augustus 29, 2021

Terra LUNA kopen? Investeer in deze snel stijgende munt met de focus op echte toepassingen!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Terra LUNA kopen? Investeer in deze snel stijgende munt met de focus op echte toepassingen!

Terra LUNA kopen? De cryptocurrency Terra (LUNA) is in korte tijd enorm populair geworden. Inmiddels staat Terra zelfs al bijna in de top 10 van grootste digitale munten ter wereld. Dat is een hele prestatie. Terra is alleen al dit jaar met meer dan 6000% gestegen!

Reden genoeg om eens te kijken wat Terra nu zo interessant maakt. 

Wat is Terra?

Terra is een digitale valuta binnen een decentraal financieel systeem (DeFi). De gedachte achter de munt is dat men het mogelijk wil maken om eenvoudiger met crypto te kunnen betalen.

Op dit moment gaat het met de adoptie van crypto als daadwerkelijk betaalmiddel namelijk nog niet zo goed. Hoeveel winkels ken jij bijvoorbeeld waar je met bitcoin of Ethereum kan betalen? Afgezien van een aantal webshops zijn er dat helaas nog maar bar weinig. En dat is waar Terra een verschil wil maken.

Crypto koppelen aan echt geld

Het protocol van Terra (LUNA) maakt het mogelijk om crypto te koppelen aan echt geld, zonder dat je als koper of verkoper te maken hebt met de grote prijsschommelingen die je vaak bij cryptovaluta ziet. Dit is namelijk een van de redenen waarom bedrijven het nog niet aandurven om betalingen in cryptovaluta aan te bieden.

Crypto verkopen voor euros

Het team achter Terra (LUNA)

Terra (LUNA werd in het eerste kwartaal van 2018 opgericht in Zuid-Korea, door Do Kwon en Daniel Shin. Dankzij grote investeringen van bekende namen, waaronder Coinbase, kon het project snel van start. 

Terra LUNA: 2 soorten tokens

Terra bestaat uit twee verschillende soorten tokens: Terra stablecoins en LUNA.

Terra

Terra heeft tot doel om de beweeglijkheid van de koersen te verminderen. Voor speculanten die vooral geld willen verdienen is dat misschien wat minder interessant, terwijl het de adoptie van digitale valuta juist bevordert.

Voor iemand die cryptovaluta als betaalmiddel accepteert, is het namelijk belangrijk dat zijn geld de volgende dag niet zomaar ineens 20 procent minder waard kan zijn. Luna is de currency die bij Terra hoort en heeft wel een speculatief karakter.

LUNA

LUNA is de native token van het Terra-protocol. De koers van LUNA stijgt de laatste maanden snel en wordt als onderpand gebruikt om te zorgen voor prijsstabiliteit van de stablecoins. LUNA kun je staken en op die manier een mooie extra inkomstenbron creëren. 

LUNA heeft een gemiddelde transactiesnelheid van slechts 6 seconden, waardoor je er razendsnel mee kunt werken. 

Terra website

Wereldwijd stabiel betaalsysteem

Terra wil een wereldwijd betaalsysteem via cryptocurrencies realiseren, zonder daarbij afhankelijk te zijn van overheden, banken of grote bedrijven. Inmiddels bestaat er al een populaire betaalapp met de naam ‘Chai’, die op Terra's blockchain is gebouwd.

Eigenlijk kun je Terra zien als een soort wereldomvattende decentrale bank. En dat is niets minder dan revolutionair te noemen!

Anchor app

Daarnaast is Terra actief met de Anchor-app, een soort spaarrekening voor houders van de digitale munten van de groep.

Mirror app

Ook is de Mirror-app populair. Hiermee koop je als het ware de cryptovarianten van bestaande aandelen. Op deze manier is het voor handelaren toch mogelijk om de onderliggende waarde van bepaalde aandelen te kopen en te verkopen.

Dit is interessant voor mensen die graag willen speculeren, geen toegang hebben tot de standaard trading applicaties van brokers.

Hoe werkt Terra precies?

Een beeld zegt meer dan 1000 woorden, dus bekijk onderstaand filmpje waarin de werking van Terra (LUNA) duidelijk wordt uitgelegd.

Terra kopen: de koersverwachting

Terra LUNA groeit snel. OP dit moment staat de munt op plek 12 in de wereldwijde crypto top 10. Ik verwacht dat Terra LUNA op korte termijn deze top 10 zal binnenkomen.

Steeds meer bedrijven gebruiken Terra als betaalmiddel, waardoor de totale waarde van het netwerk en de koers toeneemt. 

All time high van ruim 36 dollar

Waar de koers van Terra LUNA in het begin van 2021 nog maar iets meer dan 50 dollarcent waard was, wist de munt in juli 2021 een all time high van  bijna 37 dollar neer te zetten.

Een enorme stijging waarin 1000 geïnvesteerde euro’s maar liefst meer dan 70.000 euro waard zou zijn geworden. En het mooie: de verwachtingen van Terra LUNA zijn nog veel hoger.

De ontwikkeling en adoptie van de munt staat nog maar aan het begin. En dat zijn dus mooie kansen!

Terra logo

Terra LUNA naar 100 dollar?

Op dit moment is de market cap van Terra LUNA zo’n 13 miljard dollar. Dat biedt voldoende ruimte tot groei, zeker omdat er nog veel mooie nieuwe ontwikkelingen aan zitten te komen.

Bovendien ontdekken steeds meer mensen het nut en bestaan van Terra LUNA, wat de groei nog verder versterkt. De mijlpaal van 50 dollar is dit jaar met gemak haalbaar, waarna een nieuwe piek op 100 dollar zomaar tot de mogelijkheden behoort.

Zelfs bij een koers van 100 dollar blijft er nog veel ruimte voor groei.

Voordelen van Terra

 • Revolutionair wereldwijd decentraal betaalsysteem.
 • Razendsnelle transactietijden.
 • Lage kosten.
 • Hoge staking-vergoedingen.
 • Veel ruimte voor exponentiële groei.
 • Serieuze speler in de cryptowereld met grote market cap.

Waar kan ik Terra kopen?

Op dit moment is Binance de populairste en grootste beurs om Terra LUNA te kopen en verkopen. De beste manier om Terra LUNA aan te schaffen is via Bitvavo, waar je eenvoudig via iDEAL bitcoin koopt.

Maak vervolgens een account aan op Binance en verstuur je bitcoin naar je adres op deze beurs. Zijn je munten aangekomen? Dan zet je ze met Binance Convert eenvoudig om naar Terra LUNA. Handelen is op die manier niet eens nodig, ideaal!

Bekijk ook mijn stappenplan om bitcoin bij Bitvavo te kopen.

Veel Terra LUNA kopen? Sla ze veilig op

Wanneer je voor een groot bedrag Terra LUNA koopt en er niet direct mee handelt, dan raad ik aan om je coins te beveiligen met een hardware wallet. Hoe goed een online exchange zijn munten ook beveiligt, je blijft afhankelijk van de beveiliging van een derde partij.

Vanaf een investering van 1000 euro raad ik je aan om een Ledger Nano X te kopen.

Wat is de Ledger Nano X?

De Ledger Nano X is een zogenaamde hardware wallet. Nog het beste te vergelijken met een geavanceerde usb-stick, waarmee je jouw Terra LUNA (of andere cryptovaluta) perfect beveiligt tegen hacks of diefstal. Hoe dat precies werkt, lees je in mijn uitgebreide Ledger Nano X review.

Ledger Nano X review

Conclusie

Terra LUNA creëert een nieuwe wereldmunt die geen last heeft van inflatie. Hoewel de munt nog maar drie jaar bestaat, is de groei niets minder dan indrukwekkend te noemen en is het einde daarvan nog niet in zicht. 

Sterker nog, er staan veel nieuwe ontwikkelingen op de planning en de adoptie neemt elke dag toe. Het is een kwestie van tijd voordat Terra LUNA structureel in de wereldwijde crypto top 10 terechtkomt, naast grote namen zoals Ethereum, Polkadot, XRP, Cardano en Uniswap.

Op dit moment ben je er nog vroeg bij. Een perfect moment om te investeren dus!

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!