maart 7, 2021

Zilliqa kopen? Investeer nu in de cryptotechnologie van de toekomst!

by Mark van Aelst
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Zilliqa kopen? Investeer nu in de cryptotechnologie van de toekomst!

Wil je Zilliqa kopen? Goed idee, want de afgelopen periode heb ik een mooi rendement op deze bijzondere coin gemaakt.

Hoewel op dit moment veel mensen de naam Zilliqa nog niet kennen, is het namelijk hét blockchain-platform van de volgende generatie cryptocurrencies.

Maar wat is Zilliqa precies en wat maakt kopen van Zilliqa zo interessant? Ik vertel je er graag alles over.

Wat is Zilliqa?

Een bekend probleem bij veel cryptocurrencies is het beperkte aantal transacties dat per seconde kan worden uitgevoerd. De grote munten Bitcoin en Ethereum lopen bijvoorbeeld tegen dit probleem aan. Dit is waar Zilliqa een groot verschil maakt.

Zilliqa richt zich namelijk vooral op de schaalbaarheid. Zilliqa heeft namelijk tot doel om per seconde zoveel mogelijk transacties te kunnen verwerken, zonder dat het netwerk overbelast raakt.

Alternatief voor Ethereum

Eigenlijk kun je Zilliqa nog het beste zien als het perfecte alternatief voor Ethereum, de nummer twee cryptocurrency.

Sharding-protocol

Om dit te bereiken maakt de blockchain van Zilliqa gebruik van een nieuw zelf ontwikkeld protocol: “Sharding”. In het kort betekent dit, dat ontwikkelaars en bedrijven decentrale apps op de blockchain van Zilliqa kunnen draaien, zonder dat ze tegen beperking door de schaalbaarheid aanlopen. 

In tegenstelling tot andere cryptocurrencies, worden de transacties van Zilliqa juist sneller verwerkt naarmate het netwerk groter en populairder wordt.

Hoe meer miners op het netwerk van Zilliqa, des te meer transacties er per seconden kunnen worden verwerkt. 

Revolutionaire techniek

Die techniek is revolutionair en Zilliqa is een van de cryptomunten die het daadwerkelijk in hun blockchain toepast. Daarmee zien steeds meer mensen Zilliqa als een serieus project tussen alle andere cryptocurrencies. 

Het Zilliqa-project werd in 2017 opgericht door een groep onderzoekers aan de universiteit van Singapore. Vier jaar na de oprichting groeit Zilliqa hard dan ooit. Het aantal investeerders neemt snel toe, er komen steeds meer samenwerkingen en meer en meer developers maken Zilliqa nog beter.

Snelle prijsstijging

Al deze positieve ontwikkelingen zie je dan ook direct terug in de prijs, die de afgelopen maanden snel is gestegen. De koers steeg van gemiddeld 2 dollarcent naar een top van 14 dollarcent, een verzevenvoudiging van de prijs dus.

Dat, terwijl Zilliqa nog maar aan het begin staat van een grote verdere prijsstijging. Een verdubbeling van de koers binnen enkele maanden is zomaar mogelijk.

Je investering gaat dus een mooie toekomst tegemoet!

Zilliqa website

Zilliqa website

Zilliqa kopen, wel of niet doen?

Zoals je misschien al gelezen hebt, staat Zilliqa volgens mij nog maar aan het begin van een grote stijging. De munt wordt in snel tempo ontdekt door investeerders, die er de enorme kansen van zien.

Er is in 2021 veel positief nieuws over Zilliqa, wat een verdere prijsstijging in de hand werkt. Mijn toekomstverwachtingen van Zilliqa zijn dus erg positief! 

Voordelen van Zilliqa

  • Bijna onbeperkte schaalbaarheid dankzij revolutionaire techniek.
  • Minen kost bijna geen energie.
  • Heel betrouwbaar netwerk.
  • Zeer veilig.
  • Nu nog heel goedkoop aan te schaffen.

Waar kan ik Zilliqa kopen?

Zilliqa koop je eenvoudig op een van de grote cryptobeurzen in Nederland. Bekijk hiervoor ook mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland. Zelf koop ik mijn Zilliqa graag bij Bitvavo, een 100% Nederlandse broker en crypto exchange.

Bij Zilliqa geniet je van de laagste kosten en snelle overboekingen, zeker wanneer je een tegoed via iDEAL stort. Uitbetalingen staan ook binnen enkele uren of zelfs direct al op je bankrekening.

De laagste transactiekosten van Nederland

Je betaalt er slechts 0,25% aan kosten. Dat is een groot verschil met andere brokers en exchanges, die al snel op 2% of meer zitten. Bovendien kun je voor support altijd terecht bij een Nederlands sprekende klantenservice en supportafdeling.

Koopgids: in 4 stappen Zilliqa kopen (ZIL) bij Bitvavo

Ik laat je graag zien hoe je bij Bitvavo in slechts een paar stappen Zilliqa koopt.

Stap 1: Meld je gratis aan bij Bitvavo

Als je Zilliqa wilt kopen, heb je een account bij Bitvavo nodig. Dat is helemaal gratis, waarna je via iDEAL vervolgens een bedrag als tegoed stort.

Wanneer je via iDEAL koopt, staat je geld binnen enkele seconden al op je Bitvavo-account. Ideaal! Maak vandaag nog een gratis account aan. Hiervoor zijn alleen je naam, e-mailadres en je gewenste wachtwoord nodig.

Bitvavo aanmelden

Stap 2: Verifieer je gegevens en identiteit

Crypto exchanges zijn in Nederland verplicht om een streng beleid te voeren als het gaat om de handel in digitale valuta. Ze moeten weten wie hun klanten zijn en daarom de identiteit controleren en verifiëren.

Voordat je echt met het handelen en kopen van cryptovaluta aan de slag gaat, is het dus nodig dat je jezelf identificeert.

Dat gaat bij Bitvavo heel gemakkelijk. Je doorloopt het aanmeldproces en maakt een aantal foto's en een kort filmpje met je smartphone.

Deze gegevens worden automatisch naar Bitvavo toegestuurd en binnen no-time gecheckt. Hier krijg je snel een melding van in je Bitvavo-dashboard.

verificatie bij bitvavo

verificatie bij bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Je bent nu bijna klaar. Om geld te storten en - niet onbelangrijk - ook weer op te nemen, moet je jouw bankrekening verifiëren. Deze moet op jouw eigen naam staan.

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Het doorlopen van deze drie stappen kost in de praktijk nog geen 10 minuten. Kies bij Bitvavo voor de optie ‘Tegoed storten’ en selecteer het bedrag wat je beschikbaar hebt om Zilliqa van te kopen.

Reken af via iDEAL zoals je bij andere webshops ook gewend bent. Je tegoed staat na het afronden van de betaling direct klaar om te investeren!

Stap 4: Zilliqa kopen bij Bitvavo

Ga nu naar je dashboard bij Bitvavo en scrol naar beneden. Daar zie je een lijst met alle digitale valuta's die je bij Bitvavo kunt kopen. Type 'ZIL' in het zoekveld en je vind de munt direct.

Klik nu op ZIL  en kies het aantal, of het bedrag dat je straks in Zilliqa wilt investeren. Wanneer je nu op de knop 'Kopen’ klikt, koop je jouw Zilliqa (ZIL) direct vanuit je tegoed.

Veel Zilliqa kopen? Sla ze veilig op

Wanneer je voor een groot bedrag Zilliqa koopt en er niet direct mee handelt, dan raad ik aan om je coins te beveiligen met een hardware wallet.

Hoe goed een online exchange zijn munten ook beveiligd, je blijft afhankelijk van de beveiliging van een derde partij. Vanaf een investering van 1000 euro raad ik je aan om een Ledger Nano X te kopen.

Wat is de Ledger Nano X?

De Ledger Nano X is een zogenaamde hardware wallet. Nog het beste te vergelijken met een geavanceerde usb-stick, waarmee je jouw Zilliqa (of andere cryptovaluta) perfect beveiligt tegen hacks of diefstal.

Hoe dat precies werkt, lees je in mijn uitgebreide Ledger Nano X review.

Ledger Nano X review

Koop Zilliqa en wacht op de grote stijging 

Ik denk dat Zilliqa een geweldige toekomst heeft. De ontwikkelingen gaan razendsnel en de munt gaat in 2021 een geweldige stijging meemaken, daar ben ik echt van overtuigd.

Waarschijnlijk wordt het zelfs een van de grootste stijgers in 2021 en daarna!

Zorg er in ieder geval voor dat een deel van je totale portfolio uit Zilliqa bestaat.

Via de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo is dat het goedkoopst, doordat je slechts 0,25% transactiekosten betaalt.

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!