augustus 7, 2021

Shiba Inu kopen? Koop deze Dogecoin opvolger voor een grote winst!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Shiba Inu kopen? Koop deze Dogecoin opvolger voor een grote winst!

Shiba Inu kopen? Hoewel het absoluut een behoorlijk speculatieve investering is, zou Shiba Inu zomaar een echte Dogecoin killer kunnen zijn! Je hebt namelijk vast gezien dat Dogecoin met meer dan 15.000% is gestegen en zelfs echte Dogecoin miljonairs heeft voortgebracht. 

Veel mensen zijn op zoek naar de volgende Dogecoin en Shiba Inu (SHIB) zou dat zomaar eens kunnen zijn. Voor mij reden genoeg om er voor 2000 euro een behoorlijke gok mee te wagen.

Ik vertel je graag meer over de achtergrond en mijn verwachtingen van deze bijzondere coin, inclusief stappenplan hoe je via Bitvavo en Binance eenvoudig Shiba Inu koopt!

Shiba Inu zou zomaar eens de volgende coin kunnen zijn waar investeerders zich massaal op richten. De koers laat sinds de piek in het voorjaar van 2021 een mooie stabiele lijn zien en de pijlen lijken gericht op een nieuwe aanval op de all-time-high.

Shiba Inu kopen? In de top 30 van grootste cryptovaluta

Bovendien is Shiba Inu niet zomaar een coin tussen meer dan 2000 cryptocurrencies. Shiba Inu staat met een market cap van bijna 4 miljard dollar namelijk op plek 30 van alle cryptocurrencies ter wereld. En dat is best een prestatie!

Shiba Inu laat daarmee andere bekende namen in zijn schaduw staan, zoals Atom, NEO, IOTA, SUSHI, DASH, Holotoken, LISK en Verge, om er maar een paar te noemen. Ik denk echt dat Shiba Inu kopen een geweldige kans is op een spectaculaire stijging.

Waar komt de populariteit van Shiba Inu vandaan?

De populariteit en kansen van Shiba Inu zitten hem vooral in het recente succes van Dogecoin. De gigantische rendementen op Dogecoin smaken naar meer. Doordat Dogecoin namelijk de grootste stijging al heeft gehad, gaan mensen op zoek naar Dogecoin alternatieven.

Ze zoeken munten die misschien nog voor zo’n grote stijging staan. Shiba Inu zou dat zomaar kunnen zijn. Want welke munt lijkt het meest op Dogecoin? Precies, Shiba Inu. 

Dezelfde hond, verschillende koers

Shiba Inu heeft zelfs dezelfde hond in het logo verwerkt, de gelijknamige Japanse jachthond die voor Dogecoin al niet meer weg te denken is. Het mooie van Shiba Inu kopen is ook dat de koers van Shiba Inu zó laag is, dat je er gemakkelijk miljoenen van koopt.

Met een koers van 0,00000650 dollar koop je voor slechts 7,5 dollar namelijk al meer dan een miljoen Shiba Inu coins. Dat biedt geweldige kansen en ruimte voor groei.

Dogecoin kopen

364 miljoen Shiba Inu kopen

Zelf kocht ik voor iets meer dan 2000 euro maar liefst 364 miljoen (!) Shiba Inu tokens. Een nieuw record in mijn grootste hoeveelheid absolute aantallen munten.

Tot nu toe waren dat mijn ruim 360.000 Holo (HOT) coins ter waarde van 2400 euro (augustus 2021), die het nu met plaats twee in mijn portfolio moeten doen.

Het verschil tussen Shiba Inu en Dogecoin

Shiba Inu is een spin-off van Dogecoin en bestaat nog maar kort. Shiba Inu werd in augustus 2020 gelanceerd. Het platform en het model achter Shiba Inu zijn gebaseerd op dat van Dogecoin.

Eigenlijk kun je Shiba Inu (SHIB) zien als een nieuwere versie van Dogecoin. Vergeleken met de mogelijkheden van Shiba Inu is het uit 2013 stammende Dogecoin eigenlijk behoorlijk verouderd.  

De gedachte achter Shiba Inu

Een groep ontwikkelaars bedacht Shiba Inu, omdat een groot deel van alle Dogecoin slechts in handen is van een klein aantal ‘whales’. Zelfs Elon Musk, de meest bekende voorstander van Dogecoin uitte er zijn zorgen over.

Shiba Inu biedt daar een sterk alternatief voor. Shiba Inu is wel net zoals Dogecoin een echte ‘meme’-coin. Een op social media gehypte munt, maar die daardoor niet minder bestaansrecht heeft. Het is zelfs mogelijk om er juist daardoor heel veel geld mee te verdienen.

Zodra mensen de kansen van Shiba Inu ontdekken, kan het weleens heel hard gaan!

Wanneer Shiba Inu op Coinbase?

Daar komt bij dat men verwacht dat Shiba Inu binnenkort op Coinbase zal worden toegevoegd. Vanaf dat moment wordt Shiba Inu kopen voor veel meer investeerders toegankelijk, wat ongetwijfeld een grote koersstijging tot gevolg zal hebben. 

Elon Musk crypto kopen

De invloed van Elon Musk

Het feit dat Elon Musk groot voorstander is van Dogecoin en zich daar ook regelmatig op Twitter over uitlaat, is ook voor Shiba Inu een geweldige stimulans. Beide munten delen dezelfde Japanse hond in het logo, alleen kun je Shiba Inu kopen voor een veel lagere prijs. Dat biedt ruimte voor exponentiële groei. Op dit moment ben je er nog heel vroeg bij.

Het komt er gewoon op neer: je hebt de kans om veel geld te verdienen met Shiba Inu. Toegegeven, meer dan met de andere bekende grote cryptocurrencies is het een behoorlijke gok. Maar wel een die het wat mij betreft het risico waard maakt.

Ik investeer iets meer dan 2000 euro en wacht rustig af wat ermee gebeurt. Die 2000 euro zou eind dit jaar zomaar 10.000 euro kunnen worden. Het risico op een halvering naar 1000 euro is voor mij acceptabel door de kans op een grote winst. Maak voor jezelf ook die afweging.

verwachting koers shiba inu SHIB

De koers van Shiba Inu lijkt klaar voor een nieuwe uitbraak naar boven...

Koersverwachting Shiba Inu

Ik verwacht dat de koers van Shiba Inu gemakkelijk boven zijn all time high van 0,000034 dollar kan uitkomen. Zelfs het dubbele daarvan lijkt me prima haalbaar, zodra meer investeerders de munt ontdekken als geweldig alternatief voor Dogecoin.

Ook zal de Shiba Inu coin hard stijgen als deze op de populaire crypto exchange Coinbase zal zijn toegevoegd. Concreet denk ik dus dat mijn geïnvesteerde 2000 euro met gemak naar 10.000 euro kan en met een beetje geluk zelfs de 20.000 euro aan zal tikken in de toekomst (x10 dus!). De tijd zal het leren.

Hoe kun je Shiba Inu kopen?

Wanneer je ook in Shiba Inu wilt investeren, is het goed om te weten dat deze munt nog niet op heel veel beurzen verhandelbaar is. Crypto Exchange Binance is wel een grote beurs waar je Shiba Inu kopen kan. Omdat het inleggen van euro’s bij Binance nog wel lastig kan zijn, doe ik het via een kleine omweg.

Shiba Inu kopen in slechts 4 stappen:

 1. 1
  Ga naar de Nederlandse crypto exchange Bitvavo
 2. 2
  Koop Ethereum (ETH) bij Bitvavo
 3. 3
  Stuur je ETH van Bitvavo naar je Binance ETH wallet
 4. 4
  Wissel je ETH na ontvangst bij Binance om naar Shiba Inu (SHIB)

Stap 1: Ga naar de Nederlandse crypto exchange Bitvavo

Bij Bitvavo koop je eenvoudig cryptovaluta via iDEAL, rechtstreeks vanaf je Nederlandse bankrekening dus. Heb je nog geen Bitvavo-account? Geen probleem, maak snel een nieuw Bitvavo-account aan en je bent bijna direct klaar om je eerste coins te kopen.

Stap 2: Koop Ethereum (ETH) bij Bitvavo

Heb je al een account bij Bitvavo of er net een aangemaakt? Mooi, log in en ga dan in je dashboard naar de groene knop ‘Tegoed storten’ en volg de stappen. Kies iDEAL om binnen een paar minuten over je geld te beschikken. 

Bitvavo tegoed storten

Koop nu een aantal ETH voor het bedrag waar je ook Shiba Inu voor wilt kopen. In mijn geval was het iets meer dan 2000 euro, of zo’n 0.81 ETH.

Na het kopen van ETH, zie je ze als het goed is direct in je dashboard bij Bitvavo staan.

Nu hoef je de ETH alleen nog maar naar Binance te versturen en ze daar om te wisselen naar SHIB, Shiba Inu.

Stap 3: Stuur je ETH van Bitvavo naar je Binance ETH wallet

Binance is een van de beurzen die Shiba Inu ondersteunen. Ga naar Binance en log in, of maak gratis een nieuw Binance-account aan. Ingelogd? Kies dan voor de optie ‘Wallet’ en vervolgens ‘Overview’. 

Zoek hier naar de coin ‘ETH’ (Ethereum) en zoek rechts naar ‘Deposit’ (storten). In het overzicht wat dan volgt, kun je een nieuw ETH-adres laten genereren. 

Kies voor ‘ERC-20’ als er gevraagd wordt naar het soort adres.

Je nieuwe ETH-adres verschijnt nu in beeld. Kopieer dit adres en voeg het vervolgens bij Bitvavo als verzendadres in je adresboek toe.

Dat doe je door in het dashboard bij Bitvavo op ETH te klikken. Kies vervolgens voor ‘Opnemen’ en volg de stappen. Stuur je ETH vervolgens vanuit Bitvavo naar je ETH-adres bij Binance.

Stap 4: Wissel je ETH na ontvangst bij Binance om naar Shiba Inu (SHIB)

Het versturen van ETH van Bitvavo naar Binance gaat vrij snel. Gemiddeld ben je binnen een kwartier klaar en heb je binnen Binance de volledige beschikking over jouw ETH. Je ziet ze vanzelf in je wallet staan.

De laatste stap is nu om je Ethereum (ETH) om te wisselen naar Shiba Inu (SHIB). Tegenwoordig hoef je daarvoor niet meer te handelen op de beurs, maar beschikt Binance over een geweldige ‘converter’, of automatische wisselaar. Ideaal! Ga hiervoor naar de optie ‘Trade’ en kies vervolgens voor ‘Convert’.

Binance convert


In het volgende scherm selecteer je in het bovenste veld ‘ETH’ (je bron) en in het veld daaronder ‘SHIB’ (je doel). Door op de knop te klikken zie je direct hoeveel SHIB je voor je ETH krijgt. Dat is als het ware de wisselkoers. 

ETH naar SHIB

Accepteer je het aanbod? Druk dan binnen 5 seconden nog een keer op de knop en je hebt succesvol SHIB gekocht! 

Het lijkt misschien een heel gedoe, maar het werkt allemaal echt erg gemakkelijk. Zeker als je het een keer hebt gedaan.

shib-binancewallet

Hierboven zie je mijn nieuwe aanwinst van bijna 364 miljoen stuks Shiba Inu in mijn Binance-wallet staan. Een spannende investering als extra speculatieve aanvulling op mijn portfolio. Gaat hij dit jaar de 10.000 euro aantikken? Ik ben benieuwd!

Succes!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!