september 26, 2021

FTT kopen? Ontdek de grote kansen en voordelen van deze native FTX Exchange coin!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • FTT kopen? Ontdek de grote kansen en voordelen van deze native FTX Exchange coin!

Ben je op zoek bent naar de volgende munt die op korte termijn keer 10 kan gaan? Dan denk ik dat FTT kopen je daar een grote kans op geeft. FTT is dankzij de snel groeiende populariteit van FTX Exchange namelijk hard op weg naar de top 10 van grootste cryptocurrencies. 

Op dit moment ben je er nog vroeg bij,. Waarom is FTX token (FTT) zo interessant en waarom zou je hem wat mij betreft vandaag nog in je portfolio moeten opnemen? Dat leg ik je in dit artikel graag uit.

Wat is FTX Token?

FTX token (afkorting FTT) is een ‘exchange token’, in dit geval de eigen cryptocurrency van de FTX Exchange, een steeds bekender crypto handelsplatform. Deze beurs is nog relatief nieuw, maar stijgt snel in populariteit.

Ook het gebruik en de bekendheid van FTT stijgt daarmee snel. FTX token (FTT) is vrij verhandelbaar en tegelijkertijd de valuta die het binnen de FTX Exchange mogelijk maakt om allerlei kortingen en beloningen te krijgen.

Je gebruikt FTT namelijk om bijvoorbeeld korting op handelskosten te krijgen, een passief inkomen op te bouwen door FTX token te staken of dient het als verzekeringsfonds, waarover later meer.

FTX logo

FTT is een exchange token

FTX token (FTT) is een cryptocurrency die wordt uitgegeven door een cryptocurrency exchange, in dit geval FTX Exchange. Een ander bekend voorbeeld van een dergelijk token is de Binance Coin (BNB), die inmiddels al een hele tijd stabiel op plaats 5 in de wereldwijde cryptocurrency toplijst heeft bemachtigd.

Het is zeker niet ondenkbaar dat met FTT hetzelfde gaat gebeuren, die het momenteel nog met plek 25 moet doen. 

Stijging van meer dan 1200% in 2021

FTT is vooral bedoeld om alle gebruikers van FTX Exchange verschillende voordelen te geven. Daarnaast is FTT kopen niet onverdienstelijk gebleken, doordat de koers in 2021 al met meer dan 1200 procent wist te stijgen. En er zit nog veel meer in het vat.

Een interessant gegeven is namelijk dat een derde van alle door gebruikers betaalde transactiekosten door FTX worden gebruikt om te ‘verbranden’. Dat betekent dat deze coins worden vernietigd, waardoor het totale aantal beschikbare FTT coins afneemt en daarmee de waarde stijgt. FTX Exchange gaat hiermee door totdat de helft van het totale aantal munten is verdwenen.

Het mooie van FTT is dat het naast verschillende interessante voordelen, de munt ook kan worden gebruikt als onderpand voor crypto futures.

Kortingen

Je kunt FTT kopen puur om te speculeren op koerswinst in de toekomst, net zoals je Ethereum of een andere cryptocurrency zou kopen. Wanneer een bepaalde hoeveelheid FTT op FTX Exchange in je wallet hebt, profiteer je van mooie kortingen op de transactiekosten.

De totale korting wordt door FTX Exchange bepaald aan de hand van de totale waarde in dollars die je in FTX token (FTT) op je account hebt staan. Hoe hoger dat bedrag, des te meer korting je krijgt, gemiddeld drie tot wel 60 procent op je totale handelskosten. Als je regelmatig handelt, loopt het bespaarde bedrag dus mooi op.

FTX exchange FTT kopen

FTX-token FTT staken

Net zoals veel andere cryptocurrencies kun je FTX token (FTT) ook goed staken. In de praktijk ontvang je tot 8 procent rendement op je totale FTT-portfolio.

Verzekeringsfonds

Een van de unieke mogelijkheden die FTX Exchange biedt, is het handelen met hefboomconstructies en futures. Dit levert je met een lager inzetbedrag vaak mooie winsten op, maar brengt ook extra risico’s met zich mee.

Speciaal om die risico’s kleiner te maken, heeft FTX Exchange een soort verzekeringsfonds opgericht. 5 procent van alle FTT coins die niet in bezit zijn van FTX, zijn apart gezet en vormen een back-up voor als het verzekeringsfonds onverwacht leeg raakt. 

Socialized gains

Aan de andere kant is ook afgesproken dat zodra de bovengrens van het totale beschikbare bedrag wordt overschreden, dat het overschot over alle houders van de FTX-token (FTT) wordt verdeeld. Deze werkwijze staat ook wel bekend als ‘socialized gains.’ Dit is een extra manier om wat FTT te verdienen, zelfs als je niet actief handelt.

Koersverwachting van FTT

FTT biedt houders veel voordelen en mogelijkheden. Bovendien neemt de populariteit en bekendheid van de FTX Exchange wereldwijd en ook in Nederland snel toe. Daardoor komen steeds meer mensen in aanraking met FTT en ontstaat een soort sneeuwbaleffect.

ftt koersverwachting

Mooie instapkans

Steeds meer mensen hebben FTT in hun portfolio. Dat heeft tot gevolg dat de koers van FTT in 2021 snel is gestegen, van nog geen 6 dollar tot meer dan 80 dollar in september 2021. Inmiddels is de koers wat afgekoeld en biedt dit wat mij betreft enorme kansen om voor een interessante prijs in te stappen. 

FTT naar 100 dollar of meer?

Een koers van 100 tot zelfs 150 en 200 dollar is in 2022 en de jaren daarna zeker mogelijk! 

Account aanmaken bij FTX Exchange?

FTT koop je in Nederland eenvoudig via iDEAL bij Bitvavo. Je gebruikt de munt dan vooral om op winst te speculeren (niets mis mee trouwens!). Als je van alle voordelen wilt profiteren, is het misschien een goed idee om bij FTX Exchange een account aan te maken. FTX Exchange krijgt grootschalige ondersteuning van Binance, een van de meest bekende en grootste crypto exchanges ter wereld.

Voordelen van FTT kopen

Sinds dit jaar experimenteer ik regelmatig met hefboomconstructies en futures bij FTX Exchange. De FTT cryptocurrency biedt daarbij veel voordelen:

 • Maakt handelen goedkoper
 • Werkt eenvoudig.
 • Vergroot de veiligheid van het handelen.
 • De totale voorraad wordt elke week kleiner. Dat maakt FTT schaarser en daardoor vanzelf meer waard.
 • Interessante koers.
 • Grote winstkansen!

Waar kan ik FTT kopen?

In ons land vind je een aantal bekende sites en bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de handel in digitale valuta.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen? Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

FTT kopen bij Bitvavo

Mijn persoonlijke favoriet om FTT te kopen is de broker en exchange Bitvavo. Het is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van FTT en andere digitale valuta. 

Een van de grote voordelen van Bitvavo zijn de extreem lage kosten en het feit dat je geld binnen een paar minuten als tegoed bij Bitvavo beschikbaar is. Zelfs het omwisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel en als je bank het ondersteunt zelfs direct.

Daar komt bij dat Bitvavo een 100% Nederlands bedrijf is en daardoor ook over een goede Nederlandstalige support beschikt. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel, vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Bitvavo

Bitvavo homepage

FTT kopen via iDEAL

Het mooie van Bitvavo is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account.

Vervolgens is het nog maar een kleine stap om je tegoed om te zetten naar FTT of een andere cryptovaluta.

Koopgids: FTT kopen bij Bitvavo

Het enige wat je nodig hebt om FTT te kopen, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar FTT. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je FTX token koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met FTT kopen, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om je eerste FTT te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Koop je eerste FTT bij Bitvavo

Ingelogd bij Bitvavo? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen. Als je FTT wil kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘LSK’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je FTT wilt kopen.

Klik op 'Kopen'

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. De FTX tokens koop je dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Je ziet jouw FTX tokens (FTT) direct in je portfolio staan.

FTT verkopen doe je zo

Wil je winst nemen en jouw FTT tokens weer verkopen of ruilen voor een andere munt? Selecteer dan weer 'LSK' in de lijst op je dashboard en klik op de knop ‘Verkopen’. Eenvoudiger kan bijna niet.

Beveilig je portfolio met een Ledger Nano

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan FTT of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal. Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op.

Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt. Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

Conclusie

Ik zie een geweldige toekomst voor de token FTT van FTX Exchange. Deze cryptovaluta zou in de toekomst zomaar Binance Coin (BNB) van zijn troon kunnen stoten! Reden genoeg om in ieder een mooi aantal FTX-tokens (FTT) in mijn portfolio op te nemen.

Ben je klaar voor nog meer rendement op je crypto-investeringen door het kopen van futures? Dan raad ik je absoluut aan je eerste FTT te kopen bij Bitvavo. Daarna laat je ze daar meer waard worden, of stuur je ze eenvoudig door naar FTX Exchange om met korting te handelen.


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!