april 18, 2021

Binance Review, de grootste crypto exchange met de laagste kosten!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Binance Review, de grootste crypto exchange met de laagste kosten!

In onze Binance review lees je alles over hoe deze crypto exchange werkt, hoeveel kosten je betaalt, hoe veilig het is en vooral waarom Binance volgens mij naast de Nederlandse exchanges een van de beste platforms is om crypto te kopen.

Binance is namelijk een echt succesverhaal. Dat hebben ze voornamelijk te danken aan hun lage kosten, een breed aanbod van meer dan 200 cryptocurrencies, transparantie en een gebruiksvriendelijk veilig systeem.

In deze Binance review ga ik in op de voor- en nadelen van het kopen en verkopen van cryptovaluta bij Binance en geef ik antwoord op de meest gestelde vragen.

Is Binance betrouwbaar?

Ik geef je als ervaren cryptokoper in deze Binance review graag mijn mening over Binance en leg alles uit, zodat je ook als beginner aan de slag kunt.

Want hoe gaat het aanmelden bij Binance eigenlijk? Is het een betrouwbare organisatie? Hoe zit het met de kosten en heeft Binance een goede support als je ergens toch niet uitkomt?

Wat kun je bij Binance allemaal doen?

Ben je van plan om te gaan handelen in cryptovaluta? Of wil je een aantal munten kopen als investering voor de toekomst? Door cryptocurrencies te kopen weet je in ieder geval zeker dat je geen mooie winst misloopt als alle crypto’s weer hard stijgen.

Wat je reden ook is, je moet de euro’s op jouw bankrekening ergens omzetten naar cryptovaluta. Bij Binance kun je dat doen.

Crypto exchange

Om euro’s naar crypto om te wisselen, heb je een ‘broker’ (bemiddelaar) of ‘exchange’ (beurs) nodig. Een broker is een bedrijf dat jouw euro’s voor vaste wisselkoersen op een externe beurs (een exchange) inwisselt en daarna weer naar jou verstuurt.

Sommige brokers hebben zich ontwikkeld tot een exchange, zodat ze jouw euro’s direct op hun eigen beurs kunnen verhandelen. Binance is zo'n broker en exchange ineen. Erg handig, want daardoor kun je alles binnen één platform doen en profiteer je van de laagste prijzen.

Zo kun je:

• Euro’s omwisselen naar crypto.
• Binnen Binance je cryptomunten omwisselen naar andere munten op het platform.
• Cryptovaluta verkopen en weer terug laten storten als euro’s op je bankrekening.

Daarmee is de cirkel rond. Binance is een exchange waar je dit allemaal kan doen. Daarmee wordt het natuurlijk vooral erg aantrekkelijk om je crypto daar te gaan kopen, zeker als de aan- en verkoopprijzen er zo laag zijn! Wanneer kun je het beste cryptocurrency kopen?

Binance homepage

Wat is Binance precies?

Binance is een van de grootste crypto exchanges ter wereld. De beurs is gevestigd op het Europese eiland Malta. Binance is een grote naam als het gaat om de handel in cryptovaluta.

Je vindt er honderden handelsparen, is er een goot handelsvolume (waardoor je jouw cryptovaluta er snel koopt en verkoopt) en is het een veilig en betrouwbaar platform.

Ontstaan en geschiedenis van Binance

Binance is een nog relatief nieuwe crypto exchange. Het werd in juli 2017 in China opgericht door Changpeng Zhao en Yi He, die investeerders voor hun investering beloonden met de Binance Coin (BNB).

In hetzelfde jaar verhuisde Binance naar Japan, doordat China de handel in cryptvaluta verbood. In 2018 opende Binance hun huidige hoofdkantoor op Malta. Daarnaast richtte Binance onder de naam Binance US ook een Amerikaans kantoor op. Daarmee werden alle mogelijke twijfels over legaliteit en veiligheid weggenomen.

Inmiddels heeft Binance kantoren in tientallen landen, om daar de lokale markt mee te bedienen. Daardoor is het mogelijk dat je als Nederlandse handelaar gewoon via iDEAL euro’s overmaakt naar Binance, wat het platform enorm laagdrempelig maakt.

Binance heeft meer dan 15 miljoen geregistreerde gebruikers, die samen meer dan 2 miljard dollar verhandelen.

De Binance coin

Uniek aan Binance is dat deze crypto exchange zelfs een eigen cryptovaluta heeft: de Binance coin. De Binance Coin wordt gebruikt om de activiteiten op Binance te stimuleren. Je krijgt een aantrekkelijke korting wanneer je met de Binance coin betaalt.

Het is ook mogelijk om in de Binance Coin te investeren en een mooie winst te maken. De munt heeft inmiddels een stabiele plek in de top 5 van alle cryptovaluta’s gekregen.

Crypto kopen bij Binance, hoe werkt het?

Misschien heb je al een account bij een van de beste Nederlandse crypto exchanges. Toch is het heel interessant om ook bij Binance een account aan te maken.

De kosten zijn bij Binance namelijk ontzettend laag en als geverifieerde gebruiker kun je er tot een waarde van wel 100 BTC per dag opnemen (5 miljoen euro!). Bij de meeste Nederlandse beurzen is dat maximum een stuk lager.

Geld overboeken naar jouw Nederlandse bankrekening

En sinds Binance ook het storten van euro’s via iDEAL ondersteunt en je opnames via een SEPA-overboeking naar je Nederlandse bankrekening mogelijk zijn, is er geen reden meer om je niet bij deze grote buitenlandse exchange aan te melden.

Binance review welkom

Koopgids crypto kopen bij Binance

Hoe werkt Binance in de praktijk? Ik zet de stappen in een handige koopgids voor je op een rij.

Stap 1: Aanmelden bij Binance

De eerste stap om crypto bij Binance te kopen is het aanmaken van een account. Dat is helemaal gratis. Ga naar binance.com en klik rechts bovenin op de gele knop ‘Registeren’.

Binance aanmelden

Doorloop het registratieproces en voer daarna de 6-cijferige code in om te verifiëren dat jouw e-mailadres klopt.

Stap 2: Verifieer je identiteit voor hogere limieten

Als je serieus wilt handelen met cryptovaluta, dan raad ik je aan om jouw identiteit bij Binance te verifiëren. Je geeft je naam, adres en een kopie van je legitimatiebewijs, zoals een rijbewijs of paspoort.

Al deze gegevens zijn veilig en worden met de grootst mogelijke zorg bewaard. Wanneer je jezelf verifieert, dan mag je dagelijks tot de waarde van 100 Bitcoin (zo’n 5 miljoen euro) kopen en verkopen.

Binance verificatie

Stap 3: Euro’s storten bij Binance

Klik in het menu links bovenin op ‘Crypto kopen’ en kies in het menu voor ‘Bankstorting’. Daarmee stort je een tegoed op Binance, waarmee je direct kan handelen.

Stap 4: Wissel je euro’s om voor cryptovaluta

Wanneer je euro’s bij Binance beschikbaar zijn, kun je echt beginnen. Onder de kop ‘Handelen’ kies je als beginner de vereenvoudigde interface, waarmee alles er heel overzichtelijk uitziet. De volgende stap is het kiezen van een handelspaar.

Omdat je jouw euro’s wilt omzetten naar cryptovaluta, heb je de keuze uit EUR-handelsparen, zoals EUR-BTC (Euro naar of van Bitcoin), EUR-ETH (Van en naar euro’s naar Ethereum) en nog veel meer. 

De Kosten Bij Binance

Een van de punten waarop Binance zich onderscheidt van de concurrenten, zijn de lage handelskosten. En dat is ook echt zo. In vergelijking met andere brokers in Nederland is Binance vaak de goedkoopste, want je betaalt maximaal 0,10% commissie.

Overboeken via iDEAL kost 1,30 euro per transactie, waarna je binnen een half uur over je geld beschikt. Overboeken via een bankoverschrijving is wel gratis, maar heeft een verwerkingstijd van 1 tot 3 dagen. Gewoon kiezen voor iDEAL dus.

Daarnaast betaal je afhankelijk van de cryptomunt een klein bedrag als opnamekosten, maar daar heb je bij elke transactie op elke exchange te maken.

Binance Review: Veiligheid & Support

Als het gaat om crypto exchanges, is beveiliging een van de belangrijkste punten. Om de veiligheid te vergroten, maakt Binance gebruik van het Secure Asset Fund for Users (SAFU).

Daarin wordt het grootste deel van alle tegoeden offline beward, zodat hackers er nooit bij kunnen komen. Daarnaast biedt Binance een compensatie, in het geval er toch iets mis mocht gaan.

2FA instellen voor extra veiligheid

Als gebruiker vergroot je zelf de veiligheid door een tweefactorauthenticatie (2FA) in te stellen. Bovendien raad ik je aan om nooit heel veel geld op een exchange te laten staan, maar daarvoor een hardware wallet aan te schaffen. Hiervoor raad ik de Ledger Nano X aan, warmee je tot wel 100 verschillende cryptovaluta's veilig bewaart. Interessant? Lees dan ook mijn Ledger Nano X review.

Hoe dan ook is Binance een van de crypto exchanges met de beste beveiligingsmaatregelen.

En heb je ooit support nodig? Dan vind je het antwoord waarschijnlijk in de uitgebreide FAQ. Hulp van een medewerker nodig? Binance ondersteunt Nederlands.

Je bereikt de supportafdeling van Binance het gemakkelijkste door een ticket aan te maken en een mail te sturen. Meestal heb je binnen een aantal uren al een reactie.

Binance review: De voor- & nadelen op een rij

Voordelen van Binance

 • Lage transactiekosten en extra korting als je de Binance Coin (BNB) gebruikt
 • Veel volume (snel handelen)
 • Snelle verwerking van transacties.
 • Zeer betrouwbaar.
 • Groot aanbod van cryptovaluta (200+).

Nadelen van Binance

 • Het ontvangen van euro’s op je bankrekening kan 1 tot 3 dagen duren.
 • Geen telefonische support.
 • Versturen van cryptovaluta naar een andere (externe) wallet is relatief duur

Gemakkelijk verhandelen en de laagste kosten

Binance is wereldwijd een van de grootste namen op het gebied van crypto exchanges. Je verhandelt er jouw gekochte munten dus erg gemakkelijk, zonder dat je hoeft te wachten voordat je munten op een andere exchange zijn aangekomen. Je hoeft ze namelijk niet te versturen, maar kan direct na aankoop aan de slag.

Daarnaast zijn het natuurlijk vooral de lage kosten die een grote aantrekkingskracht hebben. Bij andere partijen betaal je al snel tot 1 procent of meer en dan komen er ook nog transactiekosten bij.

Groot handelsvolume garandeert snelle verkoop

Wanneer je bij Binance koopt, dan weet je zeker dat je in vergelijking met andere exchanges het minste aan kosten betaalt. Een groot pluspunt dus. Niet voor niets is Binance een van de meest gebruikte cryptoplatforms in de wereld, waarbij er dagelijks meer dan 2 miljard euro wordt verhandeld!

Daardoor koop en verkoop je al jouw cryptovaluta razendsnel!

Wil je ook beginnen met crypto en je eerste munten kopen? Of zoek je een betrouwbare exchange waar je direct aan de slag kunt?


Weet je nog niet hoe je in crypto moet handelen?

Het kan zo zijn dat je deze review gelezen het met het idee om crypto te gaan kopen, maar heb je überhaupt enig verstand van de cryptowereld?

Heb je je hier al in verdiept? Zo ja, dan adviseer ik je zeker om aan de slag te gaan met Binance en met de knop hierboven een gratis account aan te maken.

Als dit niet het geval is, dan kun je heel erg veel geld verliezen met crypto. Zorg altijd dat je eerst voldoende kennis hebt, voordat je hier in gaat investeren.

Ik kan je daarom de gratis crypto training aanraden. Dit is een training van de crypto masterclass.
Wil je hier meer over weten? Lees dan ook eens mijn crypto masterclass review!

Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!