juni 13, 2021

WAVES kopen? Investeer in de toekomst van exchanges!

by Mark van Aelst
 • Home
 • /
 • Blog
 • /
 • WAVES kopen? Investeer in de toekomst van exchanges!

Vind je het eigenlijk ook niet een beetje vreemd dat cryptovaluta zelf decentraal is, maar dat je er vervolgens op een centrale exchange mee moet handelen? Dat is precies het probleem dat WAVES oplost. WAVES kopen betekent investeren in een decentrale exchange, waardoor de blockchain veiliger, sneller, anoniemer, gebruiksvriendelijker én goedkoper wordt. 

Klinkt goed toch? Lees zeker even verder, want ik ga je vertellen waarom WAVES kopen op dit moment enorm interessant is.

Wat is WAVES?

In de basis is WAVES bedacht als decentraal handelsplatform, waarmee het mogelijk is om zelf tokens te maken en te gebruiken. Waar je vroeger veel geld nodig had om een nieuwe munt uit te brengen, zorgt WAVES ervoor dat dit heel gemakkelijk verloopt. 

Je eigen munt uitbrengen

Een dergelijke Initial Coin Offering (ICO) zet je eenvoudig binnen WAVES op. Dat maakt het platform dus zeer interessant voor mensen of teams die zelf een cryptomunt willen uitbrengen. 

Smart contracts

Ook biedt WAVES de mogelijkheid om met smart contracts te werken, wat de munt heel veelzijdig maakt.

Waarom investeren in WAVES?

Omdat ik er eigenlijk vanuit ga dat het uitbrengen van een nieuwe munt via WAVES nou niet direct je doel is, vertel ik je wel waarom je in de WAVES token zou moeten investeren.

Juist het feit dat WAVES zo vernieuwend is, maakt het namelijk tot een grote kanshebber om een grote winst op je investering te maken.

De WAVES token

Investeren in WAVES doe je namelijk door de WAVES token te kopen. De token en naam van het platform hebben dezelfde naam. In totaal bestaan er 100 miljoen WAVES coins en blijft het bij dat maximale aantal. 

De token heeft verschillende functies. Zo creëer je er je eigen coin mee als je dat zou willen, of kun je er mee handelen om winst te maken. Wanneer je op de exchange handelt, betaal je ook je fees voor het handelen in WAVES.

Waves DEX

Waves DEX is de eigen decentrale exchange van WAVES. Je hebt er de controle over je eigen coins, die aan je eigen crypto-adres gekoppeld staan.

Alle tokens kun je direct eenvoudig en snel zowel kopen als verkopen op het DEX platform zelf. En het mooie: dit geldt voor alle soorten tokens die via het DEX platform zijn aangemaakt.

Benieuwd hoe het precies werkt? Bekijk het filmpje met een korte uitleg hoe WAVES werkt

Verschil centrale en decentrale exchange

De meeste mensen maken op dit moment nog gebruik van een centrale exchange voor het verhandelen van hun cryptomunten.

In de toekomst gaat dit waarschijnlijk steeds meer veranderen naar een decentrale oplossing, waarbij je jouw coins niet eerst meer naar een exchange zoals Binance hoeft te sturen.

Maar wat is nu precies het verschil tussen een centrale en decentrale exchange?

Centrale exchange

Bij een gecentraliseerde exchange is een bedrijf (de exchange) de tussenpersoon. Er zit dus altijd iemand tussen jouw coins en degene die ze koopt.

Ook andersom werkt het zo. De exchange biedt je een rekening of account waarmee je kunt handelen. Meestal is dat heel handig, maar het brengt helaas ook meerdere risico’s met zich mee:

 • Je bent afhankelijk van het goedkeuringsbeleid en de limieten van de exchange
 • Je wallet of account kan (tijdelijk) geblokkeerd worden
 • De exchange kan failliet gaan
 • De exchange kan worden gehackt en je munten kwijtraken
 • Je krijgt te maken met extra kosten voor de diensten van de exchange

Kortom, bij een centrale exchange geef je jouw vertrouwen en geld in handen van een tussenpersoon. Meestal gaat dat goed, maar WAVES lost deze problemen grotendeels op.

Decentrale exchange

Het belangrijkste onderscheid tussen een centrale en decentrale exchange is dat je cryptomunten in je eigen wallet blijven opgeslagen. Je hebt met alle hierboven genoemde nadelen niets te maken.

Hackers kunnen nooit bij jouw coins komen door de exchange te hacken, omdat er simpelweg geen centrale exchange is. bij jouw coins kunnen komen. De volledige controle over je crypto ligt wel bij jezelf. 

Maar hoe wissel je jouw geld dan om naar euro’s? Dat kan ook gewoon via de WAVES decentrale exchange. Hiervoor zijn speciale ‘fiat gateways’ opgericht, waarmee je jouw favoriete cryptocurrency eenvoudig verhandelt naar fiat currencies zoals de dollar of de euro. 

Niet voor niets worden decentrale exchanges steeds populairder. Ze lijken uiteindelijk de toekomst voor crypto te zijn. WAVES biedt op dit moment de beste oplossing als decentrale exchange.

waves logo

Eindelijk anonimiteit!

En er is nog een groot voordeel: anonimiteit. Op het platform van WAVES handel je volledig anoniem, zolang je alleen in cryptocurrencies handelt.

Zo blijf je volledig anoniem, zonder dat je jouw persoons- of contactgegevens met het platform hoeft te delen.

Bij de gemiddelde centrale exchange moet je jouw identiteit kenbaar maken en zelfs een legitimatiebewijs laten zien.

Voordelen van WAVES

De belangrijkste voordelen van WAVES op een rij:

 • Volledig anoniem
 • Een decentrale exchange is veel veiliger dan een centrale exchange
 • Unieke kans om eenvoudig je eigen cryptomunt te ontwikkelen
 • Razendsnel handelen zonder tussenpersoon
 • Gebruiksvriendelijk
 • Grote kans op geweldige koersstijging
waves website

WAVES koersverwachting

De koers van Waves ziet er veelbelovend uit. In 2021 wist de munt van ongeveer 5 dollar naar ruim 35 dollar te stijgen. Daarna zakte de koers weer wat terug. De toekomst van WAVES is rooskleurig, aangezien steeds meer mensen de anonimiteit en veiligheid weten te waarderen. 

WAVES naar 100 dollar?

Naarmate de adoptie van WAVES toeneemt, zal de prijs dat zeker ook gaan doen. Een koers van 100 dollar of hoger per WAVES coin is in de toekomst daarom zeker mogelijk!

Waar kan ik WAVES kopen?

In ons land vind je een aantal bekende sites en bedrijven die zich hebben gespecialiseerd in de handel in digitale valuta.

Namen zoals Litebit, BTC Direct en Bitvavo zijn zelfs wereldwijd bekend. Benieuwd naar de beste bedrijven om cryptovaluta te kopen? Lees mijn artikel over de 5 beste crypto exchanges van Nederland.

WAVES kopen bij Bitvavo

Mijn persoonlijke favoriet om WAVES te kopen is de broker en exchange Bitvavo. Het is een betrouwbaar Nederlands bedrijf, met de laagste tarieven voor het kopen en verkopen van WAVES en andere digitale valuta. 

Een van de grote voordelen van Bitvavo zijn de extreem lage kosten en het feit dat je geld binnen een paar minuten als tegoed bij Bitvavo beschikbaar is. Zelfs het omwisselen naar euro's op je bankrekening gaat razendsnel en als je bank het ondersteunt zelfs direct.

Daar komt bij dat Bitvavo een 100% Nederlands bedrijf is en daardoor ook over een goede Nederlandstalige support beschikt. Voor vragen zijn ze altijd bereikbaar en reageren ze snel, vertrouwd in het Nederlands. Ik vind het ideaal.

Bitvavo

Bitvavo homepage

WAVES kopen via iDEAL

Het mooie van Bitvavo is dat je tegoeden eenvoudig en snel via iDEAL overboekt. Het voelt bijna hetzelfde alsof je gewoon wat in een webshop koopt. Als de iDEAL-betaling is voltooid, dan staat het bedrag direct als tegoed in je Bitvavo-account.

Vervolgens is het nog maar een kleine stap om je tegoed om te zetten naar WAVES of een andere cryptovaluta.

Koopgids: WAVES kopen bij Bitvavo

Het enige wat je nodig hebt om WAVES te kopen, is een gratis account bij Bitvavo, een bankrekening op jouw naam en euro’s die je wilt omzetten naar WAVES. Bekijk het stappenplan en de koopgids hieronder om te zien hoe je WAVES koopt in slechts vier gemakkelijke stappen.

Stap 1: Maak een account bij Bitvavo

Voordat je kunt beginnen met WAVES kopen, heb je een (gratis) account bij Bitvavo nodig. Dat is trouwens helemaal vrijblijvend. Mocht je later besluiten er toch niets mee te doen, dan zijn er geen kosten of verplichtingen aan verbonden.

Je hoeft ook niet direct geld over te boeken. Je begint gewoon wanneer het jou uitkomt. Voor aanmelden bij Bitvavo is alleen je naam, e-mailadres en gewenste wachtwoord voldoende.

Stap 2: Verifieer je identiteit

Nederlandse bedrijven die het kopen en verkopen van cryptocurrencies mogelijk maken, moeten voldoen aan strenge wetgeving. Onderdeel daarvan is dat zij verplicht zijn de identiteit te controleren van iedereen die bij Bitvavo handelt, net zoals je bij een bank zou doen als je daar een bankrekening opent.

De wetgeving verplicht Bitvavo ook om vertrouwelijk met je persoonsgegevens om te gaan en deze goed te beschermen.

Het verifiëren van je identiteit gaat bij Bitvavo heel snel en eenvoudig via je mobiele telefoon. Voor identificatie is het voldoende om een foto van je identiteitsbewijs te maken en een korte video te uploaden, waarin je drie getallen uitspreekt. Binnen no-time geregeld dus.

Identiteit Bitvavo

Stap 3: Stort een tegoed bij Bitvavo

Na verificatie van je identiteit ben je klaar om via iDEAL een tegoed te storten bij Bitvavo. Het is wel belangrijk dat de bankrekening waarmee je geld overmaakt en ontvangt op jouw naam staat.

Binnen een paar minuten is dat geregeld. Stort een tegoed op Bitvavo. Het bedrag staat binnen een paar munten beschikbaar. Je bent nu klaar om je eerste WAVES te kopen!

Kopen en verkopen bij Bitvavo

Stap 4: Koop je eerste WAVES bij Bitvavo

Ingelogd bij Bitvavo? Dan zie je jouw persoonlijke dashboard, met de totale waarde van je portfolio en tegoeden in euro's. Ook vind je er een lijst met alle cryptocurrencies die je bij Bitvavo kan kopen. Als je WAVES wilt kopen, is de gemakkelijkste manier om bij het zoekveld ‘ADA’ in te vullen. Klik erop en kies voor welk bedrag je WAVES wilt kopen.

Klik op 'Kopen'

Het enige wat je nu nog hoeft te doen is op de knop ‘Kopen’ te klikken. De WAVES coins koop je dan direct vanuit je beschikbare tegoed bij Bitvavo. Je ziet jouw WAVES coins direct in je portfolio staan.

WAVES verkopen doe je zo

Wil je winstnemen en jouw WAVES tokens weer verkopen of ruilen voor een andere munt? Selecteer dan weer 'WAVES' in de lijst op je dashboard en klik op de knop ‘Verkopen’. Eenvoudiger kan bijna niet.

Beveilig je portfolio met een Ledger Nano

Wanneer je meer dan 1.000 euro aan WAVES of andere cryptovaluta hebt, dan raad ik aan om een zogenaamde hardware wallet aan te schaffen. Daarmee weet je zeker dat jouw munten geen risico lopen op diefstal. 

Wanneer je ze op een online exchange laat staan, dan blijf je namelijk toch afhankelijk van de beveiliging van die exchange, hoe goed ze hun best ook doen.

Ledger Nano X review

Zelf gebruik ik een Ledger Nano X om mijn digitale valuta veilig te bewaren. Op de Ledger Nano X sla je tot wel 100 verschillende soorten munten op. Heb je maximaal vijf verschillende soorten cryptovaluta? Dan is de goedkopere Ledger Nano S ook geschikt. Lees voor meer informatie mijn uitgebreide reviews van de Ledger Nano X en de Ledger Nano S.

Conclusie

WAVES is een digitale valuta met een enorm potentieel. Zelfs nu de munt binnen een jaar al tien keer zoveel waard werd, staat de munt nog maar aan het begin van zijn ontwikkeling. Op het moment waarop nog meer mensen de voordelen van WAVES ontdekken, gaat de koers ongetwijfeld door het dak!

Voor mij reden genoeg om de komende tijd meer WAVES te kopen. Het is geen kwestie van of, maar wanneer WAVES weer een enorme stijging laat zien. Zorg dus dat je daarbij bent!


Dit vind je misschien ook leuk:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}

Schrijf je in en ontvang een GRATIS Crypto E-Book!