december 18, 2021

The Sandbox kopen? Investeer in je eigen virtuele wereld en bouw zelf 3D-games!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • The Sandbox kopen? Investeer in je eigen virtuele wereld en bouw zelf 3D-games!

The Sandbox kopen? Alle cryptocurrencies die iets doen met de Metaverse stijgen de laatste maanden hard. The Sandbox met het SAND token is daar geen uitzondering op.

SAND is in 2021 met duizenden procenten gestegen. Maar waarom stijgt The Sandbox zo hard en waarom moet je deze coin absoluut in je portfolio hebben?

Wat is The Sandbox?

The Sandbox is een virtuele wereld, waarmee je je eigen universum kan creëren. Alles is voor en door gebruikers opgezet. Het idee en de oorspronkelijke software werd al in 2011 ontwikkeld door Pixowl en was oorspronkelijk gereleased als een game voor pc en mobiele telefoons. Ongeveer drie jaar geleden werd de game door Animoca Brands overgenomen en door hen omgezet naar de blockchain.

Ethereum blockchain

De virtuele wereld van The Sandbox is gebouwd op Ethereum-blockchain, waarbinnen je de SAND-token gebruikt als betaalmiddel. 

Gaming via de blockchain

Het doel van The Sandbox is om gaming via de blockchain op de kaart te zetten. Dankzij het decentrale karakter biedt de blockchain geweldige mogelijkheden om een digitale wereld te bouwen, waarin je als speler handelt met land, gebouwen en game-artikelen. Eigenlijk net zoals in de echte wereld. Elk stuk grond en asset is uniek dankzij de toepassing van Non-Fungible Tokens (NFT’s).

The Sandbox Marketplace

Deze non-fungible tokens zijn uniek en door gebruikers naar The Sandbox Marketplace te uploaden. Op deze Marketplace bied je jouw creaties te koop aan, of koop je die van anderen. Deze worden tegenwoordig soms voor grote bedragen verkocht. Via de Marketplace koop je ook land of andere assets. 

Zelf 3D games ontwikkelen met Game Maker

Een andere leuke en belangrijke toepassing binnen The Sandbox is de Game Makers. Hiermee ontwikkel je helemaal gratis je eigen 3D game en lanceer je deze. Andere spelers kunnen jouw game vervolgens kopen. 

Extra inkomen door games te bouwen

Op die manier realiseer je met The Sandbox een extra inkomen. Met de Game Maker kun je bouwen wat je wil. Je hebt geen programmeerkennis nodig en bouwt games via drag-and-drop.

SAND marketplace

SAND token

SAND is de cryptocurrency van The Sandbox. Je hebt deze coin nodig bij bijna alles wat je binnen The Sandbox doet. Je koopt en verkoopt er land mee, koopt game assets zoals nieuwe avatars en handelt ermee op de Marketplace. Ook verdien je SAND-tokens voor eigen ontwikkelde games, of wanneer je binnen die games bepaalde levels hebt voltooid.

3 miljoen tokens

In totaal zijn er 3 miljard tokens, waarvan er ruim 900 miljoen stuks in omloop zijn. Van de totale voorraad is ongeveer een kwart vastgezet als bedrijfsreserve en een derde onder de teamleden en oprichters verdeeld.

Stemrecht

SAND is een zogenaamde governance token, oftewel The Sandbox beloont spelers met meer SAND tokens. Hoe meer je er hebt, hoe meer mogelijkheden dat oplevert en je het spel kunt beïnvloeden. Je hebt stemrecht en de stem van mensen met meer tokens is meer waard. Als gebruiker werk je dus echt mee aan de toekomst van het platform.

Sandbox game assets

SAND staken

Naast het kopen en verkopen op The Marketplace, verdien je met SAND een passief inkomen door het te staken. Een ideale passieve inkomstenbron. 

15% verdienen door SAND te staken

Het rendement ligt op ongeveer 15% per jaar, wat het heel interessant maakt om in je portfolio te hebben. Zeker in combinatie met de nog verder verwachte prijsstijging van SAND is het een geweldige investering!

Spectaculaire SAND koersstijging

De koers van SAND schoot in de loop van oktober 2021 omhoog. De reden hiervan was de aangekondigde naamswijziging van het moederbedrijf van Facebook naar ‘Meta’. Het gaf daarmee aan een grote toekomst voor de metaverse te zien. Een omschrijving waar The Sandbox helemaal aan voldoet. 

Meer dan 10x meer waard

Het succes van SAND trok vervolgens weer nieuwe investeerders aan, waarna de SAND koers meer dan tien keer zoveel waard werd. Over heel 2021 was dat een koersstijging van meer dan 10.000%!

Land kopen Sandbox

SAND naar 50 dollar?

De vooruitzichten van SAND zien er ontzettend goed uit. De koers kan nog wel 10x over de kop. De market cap is nog klein en het potentieel om naar de top 10 door te stomen zit er zeker in. Inmiddels staat SAND op plaats 37 van alle cryptocurrencies wereldwijd. De interesse in de metaverse neemt dagelijks toe, waarbij mensen zeker met The Sandbox zullen kennismaken. 

Voordelen van The Sandbox

 • Je bent er nog heel vroeg bij.
 • Draait op de betrouwbare Ethereum blockchain.
 • Prijzen van land stijgen snel en zijn geweldige investeringskans.
 • Zelf games bouwen en verkopen.
 • Er is nog enorm veel groei mogelijk.
 • Koers van SAND kan nog met gemak x10 gaan!

Waar kan ik The Sandbox kopen?

In Nederland vind je een aantal van de beste bedrijven waar je cryptocurrency kan kopen en verkopen. Ook internationaal maken veel mensen gebruik van Nederlandse exchanges en brokers.

In ons land vind je een aantal bekende sites en bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de handel in digitale valuta.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen? Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

SAND kopen bij Bitvavo

Mijn persoonlijke favoriet om The Sandbox (SAND) te kopen is de broker en exchange Bitvavo. Het is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van The Sandbox en andere digitale valuta. 

Een van de grote voordelen van Bitvavo zijn de extreem lage kosten en het feit dat je geld binnen een paar minuten als tegoed bij Bitvavo beschikbaar is. Zelfs het omwisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel en als je bank het ondersteunt zelfs direct.

Daar komt bij dat Bitvavo een 100% Nederlands bedrijf is en daardoor ook over een goede Nederlandstalige support beschikt. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel, vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Bitvavo

Bitvavo homepage

The Sandbox kopen via iDEAL

Het mooie van Bitvavo is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account.

Vervolgens is het nog maar een kleine stap om je tegoed om te zetten naar The Sandbox of een andere cryptovaluta.

Koopgids: The Sandbox kopen bij Bitvavo

Het enige wat je nodig hebt om The Sandbox te kopen, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar The Sandbox. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je The Sandbox koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met The Sandbox kopen, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om je eerste SAND te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Koop je eerste SAND bij Bitvavo

Ingelogd bij Bitvavo? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen.

Als je The Sandbox wilt kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘SAND’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je SAND wilt kopen.

Klik op 'Kopen'

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. De SAND coins koop je dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Je ziet jouw The Sandbox direct in je portfolio staan.

The Sandbox verkopen doe je zo

Wil je winst nemen en jouw The Sandbox weer verkopen of ruilen voor een andere munt? Selecteer dan weer 'SAND' in de lijst op je dashboard en klik op de knop ‘Verkopen’. Eenvoudiger kan bijna niet.

band kopen

Beveilig je portfolio met een Ledger Nano X

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan SAND of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal.

Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op. Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt.

Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

The Sandbox kopen?

Binnen de wereld van gaming is The Sandbox uniek. De decentrale gedachte erachter maakt het mogelijk om eigenaar te worden van land, gebouwen, game assets, avatars en meer. Dankzij de toepassing van NFT’s is jouw digitale stuk land ook echt van jou en kan het voor grote bedragen verhandeld worden. Naarmate The Sandbox populairder wordt, kan de investering in een stuk virtueel land binnen The Sandbox dan ook een heel goed idee zijn. Ook het feit dat je zonder programmeerkennis eigen games kan ontwikkelen en verkopen via de uitgebreide Sandbox Marketplace, maakt het platform heel interessant.

Daarnaast is het vooral interessant om van de koerswinst op The Sandbox te profiteren. Steeds meer mensen ontdekken de mogelijkheden van SAND en zien dat alles wat met de metaverse te maken heeft zowat in goud verandert. Dat maakt een token zoals SAND een lucratieve investering die nu en in de toekomst veel zal opleveren.


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!