maart 21, 2021

Uniswap kopen? Bizar eenvoudig en goedkoop crypto’s wisselen!

by Mark van Aelst
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Uniswap kopen? Bizar eenvoudig en goedkoop crypto’s wisselen!

Uniswap kopen? Wie de top 10 van grootste cryptocurrencies in de gaten houdt, ziet daar sinds kort een interessante nieuwkomer: Uniswap.

Deze munt wint snel terrein en heeft een grote toekomst. Alleen al dit jaar steeg de koers van zo’n drie naar maar liefst 25 euro. En het einde is nog lang niet in zicht!

Kortom, reden genoeg om Uniswap eens onder de loep te nemen en te kijken waarom  Uniswap kopen ook voor jou interessant is.

Ik heb inmiddels een mooi aantal Uniswap aan mijn portfolio toegevoegd. Ik leg je graag uit waarom jij dat ook zou moeten overwegen.

Waarom Uniswap kopen?

Uniswap maakt het mogelijk om zonder exchange je munten om te wisselen naar een andere cryptovaluta. Dat betekent dat je op die manier geen handelskosten betaalt, je munten bijna direct zijn omgezet naar de andere valuta die je wilt hebben en bovendien is het nog een stuk veiliger ook.

Dat is natuurlijk ideaal en daarom is het niet vreemd dat Uniswap zo snel zo groot is geworden. Uniswap bespaart dus geld en tijd en is dus ook nog eens heel veilig.

ERC-20 tokens bijna gratis omwisselen

Hoewel dit natuurlijk ideaal klinkt, werkt het alleen voor zogenaamde ERC-20 tokens. Dat zijn alle munten die zijn afgeleid van Ethereum, de nummer 2 cryptocurrency die na Bitcoin de grootste is.

Dit is overigens geen groot probleem, want ontzettend veel cryptocurrencies zijn een zogenaamde ERC-20 token en afgeleid van Ethereum. Om er een paar te noemen: 

EOS (EOS), Tron (TRX), Omisego (OMG), ChainLink (LINK) zijn nog maar een paar voorbeelden. Als je de ene ERC-20 token naar een andere wilt omwisselen, dan is Uniswap daarvoor nu dé manier.

Wat maakt Uniswap zo uniek? 

Naast het feit dat Uniswap het ruilen van cryptocurrencies heel eenvoudig maakt, ben je ook niet meer afhankelijk van het handelsvolume op een exchange. Je hoeft niet meer te wachten tot iemand jouw verkooporder vervult en andersom.

Uniswap is daarmee ook de oplossing voor liquiditeitsproblemen of lage handelsvolumes. Je hebt er namelijk helemaal niets meer mee te maken! Daarbovenop betaal je dus ook geen transactiekosten meer.

Uniswap werkt namelijk anders. In plaats van te werken met koop- en verkooporders, voegt Uniswap de munt die je wilt verkopen en kopen automatisch samen. Op basis van de verhouding tussen deze twee coins, wordt de prijs automatisch bepaald.

Ontstaan uit Ethereum

Het is geen toeval dat Uniswap veel van Ethereum afgeleide cryptovaluta ondersteunt. Het ontstond namelijk uit een voorstel en idee van Vitalik Buterin, de bekende oprichter en grote naam achter Ethereum. Hij zag al in 2016 een gedecentraliseerde beurs (DEX) voor zich, met een geautomatiseerd systeem om coins om te wisselen, zonder dat je daarvoor een verkoop en kooporder hoeft te doen. 

In 2017 werd het idee van Vitalik Buterin opgepakt door Hayden Adams, die het na een jaar ontwikkelen in 2018 onder de naam Uniswap lanceerde. Het was direct een succes.

Decentrale exchange

Normaal gesproken heb je om met cryptovaluta te handelen een exchange (beurs) nodig. Een decentrale exchange maakt zo’n partij volledig overbodig. De tussenpartij die je normaal gesproken nodig hebt, valt helemaal weg. En dat is echt uniek.

Uniswap website

Uniswap koersverwachting 2021: naar €100 en hoger!

Uniswap heeft de afgelopen maanden een mooie stijging laten zien. Steeds meer investeerders zien de mogelijkheden die Uniswap kopen biedt. Sinds begin 2021 steeg Uniswap zelfs van 3 naar ruim 25 euro!

Elke euro die je begin 2021 in Uniswap investeerde zou nu dus meer dan 8 euro waard zijn.

En het einde is nog lang niet in zicht. Het is slechts een kwestie van tijd voordat Uniswap de 100 euro en hoger aan zal tikken, daar ben ik van overtuigd.

Waarom Uniswap kopen?

De toekomst van Uniswap is veelbelovend. Het maakt het verhandelen van ERC-20 tokens ontzettend goedkoop, snel en eenvoudig. Uniswap biedt daar een unieke en revolutionaire oplossing voor.

Ik zet alle voordelen van Uniswap nog even voor je op een rij.

Voordelen van Uniswap

  • Zeer lage kosten bij het omruilen van ERC-20 cryptocurrencies
  • Supersnel netwerk.
  •  Transparant en veilig wisselen.
  • Gebruiksvriendelijk.Mogelijkheid tot het verdienen van een passief inkomen met Uniswap liquidity pools.
  • Grote verdere koersstijging verwacht.

Waar kan ik Uniswap kopen?

Uniswap koop je eenvoudig op een van de grote cryptobeurzen in Nederland. Bekijk hiervoor ook mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland. Zelf koop ik mijn Uniswap graag bij Bitvavo, een 100% Nederlandse broker en crypto exchange.

Bij Bitvavo geniet je van de laagste kosten en snelle overboekingen, zeker wanneer je een tegoed via iDEAL stort. Uitbetalingen staan ook binnen enkele uren of zelfs direct al op je bankrekening.

Je betaalt er slechts 0,25% aan kosten. Dat is een groot verschil met andere brokers en exchanges, die al snel op 2% of meer zitten. Bovendien kun je voor support altijd terecht bij een Nederlands sprekende klantenservice en supportafdeling.

Koopgids: in 4 stappen Uniswap kopen (UNI) bij Bitvavo

Ik laat je graag zien hoe je bij Bitvavo in slechts een paar stappen Uniswap koopt.

Stap 1: Meld je gratis aan bij Bitvavo

Als je Uniswap wilt kopen, heb je een account bij Bitvavo nodig. Dat is helemaal gratis, waarna je via iDEAL vervolgens een bedrag als tegoed stort. Wanneer je via iDEAL koopt, staat je geld binnen enkele seconden al op je Bitvavo-account. Ideaal!

Maak vandaag nog een gratis account aan. Hiervoor heb je alleen je naam, e-mailadres en je gewenste wachtwoord nodig.

Bitvavo aanmelden

Stap 2: Verifieer je gegevens en identiteit

Crypto exchanges zijn in Nederland verplicht om een streng beleid te voeren als het gaat om de handel in digitale valuta. Ze moeten weten wie hun klanten zijn en daarom de identiteit controleren en verifiëren.

Voordat je echt met het handelen en kopen van cryptovaluta aan de slag gaat, is het dus nodig dat je jezelf identificeert.

Dat gaat bij Bitvavo heel gemakkelijk. Je doorloopt het aanmeldproces en maakt een aantal foto's en een kort filmpje met je smartphone.

Deze gegevens worden automatisch naar Bitvavo toegestuurd en binnen no-time gecheckt. Hier krijg je snel een melding van in je Bitvavo-dashboard.

verificatie bij bitvavo

verificatie bij bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Je bent nu bijna klaar. Om geld te storten en - niet onbelangrijk - ook weer op te nemen, moet je jouw bankrekening verifiëren. Deze moet op jouw eigen naam staan.

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Het doorlopen van deze drie stappen kost in de praktijk nog geen 10 minuten. Kies bij Bitvavo voor de optie ‘Tegoed storten’ en selecteer het bedrag wat je beschikbaar hebt om Uniswap van te kopen.

Reken af via iDEAL zoals je bij andere webshops ook gewend bent. Je tegoed staat na het afronden van de betaling direct klaar om te investeren!

Stap 4: Uniswap kopen bij Bitvavo

Ga nu naar je dashboard bij Bitvavo en scrol naar beneden. Daar zie je een lijst met alle digitale valuta's die je bij Bitvavo kunt kopen. Type 'UNI' in het zoekveld en je vind de munt direct.

Klik nu op UNI  en kies het aantal, of het bedrag dat je straks in Uniswap wilt investeren. Wanneer je nu op de knop 'Kopen’ klikt, koop je jouw Uniswap (UNI) direct vanuit je tegoed.

Uniswap kopen Bitvavo

Veel Uniswap kopen? Sla ze veilig op

Wanneer je voor een groot bedrag Uniswap koopt en er niet direct mee handelt, dan raad ik aan om je coins te beveiligen met een hardware wallet. Hoe goed een online exchange zijn munten ook beveiligt, je blijft afhankelijk van de beveiliging van een derde partij.

Vanaf een investering van 1000 euro raad ik je aan om een Ledger Nano X te kopen.

Wat is de Ledger Nano X?

De Ledger Nano X is een zogenaamde hardware wallet. Nog het beste te vergelijken met een geavanceerde usb-stick, waarmee je jouw Uniswap (of andere cryptovaluta) perfect beveiligt tegen hacks of diefstal. Hoe dat precies werkt, lees je in mijn uitgebreide Ledger Nano X review.

Ledger Nano X review

Koop Uniswap en maak een mooie winst! 

Zoals uit mijn enthousiasme misschien wel blijkt, gaat Uniswap een mooie toekomst tegemoet. Waarschijnlijk wordt het zelfs een van de grootste stijgers in 2021 en daarna. Inmiddels heeft Uniswap al een stevige positie in de top 10 van grootste cryptocurrencies bereikt.

Kortom, zorg dat jij erbij bent en zorg ervoor dat je in ieder geval Uniswap in je portfolio hebt!

Via de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo doe je dat het goedkoopst, doordat je slechts 0,25% transactiekosten betaalt.

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!