mei 9, 2021

Maximaal profiteren van de koersstijging van Ethereum? Ethereum Classic kopen!

by Mark van Aelst
  • Home
  • /
  • Blog
  • /
  • Maximaal profiteren van de koersstijging van Ethereum? Ethereum Classic kopen!

Misschien is de enorme stijging van Ethereum, de nr. 2 cryptocurrency je de laatste maanden al opgevallen. In verhouding met Bitcoin is de koers van Ethereum (ETH) zelfs veel harder gestegen. Maar niet alleen Ethereum stijgt goed. Ethereum Classic kopen (ETC) geeft een nóg hoger rendement!

Waarschijnlijk zien steeds meer mensen Ethereum en Ethereum Classic als een goed alternatief voor de momenteel dure Bitcoin.

Ook zijn er nieuwe ontwikkelingen, waardoor Ethereum en Ethereum Classic nog interessanter worden. Ik vertel je er graag meer over.

Wat is Ethereum Classic?

Ethereum Classic (ETC) is een zogenaamde ‘fork’ van Ethereum (ETH). Bij een fork wordt er als het ware een afsplitsing gemaakt van de originele munt (of ook wel de blockchain).

Deze splitsing werd uitgevoerd op 20 juli 2016, waarna ETH verderging als de ‘originele’ Ethereum en Ethereum Classic (ETC) de afgesplitste tak werd. 

Dergelijke afsplitsingen komen wel vaker voor, als de beheerders van een cryptocurrency andere inzichten hebben, of een verbeterde versie willen uitbrengen, zonder de originele munt aan te passen.

Bij Bitcoin heb je bijvoorbeeld drie forks: Bitcoin Cash, Bitcoin SV en Bitcoin Gold.

De spectaculaire groei van Ethereum Classic

Sinds de fork in 2016, is de koers van Ethereum Classic vrij stabiel gebleven. Tot het voorjaar van 2021. Ethereum Classic maakte in korte tijd een groei door, van gemiddeld 4 euro naar meer dan 93 euro per ETH.

Meer dan 20x je inleg verdienen

Ethereum Classic kopen had je dus een enorm rendement en meer dan 20x je inleg opgeleverd. 

Ethereum Classic groeit snel en verschilt qua werking niet veel van zijn grotere broer Ethereum. Waar de koers van Ethereum inmiddels is doorgestegen naar meer dan 3000 euro per stuk, biedt Ethereum Classic kopen de kans om voor een relatief lage prijs in te stappen.

De kans is groot dat Ethereum Classic de stijging doorzet en over enkele jaren ook meer dan 1000 euro waard wordt. Ook op korte termijn is er ruimte genoeg voor een verdere grote stijging.

Waarom stijgt Ethereum Classic eigenlijk?

Ethereum Classic stijgt vooral doordat er bij Ethereum enkele nieuwe ontwikkelingen zijn.

Opkomst van Decentralized Finance (DeFi)

De grootste daarvan is de ontwikkeling en opkomst van decentralized finance, ook wel afgekort als ‘DeFi’, in de vorm van financiële applicaties. 

DeFi belooft een revolutie op het gebied van zaken zoals leningen en andere financiële transacties, zonder dat daarvoor een bank of andere tussenpartij nodig is. 

Professionele adoptie

Daarnaast begint de professionele investeringswereld na Bitcoin nu ook Ethereum als serieuze investering te omarmen. Ook grote bedrijven investeren. PayPal en Visa gebruiken Ethereum zelfs al.

Al deze ontwikkelingen dragen ook bij aan de populariteit van Ethereum Classic, waarmee precies hetzelfde allemaal mogelijk is. Alleen de prijs ligt lager! Een mooie kans om te investeren dus.

En hoe meer mensen investeren in Ethereum en Ethereum Classic, hoe harder de koers stijgt.

ETH Classic website

Waarom Ethereum Classic kopen?

De waarde van Ethereum Classic stijgt hard. Veel mensen zien het als alternatief voor Ethereum zelf en een grotere kans op nog meer rendement.

En waar meer mensen investeren, stijgt de koers nog sneller. Mijn verwachting is dat deze trend nog wel even zal aanhouden.

Ik verwacht over enkele jaren dat Ethereum Classic zeker de 1000 euro per coin zal aantikken. Als je nu zou kopen, dan is dat je inleg x10!

Voordelen van Ethereum Classic

Ethereum Classic kan hetzelfde als Ethereum, maar doet dat voor een lagere prijs. Zo zijn er nog meer voordelen van Ethereum Classic:

  • Binnen enkele minuten geld overmaken naar bestemmingen over de hele wereld, zonder tussenkomst van een bank.
  • Veilig betalen bij verschillende grote webshops en andere partijen.
  • Privacy staat hoog in het vaandel, alle transacties zijn volledig anoniem.
  • Voorlopig nog 30x goedkoper in aanschaf dan Ethereum.
  • Grote kans op mooi rendement.

Waar kan ik Ethereum Classic kopen?

Ethereum Classic koop je eenvoudig op een van de grote cryptobeurzen in Nederland. Bekijk hiervoor ook mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Zelf koop ik mijn Ethereum Classic graag bij Bitvavo, een 100% Nederlandse broker en crypto exchange.

Bij Bitvavo geniet je van de laagste kosten en snelle overboekingen, zeker wanneer je een tegoed via iDEAL stort. Uitbetalingen staan ook binnen enkele uren of zelfs direct al op je bankrekening.

Je betaalt er slechts 0,25% aan kosten. Dat is een groot verschil met andere brokers en exchanges, die al snel op 2% of meer zitten. Bovendien kun je voor support altijd terecht bij een Nederlands sprekende klantenservice en supportafdeling.

Koopgids: in 4 stappen Ethereum Classic kopen (ETC) bij Bitvavo

Ik laat je graag zien hoe je bij Bitvavo in slechts een paar stappen Ethereum Classic koopt.

Stap 1: Meld je gratis aan bij Bitvavo

Als je Ethereum Classic wilt kopen, heb je een account bij Bitvavo nodig. Dat is helemaal gratis, waarna je via iDEAL vervolgens een bedrag als tegoed stort. Wanneer je via iDEAL koopt, staat je geld binnen enkele seconden al op je Bitvavo-account. Ideaal!

Maak vandaag nog een gratis account aan. Hiervoor heb je alleen je naam, e-mailadres en je gewenste wachtwoord nodig.

Bitvavo aanmelden

Stap 2: Verifieer je gegevens en identiteit

Crypto exchanges zijn in Nederland verplicht om een streng beleid te voeren als het gaat om de handel in digitale valuta. Ze moeten weten wie hun klanten zijn en daarom de identiteit controleren en verifiëren.

Voordat je echt met het handelen en kopen van cryptovaluta aan de slag gaat, is het dus nodig dat je jezelf identificeert.

Dat gaat bij Bitvavo heel gemakkelijk. Je doorloopt het aanmeldproces en maakt een aantal foto's en een kort filmpje met je smartphone.

Deze gegevens worden automatisch naar Bitvavo toegestuurd en binnen no-time gecheckt. Hier krijg je snel een melding van in je Bitvavo-dashboard.

verificatie bij bitvavo

verificatie bij bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Je bent nu bijna klaar. Om geld te storten en - niet onbelangrijk - ook weer op te nemen, moet je jouw bankrekening verifiëren. Deze moet op jouw eigen naam staan.

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Het doorlopen van deze drie stappen kost in de praktijk nog geen 10 minuten. Kies bij Bitvavo voor de optie ‘Tegoed storten’ en selecteer het bedrag wat je beschikbaar hebt om Ethereum Classic van te kopen.

Reken af via iDEAL zoals je bij andere webshops ook gewend bent. Je tegoed staat na het afronden van de betaling direct klaar om te investeren!

Stap 4: Ethereum Classic kopen bij Bitvavo

Ga nu naar je dashboard bij Bitvavo en scrol naar beneden. Daar zie je een lijst met alle digitale valuta's die je bij Bitvavo kunt kopen. Type 'ETC' in het zoekveld en je vind de munt direct.

Klik nu op UNI  en kies het aantal, of het bedrag dat je straks in Ethereum Classic wilt investeren. Wanneer je nu op de knop 'Kopen’ klikt, koop je jouw Ethereum Classic (ETC) direct vanuit je tegoed.

Veel Ethereum Classic kopen? Sla ze veilig op

Wanneer je voor een groot bedrag Ethereum Classic koopt en er niet direct mee handelt, dan raad ik aan om je coins te beveiligen met een hardware wallet. Hoe goed een online exchange zijn munten ook beveiligt, je blijft afhankelijk van de beveiliging van een derde partij.

Vanaf een investering van 1000 euro raad ik je aan om een Ledger Nano X te kopen.

Wat is de Ledger Nano X?

De Ledger Nano X is een zogenaamde hardware wallet. Nog het beste te vergelijken met een geavanceerde usb-stick, waarmee je jouw Ethereum Classic (of andere cryptovaluta) perfect beveiligt tegen hacks of diefstal. Hoe dat precies werkt, lees je in mijn uitgebreide Ledger Nano X review.

Ledger Nano X review

Koop Ethereum Classic en maak een mooie winst! 

Zoals uit mijn enthousiasme misschien wel blijkt, zie ik Ethereum Classic als een mooie kans. Het gaat vaal harder omhoog dan zijn grote broer Ehtereum.

Waarschijnlijk wordt Ethereum Classic zelfs een van de grootste stijgers in 2021 en daarna. Inmiddels is Ethereum Classic hard op weg naar een positie in de top 10 van grootste cryptocurrencies. Dat geeft investeerders vaak nog meer vertrouwen.

Kortom, zorg dat jij erbij bent en zorg ervoor dat je in ieder geval Ethereum Classic in je portfolio hebt!

Via de Nederlandse cryptobeurs Bitvavo doe je dat het goedkoopst, doordat je slechts 0,25% transactiekosten betaalt.

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!