september 19, 2021

Algorand kopen: de perfecte cryptocurrency? Decentraal, schaalbaar en veilig!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Algorand kopen: de perfecte cryptocurrency? Decentraal, schaalbaar en veilig!

Algorand kopen? Algorand (ALGO) is een nieuwe binnenkomer in de crypto top 25 van de wereld. De totale market cap stijgt elke dag verder door en een positie richting de top 10 lijkt bijna onvermijdelijk. En dat heeft een goede reden.

Algorand lost namelijk alle grote problemen van de klassieke cryptomunten op. Munten zoals bitcoin en Ethereum profiteren op dit moment nog van het zogenaamde first mover advantage.

Wat maakt Algorand fundamenteel beter dan de grootste cryptocurrencies? Waarom zou je Algorand absoluut in je portfolio moeten hebben? In dit artikel lees je er alles over!

Ik ben ervan overtuigd dat munten die meerwaarde bieden uiteindelijk het potentieel hebben om Ethereum te verslaan. Algorand zou dat zomaar kunnen zijn!

En meer mensen denken dat, want in begin september 2021 wist de koers van Algorand binnen een week te verdubbelen. Dit vestigde nog meer aandacht op deze nieuwkomer, waardoor de koers weer nieuwe impulsen krijgt.

Wat is Algorand en wat maakt het zo veelbelovend?

Algorand is een blockchain-platform voor slimme contracten, financiële transacties en digitale applicaties. Algorand en zijn gelijknamige cryptovaluta (ALGO) richten zich op maximale decentralisatie, veiligheid en schaalbaarheid te realiseren. Algorand lijkt het zogenaamde blockchain-trilemma te verslaan.

Het blockchain-trilemma

Het blockchain trilemma houdt in dat bijna geen enkele munt zowel perfect scoort op decentralisatie, schaalbaarheid als veiligheid. Dit trilemma werd benoemd door Vitalik Buterin, de oprichter en grote man achter Ethereum.

Decentralisatie, schaalbaarheid én veiligheid in één!

Decentralisatie, schaalbaarheid en veiligheid zijn namelijk de drie belangrijkste criteria waar ontwikkelaars rekening mee moeten houden. In de praktijk betekent het nadruk leggen op één aspect, dat de andere twee daaronder lijden.

Met andere woorden, je kunt geen superveilige blockchain hebben, zonder dat er enige concessies worden gedaan aan de schaalbaarheid en decentralisatie. En zo geldt dat voor elk van de drie punten.

Algorand logo

Onmogelijke taak?

Veel ontwikkelaars zien het als een onmogelijke taak om op alle drie gebieden het beste te zijn. En dat is waar Algorand een groot verschil maakt. Algorand lijkt er namelijk als een van de eerste blockchains in geslaagd te zijn om zowel superveilig, schaalbaar als decentraal te zijn!

Algorand op weg naar de top

Dat wordt beloond met een snel stijgende positie in de lijst van grootste cryptocurrencies van de wereld. Op het moment van schrijven staat Algorand op positie 18 en lijkt de munt niets in de weg te staan om munten zoals Avanlanche (AVAX) en zelfs Litecoin (LTC) binnen no-time te verslaan.

Het idee achter Algorand

Algorand werd in de loop van 2019 ontwikkeld en opgericht door professor Silvio Micali. Daarmee is het een relatief jonge blockchain. Bij het ontwikkelen legt Silvio Micali de focus op het verbeteren van decentralisatie, schaalbaarheid en veiligheid.

Vanaf de start breidt Algorand snel uit en weet het veel bedrijven en projecten aan zich te binden, waarbij schaalbaarheid de belangrijkste factor is.

Het team achter Algorand

Het Algorand-team bestaat uit een groot aantal internationaal erkende onderzoekers, wiskundigen, cryptografen en economen, samen met bedrijfsleiders van wereldwijde technologiebedrijven die zich internationaal hebben bewezen.

Samen met programmeurs en cryptodeskundigen zijn ze erin geslaagd om een van de beste blockchains ter wereld te bouwen.

Snelle adoptie en nieuwe samenwerkingen

De adoptie en verdere ontwikkeling van Algorand komt in een stroomversnelling wanneer het vooral in het Latijns-Amerikaanse land El Salvador meerdere commerciële partnerschappen sluit. De Spaanse bank Bnext gebruikte Algorand dit jaar al om internationaal geld overmaken voor klanten te vereenvoudigen en vooral veel sneller te maken.

Zelfs overheden zien een grote rol voor Algorand

De belangrijkste samenwerking is die met niets minder dan de overheid in El Salvador. Daarvoor werkt het team van Algorand samen met Koibanx, een Latijns-Amerikaanse cryptobedrijf, waarmee ze blockchaintechnologieën in heel El Salvador realiseren.

Algorand kopen website

Koersverwachting van Algorand

En hoe zit het met mijn koersverwachting van Algorand? De afgelopen maanden (het derde kwartaal van 2021), deed de koers van Algorand het heel goed. 

Algorand: verdubbeling in één week!

De koers van Algorand is dus op zijn minst explosief te noemen. Hij steeg van nog geen 20 eurocent in begin 2021, naar meer dan 2 euro in september 2021. Dat is niets minder dan 10 keer je inleg! 

Halverwege september wist Algorand zelfs te verdubbelen in waarde, van ca. 90 eurocent naar ruim 1,80 euro na goed nieuws over nieuwe partnerschappen en samenwerking met overheden

Algorand koersverwachting

Algorand naar 5 dollar?

Maar nog steeds heeft Algorand veel ruimte om te groeien. In de toekomst zie ik een nieuwe verdubbeling naar een koers van 3,60 euro tot 4 euro zeker tot de mogelijkheden.

Een koers van meer dan 5 dollar (4,23 euro) ligt zeker ook in het verschiet, maar wellicht moet je daarvoor tot 2022 wachten.

De tijd zal het leren, maar een interessante investering is Algorand zeker!  

Wat maakt Algorand zo veelbelovend?

De meeste grote cryptocurencies van de wereld scoren goed op veiligheid en decentralisatie, maar op het gebied van schaalbaarheid lopen ze snel tegen problemen aan.

Schaalbaarheid de belangrijkste factor voor succes

De schaalbaarheid is wel een van de belangrijkste factoren voor succes in de toekomst. Hoe meer mensen van een bepaalde blockchain gebruikmaken, des te sneller het netwerk de grote hoeveelheid transacties niet meer aan kan en vertraagd, of te maken krijgt met hoge transactiekosten.

Bij Algorand is de schaalbaarheid geen enkel probleem, terwijl het met de decentralisatie en veiligheid ook helemaal goed zit.

Voordelen van Algorand

Een aantal grote voordelen van Algorand op een rij:

 • Scoort hoog op zowel veiligheid, schaalbaarheid als decentralisatie.
 • Extreem schaalbaar.
 • Zeer veilig.
 • Veelzijdig en ideaal voor snelle internationale betalingen.
 • Diverse landelijke overheden ondersteunen Algorand.
 • Hoge verwachtingen voor de toekomst.

Waar kan ik Algorand kopen?

In Nederland vind je een aantal van de beste bedrijven waar je cryptocurrency kan kopen en verkopen. Ook internationaal maken veel mensen gebruik van Nederlandse exchanges en brokers.

In ons land vind je een aantal bekende sites en bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de handel in digitale valuta.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen? Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Algorand kopen bij Bitvavo

Mijn persoonlijke favoriet om Algorand (ALGO) te kopen is de broker en exchange Bitvavo. Het is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van Algorand en andere digitale valuta. 

Een van de grote voordelen van Bitvavo zijn de extreem lage kosten en het feit dat je geld binnen een paar minuten als tegoed bij Bitvavo beschikbaar is. Zelfs het omwisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel en als je bank het ondersteunt zelfs direct.

Daar komt bij dat Bitvavo een 100% Nederlands bedrijf is en daardoor ook over een goede Nederlandstalige support beschikt. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel, vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Bitvavo

Bitvavo homepage

Algorand kopen via iDEAL

Het mooie van Bitvavo is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account.

Vervolgens is het nog maar een kleine stap om je tegoed om te zetten naar Algorand of een andere cryptovaluta.

Koopgids: Algorand kopen bij Bitvavo

Het enige wat je nodig hebt om Algorand te kopen, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar Algorand. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je Algorand koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met Algorand kopen, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om je eerste Algorand te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Koop je eerste Algorand bij Bitvavo

Ingelogd bij Bitvavo? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen.

Als je Algorand wilt kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘ALGO’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je Algorand wilt kopen.

Klik op 'Kopen'

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. De Algorand coins koop je dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Je ziet jouw Algorand direct in je portfolio staan.

Algorand verkopen doe je zo

Wil je winst nemen en jouw Algorand weer verkopen of ruilen voor een andere munt? Selecteer dan weer 'ALGO' in de lijst op je dashboard en klik op de knop ‘Verkopen’. Eenvoudiger kan bijna niet.

Beveilig je portfolio met een Ledger Nano X

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan Algorand of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal.

Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op. Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt.

Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

Conclusie: Algorand kopen?

Persoonlijk vind ik Algorand een van de grote kanshebbers om een grote munt zoals Ethereum in de toekomst te verslaan. Dat gebeurt misschien niet binnen een paar jaar, maar over 5 tot 10 jaar ziet de cryptowereld er ongetwijfeld heel anders uit.

Munten die alle problemen oplossen waar oudere munten mee kampen, hebben namelijk een groot voordeel. Algorand is daar een perfect voorbeeld van! Reden genoeg om in ieder geval een deel van je portfolio toe te wijzen aan ALGO en rustig af te wachten.

Ook op de korte termijn verwacht ik trouwens een mooie winst. Een verdubbeling van de koers zit er misschien in 2021 en anders zeker in 2022 in!

Ook Algorand kopen? Bij Bitvavo heb je het binnen een paar minuten geregeld.


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!