oktober 3, 2021

Top 3 exchanges voor passief inkomen met crypto: zo geregeld!

by Mark van Aelst
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Top 3 exchanges voor passief inkomen met crypto: zo geregeld!

In tijden van rode koersen is het altijd verstandig om eens te kijken naar de mogelijkheden om je verliezen te beperken, of de storm even uit te zitten en een gegarandeerd rendement van 8,5 tot ruim 14 procent per jaar te maken. Dit alles zonder dat je daarbij het risico loopt op verliezen door plotselinge koersdalingen. Klinkt ideaal toch?

Bekijk mijn persoonlijke top 3 beurzen om passief inkomen met crypto te verdienen en doe er je voordeel mee!

Passief inkomen met stablecoins

Het investeren in stablecoins is in een bearmarkt een geweldig alternatief voor het investeren in cryptocurrencies die alleen nog maar verder dalen. Stablecoins blijven zoals de naam al doet vermoeden, heel stabiel. Bij de meeste stablecoins is dat de waarde van 1 Amerikaanse dollar.

Populaire stablecoins zijn bijvoorbeeld de USDT, USDC, DAI en meer.

Van staken naar rente op stablecoins

Waar tot voor kort het staken van cryptocurrencies helemaal ‘hot’ was, nemen stablecoins dat stokje op dit moment over. Inmiddels zijn er een aantal grote sites waar je eenvoudig een portfolio met stablecoins in een wallet plaatst en je er dagelijks rente over ontvangt.

Bij de meeste sites loopt het rendement op stablecoins zoals USDT, USDC en DAI op vanaf zo’n 8,5% tot wel 14% op jaarbasis. Vergeleken met de gangbare spaarrekening die soms zelfs een negatieve spaarrente kennen (!) is dat een gigantisch verschil. Ook kan het dividend op aandelen hier meestal niet aan tippen. 

Zelfs wanneer je het vergelijkt op het rendement op vastgoedinvesteringen kunnen de huurinkomsten daar meestal niet tegenop (die blijven in de praktijk vaak schommelen rond de 5%, zeker na aftrek van alle kosten)

Kortom, rente-inkomsten op stablecoins zijn wat mij betreft dé nieuwe manier om een gegarandeerd inkomen uit je cryptoportfolio te halen.

Geen risico op verliezen door een crash van de cryptomarkt

Het mooie van stablecoins is dat ze altijd hetzelfde waard blijven. Je loopt dus geen risico dat je geld ineens binnen een paar weken of zelfs dagen met tientallen procenten minder waard wordt. Met rente op stablecoins weet je vooraf precies waar je aan toe bent. Bij een investering van zo’n 10.000 euro krijg je bij een rendement van 12% elke maand simpelweg 100 euro op je tegoed bijgestort. Persoonlijk vind ik het ideaal om een deel van mijn spaargeld en winsten met cryptovaluta op deze manier te investeren. 

cryptocrash

Automatisch extra maandelijks inkomen

Op die manier realiseer ik een passief inkomen, waar ik eigenlijk niet veel voor hoef te doen. Zelfs vergeleken met actief traden is dat erg fijn. Stel je eens voor hoe het zou zijn om elke maand een extra inkomen bovenop je salaris te krijgen, zonder dat je een hoop moeite hoeft te doen voor een loonsverhoging of extra uren te maken. 

Creëer een financieel vangnet voor jezelf

Ik zie het eigenlijk vooral als een soort gratis basisinkomen of onvoorwaardelijke uitkering die ik mezelf door deze investeringen toeken. Nu werk ik zelf als zzp’er en heb ik meerdere opdrachtgevers, maar als je van één werkgever afhankelijk bent, dan is een extra inkomen creëren sowieso een uitstekend idee. 

Wanneer je wordt ontslagen, heb je namelijk altijd nog je passieve inkomsten als vangnet of als aanvulling op je WW-uitkering. En pak je het investeren een beetje serieus aan? Dan wordt werken vanzelf optioneel! 

Waar krijg je een mooie rente op stablecoins?

Klinkt goed? Vind ik ook! Tijd om te kijken bij welke partijen je dan zo eenvoudig een extra inkomen op stablecoins creëert. Ik deel hieronder mijn persoonlijke top 3 met je, waar je binnen een paar stappen een account aanmaakt en er automatisch een wallet-adres voor stablecoins naar keuze krijgt. In mijn geval kies ik op dit moment steeds voor USDT, aangezien dat de grootste en meest solide stablecoin is.

Rendement crypto passief inkomen

Mijn persoonlijke top 3 sites voor een mooie rente op stablecoins

Gratis geld? Het rendement dat je maakt op je investering in stablecoins komt aardig in de buurt! Persoonlijk heb ik bij de volgende sites een account met daarop een mooi bedrag dat voor mij aan het werk is en elke maand een passief inkomen oplevert:

  • BlockFi
  • Nexo
  • Crypto.com
BlockFi

1. BlockFi

BlockFi biedt een geweldige oplossing voor iedereen die een mooi rendement op zijn inleg wil verdienen. En daar hoef je niet eens grote bedragen voor te bezitten. Bij BlockFi investeer je namelijk al vanaf enkele tientjes en krijg je jouw rente maandelijks bijgeschreven! Open nu een account en krijg 10 euro BTC gratis bij een storting van 100 euro! Daarmee heb je jouw eerste 10% rendement al in de pocket!

Daarnaast kun je bij BlockFi ook een aantal grote cryptocurrencies kopen en verkopen, of zelfs geld lenen tegen aantrekkelijke rentepercentages. De rente begint op te lopen op de dag nadat je hebt gestort of crypto via BlockFi hebt gekocht en wordt elke maand uitbetaald in dollars of de cryptovaluta die je hebt gekocht. Bovendien blijft je 10.000 euro altijd beschikbaar voor opname wanneer je het nodig hebt.

In de loop van 2021 passeerde BlockFi de grens van 10 miljard totaal geïnvesteerde dollars. Daarmee is BlockFi een van de grootste, bekendste en veiligste partijen om een mooie rente op je geld te verdienen.

BlockFi rente

Rentetarieven bij BlockFi


2. Nexo

Nexo bestaat sinds 2017 en werd opgericht in Zwitserland. Nexo is een merk van het beursgenoteerde bedrijf Credissimo.

Nexo is een crypto exchange die het mogelijk maakt om op verschillende manieren een passief inkomen te verdienen. Dat kan zowel met crypto (staken), fiatgeld (de ‘echte’ euro en dollar), of stablecoins. Nexo werkt door geld aan gebruikers uit te lenen, waarvan de kosten voor de gebruiker het inkomen voor de andere gebruiker zijn.

Geen transactiekosten of vaste kosten

Nexo kent geen transactiekosten of maandelijkse vaste kosten. Via de site of de app houd je al je investeringen en inkomsten bij. En dat werkt erg verslavend!

Dagelijks uitgekeerde rente

De rente die je bij Nexo verdient, wordt elke dag uitgekeerd. Een interessant extraatje is de mogelijkheid om de speciale Nexo-creditcard aan te vragen, waarmee je 2% cashback krijgt op al je aankopen met die kaart. Als je veel van een creditcard gebruikmaakt kan dat dus een mooie besparing opleveren.

Extra rendement verdienen bij Nexo

Let op: Wanneer je jouw rente laat uitkeren in de cryptovaluta NEXO, dan verdien je 2% extra rendement op je investering. Daar heb ik bij Nexo voor gekozen. De uitgekeerde NEXO wissel ik na uitkering alsnog direct om naar een stablecoin. In totaal komt het rendement op USDT daarmee uit op 12% per jaar. Zie je het omwisselen niet zitten en laat je de rente uitkeren in USDT? Dan ontvang je alsnog een mooie 10% rendement.

Nexo rente

Rentepercentages bij Nexo


3. Crypto.com

Crypto.com werd in juni 2016 opgericht, met als doel een grote rol in de overgang naar cryptocurrency te spelen. De oprichters zien cryptovaluta duidelijk als de wereldwijde toekomst van geld. 

Samenwerking met VISA

Uniek aan crypto.com is de samenwerking met VISA, waardoor zij een speciale debit card uitgeven. Met deze card is het mogelijk om een interessante rente en cashbacks te krijgen. Toch is de meest interessante functie van crypto.com het rendement wat ze bieden op het investeren in stablecoins

Rendement afhankelijk van looptijd

Ten opzichte van BlockFi en Nexo is het verschil dat je een hoger rendement krijgt,  afhankelijk van hoe lang je jouw stablecoin vastzet. Je kiest voor flexibel, 1 maand of 3 maanden. Per stap krijg je 2% meer rente. De rente is verder ook afhankelijk van hoeveel coins je van de native token CRO bezit.

Deze stappen gaan van 0 tot 4.000 en 40.000 CRO. Ook hier levert je dat per categorie weer 2% extra rente op. Op die manier kun je maximaal 14% rente krijgen op USDT of andere stablecoins. 10 tot 12% is wel wat realistischer, maar natuurlijk nog steeds een prachtig rendement.

crypto.com rente

Rentepercentages bij Crypto.com

Rendement van 8,5% tot maar liefst 14%

Het rendement bij bovenstaande 3 partijen loopt van 8,5% tot 14,5%. De 8,5% krijg je op USDT bij BlockFi en de 14,5% bij Crypto.com. Al je geld storten bij Crypto.com dus? Zou je zeggen, maar persoonlijk heb ik mijn beschikbare vermogen verdeeld bij alle genoemde partijen in mijn top 3.

Risicospreiding

Ik geef toe, het is verleidelijk om alles bij Crypto.com neer te zetten, maar gezien de bedragen die ik er investeer leek het me verstandig om mijn risico te spreiden. 

Mocht er om wat voor reden dan ook wat gebeuren bij één van de drie bedrijven, dan blijft mijn verlies met maximaal 33,3% redelijk beperkt. Het risico op zo’n catastrofe is overigens wel heel klein, maar toch voelt het voor mij prettig om het zo te doen. 

Gemiddeld rendement van 10%

Mocht je een mooi bedrag aan (spaar)geld hebben liggen, dan is het sowieso goed om te weten dat een partij zoals BlockFi boven het rendement boven een saldo van 40.000 dollar verlaagt naar 7%, in plaats van de 8,5% die je over je tegoeden tot 40.000 dollar krijgt.

Gemiddeld komt mijn rendement per jaar neer op 10% van het geïnvesteerde bedrag. En dat is al met al een mooi passief inkomen! Mijn strategie is om steeds een deel van mijn cryptowinsten af te romen en in passief inkomen op stablecoins te storten.

passief inkomen stablecoins uitbetalen

Rente laten staan of eruit halen?

Het ligt helemaal aan jezelf of je elke maand jouw rente aan jezelf uitkeert, of dat je het saldo steeds verder laat groeien. Kies je voor het laatste, dan profiteer je van het rente-op-rente-effect, waardoor je vermogen na een aantal jaren exponentieel gaat stijgen. Albert Einstein noemde het ook wel het achtste wereldwonder.

Desondanks vind ik het zelf vooral leuk om zowel bij BlockFi, Nexo als Crypto.com mijn rente te laten uitkeren en naar mijn USDT-wallet bij Bitvavo in Nederland te laten sturen. Vervolgens laat ik de rente uitkeren op mijn bankrekening. Dat voelt voor mij als een tastbare beloning voor mijn ‘inspanningen’ en ik zie de inkomsten dan ook echt als salaris.

Ik verhoog dat passieve inkomen dan weer door regelmatig mijn USDT-saldo bij BlockFi en de andere sites aan te vullen, waardoor het maandelijkse passieve inkomen uit cryptovaluta ook weer stijgt. Voor mij werkt dat enorm motiverend!

Wanneer jij het prettiger vindt om het gewoon te laten staan en na een jaar of langer weer eens te kijken, dan kan dat natuurlijk ook.

Conclusie

Zoals je hebt gelezen, vind ik het idee om rente op stablecoins te ontvangen geweldig. Voor mij is het een ideale mogelijkheid om met spaargeld en in een bearmarkt (wanneer crypto voor langere tijd in een downtrend zit) toch een mooi stabiel inkomen te verdienen. 

Los van je crypto-investeringen kan het verdienen van een passief inkomen een doel op zich zijn. De gemiddeld 10 tot 12% rente die je op USDT of andere stablecoins verdient, is daarvoor een mooie inkomstenstroom die je kan toevoegen aan je totale passieve inkomen.

Wil jij dat ook? Probeer het zelf en kijk hoe makkelijk het werkt!

Begin bijvoorbeeld eens met een account op BlockFi, waarvan ik de aanmeldprocedure echt heel eenvoudig vond. Binnen tien minuten ben je geverifieerd en heb je jouw eerste rentegevende saldo er al op staan.

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!