november 22, 2021

1inch kopen? Investeer in de decentrale exchange en cryptovaluta van de toekomst!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • 1inch kopen? Investeer in de decentrale exchange en cryptovaluta van de toekomst!

1Inch kopen? Misschien heb je nog niet eerder van deze coin gehoord. Hij bestaat ook pas sinds eind 2020, maar staat inmiddels met een market cap van ruim 5,5 miljard dollar al op een respectabele plek 37 in de wereldwijde crypto ranglijst. 

En dat is niet voor niets, want 1Inch is een munt waarmee je investeert in het grote succes van decentrale exchanges. Ik denk dat deze exchanges de toekomst hebben en de daaraan verbonden munten grote winsten zullen opleveren. 1Inch is zo’n coin met een enorm potentieel.

Wat is 1inch?

1inch is een decentrale exchange die het mogelijk maakt om de prijzen van cryptovaluta op verschillende platformen met elkaar te vergelijken. Het werd in 2019 bedacht door de Russische mannen Sergej Kunz en Anton Bukov, waarna verschillende grote investeerders de mogelijkheden ervan zagen. 

De beste prijs voor jouw crypto

Het mooie van 1inch is dat je er op een heel overzichtelijke manier ontdekt bij welke andere exchange je de beste prijs voor een valuta betaalt. Bij een aan- of verkoop betaal je geen kosten bij 1inch, maar betaal je de transactiekosten die je bij het platform van jouw voorkeur zou betalen.

Deze transactiekosten verdien je als het ware terug doordat je zeker weet dat je de laagste prijs van dat moment voor je cryptovaluta betaalt.

1inch logo

Het 1inch token

Eind december 2020 lanceerde het platform van 1inch het 1INCH-token. Je gebruikt deze coin op het platform om ermee te betalen, maar het bezit ervan geeft je ook stemrecht over de toekomst van 1inch. 

Volledig anoniem en geen verificatieprocedures

Het mooie van een gedecentraliseerde exchange zoals 1inch, is dat er geen bedrijf of andere partij achter zit die alles beheert, zoals bij Binance of Kraken wel het geval is. Bij deze bedrijven ben je echt afhankelijk van hun security, identificatiebeleid, KYC (Know Your Customer) en andere eisen. 

Bij 1inch is dat heel anders. Er is niet één bedrijf of groep waar je afhankelijk van bent. Je koppelt een externe wallet aan 1inch en handelt van daaruit.

De kernwaarden van crypto bij 1inch

1inch is daarmee een grote kanshebber om in de (nabije) toekomst veel groei te laten zien. Hoewel de grote gecentraliseerde exchanges op dit moment nog de hoogste handelsvolumes hebben, zal dit naar mijn mening om gaan slaan. 

Gedecentraliseerde exchanges geven namelijk vrijheid, onafhankelijkheid en anonimiteit. Drie kernwaarden van crypto, die door te handelen op gecentraliseerde exchanges steeds verder uit het oog raken door verdergaand overheidsbeleid wereldwijd. 

Geen overheidsingrijpen

Bij gedecentraliseerde exchanges zoals 1inch is dat veel moeilijker, omdat overheden en beleidsmakers er geen grip op hebben. Zoek je anonimiteit? Dan zit je bij 1inch dus echt helemaal goed. 

Big brother is watching you

1Inch verschilt van andere decentrale exchanges

De afgelopen jaren zijn er al een aantal grote gedecentraliseerde exchanges ontstaan en succesvol geworden. Denk aan Uniswap, Oasis en PancakeSwap. Het grote verschil met 1inch is dat 1inch vooral een vergelijkingssite is.

Je vindt er de laagste prijs voor de valuta van jouw voorkeur, wat het gebruik van 1inch extra aantrekkelijk maakt. Op de lange termijn gaat 1inch het volgens mij daardoor winnen van Uniswap of PancakeSwap. 

Inmiddels vergelijkt 1inch de prijzen van honderden cryptovaluta’s op meer dan 20 gedecentraliseerde exchanges. 

Kosten bij 1inch

Bij 1inch betaal je alleen maar de transactiekosten die je normaal ook betaalt bij één van de 20 gekoppelde exchanges en de netwerkkosten (gas fees) voor het versturen van de coins. De netwerkkosten zijn afhankelijk van de drukte op het netwerk en de populariteit van de munt die je koopt. 

Externe wallet koppelen

Verder heb je niet te maken met kosten voor opnames of andere fees, omdat de coins in je externe wallet, zoals MetaMask of TrustWallet worden bijgeschreven.

Besparen op de kosten bij 1inch

Een unieke mogelijkheid om op de deze netwerkkosten te besparen doe je door gebruik te maken van het door 1inch gelanceerde Chi Gas token. 

Het gebruik van deze token, ook wel ‘Chi’ genoemd zorgt voor aanzienlijk lagere kosten dan de netwerkkosten die je zou betalen bij reguliere transacties. Chi indexeert met de gasprijs op het Ethereum netwerk. Is de gasprijs laag bij Ethereum? Dan is dat bij Chi ook zo.

1inch koers

Sinds 1INCH via crypto exchanges te koop is, is de koers vrij stabiel gebleven. Je ziet dat goed in de onderstaande koersgrafiek. 

1inch koersgrafiek

1inch koers naar 25 dollar?

De ontwikkelingen bij 1inch en op het gebied van gedecentraliseerde exchanges gaan snel. Naar mijn mening zijn deze ontwikkelingen nog niet in de koers verwerkt. Het is wachten tot de koers gaat exploderen. Bij een nieuwe bull-run gaat de koers minimaal 20 tot 25 dollar aantikken. Dat is een mooie kans op 5x je inleg. 

Voordelen van 1inch

1inch kopen biedt ten opzichte van de andere bekende digitale valuta’s een aantal grote voordelen. Een aantal grote voordelen van 1inch (1INCH) op een rij:

 • Anonimiteit gegarandeerd.
 • Gebruiksvriendelijke interface.
 • Heel goedkoop in gebruik.
 • Eenvoudig de laagste prijzen vinden.
 • Niet gevoelig voor hacks, je hoeft alleen je eigen wallet te beschermen.
 • De toekomst van crypto exchanges.
 • De prijs is erg interessant (grijp die kans!)

Waar kan ik 1inch kopen?

In Nederland vind je een aantal van de beste bedrijven waar je cryptocurrency kan kopen en verkopen. Ook internationaal maken veel mensen gebruik van Nederlandse exchanges en brokers.

In ons land vind je een aantal bekende sites en bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de handel in digitale valuta.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen? Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

1inch kopen bij Bitvavo

Mijn persoonlijke favoriet om 1inch (1INCH) te kopen is de broker en exchange Bitvavo. Het is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van 1inch en andere digitale valuta. 

Een van de grote voordelen van Bitvavo zijn de extreem lage kosten en het feit dat je geld binnen een paar minuten als tegoed bij Bitvavo beschikbaar is. Zelfs het omwisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel en als je bank het ondersteunt zelfs direct.

Daar komt bij dat Bitvavo een 100% Nederlands bedrijf is en daardoor ook over een goede Nederlandstalige support beschikt. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel, vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Bitvavo

Bitvavo homepage

1inch kopen via iDEAL

Het mooie van Bitvavo is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account.

Vervolgens is het nog maar een kleine stap om je tegoed om te zetten naar 1inch of een andere cryptovaluta.

Koopgids: 1inch kopen bij Bitvavo

Het enige wat je nodig hebt om 1inch te kopen, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar 1inch. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je 1inch koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met 1inch kopen, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om je eerste 1inch te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Koop je eerste 1inch bij Bitvavo

Ingelogd bij Bitvavo? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen.

Als je 1inch wil kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘1INCH’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je 1inch wilt kopen.

Klik op 'Kopen'

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. De 1inch coins koop je dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Je ziet jouw 1INCH direct in je portfolio staan.

Beveilig je portfolio met een Ledger Nano X

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan 1inch of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal.

Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op. Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt.

Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

1inch kopen?

Gedecentraliseerde platforms zoals 1inch hebben de toekomst. Daarbij heeft 1inch een streepje voor, doordat het de laagste prijzen voor gebruikers inzichtelijk maakt. Dankzij 1inch wordt de handel in crypto bovendien goedkoper, eenvoudiger en vooral ook anoniemer.

Overheidsorganisaties kunnen er niet veel tegen doen, waardoor je als gebruiker de macht weer terug krijgt en niet te maken hebt met uitgebreide verificatieprocedures. Ideaal!

Ook als je niet direct wilt handelen via 1inch, is alleen het kopen van de 1inch coin ook erg interessant. Een mooie kans op winst en je koopt 1INCH eenvoudig via Bitvavo.


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!