december 27, 2020

Cardano kopen? Het beste van alle digitale valuta in één!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Cardano kopen? Het beste van alle digitale valuta in één!

Cardano kopen? Dat is een mooie kans op grote winst! Cardano is namelijk een cryptomunt die eigenlijk het beste van alle cryptovaluta in één munt combineert. Cardano staat al een tijd in de top 10 van populairste en grootste cryptomunten.

Bovendien wist het in 2020 van 3 naar 15 dollarcent te stijgen. Een steady groei en vervijfvoudiging van je geld dus. En er zit nog veel meer in het vat. Ik vertel je graag Cardano kopen zo interessant is. 

Cardano kopen? Het beste van alle grote coins in één

Cardano (ADA) is een enorm interessante munt. Hij zit al een tijdje in mijn portfolio en staat daar qua waarde nu op de vijfde plek. Cardano heeft daar een mooie groei laten zien. Meer en meer mensen zien het grote potentieel en de mogelijke toepassingen van deze bijzondere cryptovaluta en besluiten erin te investeren.

Waarom zou jij dat ook moeten doen? Het ontwikkelteam van Cardano vindt veiligheid heel belangrijk. Ze hebben zelfs tot doel gesteld het meest veilige cryptoplatform van de wereld te willen zijn.

Het netwerk is verder volledig schaalbaar, snel, kent lage transactiekosten en biedt de mogelijkheid voor smart contracts. Cardano is te gebruiken voor betalingen, kredieten, identiteitscontrole en juridische of financiële contracten. Er is ontzettend veel mogelijk.

Het team achter Cardano

Cardano is een digitale valuta die zich ook onderscheidt doordat er een ijzersterk team van ervaren mensen achter zit. De coin werd opgericht door het IOHK, een blockchainbedrijf van Charles Hoskinson.

Bijzonder, want hij was namelijk CEO van de nummer twee cryptovaluta Ethereum. Ook zijn veel bekende wiskundigen betrokken bij de munt, waardoor er een krachtige blockchain is ontstaan. 

Cardano kopen = investeren in de 3e generatie cryptocurrency

Cardano kun je eigenlijk zien als de derde generatie cryptocurrency. Eerst was er Bitcoin, gevolgd door verschillende altcoins met hun eigen specialiteit, waarna alle voordelen van de bekende coins uiteindelijk in Cardano zijn gecombineerd. 

Veel betere schaalbaarheid en snelheid

Charles Hoskinson zag bij Ethereum dat de schaalbaarheid en de snelheid van de transacties veel beter zouden moeten kunnen. Hoe meer transacties en hoe groter de contracten, des te langzamer een blockchain wordt.

Charles Hoskinson bedacht daarom gebruik te maken van een tweede laag, die naast de hoofd-blockchain draait. Op deze manier wordt de primaire blockchain ontzien en blijft het netwerk razendsnel.

De eerste laag is dus de 'functionele laag' waarop de munt ADA draait, terwijl de tweede laag wordt gebruikt om smart contracts op uit te voeren. 

Cardano kopen: van 15 cent naar 1,50 dollar?

De toekomst van Cardano is veelbelovend. In 2020 is de munt ruim 5x zoveel waard geworden en het einde daarvan is volgens mij nog lang niet in zicht. Doordat Cardano eigenlijk een van de meest veilige, snelle, schaalbare en multifunctionele coin is, is het een kwestie van tijd voordat de grote massa Cardano ontdekt.

De munt staat al een tijdje in de top 10 van grootste cryptocurrencies en komt daardoor ook steeds beter onder de aandacht. Een groei naar 1,50 dollar is de komende jaren zeker mogelijk!

Voordelen van Cardano (ADA) op een rij

Cardano lost alle problemen op waarmee de eerste en tweede generaties cryptocurrency mee kampen. Cardano kopen betekent:

 • Schaalbaar.
 • Razendsnelle transacties.
 • Zeer lage transactiekosten.
 • Geweldig toekomstperspectief.
 • Enorme winstkansen.
 • Goedkoop in aanschaf.

Cardano kopen of niet?

Cardano is een munt met veel potentie. Smart Contracts worden bovendien steeds populairder, er is steeds meer vraag naar transparantie en betrouwbare financiële producten. En vooral de veiligheid van digitale valuta staat enorm onder de aandacht.

Cardano combineert alle voordelen, maar blinkt daarbij echt uit in veiligheid. Dat maakt dat Cardano een veelbelovende toekomst tegemoet gaat!

Waar kan ik Cardano kopen?

In Nederland vind je een aantal van de beste bedrijven waar je cryptocurrency kan kopen en verkopen. Ook internationaal maken veel mensen gebruik van Nederlandse exchanges en brokers. In ons lang vind je een aantal bekende sites en bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de handel in digitale valuta.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen? Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

Cardano logo

Cardano logo

Cardano kopen bij Bitvavo

Mijn persoonlijke favoriet om Cardano te kopen is de broker en exchange Bitvavo. Het is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van Cardano en andere digitale valuta. 

Een van de grote voordelen van Bitvavo zijn de extreem lage kosten en het feit dat je geld binnen een paar minuten als tegoed bij Bitvavo beschikbaar is. Zelfs het omwisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel en als je bank het ondersteunt zelfs direct.

Daar komt bij dat Bitvavo een 100% Nederlands bedrijf is en daardoor ook over een goede Nederlandstalige support beschikt. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel, vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Bitvavo

Bitvavo homepage

Cardano kopen via iDEAL

Het mooie van Bitvavo is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account.

Vervolgens is het nog maar een kleine stap om je tegoed om te zetten naar Cardano of een andere cryptovaluta.

Koopgids: Cardano kopen bij Bitvavo

Het enige wat je nodig hebt om Cardano te kopen, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar Cardano. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je Cardano koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met het Cardano kopen, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om je eerste Cardano te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Koop je eerste Cardano bij Bitvavo

Ingelogd bij Bitvavo? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen. Als je Cardano wil kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘ADA’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je Cardano wilt kopen.

Klik op 'Kopen'

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. De Cardano coins koop je dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Je ziet jouw ADA's direct in je portfolio staan.

Cardano verkopen doe je zo

Wil je winstnemen en jouw Cardano weer verkopen of ruilen voor een andere munt? Selecteer dan weer 'ADA' in de lijst op je dashboard en klik op de knop ‘Verkopen’. Eenvoudiger kan bijna niet.

Beveilig je portfolio Ledger Nano

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan Cardano of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal. Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op. Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt. Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

Conclusie

cardano is een digitale valuta met een enorm potentieel. Zelfs nu de munt binnen een jaar al vijf keer zoveel waard werd, staat de munt nog maar aan het begin. Op het moment waarop nog meer mensen de voordelen van Cardano ontdekken, gaat de koers ongetwijfeld door het dak!

Cardano combineert het beste van alle bestaande cryptomunten en biedt tegelijkertijd maximale veiligheid en transparantie. 

Voor mij reden genoeg om Cardano in mijn top 5 van favoriete munten te houden. Het is geen kwestie van of, maar wanneer Cardano weer een enorme stijging laat zien. Zorg dus dat je daarbij bent!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!