid heel belangrijk. Ze hebben zelfs tot doel gesteld het meest veilige cryptoplatform van de wereld te willen zijn.

Het netwerk is verder volledig schaalbaar, snel, kent lage transactiekosten en biedt de mogelijkheid voor smart contracts. Cardano is te gebruiken voor betalingen, kredieten, identiteitscontrole en juridische of financiële contracten. Er is ontzettend veel mogelijk. 

Cardano kun je eigenlijk zien als de derde generatie cryptocurrency. Eerst was er Bitcoin, gevolgd door verschillende altcoins met hun eigen specialiteit, waarna alle voordelen van de bekende coins uiteindelijk in Cardano zijn gecombineerd.

Voordelen van Cardano

Cardano lost alle problemen op waarmee de eerste en tweede generaties cryptocurrency mee kampen. De grootste voordelen van Cardano op een rij:

 • Schaalbaar.
 • Razendsnelle transacties.
 • Zeer lage transactiekosten.
 • Geweldig toekomstperspectief.
 • Enorme winstkansen.

Koersverwachting Cardano 2021

Veel analisten verwachten dat de koers van Cardano in 2021 nog veel meer ruimte heeft om te groeien. Mijn koersdoel is 5 dollar. Daarmee zou mijn investering nog meer dan vijf keer zoveel waard worden.

5. Bitcoin

Litebit Review

Eerlijk is eerlijk, Bitcoin mag in deze lijst natuurlijk niet ontbreken. De moeder van alle cryptocurrencies zet in 2021 nieuwe records neer.

Waarom investeren in Bitcoin?

In totaal kunnen er maximaal 21 miljoen Bitcoins bestaan. Het ‘minen’ (delven) hiervan wordt om de vier jaar moeilijker, waardoor de munt steeds schaarser wordt. Dat heeft een positieve uitwerking op de waarde. Je kunt dus verwachten dat de munt met het verstrijken van de jaren alleen daarom al steeds meer waard zal worden. 

Ook ontdekken steeds meer overheden en grote institutionele partijen de Bitcoin. Zij investeren honderden miljoenen.

Alleen al een investering van Elon Musk liet de koers hard stijgen. De komende tijd hoor je steeds meer van dit soort berichten, die weer een positief effect op de koers van Bitcoin zullen hebben.

Voordelen van Bitcoin

 • Gedecentraliseerde munt.
 • Eenvoudig kopen en verkopen.
 • De grootste en meest bekende cryptocurrency.
 • Volledig transparant.
 • Perfect als waardeopslag (het digitale goud).

Koersverwachting Bitcoin 2021

Vond je een koers van 20.000 dollar al veel? Op het moment van schrijven tikt Bitcoin de 50.000 dollar al aan. De golfbewegingen in de koers worden steeds groter.

Bij een volgende uptrend gaat de bitcoin met gemak de magische 100.000 dollar grens aantikken, daar ben ik van overtuigd. En dat is waarschijnlijk al in 2021!

Heb je geen 50.000 dollar liggen? Geen probleem, want je hoeft niet per se één Bitcoin te kopen. De munt is namelijk ook in kleine stukjes te koop.

Top 5 cryptocurrencies kopen bij Bitvavo

Bitvavo

Bitvavo homepage

Mijn persoonlijke favoriet is Bitvavo. Op deze beurs koop je tegen de laagste handelskosten van Nederland meer dan 50 verschillende coins. De kosten bedragen slechts 0,25% per transactie. 

De kosten dalen nog verder als je regelmatig handelt op Bitvavo. Bij andere aanbieders liggen de kosten meestal tussen 1 en zelfs 2% van de totale aankoop- of verkoopwaarde.

Bij Bitvavo verloopt het kopen en verkopen van coins altijd snel en soepel. Geld inleggen gaat eenvoudig, vertrouwd en veilig via iDEAL. Het uitkeren van euro’s naar je bankrekening gebeurt ook direct. Je beschikt dus snel weer over je geld als je jouw winsten wilt verzilveren.

Bitvavo heeft een eenvoudige interface voor beginnende traders en een geavanceerde interface voor ervaren traders.

Voordelen van Bitvavo

 • Eenvoudige en geavanceerde interface.
 • Maximaal 0.25% handelskosten.
 • Vertrouwd door brokers en institutionele investeerders.
 • 100% Nederlands bedrijf en snelle Nederlandstallige support.
 • Razendsnel geld overboeken via iDEAL en uitbetalen naar je bankrekening.

Bitvavo aanbieding

Koop nu je eerste crypto bij Bitvavo en betaal over je eerste 1000 euro investering geen transactiekosten!

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!