september 17, 2020

Ethereum kopen? De #1 Reden Waarom Je Juist NU (ETH) Moet Kopen!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • Ethereum kopen? De #1 Reden Waarom Je Juist NU (ETH) Moet Kopen!

Ethereum is net zoals Bitcoin een cryptocurrency. Al lange tijd is Ethereum (ETH) de nummer twee op de wereldranglijst van digitale valuta als je kijkt naar de totale waarde van alle Ethereum coins bij elkaar (ook wel de ‘market cap’ genoemd).

Maar wat is Ethereum eigenlijk? Wat maakt Ethereum zo uniek vergeleken met andere cryptocurrencies? Gaat Ethereum in de toekomst stijgen? En hoe kun je veilig en gemakkelijk Ethereum kopen?

Wat is Ethereum?

Ethereum (ETH) werd in 2014 door de Russische programmeur Vitalik Buterin geïntroduceerd. Hij had het idee voor een nieuw netwerk dat van blockchaintechnologie gebruikmaakt, net zoals Bitcoin. Alleen kun je met Ethereum veel meer, wat het tot een heel interessante digitale valuta maakt. Maar wat zijn die verschillen dan? 

Dapps

Ten eerste kun je met Ethereum zelfgemaakte applicaties (programma’s) draaien, zonder dat je daarvoor een eigen netwerk of servers nodig hebt. 

Deze programma’s worden over het hele netwerk verspreid en ook wel ‘Dapps’ genoemd. Dapps is een afkorting voor ‘decentralized apps’. Het grote voordeel van gedecentraliseerde apps, is dat het bijna onmogelijk is om een app offline te kunnen halen.

Dat maakt applicaties binnen het netwerk heel betrouwbaar, je kunt geen data verliezen en er is geen manipulatie of censuur mogelijk. Er is geen regering, bank of andere partij die een programma kan tegenhouden. Ook is er bij transacties geen tussenpersoon nodig om controles uit te voeren. Alles wordt automatisch gecheckt door andere computers in het netwerk. 

Grote bedrijven zoals Microsoft en Samsung zien mogelijkheden in de toepassing van Ethereum en zijn samen met andere bedrijven een samenwerking gestart. Het betaalmiddel binnen Ethereum heet ‘Ether’, waarmee alle ‘Dapps’ werken.

Smart contracts

Het andere grote voordeel van Ethereum is dat je zogenaamde ‘smart contracts’ kan bouwen. Een smart contract is eigenlijk niets meer dan een aantal regels die onder bepaalde voorwaarden automatisch worden toegepast. 

Daarnaast heeft Ethereum een eigen betaalmiddel, Ether (Dat zijn eigenlijk de coins die je koopt, wanneer je investeert in Ethereum). Ethereum is eigenlijk een een wereldwijd netwerk van computers, waarop duizenden programma’s draaien.

Waarom Ethereum kopen?

Maar waarom zou je Ethereum kopen? Ethereum is een van de meest vooruitstrevende en vernieuwende technologieën binnen digitale valuta. Bovendien is Ethereum als een van de eersten met het idee van decentrale apps en smart contracts op de markt gekomen.

Daarnaast profiteert Ethereum van het zogenaamde first mover advantage. Dat betekent dat Ethereum de eerste en meest bekende cryptovaluta was die de optie van Dapps en smart contracts aanbood. Daardoor is Ethereum echt een gevestigde naam geworden, ook al zijn er vergelijkbare munten die hetzelfde kunnen.

Hoewel je overal Ethereum ziet staan, koop je als investeerder in cryptovaluta eigenlijk het betaalmiddel ‘Ether’. In de praktijk worden deze twee termen regelmatig door elkaar gebruikt, maar ze zijn dus hetzelfde. 

6 grote voordelen van Ethereum

Dit zijn 6 redenen waarom je Ethereum naar mijn mening zeker in je portfolio zou moeten hebben:

 1. 1
  Het is een van de meest krachtige blockchains ter wereld.
 2. 2
  Ethereum biedt bijna onbeperkte mogelijkheden voor programmeurs.
 3. 3
  Het wordt ondersteund door grote internationale bedrijven.
 4. 4
  Het heeft meer toepassingsmogelijkheden dan Bitcoin.
 5. 5
  Het netwerk is snel en efficiënt.
 6. 6
  Ethereum wordt gesteund door financiële instellingen.

Samenwerking met Samsung en Microsoft

Waar veel overheden en banken Bitcoin zien als een bedreiging voor hun geldsysteem, kan Ethereum daar juist een aanvulling op zijn. Zo gebruikt de Bank of America de Ethereum-blockchain al. In een samenwerking met Microsoft brachten zij een app uit. Deze app helpt klanten om hun transacties veiliger te maken.

De acceptatie van Ethereum zal hierdoor in de toekomst in een versnelling terecht gaan komen. Kortom, Ethereum krijgt voorsprong op andere digitale valuta’s.

Alternatief voor Bitcoin met meer mogelijkheden

Ethereum is een geweldig alternatief voor Bitcoin. Bovendien biedt de koers van Ethereum veel meer ruimte voor een verveelvoudiging van de prijs. 10x de huidige prijs is goed mogelijk!

Dat is bij Bitcoin al een stuk lastiger, want dan zou één Bitcoin bijna 100.000 euro waard moeten worden. Je zult dus zien dat Ethereum in een stijgende markt relatief meer gaat stijgen dan Bitcoin zal doen.

Dat is tenminste mijn voorspelling. In de toekomst zal het Ethereum-netwerk nog veel verder worden ontwikkeld op het gebied van snelheid, veiligheid en toegankelijkheid. Alle seinen staan op groen.

Wat is de actuele koers van Ethereum?

Benieuwd naar de grafiek en koers van Ethereum? Ik kijk altijd op livecoinwatch.com voor de actuele koersen van alle cryptovaluta die ik in mijn portfolio heb.

Wanneer je een account aanmaakt bij Bitvavo of een andere exchange, dan kun je daar in je account trouwens ook altijd de laatste koop- en verkoopprijs zien.

Ethereum (ETH) kopen

Gaat Ethereum stijgen?

Net zoals andere cryptocurrencies is Ethereum erg volatiel. Dat betekent dat een stijging of daling van tien procent of meer in een week, of soms zelfs een dag eigenlijk heel normaal is. Dat biedt veel kansen, maar zorgt ook voor risico’s.

Door te zorgen voor het juiste aankoopmoment, kun je veel ritjes omhoog maken. Je koopt Ethereum dan voor een gunstige koers en wacht op een verkoopmoment.

Als je op die manier Ethereum koopt, dan ben je wel vooral aan het speculeren. Dat kan erg lucratief zijn en op die manier is zeker een extra inkomen te verdienen.

De koers is alleen vaak wel vrij onvoorspelbaar, dus zeker weten of en wanneer Ethereum gaat stijgen weet je nooit. Bekijk voor een goed instapmoment mijn tips in het blog wanneer kun je het beste cryptocurrency kopen.

Ethereum kopen voor de langere termijn

Kijk je meer naar de langere termijn, dan weet ik voor 99 procent zeker dat Ethereum gaat stijgen. En dan maakt het instapmoment niet eens zo heel veel uit.

Wanneer je Ethereum koopt met de gedachte dat je het misschien wel vijf tot zelfs tien jaar of langer vasthoudt, dan is een mooie winst bijna gegarandeerd.

Je moet er alleen wel het geduld voor opbrengen, want wanneer de volgende megastijging begint, is lastig te voorspellen.

Wel weet ik zeker dat de ontwikkeling en de adoptie van Ethereum nog relatief in de kinderschoenen staat, terwijl de munt steeds bekender wordt en meer bedrijven Ethereum gaan gebruiken.

Ethereum kopen bij Bitvavo

Ethereum kopen bij Bitvavo

Wanneer je in 2020 koopt, dan ben je er nog steeds heel vroeg bij. En daar gaat het om. Ik raad je aan om in ieder geval een deel Ethereum in je portfolio op te nemen. 

Het mooie is namelijk ook dat veel mensen de Bitcoin te duur vinden. Ook biedt Bitcoin eigenlijk minder mogelijkheden dan Ethereum. Dat vind ik twee belangrijke redenen waarom Ethereum op de langere termijn Bitcoin weleens voorbij zou kunnen gaan streven en de nummer één cryptocurrency wordt.

Wanneer dat eenmaal zo is, dan zal de stijging nog veel sneller gaan.

Ethereum veilig opslaan

Wanneer je Ethereum wilt kopen, is het goed om na te denken over de plek waarop je jouw nieuwe aanwinst wilt gaan bewaren.

Veel exchanges en brokers bieden de mogelijkheid om Ethereum online op te slaan in een wallet die aan je account is gekoppeld. Wanneer je actief gaat handelen, of voor kleine hoeveelheden Ethereum kan dat een prima plan zijn. 

Ledger Nano S

Maar ga je jouw Ethereum voor lange tijd bewaren, omdat je verwacht dat de munt over een aantal jaren misschien wel veel meer waard is? Sla je Ethereum en andere digitale valuta dan op een hardware wallet op.

De Ledger Nano S is daarvoor een van mijn favorieten. Op die manier weet je honderd procent zeker dat jouw Ethereum veilig opgeslagen staat. Lees voor meer informatie ook mijn Ledger Nano S review.

Ledger Nano S kopen

Koop de Ledger Nano S gemakkelijk op bol.com

Koopgids: in slechts 3 stappen Ethereum kopen

De laatstje jaren is het kopen van Ethereum en andere digitale valuta heel gemakkelijk geworden. Het is zelfs mogelijk om eenvoudig en vertrouwd met iDEAL vanaf je eigen bankrekening Ethereum te kopen. Binnen een paar minuten!

Stap 1: Meld je aan bij Bitvavo

Om Ethereum te kopen, heb je een account bij een exchange zoals Bitvavo nodig. Dus maak vandaag nog een gratis account aan.

Je naam, e-mailadres en een zelfgekozen wachtwoord zijn voldoende om je aan te melden.

Om van alle functies gebruik te kunnen maken, moet je jouw gegevens verifiëren, maar ook zonder verificatie van je identificatie kun je in ieder geval wel al direct inloggen en aan de slag.

Nadat je een account hebt aangemaakt, kun je direct Ethereum kopen. 

Bitvavo aanmelden

Ook als je meer dan alleen Ethereum wilt kopen, dan zit je bij Bitvavo goed. Ze hebben meer dan 200 verschillende digitale valuta's in hun assortiment.

Tip: download meteen ook de Bitvavo-app, daarmee kun je kopen en verkopen en zie je meteen de totale waarde van je cryptoportfolio.

Stap 2: Stort een tegoed bij Bitvavo

Wanneer je account is aangemaakt, stort je een tegoed in euro's op je Bitvavo-account. Dat gaat heel gemakkelijk via iDEAL. Na het afronden van de transactie staat je geld direct voor je klaar om te gaan handelen.

Kopen en verkopen bij Bitvavo
tegoed storten ideal bitvavo

Tegoed storten via iDEAL bij Bitvavo

Stap 3: Kies voor Ethereum kopen

Zoek Ethereum in de lijst met beschikbare digitale valuta's. Klik erop en kies het bedrag of aantal Ethereum-coins dat je wilt hebben. Klik op de knop ‘Kopen’ om Ethereum te kopen.

Na aanschaf zijn de coins direct beschikbaar in je Bitvavo-wallet. Verkopen van Ethereum gaat trouwens op precies dezelfde manier, alleen klik je dan op de knop 'Verkopen'. 

Het mooie van Bitvavo is dat het een alles-in-één-oplossing biedt. Je stort een tegoed, kan ermee handelen (of het gewoon laten staan tot het meer waard is geworden) en daarna weer verkopen voor euro's op je bankrekening.

Bitvavo rekent de laagste kosten van Nederland en is erg gebruiksvriendelijk. Zowel voor beginners als gevorderden erg geschikt!

Dat maakt het erg overzichtelijk en ideaal voor als je met investeren in digitale valuta begint.

ETH kopen bitvavo

Ethereum kopen?

Lijkt het je wel wat om Ethereum in je portfolio op te nemen? Goed plan! Maar waar kun je het beste Ethereum kopen? Kijk eerst eens in mijn blog de beste crypto exchange van Nederland in 2020, voor een vergelijking van de vijf populairste brokers en exchanges.

Zelf koop ik mijn digitale valuta graag bij Bitvavo. Dat is een goede en betrouwbare puur Nederlandse partij waar je eenvoudig tot wel 200 verschillende cryptovaluta’s kan kopen, waaronder natuurlijk ook Ethereum. Je hoeft alleen maar een gratis account aan te maken, een tegoed te storten via iDEAL en je hebt jouw eerste Ethereum in bezit.

Na het aanmaken van een account zit je trouwens nergens aan vast. Je kunt eerst even rustig rondkijken hoe het werkt, voordat je wat koopt.

Het mooie van kopen met iDEAL is dat het ten eerste heel gemakkelijk is, maar ook dat je binnen een paar minuten na je aanmelding al Ethereum kan kopen. Klik op de knop hieronder om direct aan te melden bij Bitvavo.


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!