juli 27, 2020

Waar Kun Je In 2021 Het Beste Cryptomunten Kopen?

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Waar Kun Je In 2021 Het Beste Cryptomunten Kopen?

Ben je van plan om te investeren in cryptocurrency? Dan vraag je je misschien af waar je het beste cryptomunten kan kopen. Tegenwoordig hoef je daarvoor niet meer naar een buitenlandse site, waar je met dollars en via je creditcard of op een andere manier geld moet storten.

In Nederland bestaan in 2021 namelijk enkele grote en zeer betrouwbare partijen die het je heel gemakkelijk maken om cryptomunten te kopen, gewoon via iDEAL en je eigen bankrekening. 

Toch blijft het altijd een beetje opletten met welke crypto broker (bedrijf waar je cryptocurrencies koopt) je in zee gaat. Om het kaf van het koren te scheiden, geef ik je daarom graag enkele tips waar je het beste cryptomunten kan kopen.

Hieraan moet een crypto broker voldoen

Allereerst is het goed om even uit te leggen wat een crypto broker precies is. Om cryptocurrency te kopen heb je een partij (bedrijf) nodig waar je jouw euro’s kan storten en vervolgens omzet naar de door jou gewenste cryptovaluta, bijvoorbeeld Bitcoin, Ethereum, Litecoin, XRP of welke andere coin dan ook.

De crypto broker ontvangt jouw geld en koopt daar verschillende cryptovaluta’s voor bij een exchange (een beurs).

Soms levert een crypto broker direct cryptomunten uit eigen voorraad, of kopen ze met jouw geld direct de door jou gewenste munten in tegen de koers van dat moment.

De wisselkoers van Bitcoin varieert per crypto broker

De wisselkoers van Bitcoin varieert per crypto broker

Welke crypto broker kies je?

Voordat je cryptovaluta kan gaan kopen, moet je een keuze maken voor een of meerdere crypto brokers. Een crypto broker heb je nodig om de euro’s op jouw bankrekening om te wisselen naar cryptovaluta.

Dat kan meestal al vanaf 25 euro per storting, maar voor bedragen vanaf 100 euro is het meestal nodig dat je jezelf identificeert.

Daarvoor moet je jouw persoonsgegevens en kopieën van je identificatie opsturen. Het spreekt voor zich dat je deze gegevens liever alleen achterlaat bij een bedrijf dat je 100% kan vertrouwen.

Op de vraag “Waar kan ik het beste cryptomunten kopen?” te beantwoorden, vind ik het persoonlijk belangrijk dat een crypto broker voldoet aan de volgende 5 eisen:

 • Grote betrouwbaarheid
 • Uitstekende veiligheid
 • Snel en gemakkelijk storten/opnemen van tegoeden
 • Betalen via iDEAL
 • Deskundige Nederlandstalige support met goede bereikbaarheid

De beste Nederlandse crypto brokers op een rij

Aan de hand van de bovenstaande eisen, heb ik een lijst opgesteld van de 4 beste Nederlandse crypto brokers met het hoofdkantoor in Nederland zijn gevestigd.

Allemaal officiële en bij de Kamer van Koophandel geregistreerde bedrijven, met meerdere jaren ervaring en veel tevreden klanten. Opgericht door enthousiaste Nederlandse ondernemers met veel kennis over cryptocurrency.

Allemaal bieden ze de mogelijkheid om je aankopen snel met iDEAL te kopen en je winsten weer te verzilveren (de crypto brokers staan in willekeurige volgorde).

Waar kun je het beste cryptomunten kopen?

Litebit

Litebit is de oudste puur Nederlandse crypto broker en biedt een grote keuze uit verschillende cryptocurrencies. Op dit moment zijn dat er meer dan 50. Bij Litebit koop je jouw cryptomunten direct via iDEAL.

Dat betekent dat je stortingen direct worden omgezet en in je wallet bij Litebit gezet. Het is ook mogelijk om een ander verzendadres op te geven, zoals je eigen hardware wallet, zoals de Ledger Nano S.

Litebit is een snelle en betrouwbare crypto broker. Sommige mensen vinden het verschil tussen de actuele koersen en de prijs die je bij Litebit betaalt wat aan de hoge kant, vergeleken met andere brokers.

Daar staat tegenover dat je zakendoet met een zeer veilige en betrouwbare Nederlandse broker, die een goede reputatie heeft. Ook op het gebied van support en bereikbaarheid blinkt Litebit uit.

Per iDEAL-transactie betaal je 42 eurocent. Lees meer in mijn uitgebreide Litebit review, of maak er direct een gratis Litebit-account aan.

Litebit

Bitvavo

Bitvavo is een andere populaire Nederlandse broker die ik aanraad. De kosten zijn laag en stortingen via iDEAL staan direct op je account, zonder dat je daar transactiekosten voor betaalt.

Bitvavo werkt net wat anders dan Litebit. Bij Bitvavo stort je jouw euro’s namelijk als tegoed op je account, waarna je er via de site of app van Bitvavo eenvoudig je gewenste cryptomunten koopt.

Bitvavo staat bekend als de grootste en goedkoopste crypto exchange van Nederland. Deze crypto broker blinkt uit in eenvoud en is heel geschikt voor als je net begint met het kopen en verkopen van cryptocurrency.

Dat zie je aan de manier waarop de site is vormgegeven en alles op de site goed wordt uitgelegd. Voor meer ervaren mensen, kun je het dashboard ook op ‘geavanceerd’ instellen.

Benieuwd? Lees voor meer informatie ook mijn uitgebreide Bitvavo review, of maak direct gratis een Bitvavo-account aan. 

Bitvavo

Bitcoin Meester

Ben je fan van een bepaalde cryptomunt die je niet bij de andere crypto brokers vindt? Dan is Bitcoin Meester een echte aanrader. Hier vind je namelijk meer dan 200 verschillende cryptocurrencies.

Ook Bitcoin Meester is een Nederlands bedrijf en werkt erg snel. Ook al lijkt het misschien alsof je er alleen Bitcoin kan kopen, het tegendeel is waar.

Je stort een tegoed op je account bij Bitcoin Meester en kunt direct aan de slag. Je gebruikt het gestorte tegoed om er cryptomunten van te kopen. Deze vind je na aankoop meteen terug in je Bitcoin Meester-wallet.

Er zijn verder geen kosten voor het kopen of verkopen. Alleen voor transacties onder de 1000 euro betaal je € 1,00 aan transactiekosten. Boven de 1.000 euro betaal je geen kosten meer. Daarmee is Bitcoin Meester extra interessant als je voor meer dan 1.000 euro gaat kopen. Maak gratis een account op Bitcoin Meester aan, of lees mijn uitgebreide Bitcoin Meester review.

Bitcoin Meester

BTCDirect

BTCDirect is net zoals Litebit een van oudste en meest bekende crypto brokers van Nederland. Al sinds 2013 koop je er zowel Bitcoin als de grote bekende altcoins. BTCDirect is wel beperkt tot het kopen en verkopen van de munten Bitcoin, Ethereum, XRP, Litecoin en Bitcoin Cash. Deze broker is dus ideaal als je een van deze munten op het oog hebt. 

Voor andere cryptocurrencies moet je jouw aankoop wisselen op een exchange. Het minimum aan- of verkoopbedrag is bij BTCDirect € 30. Kopen gaat gemakkelijk en snel via iDEAL. De kosten zijn laag. De overzichtelijke manier van kopen en verkopen maakt BTCDirect een goed platform voor beginners.

BTCDirect

Bitonic

Tot slot wil ik Bitonic nog even noemen. Dit bedrijf is een vertrouwde en bekende naam in de wereld van Bitcoin. Sinds 2012 kun je er al Bitcoin kopen en verkopen. En daar blijft het ook bij. Bitonic is namelijk een echte Bitcoinspecialist. Altcoins zoals Ethereum, XRP en andere valuta kun je er niet kopen. Wil je investeren in Bitcoin? Dan is Bitonic daarvoor een geschikte partij.

 Je vult in hoeveel Bitcoin je wilt kopen en naar welk adres ze moeten worden gestuurd. Je moet dus zelf zorgen voor een account op een beurs (exchange) of eigen hardware wallet.

Bitonic levert alle Bitcoin uit eigen voorraad, dus je kunt er zeker van zijn dat je crypto snel op je gewenste bestemming staat.

Wil je liever geen identificatie of andere persoonsgegevens aan een crypto broker toevertrouwen, dan is Bitonic de aangewezen partij. Je hoeft alleen bij je eerste aankoop jouw bankrekeningnummer te verifiëren. Registratie of identificatie is verder niet nodig.

Bitonic

Wat heb je nodig voordat je cryptocurrency kan kopen?

Voordat je je aanmeldt bij een of meerdere crypto brokers, is het goed om te weten wat je allemaal nodig hebt voordat je daadwerkelijk aan de slag kan. Zeker wanneer je van plan bent om voor meer dan 100 euro te kopen, moet je jouw account en identiteit namelijk verifiëren. 

Dat doen crypto brokers niet alleen omdat ze dat van de Nederlandse overheid moeten, maar ook om de veiligheid te vergroten en het risico op witwassen en criminele activiteiten juist te verkleinen. De crypto broker moet weten wie jij bent. Dat noemen ze ook wel ‘KYC’, Know Your Customer (ken je klant). 

Aan- en verkooplimieten

De wekelijkse en maandelijkse limieten verschillen per crypto broker, maar over het algemeen geldt wel dat je jouw identiteit al snel moet verifiëren als je serieus met cryptovaluta aan de slag wilt gaan. En wil je jouw tegoed opnemen en weer als euro’s op je bankrekening laten storten, dan moet je jouw bankrekening verifiëren, meestal door een storting van 0,01 euro te doen.

Na aanmelding bij een crypto broker houd je de volgende zaken bij de hand (digitaal om te uploaden):

 • Een kopie van je paspoort, rijbewijs of identiteitskaart.
 • Een selfie waarop je jouw identificatiebewijs vasthoudt (vaak ook samen met een bewijs van de datum).
 • Een kopie van een bankafschrift of brief van een (semi)overheidsinstelling om je persoons- en adresgegevens te verifiëren.
 • De app van je bank om je bankrekening te verifiëren

Verificatieproces

De meeste crypto brokers proberen het proces van aanmelden en verificatie zo eenvoudig mogelijk te houden. In de praktijk heb je in ieder geval binnen een paar minuten al een account, waarmee je kan inloggen en het systeem verkent. 

De verificatie duurt meestal iets langer, omdat het controleren van jouw identificatie handmatig door een medewerker moet worden gedaan. In de meeste gevallen duurt dat enkele uren tot maximaal een dag. Daarna kun je zonder beperkingen cryptomunten kopen en verkopen.

Tip: maak bij verschillende brokers accounts aan

Maak altijd accounts aan bij meerdere crypto brokers. Aanmelden is gratis en je zit nergens aan vast. Wanneer de markt enorm stijgt, kun je jouw cryptomunten snel weer verkopen.

En heeft een bepaalde broker tijdelijk een tekort aan bepaalde munten? Dan koop je ze eenvoudig via je andere account. Ook heb je zo meer vrijheid en kijk je waar de koers van jouw gewenste coin het laagst is. De koersen verschillen namelijk per broker.

Gratis crypto training

Daarnaast wil ik nog even noemen dat je voor het kopen en verkopen van cryptovaluta niet alleen een account bij een crypto broker nodig hebt, maar ook kennis. Want wanneer kun je het beste cryptocurrency kopen? Hoe bepaal je het beste instapmoment? Moet je juist veel gaan handelen, of is het beter om je cryptovaluta lang vast te houden (HODL)?  

Met de juiste kennis wordt de kans op winst en een positieve ervaring veel groter. Ik raad je daarom aan de gratis crypto training van de Crypto Masterclass te volgen, zodat je in ieder geval een goede basis hebt.

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!