juni 7, 2020

Wanneer Kun Je Het Beste Cryptocurrency Kopen?

by Mark van Aelst
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Wanneer Kun Je Het Beste Cryptocurrency Kopen?
Wanneer cryptocurrency kopen? Dat is bij ons een van de meest gestelde vragen. 


Op zich is het een eenvoudige vraag, waarop het antwoord alleen niet zo eenvoudig is. Als iedereen namelijk zou weten wat het beste moment is om cryptocurrency te kopen, dan zou niemand geld verliezen.

We zijn er dus meteen eerlijk over: niemand weet precies wat het beste moment is om cryptocurrency te kopen. 


Toch is de vraag met dat antwoord niet helemaal beantwoord, want gelukkig zijn er wel dingen om waar je rekening mee kan houden om je crypto voor een zo goed mogelijke prijs te kopen.

Wanneer je goed oplet zijn er namelijk veel aanwijzingen waaruit je kan afleiden of het juist wel, of geen goed moment is om crypto te kopen. 


Daarnaast zijn er een aantal manieren waarop je jouw risico verkleint. Dus wanneer cryptocurrency kopen? 


Tips om jouw perfecte aankoopmoment te bepalen!

Wanneer kan je het beste crypto kopen?

In onderstaande video leg ik je samengevat uit wanneer het, het beste moment is om cryptocurrency te kopen.

Direct voor de eerste €1.000,- euro kostenvrij aan crypto kopen? Klik hier en start met handelen!

Hoe Lang Wil Je Jouw Crypto In Bezit Houden?

Een belangrijke vraag om het juiste moment van aankoop te bepalen is je beleggingshorizon. Oftewel: hoe lang wil je jouw cryptocurrency eigenlijk vasthouden? 


Wil je vooral snel geld verdienen en alles weer verkopen als je wat winst hebt, of zie je het kopen van coins als een goede investering voor de lange termijn? 


Die periode maakt een groot verschil. Hoe korter de termijn, des te lastiger je een tijdelijke daling op kan vangen. Houd je de munten een lange tijd vast, dan maakt een dipje niet zoveel uit.

Bovendien is de kans groot dat een bepaalde munt na een langere tijd ook volwassener en meer waard zal zijn geworden. Vooral de grotere cryptocurrencies zullen over tien jaar vast en zeker nog bestaan. 


We denken zelf dat de kans groot is dat de koers dan ook een stuk hoger zal zijn, al was het alleen al door meer bekendheid, inflatie en schaarste van het aantal beschikbare Bitcoin en andere munten. 


Kortom, investeer je voor de lange termijn? Dan maakt de huidige koers eigenlijk niet eens zo heel veel uit.


Voorkom Kopen Als Je Bang Bent De Boot Te Missen

Wanneer je ziet dat een bepaalde munt binnen een paar dagen of weken met tientallen procenten is gestegen of misschien wel verdubbeld, dan wil je op dat succes meeliften. Zo simpel is het eigenlijk. 


Dat gevoel is heel menselijk, maar vormt ook een risico. Voel je door een grote koersstijging ook de drang om nu direct crypto te kopen? Veel mensen worstelen hiermee.

In de cryptowereld staat dat gevoel bekend als de ‘fear of missing out’ (FOMO). Zo’n moment is meestal niet het beste moment om nieuwe cryptomunten te kopen. 


Na een grote stijging is de kans op een (tijdelijke) lagere koers namelijk groot. Dat wordt ook wel een correctie genoemd. Het is vaak beter om in de dip na een grote stijging te kopen.

Kortom, bekijk de grafiek van de cryptomunt die je wilt gaan kopen en beoordeel hoe groot de kans is dat je op de top koopt. 


Wanneer de lijn van vrij horizontaal ineens bijna verticaal omhoog schiet, dan is het risico dat je voor een te hoge prijs inkoopt vrij groot. Even geduld dus en kijk rustig wat de koers na enkele dagen of zelfs weken doet.
FOMO

Technische Analyse Om Een Goed Instapmoment Te Bepalen

Laag kopen, hoog verkopen. Dat is de droom van iedere handelaar. Dan heb je altijd een mooie winst te pakken. 


Helaas is de toekomst niet te voorspellen, dus het ideale aankoopmoment bepalen is altijd lastig. Veel mensen kijken naar de grafieken van cryptomunten om bepaalde trends en patronen te ontdekken. 


Aan de hand van die patronen zijn toekomstige prijsontwikkelingen voor een deel te voorspellen. Deze techniek staat bekend als technische analyse. 


Veel bekende patronen uit de beleggingswereld worden ook toegepast op de grafieken van cryptocurrency. Hoe meer mensen technische analyse gebruiken als methode voor het bepalen van koop- en verkoopmomenten, des te groter de kans dat het patroon zich ook zoals verwacht gaat ontwikkelen.

Op sites zoals tradingview.com vind je allerlei meningen van mensen die de koersen aan de hand van technische analyse analyseren en interpreteren. 


Waarschijnlijk zie je dat er altijd veel verschillende meningen zijn. De ene denkt dat de grafiek laat zien dat er een grote kans op stijging is, de ander ziet juist weer een daling. Is 80 procent van de mensen positief? Misschien is het wel een goed moment om te kopen.


Verdiep Je In Cryptocurrency En Volg Het Nieuws

Voordat je halsoverkop besluit om cryptocurrency te kopen, is het een goed idee om je eerst te verdiepen in de achtergrond van de munt die je wilt aanschaffen. 


Voor elke cryptomunt is een whitepaper en roadmap beschikbaar, waarin je leest over zaken zoals de ontwikkeling, het doel en de toekomstige plannen van de munt. 


Onderzoek de belangrijke mijlpalen en of er in de komende jaren, maanden of weken een belangrijk moment aankomt.

Volg ook het al nieuws rondom de cryptocurrency van je voorkeur. In tegenstelling tot technische analyse, bekijk je dus vooral naar de cryptocurrency zelf en niet zozeer naar de grafiek. 


Op deze manier kijken noemen we ook wel ‘fundamentele analyse’. Staan voor je gevoel alle of de meeste seinen op groen? Dan is het misschien wel een interessant moment om crypto te kopen.


Lees ook: Crypto Masterclass review
wanneer-cryptocurrency-kopen-research

Spreid Je Kansen Door Je Koopmomenten Te Verdelen

Heb je besloten dat het moment om crypto te kopen goed is? Leuk! Er gaat dan een spannende wereld voor je open. 


Voordat je besluit om al je voor crypto beschikbare geld te investeren, is het goed om te weten dat er enkele manieren bestaan om je risico te beperken en daarmee ook de vraag “Wanneer kun je het beste cryptocurrency kopen?” te beantwoorden.

Als je niet goed weet wanneer cryptocurency te kopen, dan kun je ervoor kiezen om je koopmomenten over een langere periode te verdelen. Op die manier vang je grote schommelingen in de koers op. 


Wanneer je ineens al je geld investeert en de koers daalt, dan heb je geen vermogen meer om lager bij te kopen als de koers onverhoopt daalt.


Dollar Cost Averaging

Veel mensen kiezen er daarom voor om het totale inlegbedrag te spreiden. Stel dat je 2500 euro voor de aanschaf van cryptocurrency hebt gereserveerd, dan koop je elke maand bijvoorbeeld voor 250 euro nieuwe munten. 


Na tien maanden heb je jouw beschikbare vermogen dan geïnvesteerd voor de gemiddelde prijs in de afgelopen tien maanden. Daarmee vang je onverwachte dalingen goed op en verlaag je jouw gemiddelde aankoopprijs. 


Natuurlijk kun je hierin ook variëren, bijvoorbeeld elke maand 500 euro, zodat je binnen vijf maanden jouw beschikbare bedrag hebt geïnvesteerd.

In de beleggings- en cryptowereld staat deze aankoopmanier bekend als 'dollar cost averaging'. Door je aankoopmomenten te spreiden, voorkom je meteen dat je op emotie gaat kopen of verkopen.

Tip: spreid je kansen verder door verschillende soorten crypto te kopen. Kies bijvoorbeeld voor minimaal drie of meer verschillende cryptocurrencies.

Wanneer Moet Ik Crypto Kopen?

We hopen je hiermee enkele goede tips te hebben gegeven om voor jezelf de vraag "Wanneer kun je het beste cryptocurrency kopen" te beantwoorden. Het juiste moment blijft altijd lastig te bepalen. Bijna niemand koopt precies op de laagste koers en verkoopt op de hoogste koers.

Door je goed in te lezen, naar de grafiek te kijken en je door de 'fear of missing out' niet gek te laten maken, is de kans wel heel groot dat je een mooie winst behaalt.

Klaar om te kopen? Wij hebben goede ervaringen met Litebit. Veel succes!

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!